Nyårslöften genom tiderna

Bara för att det är nyår kollade jag in några av mina gamla nyårsinlägg, främst från min gamla blogg.

Nyårslöfte 2007
-Som nyårslöfte 2007 hade jag att läsa minst hundra böcker under året. På nyårsafton 2008 kunde jag konstatera att jag klarat det, under året hade jag läst 228 böcker.

2008 hade jag sedan en rad nyårslöften (kopierat från bloggen)
- Jobba ännu mer med blygheten och SKA våga säga vad jag tycker. Hmm.. Vet inte om man kan säga om jag klarade det eller inte (det var trots allt bara löften som gilldes under förra året). Men jag kan nog säga att jodå, det gick framåt under det året.

- Spara mina pengar och inte handla upp dom på småsaker (vilket betyder att jag aldrig mer får gå in i en bokaffär..) Hehe, jag kunde inte riktigt hålla mig ifrån bokaffärer. Därimot lyckades jag begränsa inköpandet och kom väl upp i en sex tusen innan jag började handla böcker för fullt igen, haha.

- Se TH live. (Om det gills O_o)
Det klarade jag ju inte då, någon konsert blidde det inte. Därimot såg jag dem iår när de spelade i globen. Synd att det inte var för några år sedan, när jag tyckte att de var så himla bra, men jag skulle ha ångrat mig om jag inte gick.

- Träna ännu mer på Sitt med Katten.

Hahahahh, det där mindes jag verkligen inte. Nåja, jag tränade nu inte mer det året än något annat år. Han kan sitt, det gör han faktiskt, men då vill han ha något för det. Söta lilla pojke.

Sedan kom nästa nyår, 2009 och det är alltså löfterna jag ska ha hållt till.. Ja idag
Jag vet att jag hade ett nyårslöfte till i år, jag verkligen vet det. Men åh, jag kan verkligen inte minnas vad det var för något! Verkar inte ha skrivit upp det på bloggen heller.. Eftersom jag inte minns det så kan vi nog räkna med att jag har brytit det, haha.

Och så kom nyåret 2010 som inte börjar än på några timmar

Jag har inte funderat på några nyårslöften alls iår. Känner inget spontant som jag måste försöka hålla utan jobbar väl på det jag känner för. Därimot borde jag verkligen sluta bita på naglarna, en ovana jag börjat med på senaste tiden. Jag biter nämligen ner dem alldels för kort, aj.

Sedan borde jag faktiskt läsa ut alla böcker jag har innan jag köper nya, men det vet jag att jag aldrig skulle klara. Har just nu runt tjugo böcker på sängbordet som jag inte ens har börjat på, och alla är böcker som verkar bra, hehe.

Sedan ska jag verkligen försöka att inte missa så många stalldagar. Den här terminen har jag missat på tok förmånga. En torsdag, en måndag och två lördagar tror jag, usch. Nästa termin får det inte bli några. Tänker inte låta Silver få ha det dåligt bara för att jag har andra saker att göra (framförallt skola då).

Sedan måste jag verkligen börja plocka ur min skötväska, hahahah. Det är lika äckligt varje måndag jag hittar lördagens matlåda i väskan. Hahah, dessutom borde jag ge min kamera en ärlig chans till återhämtning, just nu ligger den ständigt nerfryst och mosad under allt i min skötväska, hehe. Förvånandsvärt lever den fortfarande.

-

Ja, nu kommer jag inte direkt på fler saker, haha. Jätteseriösa löften har jag iår, och det verkar jag ha haft de övriga åren också. Brytit dem har jag också gjort men.. Det är väl vad de är till för? ^^

Nyårsmiddag


Världens finaste Silver

Jag har bara en sak att säga. Fan vad fin Silver var idag. Så jävla underbart fin.
Fast jag ska väl ta det från början ^^

