Nobile

Jag red Nobile idag. Vi hade markarbete och bommarna låg på lite olika håll över medellinjen, men jag kan inte säga att vi använda dem så mycket haha ^^ Nobile var väldigt nervös idag. Jag märkte det redan inne i stallet och han var ännu nervösare innan jag hann sitta upp, men sedan lugnade han ner sig lite. När världens minsta lilla snöhög åkte ner från taket stack han iväg med världens fart, haha. Det var ingen fara, jag behövde bara prata lite med honom så lugnade han ner sig.
Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag tycker att det gick idag. Halva jag väger på rätt okej medans andra halvan på rätt dåligt. Det var andra gången i mitt liv jag red honom och förra gången var nog för ungefär två år sedan.
Det som gick bra var att han gick i form mycket och så, och han blev riktigt mysig då. Det som gick sämre var att han fortfarande var nervös och jävligt pigg, så ibland kändes det som att han bara knäppte av och försökte springa.
Första galoppen gick inte bra, haha. Jag hann bara komma fram i galopp så stack Dino som blivit riktigt het för att det var markarbete och Nobile stack efter honom, haha. Han lugnade ner sig då också när jag började prata med honom ^^ Andra galoppen gick mycket bättre och han gick i ett lugnt tempo :)
Lotta sa att det gick riktigt bra för mig idag, och när jag protesterade sa hon "Om du tycker att det gick dåligt kan jag bara skratta åt dig".
Nästa vecka kommer jag få en annan häst för Nobile har varit halt länge och han får inte hoppa än.


Onsdag

Jag har en himla huvudvärk just nu så det blir bara en snabb-bloggning!
På morgonen hade vi so och muntligt prov på lite olika begrepp. Det gick bra iallafall, jag kunde det jag skulle. Efter det var det matte och vi fick en annan veriation av provet vi ska göra imorgon att träna på. Jag hade nästan alla rätt, lite slarvfel här och där, haha. På engelskan fortsatte vi bara att skriva och jag blev klar med min del om Katten.
På svenskan gjorde vi faktiskt ingenting. Våran lärare ska börja lusa oss, men hon hann inte så många och vi satt bara och.. Inte jobbade undertiden, haha.
Våran spanskalärare var en kvar sen för han hade glömt bort oss, haha. Vi fick också sluta tjugo minuter tidigare så vi hade inte ens lektion i en halvtimma ^^


Onsdagsmorgon

Idag är det onsdag och en gansla lugn dag. Vi har visserligen soprov men det känns inte så farligt. Jag hinner plugga lite innan vi börjar och sedan får det väl gå som det går, haha.
Jag slutar vid tre idag, så det blir uppdatering senare än vanligt, men eftersom jag inte ska till stallet på direkten så gör det inte så mycket.

Ha en bra dag iallafall ^^

En ledig kväll

Jag har redan pluggat klart för idag så jag har en massa ledig tid över. Just nu sitter jag och lyssnar på Aiba som pratar i radio, men.. Det finns såklart inte något textning så jag fattar inte ett skit ^^ Jag chattar med Pooni också och det var ett tag sen nu. Det är så mycket i skolan just nu och det lämnar inget över till datorn och msn.
Jag planerar att sitta och kolla/lyssna på video hela kvällen och inte göra något nödvändigt, så jag hoppas att jag inte behöver plugga så mycket mer, haha ^^


Världens sämsta prov

No provet idag var jättesvårt! Iallafall för mig, haha. Jag kunde inte det mesta iallafall, tyvärr.. Jaja, jag hoppas på g ^^
Resten av dagen flöt iallafall på dag. Bilden var okej och det var tekniken med. Tekniken känns ganska lugn nu och inte så stressig, men det borde den vara. Vi ska vara klara måndagen efter provet, men av någon anledning känns det som jag ändå kommer hinna.

Idag ska jag inte till stallet utan jag kommer dels ägna mig till att plugga (matte, so och spanska) men jag kommer hinna göra en massa andra saker också om jag har tur ^^ Jag ska försöka hinna uppdatera lite bättre och intressantare än jag gjort den senaste tiden.


En trött tisdag

Idag är det Tisdag igen och vi har tre lektioner. Bild, no och teknik. Vi har noprov, så det är inget jag ser fram emot. Jag kan inte direkt säga att jag är bra på det vi ska ha prov på, men.. Det kom så plötsligt, haha.
Som ni vet så ska jag inte till stallet idag, utan idag är jag ledig. Det ger mig tid till att plugga till matteprovet iallafall ^^

Nu måste jag gå om mitt hår ska hinna bli någelunda platt. Jag hoppas ni får en bra dag ^^

Sötaste Silver

Jag kom till stallet straxt innan fyra och jag pysslade med Silver till ungefär tjugo i fem, längre hann jag inte. Hon var lika söt som alltid och var på ganska bra humör ^^ Jag hjälpte tjejen som skulle rida henne med strykkapporna, sadeln och tränset.
Jag kollade på lektionen men Silver stod mest inne på mitten. Tjejen hade håll och skrittade mest och så. Silver såg iallafall pigg ut idag ^^


En dag avklarad

Skoldagen idag gick förvånandsvärt snabbt och jag ska till stallet om ungefär en halvtimma. Fanny kommer tyvärr inte vara där, så lika kul som vanligt blir det inte. Första lektionen på måndagar börjar inte förrens efter fem så jag har lång tid på mig med Silver iallafall ^^
Jag kommer hem vid halv sju, men jag kan inte lova att jag bloggar på direkten.


Måndagsmorgon

Jag borde vara trött idag. Jag somnade sent igår och gick upp tidigt. Konstigt nog är jag inte så trött. Jag vaknade tillochmed tidigare och hade svårt att somna om. Haha, det är klart, jag skulle inte tacka nej till några extratimmar ^^

Idag har vi tre lektioner då. Mentorsträff (gills det änns?), engelska  och hemkunskap. På engelskan så ska vi fortsätta skriva våra "böcker" och jag ska skriva om min katt tror jag. På hemkunskapen har jag för mig att vi ska laga mat, men jag vet inte helt säkert.
Nu måste jag iallafall börja göra mig iordning för att hinna bli klar, jag är redan sen.

Jag hoppas ni får en bra start på veckan ^^


Imorgon börjar en ny vecka

Eftersom vi ställde fram klockan idag så är jag inte ett dugg trött. Jag ska strax gå och lägga mig iallafall, men jag misstänker att det kommer ta ett långt tag innan jag somnar.

Pizzan vi gjorde blev god och efter att vi ätit så pluggade jag klart för idag, läste ut min bok och duschade ^^ Vi har sett lite på tv också men det var inget bra att se på.
Imorgon är det en helt vanlig måndag, förutom att Fanny inte kommer till stallet :/ Silver får jag träffa iallafall, haha ^^
Jag är inte säker på när det blir uppdatering imorgon, det beror helt på hur trött jag är.

Sov gott iallafall, när ni nu går och lägger er ^^


En förvånandsvärt bra söndag

Idag har jag faktiskt haft en bra dag, haha ^^ Jag har mest pluggat, men konstigt nog är jag på bra humör iallafall. Jag har ritat en massa träddiagram och bråkat mig igenom röda kursen i matteboken och ritat lite på rummet vi jobbar med i bilden. Spanskan har jag läst igenom lite och so:n också. No:n har jag pluggat på så gått jag kan.

Vi ska äta middag om en stund, hemgjord pizza ^^ Det var riktigt länge sedan vi åt det. Jag gillar inte vanlig pizza, men den hemgjorda är god ^^


Detta är vad min del av pizzan kommer bestå av ^^

Sommartid

Idag ska man ha ställt om klockan alltså, och den är mycket mer än vad den borde vara. Jag gillar inte att ställa fram klockan, att ställa bak den är mycket bättre ^^
Idag ska jag plugga så mycket jag orkar och annars vet jag inte riktigt vad det blir. Dålig uppdatering blir det noig, som vanligt, haha.
Nej, nu måste jag ta igen timman jag missat. Jag bloggar igen när jag har nått att skriva ^^

Natt på museet

Just nu sitter vi och tittar på Natt på museet eller vad filmen heter. Det finns inte så mycket att se på idag och i min familj är det bara jag som sett den. När den kom som ny så gick jag i feman och vi såg den i skolan ungefär samtidigt som den gick på bio. Min lärare hade inte något emot att vi såg på olagligt nerladdade filmer i skolan, så vi såg många filmer på så sett.
Jag minns inte riktigt hur filmen är, så jag kommer nog sitta uppe och se klart på den även fast jag är otroligt trött.




Något mer inlägg kommer jag inte orka göra idag så detta blir mitt godnatt-inlägg ^^


Hemma från stallet

Jag har faktiskt inte så mycket att berätta om stalldagen idag. Jag har hjälpt till att göra iordning lite hästar, sprungit några vändor i galopp och skrämts ihjäl av Curt, haha. Det är snöras i stallet just nu och han är världens fegis. När det då sitter en liten unge på provapå på hans rygg och han sticker iväg.. Haha, han är inte bra för mitt hjärta.
Jag har självklart varit med lill-Sillan och pysslat med henne ^^ Smörjde gjorde vi också men det tog lite mer tid än vanligt, jag tror jag tillbringade tre timmar i sadelkammaren, haha.
Hmm.. Vi har fodrat, stått inne på ridbanan på några lektioner (för att lugna hästarna) och gjort lite mer nödvändiga saker, men jag minns faktiskt inte ^^


Stalldag

Idag är jag faktiskt ganska trött, jag brukar inte vara det på lördagar. Det kanske blev lite sent igårkväll iallafall, haha ^^
Jag tror att det är en helt vanlig dag i stallet idag. Det är skogslotten men inte hos oss den här gången. Vi borde hinna göra allt vi vill och så, och ha det lika kul som alltid. Fanny kommer om inget händer och det gör jag också, haha.

Nu måste jag skynda mig att bli klar. Jag bloggar senare när jag kommer hem ^^


Fredagskväll

Jag har faktiskt haft en riktigt bra kväll ^^ Jag har läst min bok, tittat på tv med familjen och så har jag sett ett avsnitt av The Quiz Show. Efter det så har jag sett på lite videos och annat kul, och nu tänkte jag gå och lägga mig. Jag ska upp sju imorgon som vanligt och är riktigt trött, men inte på ett jobbigt sett. Jag ska lägga mig och läsa i någon timma innan jag kommer på att klockan är för mycket, haha.


Världens bästa kille <3


Jag är bra på att göra det jag ska

Haha, inte blev det så mycket plugga idag iallafall. Jag satt med matten i ca en timma och en stund med so:n, men annars så har jag bara suttit här utan att göra nått kul. Jag läste världens längsta fanfics, den var uppe i 80 delar nu eller något sådant, och delarna var inte direkt korta. Jag har också sett klart på Death Note och just nu ska jag faktiskt plugga lite mer innan min fredagskväll börjar ^^ Jag tänker underhålla mig genom att läsa den sista boken jag har kvar. Jag fick den av mamma för att jag skulle följa med och köpa skor i slutet av förra året men jag har haft så himla mycket böcker att läsa och så himla lite tid, så det har inte blivit av än.


Fredags morgon

Godmorgon :)
Jag lyckades inte sova så speciellt länge idag, men iallafall längre än igår, haha.
Jag har inga direkta planer för idag heller, men jag ska plugga mer än jag gjorde igår. Matten måste jag nog vänta med tills mamma kommer hem och kan förklara för mig, men det andra kan jag nog börja med.
Haha, förlåt för att mina inlägg är så himla tråkiga just nu, men det händer inte så många spännande saker ^^


Mina absolut första bilder av Silver efter att jag blev skötare på henne <3


Godnatt

Idag har jag faktiskt inte haft en så speciellt bra dag, haha ^^ Men sånna dagar ska man väl också ha ibland. Utvecklingssamtalet var väl ungefär som ett utvecklingssamtal brukar vara och ingenting jag kommer prata om här, men det förstår ni nog.

Imorgon så tänker jag sova länge för jag är riktigt trött. Jag ska också plugga mycket, mer än idag. Jag satt faktiskt med matten ganska länge nu på kvällen tills jag blev för trött, men det är ett par saker som jag verkligen inte förstår! Vi får hoppas att det klarnar innan provet ^^


Imorgon ska det pluggas ^^


Truth - Arashi


En lugn dag

Anledningen till att jag inte bloggat något mer idag är för att jag faktiskt inte har gjort något, haha. Jag har läst igenom no häftet, suttit här utan att göra något och sett några episoder av Death note. Om en liten stund ska jag åka till skolan för att ha utvecklingssamtal och det är inget jag ser fram emot.

jag hoppas ni har haft en bra dag iallafall ^^


Hemstudiedag

Nu har jag äntligen gått upp, haha. Ni kanske inte minns att jag sa det, men jag har hemstudiedag idag och imorgon. Jag ska tyvärr ha utvecklingssamtal ikväll mitt i stalltiden, så jag missar stallet :/ Jag får väl se det som ett extra tillfälle att plugga.
Jag har inga planer på dagen utan jag kommer ha lite kul, plugga lite, göra nått annat osv. Vi får se hur mycket plugga det igentligen blir, haha ^^


Silver är lika bäst som alltid

När jag kom till stallet idag såg jag att jag fått Nobile igen. Han har nyss varit halt och går därför baar en lektion om dagen så han var inne så jag kunde börja borsta honom på direkten. Tjejen som skulle ha Silver, Emma, kom vid halv sex och frågade denna vecka med om vi kunde byta, och jag sa såklart ja. Dock var jag osäker på om vi skulle få byta för Lotta, våran ridlärare. Först sa hon att vi fick byta hur vi ville inom gruppen, hon brydde sig inte. Förra veckan blev hon jättesur på oss för att vi bytte häst, men idag var det fritt fram och byta igen. Gissa om vi inte kunde hålla oss för skratt när hon sa det, haha.

Silver var toppen idag, som vanligt. Vi red serpentiner och volter mest, men lektionen var mycket bättre än förra veckan och man fick chansen att jobba. Jag tycker att det gick jättebra idag, jag vet faktiskt inte varför. Det har gått bättre förut, men faan vad jag är nöjd ^^ Det var så himla kul och det känns som att våra serpentiner och volter blev precis som dem skulle. Hon testade mig inte i början som hon brukar heller utan lät mig forma henne och jobba med henne. Vi gjorde en framdelsvändning också och den blev så nära perfekt jag jag komma!
Nu vill jag bara bli bra! Jag vill bli bra på att rida Silver, jag vill kunna rida henne på ett sätt som är bra för oss båda och på ett sätt som gör att hon mår bra. Det är en jättelång väg kvar tills jag kommer dit, men jag ska verkligen jobba för att komma dit!


Finast <3

Onsdag i skolan

Jag vet inte riktigt hur dagen har varit idag, haha. So:n gick bra, vi svarade på lite frågor och så, och efter det hade vi Engelska med vikarie (tyskalärarn) och där skrev jag rent "This is me!" och sedan så skrev jag om texten lite. På matten jobbade vi bara vidare, inget konstigt hände.
Efter lunceh hade vi svenska och fick reda på betygen vi fått på förra prodjektet. Jag fick vg och det är jag nöjd med :) Resten av tiden gjorde vi faktiskt ingenting, vi bara.. Satt, haha ^^
På spanskan så svarade vi på frågot eller något sådant, ingenting som jag minns nu.


Orkar inte leta upp någon bild, haha ^^


Sista skoldagen den här veckan

Helt plötsligt blev det onsdag och sista skoldagen för dne här veckan. Vi har nämligen hemstudiedagar imorgon och på fredag, så då blir det till att sitta hemma och plugga till alla prov vi har nästa vecka.
Idag har vi ganska många lektioner. So, matte, engelska, svenska och spanska. Det är inte en så jättekul dag, men den är helt okej. Jag slutar vid tre idag och därför blir uppdateringen lite senare än igår.

Ha en bra dag ^^


En ny oneshote

Jag har suttit och skrivit en oneshote nu på kvällen. Den blev ungefär fem och en halv handskrivna afyran, alltså inte så lång. Jag vet faktiskt inte om jag är nöjd med den eller inte, jag måste nog fundera över natten. Jag har iallafall rysligt ont i nacken nu, jag satt visst inte skönt medans jag skrev, haha ^^

Ha en bra kväll iallafall, det ska jag ha ^^


Hemmakväll

Jag har än en gång suttit och läst en massa gamla tokio hotel fanfics, haha. Det är faktiskt ganska underhållande, men tyvärr finns det inte så många läsvärda :/ Jag började läsa några på t-p som var bra, men sidan finns typ inte längre, haha.