Jag kom till stallet straxt innan ett, precis som jag bestämt med Lotta. Vi började med att ta in alla hästar. Först de som går ensamma, sedan ponnys, hästar och sist fjordingarna.
När alla var inne och satt fast började jag borsta Silver. Hon var inte direkt smutsig men hade lyckats skita ner sina bakben rätt mycket så jag fick lite att bita i. Det var jag och två tjejer till som skulle rida. Den ena skulle rida Aqua och den andra Conquest.
Vi tog ut dem till ridhuset klockan två och började skritta fram. Jag skrittade fram rätt länge eftersom Silver kan vara rätt stel och jag vill att hon ska få en chans att komma igång innan jag börjar jobba med henne.
Lotta var med i ridhuset idag (vi red i gamla) för att hjälpa dem på Aqua och konken, jag fick rida helt självständigt igen. Aqua fick mest skritta och avslutade passet lång innan oss, anledningen till det är för att hon hade kolik igår. Hon på konke därimot red ett riktigt pass men för Lotta.
Jag red, som sagt, helt självständigt men det gick mycket bättre idag än i söndags när jag senast red henne. Jag började att skritta/trava lite serpentiner och volter för att komma igång. Sedan, när jag kände mig klar med framridningen, gjorde jag lite olika saker. Serpentiner i trav med halt på medellinjen i varje båge, mycket övergångar mellan skritt och trav och rätt mycket volter i varierande storlek. Ökade och minskade en del och det gick fint. Gjorde sedan lite skänkelvikningar. Red på fyrkanten (i trav), gjorde sedan skänkelvikning tills hon gick några meter innanför spåret, fortsatte så på en rak linje och sedan flyttade jag ut henne på spåret igen innan hörnet. Gjorde också lite skänkelvikningar över medellinjen, man vänder rätt upp men flyttar bakdelen till ett annat spår. Flyttade även bakdelen på volten (i trav i båda varven) och den gick mycket bättre än jag vågade hoppas på! I alla skänkelvikningar lyssnade hon superbra och flyttade fint.
Jag jobbade mest i skritt och trav men tog ett par galopper i varje varv.
Hon var, som jag skrev där uppe, superfin idag. Jobbade på jättefint och var jätteuppmärksam. Hon gick faktiskt riktigt snyggt större delen av passet, i den där.. Djupare formen som jag alltid strävar efter. Förlåt men.. GAHHH vad fin hon var, haha. Hon gick som den lilla dressyrhästen hon är, samlad och i en så fin form och lyssnade verkligen superbra. I slutet koncentrerade jag mig mycket på övergångar mellan skritt och trav och då blev hon ännu finare. Ibland när jag rider henne drar hon upp huvudet när jag ska komma fram i trav eller så, men idag så stannade hon kvar i formen i igångsättningarna och avsaktningarna.
Silver, din duktiga, supersöta och alldeles underbara lilla häst. Så fin och så otroligt duktig.


Nyår!

Idag är det nyår då. Eller egentligen imorgon, då börjar det ju, men ikväll blir det lite fira. På dagen/eftermiddagen (klockan ett, helt enkelt) ska jag till stallet. Blir nog borta hela eftermiddagen, men finns det något bättre sätt att fira nyår på än i stallet? ^^
Ikväll ska vi "fira" då. Vi äter alltid.. Ja, inte minns jag vad det heter, haha, men något speciellt (och gott!). Sedan blir det väl att sitta uppe till tolv. När jag var liten gick jag alltid ut vid tolvslaget och kolade på fyrverkerierna, men de senaste åren har jag stannat inne med Daisy och Katten, de gillar inte allt smällande. Tror jag ska slinka ut en liten snabbis och kolla hur min kamera reagerar, men vi får se ^^
Men nu ska jag gå och göra nått kul. Ha en bra dag allihopa ^^


Förra året ^^

Sten och annat

Just nu sitter jag och funderar på om jag ska gå och lägga mig eller inte. Klockan är nästan ingenting, men samtidigt är jag trött som.. ja, en sten. Det verkar inte spela någon roll hur många timmar jag sover, jag är ändå lika trött varje kväll. Fast det kan ju vara positivt också, haha ^^
Jag läste precis ut boken jag höll på med, The Giver (läs den!) så jag får välja ut någon annan. Med tanke på att jag nog har.. tjugo olästa böcker på mitt sängbord (+ en del manga) borde det vara lätt, men nejdå. Först måste jag komma på vilket humör jag är på, vilken boksort jag är sugen på och hur.. Tungt ämne den får handla om. Visserligen håller jag på med en bok av stephen king nu, men det är min skolbok så ja.. Vi får se hur det blir ^^



Hahah, det här blev ett jättetråkigt inlägg men ja.. Det är så det ska vara ^^

Juldressyr

Jag blev borta längre än jag trodde, haha.
Först när jag kom dit kollade jag när alla red dressyren. Det tog ungefär två timmar för alla att rida. Jag såg bara prisutdelningen till första klassen, alla fick medalj, för när andra klassen skulle ha det ropade Lotta på mig. Hon frågade om jag kunde komma imorgon, klart jag kan! ^^
Sedan skulle lite människor rida och jag satt och kollade på dem. Aqua var en av de som gick och hon sparkade med ena bakbenet hela tiden när de skulle galoppera, när de kom in la hon sig ner på direkten så då konstaterade de att hon hade kolik, stakkars liten. De skulle gå med henne och se om det lättade, annars ringa veterinären.
Men nu ska jag gå och tina mina stakkars fingrar, haha ^^


Torsdag

Först kan jag börja med att berätta att idag har jag och Pooni kännt varandra i två år ^^
Sedan så kan jag säga att jag ska till stallet om en lång stund, haha. Ska vara där till två när tävlingarna börjar, tills dess får jag hitta på något annat. Hmm.. Borde gå och leta upp min kamera, men känner jag mig själv rätt så kommer jag glömma det, haha.
Men ha en bra dag allihopa ^^


En dag med Elsa och Adelina

Jag, Elsa och Adelina möttes på lekplatsen. Jag och elsa hade lite kul i snön (och blev lite blöta) medans Adelina klagade på att det var kallt. Efter ett tag gick vi hem till dem och öhh.. Spelade kort. Först spelade vi dam, sedan charlie och sist stress, fast det var mest jag och elsa som spelade. Hmm.. Sedan åt de mellis och vi spelade bilspelet! Eftersom jag var gäst (och sämst, hehe) så fick jag spela nästan varje gång. Först spelade jag mot Elsa och förlorade rätt så kraftigt, sedan mot Adelina där jag lyckades vinna en av fyra banor! Sist spelade jag mot deras lillesyster och då vann jag faktiskt. Haha, jag brukar aldrig vinna.
Efter det skulle de gå ut med deras hund och jag följde med en bit, sedan var jag tvungen att gå hem.