Ikväll har jag en vanlig hemmakväll och jag har inga direkta planer. Jag tror inte att jag har så många läxor jag nehöver göra, dock har jag spanska prov imorgon (kanske?) och där måste jag plugga. Efter det tror jag att jag ska ta en titt på några av mina gamla oneshotar som jag har lite överallt, haha ^^


En bra tisdag

Idag har jag förvånansvärt nog haft en riktigt bra skoldag! På bilden fortsatte vi med våra rum och det går väl inte så jättebra för mig, men det fungerar iallafall :)
På no:n så jobbade vi vidare om ljus och ljud som vi har prov på på tisdag. Jag måste verkligen plugga på det! Vi fick också veta att vi kommer få ha tyska läraren i teknik och no från och med efter lovet och jag måste säga att det känns riktigt.. Konstigt, haha ^^
På tekniken fick vi först tillbaka grupparbetet och där fick vi vg. Jag är jättenöjd med det. Efter det fick vi tillbaka våra "Cykla till rymden"-uppsatser som innehöll no och so. Jag var helt säker på att jag skulle få vg på den, men när jag fick den såg jag att jag fått mvg i båda no och so! Jag är så himla glad just nu. Jag la verkligen ner jättemånga timmar hemma på den uppsattsen. Jag jobbade så mycket jag kunde i skolan, jag satt på raster och skrev och innan skolan började och jag satt flera dagar och bara skrev och skrev. Det känns skönt att jag fick något för det :)


Tisdagsmorgon

Idag har vi inte heller så många lektioner, men ganska tråkiga, haha. Först har vi iallafall bild, sedan no och efter lunch teknik.
Idag ska jag inte till stallet, så det blir lite bättre uppdatering. Jag kommer hem vid klockan tre eller straxt efter, och då lovar jag att uppdatera ^^

Ha en bra dag ^^

Brist på rubrik

Jag tänkte gå och lägga mig straxt, jag är riktigt trött idag ^^ Just nu sitter vi faktiskt och kollar på Hannah Montana filmen som går på tv, haha. Man blir ju inte lite avis när hon har en egen häst som hon inte änns känner igen, haha.
Nu ska jag gå och fixa lite saker, så godnatt allihopa ^^


En måndag i stallet

När jag kom till stallet idag såg jag att Silver var både blöt och smutsig, haha. Det blir väl se när hagarna börjar smälta och hästarna börjar gå ute utan täcke.
Jag borstade och fixade med Silver på alla sätt jag skulle innan ryttaren kom och då hjälpte jag henne med strykkapporna, sadeln och tränset. Silver gick sedan två lektioner irad och jag kollade på den första. Tjejen ville inte galoppera så hon stod inne på mitten ganska länge, så Silver var nog ganska pigg till lektionen efter.
En sak jag mrkte när jag såg var att Silver såg jättestel ut. Jag har inte riktigt tänkt på det förut, men jag gjorde det idag. Hon börjar ju bli gammal nu (21 år) så det är väl inte så konstigt.
Innan jag åkte hem tvättade jag i hennes spilta och fyllde i skötarboken, men sedan kom pappa och jag var tvungen att åka hem.


Milton och Konken, bästa vänner, haha ^^

En snabb måndag

Skoldagen idag har gått jättesnabbt!
På mentorsträffen fick vi fylla i några papper och sedan på engelskan fick vi bara skriva. Jag började med punkten "This is me!" och jag tror att jag blev klar.
Våran sista lektion var hemkunskap och då fortsatte vi med "flytta hemifrån". Jag räknade ut vad det jag skulle köpa skulle kosta och sedan ritade jag in det i min lägenhet. Vi hade en budget på 50000 kr, men jag handlade bara upp 10000, haha.


(Ahaha, världens sneaste, fulaste och mest felritade bokhylla någonsin)
Billy bokhylla, haha ^^

Måndagsmorgon innan skolan

Jag har bråttom nu så det bir bara en snabbloggning ^^
Idag har vi tre lektioner. Först mentorsträff, sedan engelska och sist hemkunskap. På mentorsträffen vet jag inte vad vi ska göra, men på engelskan ska vi skriva om oss själva och på hemkunskapen tror jag att vi ska laga mat.
Det känns lite konstigt att gå till skolan efter en vecka i stallet. Jag skulle hjärna praoa några veckor till, haha.

Jag bloggar igen när jag kommer hem, så ha en riktigt bra dag tills dess ^^


Sista inlägget för idag

Jag ska inte riktigt gå och lägga mig än men jag tror inte jag kommer hinna blogga något mer idag så det får bli nu iallafall ^^
Jag har iallafall skrivit min platsannons nu, även om den blev ganska dålig, haha. Spanskan är jag inte helt klar med, men den är tills på onsdag så jag har mer tid på mig.

Imorgon kommer jag åka till stallet som vanligt så det blir inte världens bästa uppdatering, men det är ni nog vana vid vid det här laget.

Godnatt iallafall, och jag hoppas eran nya vecka kommer starta bra ^^

Halva dagen har gått

Jag håller på att plugga förfullt nu ^^ Jag har tagit mig igenom matten, hemkunskapen och jag har påbörjat spanskan, men där har jag en bra bit kvar, haha. Jag måste även komma på något att skirva (om mig själv) på engelska lektionen imorgon och jag måste skriva en platsannons om min praoplats. Vi får se hur det går, men dagen är inte så mycket än så har jag tur så hinner jag med allt jag ska ändå :)


Jag är väl inte den enda som längtar efter vår? ^^

World Behind My Wall - Tokio Hotel


Och så var det söndag igen

Idag gick jag upp straxt innan åtta mot min egen vilja, haha. Jag ville sova länge, men när jag vaknat tre gånger mellan tiden sju och kvart i åtta kändes det meningslöst att försöka sova igen, så jag gick upp istället.
Idag ska jag plugga. Det blir mycket matte, spanska och lite annat jag hittar i min snygga hög. Har jag tur så hinner jag göra nått roligare också ^^

Jag hoppas ni har några roliga planer för idag ^^


Lika trött som alltid

Eftersom jag är så himla trött idag också så tänkte jag gå och lägga mig nu. Jag tror faktiskt inte jag kommer orka läsa, haha.
Imorgon ska jag inte göra något speciellt. Det är tävlingar i stallet men jag ska inte dit, jag har nämligen en hög med läxor som måste göras och som jag förmodligen redan borde ha börjat med, hehe.


En lördag i stallet

Jag har haft en bra stalldag idag ^^ Jag åkte dit tillsammans med Fanny och när vi kom dit så började jag borsta Silver och hon Chippen. Jag höll på och fixade med henne tills hon skulle gå på lektion någon timma senare. Hon var riktigt smutsig, haha.
Linnea hade Daim idag också och idag gick det riktigt bra för henne! Hon är jätteduktig på honom och de är så söta tillsammans ^^ Efter lektionen hjälpte jag henne att ta in honom i stallet och så och efter det så gjorde vi inte så mycket. Jag borstade Silver's grimma och vi tog reda på vilka hästar som skulle gå prva på. Vi behövde inte leda där, men vi fick senare veta att det var två stycken som hade ramlat av för att det hade rasat snö från taket och de hade blivit skrämda. Den ena hade fortsatt rida, men den andra ville inte.
Vi hjälpte till lite att fodra och sedan fodrade vi med betfor. Ungefär samtidigt som vi var klara med det så kom hästarna in från prova på och vi gick för att äta.

Efter lunch så började vi smörja. Någon sadeltvål fanns inte, men som tur var hade fanny med sig sin egen tvål. Den var flytande så det kändes jättekonstigt med den, haha. jag smörjde i lite över två två timmar och sen borstade jag vojlocken och hennes padd i lite mindre än en timma också. Rent ska det vara ^^ När vi satt och smörjde så frågade stallpersonalen om vi kunde hjälpa till att ta in ponnysarna som var ute i hagen, så det gjorde vi. Jag skulle ta in Timmy, men det var helt omöjligt, haha. Han ville verkligen inte in och så fort man kom nära så sprang han iväg. Först försökte vi locka med hö och sedan hämtade vi havre, men han struntade i det, haha. Det slutade iallafall med att vi tog in de andra hästarna och lämnade honom där och så fick han vara ute ett tag till tills han gick att fånga honom.

Fanny var tvungen att åka hem efter att vi smörjt men jag stannade kvar och gosade med lill-Sillan. Jag borstade henne mer och försökte få henne ren, men det var ganska omöjligt. Mysigt hade vi iallafall.
Lotta kom och frågade om jag kunde borsta Merlot, så det gjorde jag och efter det fick jag borsta Dino också.
Efter det så sopade vi stallen och sist fodrade vi.


Lördags morgon

Godmorgon :)
Eftersom jag la mig så tidigt igår vaknade jag klockan sex, haha. Jag lyckades somna om och sov till sju.
Jag ska åka till stallet om mindre än en timma, så jag ska sätta fart nu. Hur länge jag stannar vet jag inte riktigt idag, vi får se.
Jag bloggar igen när jag kommer hem ^^


Nu säger jag godnatt

Jag tänkte faktisk gå och lägga mig redan nu. Att jobba är jobbigare än man tror, haha. Jag har iallafall haft en jättebra vecka och jag skulle inte ha något emot att fortsätta och då skulle jag förmodligen vänja mig vid att gå upp tidigare också. Efter den här veckan vet jag nästan ännu mer att det är hästar jag vill syssla med i framtiden :)

Jag hoppas ni får en riktigt bra fredagskväll ^^

Praodag nummer fem

Idag var det en väldigt lugn dag i stallet. Vi fick inte mocka på morgonen för den nya torven hade inte kommit än och de ville inte att vi skulel mocka då eftersom de var rädda för att vi skulle råka ta bort för mycket av den som redan fanns. När jag kom (förtidig som vanligt, haha ^^) så fick jag först borsta Meja tills det att jag började och de andra kom. Efter det tvättade vi vattenhinkar och fyllde på dem. När det var klart släppte vi ut hästarna och sopade båda stallen. Vi fyllde också höpåsar och sopade lite till efter det.  När de var fyllda så borstade jag Wilma och sedan så fikade vi. Efter det så gjorde vi nått jag inte minns (haha), fodrade och borstade fler hästar, den här gången blev det Bandit för mig. Precis innan lunchen såtog vi in alla hästar också.

Efter lunchen var det äntligen dags för att rida. Personalen brukar rida på fredagar så vi fick också vara med. Jag fick rida Amigo för ingen av de andra ville rida honom.
Monica höll i lektionen och vi tränade på bra hörnpaseringar och galoppfattningar (galoppera 10 steg, sakta av till trav osv). Vi jobbade också på 15-metersvolter. 
Jag vet inte riktigt hur det gick, haha. Jag vet inte hur det brukar gå med Amigo och så, så då är det svårt att veta. Han var riktigt seg som vanlig och han känns verkligen skänkeldöv. Jag hade honom iallafall alltid i rätt gångart och han gick inte för långsamt. Monica sa iallafall att det gick bra för mig och jag är nöjd ^^
Vi slutade efter att vi borstat av hästarna och min mamma kom och hämtade mig vid straxt efter halv fyra. 


Amigo, bild härifrån


Fredag

Idag är sista dagen på praoen. Det är synd att den bara var i en vecka, för den har gått jättefort.
Idag kommer jag hem runt halv fyra skulle jag tro. Fredagar är ingen dag jag brukar vara i stallet och jag känner ingen som rider, så jag åker hem och sover, haha ^^ Jag ska försöka komma ihåg att få min lapp ifylld, men jag vet inte riktigt vem jag ska ge den till.. Det löser sig nog :) Nu måste jag gå och göra mig klar, jag ska åka om ca en halvtimma.

Ha en bra fredag ^^

Praodag nummer fyra

När jag kom till stallet imorse (vid halv åtta) satte Lotta mig på att göra nya hål på stiglädrerna till små ponnysarna. Problemet var bara att nästan alla är små och att nästan alla saknade mängder av hål. Efter tre och en halvs konstant hålgörande så hade jag kramp i handen, men då var jag iallafall äntligen klar! Efter det gick jag upp till förrådet där de förvarar alla gamla sadlar, träns, strykkappor och ja, allt möjligt, som inte används. Jag letade först fram ett par stigläder som jag tog till Silver, hennes var nämligen olika tjocka. Efter att jag satt fast dom konstaterade jag att hennes stigbyglar var totalt olika, så då var det bara att gå upp och fortsätta leta. Lång tid tog det, men till klockan tolv var jag klar iallafall!

Efter lunchen så fick jag komma ut från sadelkammaren iallafall, haha ^^ Vi släppte in hästarna och ponnysarna och tod ut fjordingarna, Merlot och Dino. När de var ute mockade jag hos fjordingarna och de andra två, de hade nämligen stått inne hela dagen.
När mockningen var klar så fick vi gå och skotta ridhuset. Deras harv är trasig så det hade blivi ett stort spår efter hästarna i ridhuset så vi fick kratta bort det.
Det fanns inte så mycket att göra när det var klart så jag borstade Wilma. Det är roligt att borsta henne, får hon är svart och blir jätteblank när hon är ren ^^

Fanny kom ganska tidigt idag, så först fixade vi våra hästar och sedan hjälpte jag en tjej som skulle rida Conquest. Lina (fritidsledare) berättade att hon satt upp bilderna från filmkvällen så dem sprang vi och kollade på. Haha, bilder när man inte är beredd blir ganska kul ^^
Madde red Konsum och de tränade på galoppfattningar. Det blev inte så mycket fattningar för henne för Konsum var så himla pigg och började galoppera såfort jag smackade på honom för att han skulle börja skritta, haha. Efter lektionen hjälpte vi dem att fixa sina hästar och sedan åkte jag och Fanny hem.


Torsdag

Idag är näst sista dagen på praoen. Det kommer kännas konstigt att inte gå upp tidigt för att åka till stallet, haha. Jag brukar ju vara i stallet på torsdagar, så jag stannar efter att jag slutat iallafall. Fanny kommer (tror jag?) och på andra lektionen får vi in liten springtur, haha ^^
Jag kommer hem runt sju skulle jag tro, och då bloggar jag mer :)


Praodag nummer tre

Idag har vi haft en ganska lugn dag i stallet. Jag kom dit vid halv åtta som vanligt och då fick jag borsta Wilma för hon skulle till vetrinären igen, hon är nämligen halt. Efter det så minns jag faktiskt inte vad vi gjorde, men vi har skurat vattenhinkar, mockat, sopat stallen, fodrat, höat (och vält en höbal ^^) och sedan fick vi också skura Medeas spiltvägg. När vi hade tid över fick vi borsta fler hästar som var inne, jag fick Blue och Milton som båda är halta. Jag borstade också alla ponnysars strykkappor. Vi gjorde säkert fler saker, men jag minns inget, haha ^^

När listan sattes upp såg jag att jag skulle ha Nobile. Honom var det jättelänge sedan jag red nu, men han har varit halt länge så det är inte så konstigt.
Det slutade iallafall med att jag bytte häst med Emma i min ridgrupp och fick rida Silver :) Det var en jättetråkig och inte speciellt bra lektion idag, vi gjorde nästan inget kändes det som. Det gick bäst i slutet, men jag tror det gick okej hela tiden, men om vi hade gjort lite mer saker hade det nog gått bättre.


Onsdag

Idag ska jag rida, så jag stannar kvar i stallet efter att jag slutat. Amanda skulle komma direkt från skolan, så hon kommer straxt efter tre, och sedan är det bara att vänta tills sex då vi börjar rida, haha.
Jag kommer hem senare idag, straxt innan åtta skulle jag tro, så det är därför det blir ännu segare uppdatering idag ^^

Praodag nummer två

Jag kom till stallet alldeles förtidigt idag också, haha. När jag kom fick jag iallafall börja mocka, och jag var lite snabbare idag än igår, haha ^^
Vi släppte ut hästarna och sedan fortsatte vi mocka. När det var klart så minns jag faktiskt inte riktigt vad vi gjorde, iallafall inte i vilken ordning, så det blir lite blandat.
Vi fick sopa stallgången, sopa alla väggar i spiltorna och boxarna (ja, med stora sopborstar) och vi fick börsta hästarna idag också. Wilma blev min idag också, men jag hann inte borsta henne riktigt lika länge som igår, men det var ändå en bra stund :) Vi fick höa helt själva, och det var ganska svårt för vi visste inte riktigt hur mycket de skulle ha, men det gick bra. Vi fodrade kraftfoder också och jag tog betforen idag också. Fram till lunch stod vi ute och försökte hacka låts ett isflak som hamnat fel, men det rörde sig inte ur fläcken hur vi än gjorde.
Vi tog in hästarna igen efter lunch, och innan de kom in fick vi mocka lite till. När alla kommit in och var i rätt spilta så skurade jag servus vattenhink och så fyllde jag på nytt vatten i den.


Wilma (bild: Blåkulla gård)

Våran sista uppgift för dagen var att rycka manar. Jag fick rycka Silver's man, och Ida visade mig hur man skulle göra. När hon skulle rycka blev Silver helt hysterisk och kastade sig omkring i spiltan och tryckte upp än mot väggen, så hon sa åt mig att vara "hård" mot henne. När hon gått började jag, och lill-Sillan stod helt stilla förutom att hon ryckte på huvudet efter att jag ryckt bort en bit, men det var bra för då kunde jag se hur manen föll ^^ Jag fortsatte iallafall vidare genom manen, men jag ryckte bara kanske fem centimeter, hon är så söt i lång man!
Den som stod brevid mig ryckte på Curt, och hon fick den inte att bli jämn så hon ropade på en stallvärdinna. Stallvärdinnan (som var en bit bort) kollade upp och sa: "Ja, Silver är förjävlig", och då svarade tjejen "Det är Curt" och då blev stallvärdinnan jätteförvånad och sa "Går det bra med Silver? O_o" och jag svarade att det gjorde det. Hon sa även till mig sen att det var bra att jag ryckte den för att hon var så lugn när jag gjorde det och hon brukar vara jättejobbig att göra det på. I slutet när jag ryckte så stod hon nästan och sov ^^
Jag hörde lite senare att stallvärdinnan pratade med Ida om det, och sa: "Silver brukar vara så himla jobbig när man tycker hennes man, men när den här tjejen gjorde det stod hon alldeles still!". Gissa om jag blev glad över att höra det!


Tisdag

Godmorgon ^^
Idag är jag faktiskt ganska trött, men det går nog över när jag kommer ut, haha. Min kompis Fanny rider idag så jag kommer stanna och kolla på henne. De rider som första gruppen (halv fem) så jag blir inte så sen hem iallafall. Min syster rider också idag, men inte förrens klockan åtta, och så länge kan jag inte vänta.
Jag hoppas ni alla får en bra dag, för det ska jag ha ^^


Praodag nummer ett

Nu är jag hemma igen!
Jag lyckades komma till stallet en halvtimma förtidigt i morse, haha ^^ När jag kom dit fick jag iallafall börja mocka, och efter det släpptre vi ut alla hästar och ponnysar. När de var ute så mockade vi färdigt och sedan skurade jag Rekyls vattenhink. När jag var klar med det fick vi (det var två tjejer till som praoade) tvätta alla vattenkoppar och krubbor i stallet, jippie, haha. Innan vi blev klara blev det fika rast och vi satt och pratade lite innan vi fortsatte. När det var klart fick vi vika alla täcken i stallet, och det var svårare än det lät då många av dem vägde mycket. När det var klart fodrade vi och jag fick ge betfor till alla hästarna. Några hästar är halta och vi fick borsta dom efter att de fått mat och jag fick borsta Wilma. Först borstade jag av henne med rotborsten, sedan med piggborsten (hon fäller så himla mycket!) och sedan avslutade jag med ryktborsten. Jag tror jag höll på i nästan en timma ^^
Lunchen åt vi inne på cafét, och efter det så släppte vi in alla hästar. När de var inne och alla stod i rätt spilta fick vi sortera alla borstar och sådanna saker så att alla hästar fick en av varje. Jag fick även sätta fast några påsar som låtsnat och märka Konkens. När påsarna var klara gick vi upp till förrådet för att leta efter ett träns som såg ut att passa en av hästarna och för att leta upp så många fräsha strykkappor vi kunde. Det tog ganska lång tid för det var inte världens bästa ordning och det fanns mycket, haha ^^ Vi sorterade strykkapporna iallafall och jag fick testa ganska många på hästarna. Många av dem hade strykkappor som var för små, men nu har alla sådanna som passar :) Efter det märkte vi sadlar som inte hade några namnskyltar och jag sopade sadelkammaren. Efter det fick vi sluta.

Jag hittade en ryktsten som jag borstade lill-Sillan med en lång stund, och sedan hittade jag världens bästa rotborste också, så jag höll på väldigt länge. Hon var lika söt som alltid och vi hade så mysigt ^^ När ryttaren sedan kom hjälpte jag till att sätta på strykkappor, sadla och tränsa.


Haha, jag måste berätta nått kul. De hade fyllt på godisaparaten, men den som gjort det hade satt det mesta fel, så nästan vad som helst man köpte fick man två av. Tyvärr hade jag inga pengar med mig, men det var ganska komiskt iallafall ^^

Måndag

Godmorgon :)
Idag börjar min prao på Blåkulla, så det är dör jag kommer tillbringa hela min dag. Jag slutar 15.00 men jag kommer inte åka hem då, utan jag stannar tills kvart över sex-halv sju iallafall, som vanligt. Därför kommer min uppdatering inte vara så bra idag (eller någon annan dag den här veckan), jag hoppas ni står ut med det, haha ^^


Imorgon börjar praoen

Imorgon ska jag upp klockan halv sex, så jag ska gå och lägga mig om en liten stund. Jag kom precis på att jag glömt att platta håret, så det är vad jag ska göra nu. Jag har fördrivit hela kvällen genom att läst en himla massa fanfics, varför vet jag inte riktigt, haha ^^

Godnatt allihopa ^^


Saigo no Yakusoku

"Saigo no Yakusoku" is described as a human suspense story involving the hijack of a major building. The members of Arashi play five young men who happen to be inside, and the story depicts their attempt to escape and their interactions with the other people caught up in the incident.

Bild och text härifrån

 

Pooni länkade den här filmen till mig då hon upptäckte att den kommit ut och nu har jag sett på den. Jag vet itne riktigt vad jag ska säga. Den var otroligt bra, spännande och helt oförutsägbar. Usch, jag kan inte riktigt prata nu, men en riktigt, riktigt jävla bra film var det!


Söndag

Nu har jag lyckats ta mig upp från sängen, haha ^^
Jag har inga direkta planer för dagen, men jag skulle tro att den blir ganska lugn. Läsa lite, såsa lite, lite sånt. Jag kanske åker iväg någonstans en snabbis eller så, men jag kommer mest vara hemma skulle jag tro.


Nu säger jag godnatt

Jag tänkte ta och gå och lägga mig om en stund, så det här blir sista bloggningen för idag.
Jag har haft en bra kväll idag. Först såg vi på en film som gick på tv och nu har jag suttit och läst lite gamla fanfics och oneshotar. Jag hann aldrig hitta någon riktigt bra tyvärr, så nu ska jag gå upp och leta upp den sorgligaste boken jag har och läsa ut den innan jag kan sova, haha ^^

Ha en bra kväll allihopa ^^


Allting var iallafall inte negativt idag

Anledningen till att jag inte bloggat förrens nu är att vårat internet inte har fungerat förrens nu.

Resten av stalldagen var bra iallafall. Silver tävlade och gjorde först en felfri runda men på den andra rundan vägrade hon på första hindret och ryttaren åkte av. Jag tror höjden på hindrerna var 70 cm, så det är inte konstigt alls att lill-sillan vägrade.
Efter att hon kommit in i stallet hann jag pyssla om henne ordentligt. Jag hade redan skött om henne och så, men nu hittade jag en ryktsten som jag borstade henne med och sedan hittade jag världens skönaste rotborste också, så jag pysslade med henne länge. Efter det stog vi och gosade en bra stund också ^^
Lill-sillan är bäst <3


En olycka kommer sällan ensam..

Idag hände det en olycka i stallet.
Lisa, ridläraren till alla ponnylektioner på lördagar, hade åkt av en häst igår så att en ambulanshelikopter fick komma och hämta henne. Som tur var bröt hon inget utan gjorde bara illa lite muskler och hon skulle förmodligen vara tillbaka i stallet nästa vecka. Man brukar ju säga att en olycka sällan kommer ensam, och det stämde in idag.
Ida hade lektionerna idag istället, och de fick rida en liten bana bestående av tre små hinder (välta sockerbitar), en liten laburint, lite slalom, ett stanna-ställe och lite bommar som låg på lite olika sätt. Alla red barnan samtidigt, så det blev lite som på led och alla hästar blev väldigt pigga och glada av det. Lite kaosartat blev det när några galopperade när de framför travade och så, men de två första grupperna förflöt på bra med bara en ofrivillig avsittning som gick bra. Det var när sista gruppen för dagen skulle rida som det blev problem.
Jag vet inte riktigt vad som hände för jag var inte där då, men vad jag har hört så stack Darius iväg och sprang fortare än någon sätt någon häst göra förut. Jag vet inte varför, antingen tyckte han att det var så kul eller så blev han kanske stressad av de andra hästarna som kom bakom, men ryttaren åkte iallafall av.
Jag fick höra att någon åkt av genom att min lilla ledartjejs mamma frågade om jag hade sett hennes dotter, vilket jag inte hade, och då hörde jag att någon åkt av och såg att dörren till ridhuset var öppen. Jag gick dit för att se vad som hände och fick se en tjej ligga under en massa filtar på underlaget i ridhuset med Ida och sin mamma brevid sig. Där hittade jag även Linnea som vi letat efter.
Först kom det en ambulans, och sedan även en ambulanshelikopter. Prova på ridningen blev inställd eftersom den skulle vara precis efter, och när ambulanshelikoptern kom fick de springa med alla ponnysar in i stallet för att de inte skulle bli rädda.
Tjejen blev iallafall hämtad av helikoptern och jag vet inte hur det gått för henne. Förmodligen var det inget allvarligt utan de tog baar det säkra före det osäkra, men jag hoppas verkligen tjejen vågar rida igen!


Morgon bloggning

Godmorgon :)
Jag har varit uppe i ca en halvtimma nu och bara såsat, men nu ska jag gå och äta och göra mig klar. Jag kommer hem vanlig tid idag skulle jag tro, så uppdateringen blir nog halv sex-sex, men vi får se, haha. Jag har för mig att det är tävlingar idag och då kan det bli lite ändrade tider och så.

Ni får ha en riktigt bra dag nu ^^


9

Vi hyrde filmen "9" och nu har vi hunnit se klart den. Den var bara sjuttiotvå minuter lång om jag minns rätt :) Jag tänker inte berätta vad den handlar om eller vad jag tyckte om den, som vanligt, haha ^^



Jag tänker inte riktigt gå och lägga mig än, men sen ska jag inte bli ikväll. Jag ska försöka ta reda på hur man ställer väckarklockan på den här mobilen, och sedan ska jag nog läsa en stund. Imorgon ska jag upp klockan sju som vanligt och åka till stallet, så ända dagen jag hinner sova är på söndag. Jag ska nämligen praoa nästa vecka och då måste jag gå upp halv sex för att hinna.

Mobil på lagning

Min mobil har varit konstig ett tag nu, så idag var vi och lämnade in den på lagning. Det började med att den stannade och sedan stängde av sig, och sen dess har den bytt namn på mina låtar, raderat dom och så samma sak med bilderna för att de nästa dag ska vara där helt som vanligt. Det problemet kommer för att minneskortet inte fastnar i utan åker upp hela tiden och så har det nästan varit sen jag fick den för snart ett år sen. Nu sitter jag iallafall här med en "gammal" Nokia som jag inte förstår ett skit av och som jag har väldigt svårt för att lyckas skicka iväg ett ända sms med, haha ^^ Jag får hoppas att jag vänjer mig. Några låtar eller så har jag inte nu, mitt minneskort ville dom ha med för att ta reda på vad som var fel, så alla mina låtar, bilder och videos är på lagning.. xD


Trötta jag

Jag har faktiskt precis vaknat efter att ha sovit en stund, och det behövde jag! Jag har haft en ganska dålig dag utan att veta varför (förmodligen för att jag är så trött) men nu känns allt bättre ^^ Ikväll ska vi hyra film och ha det mysigt, så det blir nog en bra dag av det här iallafall :)

Fredag

Idag hade vi idrott som första ämne, men jag var inte med. Jag har varit förkyld i mer än en vecka nu, och när det nu nästan är borta vill jag inte riskera att det kommer tillbaka.
Vi skulle mötas vid pendeltåget klockan 9.05, som vi alltid gör, och jag och sanna är alltid ute i god tid så vi var där vid tjugo i. När klockan blev 5 över så hade ingen lärare kommit, och vi väntade och väntade. Nitton över gick vårat (försenade) tåg, och en stund senare gick nästa tåg vi ahde kunnat ta. Vi förstod att ingen skulle komma så vi gick tillbaka till skolan. Där sprang vi på niornas gympalärare som sa att våran var sjuk och att de glömt bort oss, och sedan skjutsade hon oss till rackethallen. Det är andra gången någon glömmer mig innan gympan och en gång har de glömt mig efter också, haha.

Efter lunchen var det elevensval och vi kollade på film. Vi såg "Allt flyter" men vi hann inte se klart den. De som ville fick stanna kvar efter lektionens slut, men jag tyckte inte att den var så bra att det var värt det, haha ^^


Ett skavsår efter ett täcke

När jag kom till stallet idag såg jag att Silver bara skulle gå en lektion, och det var bra eftersom hon har tappat en sko. Jag såg också att Madde (tjejen jag leder) skulle ha Skrållan. Igår upptäckte jag att hon hade ett sår, och tydligen hade den jag sagt till glömt att föra det vidare, så de viste inte det. Hon gick iallafall den lektionen med sadel utan problem. De fick trava volter och sedan galoppera en bit i slutet, och då blev hon jättepigg, haha ^^
Efter lektionen så gick jag och sa till en andra gång om att hon hade ett sår, och då fick jag med mig en ridlärare som kollade på det. Ridläraren konstaterade att det förmodligen var ett skavsår från hennes täcke och att de skulle få hålla koll på det. Hon skulle gå en till lektion så då fick ungen rida barbacka, och om det inte gick så med sadel utan vojlock.


Skrållan, bild härifrån

Jag sa även till en gång till att Silver tappat en sko, så nu såg jag med egna ögon att de skrev upp det, haha. Hon var en liten sötnos idag också och hon skulle först gå en sen lektion (klockan 20.00 tror jag) så jag hann fixa mycket med henne. Hon var på bra humör och vi fixade allting utan problem. Hon gillar inte riktigt när jag gör rent hennes näsborrar, men det får hon överleva ^^

Nu åker jag till stallet

Jag ska åka till stallet om några minuter, så det blir ingen mer uppdatering innan jag kommer hem. Jag ska sköta om lill-sillan och leda en tjej i en nybörjargrupp, men tyvärr så har jag lyckats vricka foten idag på muséet, så vi får se hur det går, haha ^^ Fanny kommer också skulle jag tro, och det är bra.
Jag kommer hem vid sju och då uppdaterar jag mer :)

Tekniska muséet - Det här gjorde vi

Nu har jag kommit hem från muséet. Det var faktiskt ganska kul, haha.
Det började med att vi hade spanska och där översatte vi lite saker. Efter det samlades vi vid spärrarna och tog tåget. Vi hade otur och fick stå i kanske en kvart på ett ställe för att det var något fel med tågen, men sedan kom allt igång som vanligt. Efter att ha suttit på en buss som var smockfull så kom vi iallafall fram till det tekniska muséet. Vi fick ett häfte med lite frågor vi skulle svara på, så alla gick iväg mot rummet där svaren fanns. Vi var där fram tills lunch (bestående av mackor) och sedan gick vi och "lekte", haha ^^ Jag testade ganska många saker, men tyvärr har jag knappt några bilder. Vi hade iallafall kul :)


Jag gjorde det "omöjliga". Det står olika saker vid alla
sträck och vid det längst bort (dit jag kom) stod det omöjligt, haha ^^

Man skulle rita sträck mellan 1-5, sådär så man följer en liten "bana". Saken var bara den att man skulle titta i en spegel hela tiden, och det tog inte lång tid för mig att förstå att det inte var något jag var bra på. Det där var tom mitt andra försök, haha ^^


Museum

Idag är det Torsdag och vi ska till Tekniska Muséet hela dagen. De kallar det en hel dag, men vi ska ändå ha språk på morgonen. Efter det ska vi iallafall åka in till stan och gå på museum. Jag ska till skolan idag, och det som jag tycker ska bli kul är att vi ska ha med oss matsäck, haha. Det är så mysigt ^^ Jag har iallafall mackor med ost, sallad och skinka med mig, och sen vet jag inte riktigt.

Jag tror vi slutar tidigare än i vanliga fall, så jag borde hinna blogga lite snabbt när jag kommer hem. Annars får ni ha en bra dag ^^

En tappad sko

Vi började med att ta ut Merlot i stallgången och så gick våran ridlärar igenom visitering. Vi har gjort det förut, så där var det inte så mycket nyheter, men det är alltid bra med en repetition. Efter det gick hon igenom hur man lindar ben och sen fick de som ville testa. Jag har testat det förut, och det sa jag när Lotta frågade, så hon trodde typ att jag visste exakt hur man skulle göra, haha. Jag valde iallafall att inte linda något ben, jag gillar mer att studera hur de andra gjorde.



Jag har självklart varit med lill-sillan idag också. När jag kom dit höll den som skulle rida på med henne, men jag gjorde rent hennes styrkkappor, visade ryttaren hur man skulle sätta på dom och sedan hjälpte jag henne att tränsa. När de gått ut gjorde jag rent hennes grimma och spilta, och sedan kollade jag en stund på lektionen.
Efter teorin skötte jag också om henne. Först borstade och ryktade jag henne länge, och det behövdes för hon var riktigt smutsig! Efter det kratsade jag hovarna (som inte kan ha blivit kratsade den dagen) och då upptäckte jag att hon tappat en sko, höger fram. Jag skötte om Silver klart, fixade till hennes man, borstade hennes ansikte, tvättade spiltan igen, gjorde rent strykkapporna igen och torkade ur hennes näsborrar, och sedan gick jag för att hitta någon i personalen för att meddela att Silver saknade en sko. Jag hittade dock ingen i stallet och jag ville inte gå in och störa på en lektion. Jag sa till en stallvärdinna, men för säkerhetensskull så satte jag en lapp på dörren till kontoret med texten "Silver tappat sko! Höger fram", så förhoppningsvis fick min ridlärare tag på den.

Teori

Jag ska åka till stallet om en liten stund. Vi ska ha teori idag, men jag tänker vara där den tiden jag brukar iallafall för att hinna sköta om Silver.
Jag vet inte riktigt vad vi ska göra, eller om jag ska vara ärlig så har jag ingen aning, haha ^^ Någonting om hästar blir det ju iallfall, men om det blir hästen, dens skötsel, sjukdommar, foder eller något annat vet jag inte.

Attack it! - Arashi


Silver Dream


Friluftsdag

Idag är jag inte i skolan, men det märker ni nog, haha. Det är nämligen så att vi har en hel friluftsdag ute idag, och jag har varit jätteförkyld i mer än en vecka och nu när jag är påväg att bli frisk tycker inte mamma att jag ska förstöra det. Jag vill inte heller riskera att vara sjuk på praoen som är nästa vecka.
Jag får väl ta och plugga lite matte, haha ^^


Världens minsta minneskort

Just nu sitter jag och chattar med Pooni och försöker fixa med mina låtar i mobilen, men det går inte så bra. Först blev mitt minneskort fullt så jag fick radera en massa saker, och nu visar det sig att jag har en låt mindre i mobilen än i datorn, och det måste jag såklart ändra på. Det som gör att det tar så lång tid är att min dator är otroligt seg och jag har ingen aning om vilken låt det är.
Haha, nu hittade jag den faktiskt, efter minst en halvtimma. Det var så att jag letade på helt fel ställe ;)

Jag måste iallafall gå och lägga mig nu om jag ska orka med en dag imorgon, så sov gott allihopa ^^


Haha, världens bästa bild, jag vet ^^


Millennium Snow (manga)


(Så suddig bild, haha ^^)




En fin dag

Idag är det riktigt fint ute! Två-tre plusgrader och solen skiner så fint. Sånna här dagar känns det som att våren är påväg ^^
På bilden som vi hade imorse så skulle vi rita ett rum och inreda det med minst tre möbler. Man skulle rita dom så att alla väggar syns (säger man så?) och så att det såg verkligt ut. Min bild blev verkligen skitsnygg.. Haha. Jag blev iallafall klar med min bild :)
Efter det hade vi no, och då fick vi reda på att de inte riktigt var klara med våra uppsatser utan att vi får dom om två veckor :( Sedan fortsatte vi jobba med ljus och ljud, vi har prov om ett par veckor.
På tekniken (våran sista lektion för dagen) hade vi somsagt matte istället, och jag hann med vad jag ville. Jag gjorde diagnosen, lät bli att lämna in den (som vanligt) och gjorde klart blå kurs (som vanligt) så nästa lektion ska jag börja på den röda. Om ni undrar så gör jag alltid båda kurserna. Den blåa för repetition och så, och sedan den lite svårare.


Tisdagsmorgon

Godmorgon :)
Idag lyckades jag ta mig upp på direkten, min väckarklocka skrämde livet ur mig, haha ^^
Idag så har vi först bild, sedan no och vårat sista ämne är teknik, men då ska vi ha matte istället. Tisdagar är inte min favoritdag direkt, och då syftar jag på ämnerna. Jag slutar straxt innan tre och jag bloggar när jag kommer hem igen ^^

En Silver dag

Idag så började första gruppen inte förrens klockan kvart över fem, för de hade satt ihop den första och den andra gruppen för att de var så få i båda grupperna. Den ena gruppen är inte riktigt lika bra som den andra gruppen tror jag, de har inte ridit lika länge.
Jag hann sköta om Silver mycket eftersom allt började senare, och hon var lika mysig som alltid ^^ Jag skötte om henne på alla sätt jag kunde och hann ha lång gosstund också :) Jag "känner" ryttaren som skulle rida henne också, så jag satte på henne strykkapporna och hjälpte till att sadla och tränsa.
Jag fick också reda på att jag kommer börja klockan åtta och sluta klockan femton när jag har prao nästa vecka :)


Polisen på besök

På engelskan idag var polisen på besök. Polisen pratade om skadegörelse och kostnader och sådant, för det har förekommit mycket sånt i min skola. Bränder har det också varit, men det var några brandmän och pratade med oss om för några veckor sedan.
Idag fick vi också reda på att de har satt upp övervakningskameror i skolan som filmer oss så att de ska kunna sätta fast de som inte gör något de får. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Det är självklart jättebra eftersom det kommer stoppa förstöring, men det känns inte riktigt som att man får vara ifred då.

Efter lunchen hade vi hemkunskap, och jag som är grupp 1 fick sitta och jobba med ett häfte medans den andra gruppen lagade mat. Det var jättemånga frågor, 4 sidor tror jag, så ingen hann klart. Vi ska få mer tid till det någon annan dag. Jag vet inte om ni märkt det, men jag är hemma tidigare än vanligt. Det var nämligen så att de som lagade mat blev klara tidigare än beräknat så då fick alla gå hem :)


Förra gången vi bakade småkakor på hemkunskapen :)


En bra Söndag

Min söndag har varit bra. Jag har inte haft jättemycket att plugga, så jag har hunnit med lite andra saker också. Jag mår bättre idag också, men långt ifrån bra. Vi får se hur jag mår imorgon :)
Jag kommer inte hinna blogga mer idag, så godnatt allihopa ^^

Kladdkaka

Jag har nästan pluggat klart nu, och jag har hunnit med att baka en kladdkaka också :) Den står i ugnen just nu, och ska göra det i 15-20 minuter till :)


Jag har ingen bra kladdkake-bild :(

Imorgon börjar skolan

Idag ska jag inte göra någonting som är så speciellt roligt. Jag ska mest plugga, och om jag hinner kommer jag nog sitta och läsa en bok eller göra något annat i den stilen. Det kommer nog inte bli så många inlägg idag just av den orsaken, jag kommer inte ha något intressant att berätta, haha ^^
Jag hoppas iallafall att ni får en trevlig dag :)

Filmkväll på Blåkulla

Filmkvällen slutade senare än jag trodde, så jag var inte hemma förrens vid halv nio. Efter det ville min familj att jag skulle se film med dom, så det gjorde jag. Tyvärr hackade filmen så mycket att vi inte kunde se klart den :(

Filmkvällen var lyckad, även om vi bara var fem stycken, haha. Det var jag, Fanny, Amanda, Cajsalisa och Julia. Fanny och amanda känner jag ju redan, Cajsalisa har jag träffat många gånger och det är deras kompis och Julia känner jag inte, men jag tror de flesta vet vem hon är.
När vi kom dit började vi städa, men det slutade med att vi gjorde ett "minnesljus" för hästarna som försvunnit under åren från blåkulla. När städningen var klar gjorde vi en snabb liten lek för att alla skulle få reda på vem som hette vad. Efter det startade vi upp med en lek. De flesta har nog lekt den leken. Man är på lag och drar lappar där det står tex "armbåge mot hand" och då ska man ställa sig så och ha lappen i mellan. Jag var på lag med Cajsalisa, och vi var inte bäst direkt, haha. Vi kom tvåa av tre lag.
Efter det körde vi en annan lek. Man var två och två igen, och jag var med Amanda. Den ena fick ta en lapp från en låda, och där stod det tex. en känd person, och då skulle den beskriva personen så bra som möjligt för sin spelpartner. Det var svårare än man trodde, men roligt var det ^^ Det gick på tid och gissa om man fick hjärnsläpp när man skulle beskriva lappen.







Vi åt pizza till middag och samtidigt som det började vi se på filmen. Vi såg på "Mannen som kunde tala med hästar" och om jag ska vara ärlig så var det lite för mycket kärlek och lite för lite hästar i den för min smak, haha. Filmen var ganska lång, men vi satt ihopklämda i sofforna och åt godis och hade mysigt, haha ^^





Jag hoppas bilderna är okej, annars får ni säga till ^^


Skötarmöte

Godmorgon :)
Idag ska jag till stallet som vanligt, men det är inte en vanlig lördag ändå, haha. Först är det skötarmöte för oss skötare, och efter det är det filmkväll i stallet, så jag kommer hem senare än vanligt. Jag kan inte garantera någon tid, men det kommer nog inte bli innan sex iallafall.


Självklart ska jag fortsätta sköta lill-flickan <3


Myskväll

Idag hyrde vi en film igen som vi suttit och tittat på nu på kvällen. Filmen handlade om några som försökte styra vädret, men ja, det gick inte som planerat. Jag tycker att filmen var alldeles för lång (2 timmar och 43 min) och den är långt ifrån en favoritfilm. En mysig kväll var det iallafall ^^

Jag hoppas ni har haft/får en bra fredagskväll ^^

Sista dagen på lovet

Idag mår jag faktiskt lite bättre :) Frisk är jag inte, men det är stor skillnad från igår. Min hörsel har också kommit tillbaka, haha.
Jag har inte gjort så mycket idag. Läst om konserten, kollat på bilder och videos, läst lite och suttit framför tv:n för att försöka komma på något att äta till lunch. Jag kallar det här sista lovdagen, för nu börjar helgen och då är det tyvärr dags att börja plugga igen. Det var skönt så länge det varade!

Tokio Hotel live i Globen

Istället för att prata en massa om konserten så tänker jag lägga upp bilder och videos. Videosarna kommer det ta jättelång tid att ladda upp, så de kommer komma upp lite då och då.





































---------------------------------






Nu har jag sett Tokio Hotel live

Jag är hemma nu. Just nu är jag helt.. borta, jag kan inte riktigt tänka och jag kan inte riktigt förstå att jag verkligen har sett dom.. Alltså.. Imorgon berättar jag allt, och då laddar jag upp videosar och bilder. Min syster var så snäll att hon tog över och filmade alla låtar och tog bilder, så jag kunde helt koncentrera mig på att bara lyssna.



Jag har redan hört att folk säger att de inte spelade alla låtar bara för att konserten var försenad, men det är inte sant. De sa hejdå och sådär, men sedan fortsatte de efteråt, som vanligt. Så de körde monsoon och de körde de sista låtarna.

Nu åker jag till globen!


Min lilla sega dator

Jag har verkligen tagit det lugnt fram till nu, det känns nästan som jag slösat bort dagen. Jag har nämligen inte gjort någonting, haha. Jag har försökt få fram tid på när insläppet till konserten är ikväll, men alla säger olika tider och är säkra på sin sak. Min dator är också så seg att så fort jag klickar någon stans kommer det upp "svarar inte" och sen tar det flera minuter innan jag kan göra något :(


Torsdag

Idag är jag tillbaka på att inte ha några planer, haha. På förmiddagen nu ska jag ligga lågt och ta det lugn. Det är nämligen så att efter ridningen igår så mår jag jättedåligt och min förkylning är mycket värre. Nu hostar jag inte bara oavbrutet utan nyser lika ofta, och jag kan inte andas genom näsan, den bara rinner. Halsen är det enda som är som den varit de senaste dagarna, men det är inte positivt.
På eftermiddagen ska jag försöka sätta mig och plugga lite. Har en del ämnen som har saker som ska bli klart och jag har för mig att jag har spanskaprov nästa vecka.
På kvällen så ska jag på konsert då, och det är det speciella med den här dagen. Som de flesta nog vet så är det TH som spelar i globen ikväll, och nu är jag mer än någonsin glad över min sittplats, jag tror inte jag skulle orka stå och trängas på ståplatserna.


Tyvärr hinner jag inte åka till stallet och sköta om lill-flickan idag :(

Min lilla stjärna

När jag kom till stallet stod det att jag skulle ha bandit, och då blev jag besviken. Jag har redan haft honom mina tre gånger och jag hade tillochmed påminnt Lotta om att det var dags för en ny häst och hon försäkrade mig om att jag skulle få en annan.
Alla i gruppen stod med på listan, och då kom jag på att tjejen som skulle ha Milton hade sagt att hon skulle åka bort. Amanda, som hade Silver, är skötare på Milton, så hon bytte gärna till honom, och då bytte jag till Silver-tjejen <3

Vi hade Lisa som ridlärare och vi skulle jobba med skänkelvikningar. Först red vi fram men i galoppen tyckte jag inte riktigt att jag fick fram henne. Vi red lite på volter och det gick bra. Skänkelvikningarna gick okej. Ena varvet var det lite svårare, och det gick bättre i traven. Efter det tog vi en till galopp och då fick jag fram henne bättre.
Lisa sa att jag borde vara jättenöjd och hon sa till tjejen som skulle rida efter att "Silver har gått jättefint på lektionen nu, så det är bara att sitta upp och fortsätta". Jag är nöjd med lektionen, men det är måånga saker som jag behöver bli mycket bättre på, haha. Det var iallafall underbart kul att rida lill-flickan igen <3


Elsa och Adelina

Jag är med Elsa och Adelina just nu. De sitter och diskuterar vilken film de ska se ikväll, haha. Elsa vill se någon komedi medans Adelina vill se på någon spännande film eller någon skräckis ^^ Jag håller på att laga sen lunch, jag måste hinna äta innan jag kommer till stallet.

Bild från i somras


Nu går jag

Elsa försov sig (som vanligt) så jag är fortfarande hemma. Jag ska gå och möta henne på lekplatsen om några minuter. Jag vet inte om jag hinner blogga innan jag åker till stallet, annars får ni ha en bra dag :)


5x10 - Arashi


En dag med planer

Idag har jag faktiskt lite planer på vad jag ska göra!
Först ska jag (förmodligen) träffa Elsa vid elva-tiden. Jag ska sedan till stallet vid halv fyra-tiden, först ska vi lämna min syster i hennes medryttarstall och sedan lämna mig, så jag kommer till stallet ungefär vid halv fem. Sedan ska jag sköta om Silver om hon är inne, annars får jag sköta om hennes spilta, haha. Jag ska rida klockan sex sedan, och jag har ingen aning om vem jag får. Jag har några jag hoppas på, för då kan jag byta med den tjejen som rider Silver nu, haha ^^


Stannade hemma för att läsa

Jag åkte aldrig till stallet. Det är inte min sköt-dag idag, utan jag tänkte bara följa med och se på när min syster rider, men eftersom jag inte mår så bra så stannade jag hemma.
Jag har hämtat mina böcker och jag har faktiskt läst ut en nu. När jag väl hade börjat kunde jag inte lägga bort den, utan jag var tvungen att fortsätta läsa. Riktigt sorglig var den också.


Läsdag

Jag har haft en bra dag idag. Först kollade jag på en massa Arashi-videos och sedan på ett avsnitt av My Girl. Efter det så har jag läst tre conan-böcker, och nu ska jag åka och hämta böckerna från adlibris som kommit :)
Min röst är inte tillbaka än, haha, och jag mår lite sämre, men annars är det en bra dag ^^


Ett nytt försök till att blogga

Jag hade nyss skrivit ett inlägg, men så klantig som jag är så råkade jag radera allt, haha.
Iallafall, jag har inga planer för idag heller, förutom att jag ska till stallet vid sju-tiden ikväll. Fram till dess kommer jag väl sitta här och lata mig, haha ^^
Jag mår varken sämre eller bättre idag, jag hostar fortfarande lika energiskt. Förutom det mår jag iallafall ganska bra :)



Världens bästa Silver

Idag skulle en tjej som alltid kommer sent rida Silver i första gruppen, så jag gjorde iordning henne. Tjejen kom dock aldrig så jag fick sadla av igen, men allting med Silver är mysigt ^^
Jag hann pyssla med henne mycket idag, dels för att den där tjejen inte kom och dels för att nästa som skulle rida henne var sen och så kort att den inte nådde upp att sadla och tränsa själv. Hon var på bra humör idag och var så snäll när jag borstade och borstade, haha.


En lugn dag

Fram tills nu har jag faktiskt inte gjort så mycket mer än njutigt av att vara ledig. Jag spelade lite tv-spel, kollade lite på tv och så har jag suttit här, haha. Jag har fortfarande inga direkta planer på vad jag ska göra fram tills att jag åker till stallet, men jag har ganska mycket tid kvar att tänka på :)


Första dagen på lovet

Idag mår jag inte så bra, haha. Jag hostar oavbrutet och mitt huvud bankar, men det går säkert över senare.
Idag är det första dagen på sportlovet, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag ska iallafall till stallet senare ikväll, men fram tills dess får jag hitta på nått kul.

Jag hoppas att ni får en bra dag idag ^^


RSS 2.0