Jättegammal bild, men jaja ^^

Varit på posten

Sakerna jag beställde från yesasia (sida där det finns saker med arashi, brukar handla där) precis innan jul kom idag, en vecka för tidigt! Samtidigt som jag beställde åt mig (skiva + dvd) så ville Pooni att jag skulle beställa till henne också. Hon köpte en bok (den är skittjock, typ 400 sidor och på japanska, haha) och sedan så fick hon välja något som hon skulle få i julklapp. Nu är det visserligen ltie efter jul men ändå. Så nu har jag varit iväg till posten för att skicka upp sakerna till henne. Frakten gick på 85 kronor, inte så farligt ^^


Ett sånt här snyggt kuvert har du att vänta på, Pooni ^^

Nu ska jag iväg till Elsa och Adelina. Sega? Javisst, men så mycket är inte klockan, haha ^^

Onödigt inlägg, haha

Imorgon är det blåbärsdressyr på blåkulla och det är meningen att jag ska dit och kolla. Dock har jag ingen aning om när den börjar (hehe) så vi får väl se hur det blir. Förmodligen tar jag mig dit ändå, det brukar sluta så.
Men nu ska jag gå och hitta på något kul att göra ^^

Idag är det onsdag tror jag

Jag kanske ska träffa Elsa och Adelina idag. Ingenting bestämmt, men vi får väl se ^^ Elsa hade träning nu på förmiddagen och Adelina är den värsta sjusovare jag känner så hon vaknar väl inte förrän elsa kommer hem, haha. Just nu chattar jag iallafall med Pooni och underhåller mig på lite andra sätt så jag överlever nog. Kanske ska sätta mig och kolla på något program med Arashi, eller bara lite videos ^^


Söta Katten

Jag tänkte gå och lägga mig nu. Är trött och har inte direkt något att göra, då kan jag lika gärna gå och lägga mig, läsa en bok och mysa med min lilla katt ^^
Så godnatt på er, jag hoppas att ni haft en bra dag.


Äntligen hemma

Nu är jag äntligen hemma och kan slå mig ner för kvällen! Vi åkte iväg till onoff och kollade på lite olika saker. Pappa köpte en webkamera till mig. Jag har en jättegammal men den fungerar inte på den här datorn, så ja.. nu fungerar det, haha.
Men nu orkar jag inte blogga mer för jag ska chatta (prata?) lite med Sanna, mahahah.
Baba'


Frisören, bok-skotten och annan bokaffär

Jag är hemma igen, men om några minuter ska jag ge mig ut i kylan igen.
Vi åkte först till frisören då så att jag fick bli av med lite hår i nacken. Har inte klippt mig på ett halvår så det hade börjat växa ut alldeles för mycket. Nu är det iallafall kortkort igen, så skönt! Kapade lite på längden fram då det blivit så himla långt. Känns nästan lite fånigt kort nu men jag lär vänja mig om ett par dagar.
Vi åkte sedan till bok-skotten för att leta upp bra böcker, dock kom jag därifrån utan en enda. De hade höjt priset på mangaböcker så några sånna köpte jag inte, några vanliga böcker hittade jag inte som var värda priset de kostar. Får nog ta och betälla hem lite böcker från adlibris.se istället, där har de ett stort sortiment och är rätt billiga.
Vi åkte till den nya bokaffären i port.. Ja, inte vet jag vilken siffra det har men ni vet vad jag menar. En stor besvikelse är det enda jag har att säga, blä. Inte mycket böcker alls tyvärr och det finns nog ingen chans att jag åker dit igen.
Tur att jag har ungefär tio böcker jag inte läst än och en hög med manga på sängbordet, jag klarar mig nog ett tag till ^^


Haha, så intressant bild.. ^^

Tisdag, eller något

Idag har jag lite fler saker på schemat. Jag ska klippa mig inne i stan och det behövs verkligen, jag har inte klippt mig (eller färgat håret!) sedan i juni.
Efter att jag klippt mig tror jag vi ska ta oss till bokskotten så att jag kan införskaffa lite fler böcker, haha.
men nu måste jag gå och göra mig klar, ha en bra dag allihopa ^^


Händelselös

Min dag var lika händelselös som den var planlös, haha. Jag läste hela förmiddagen, eftermiddagen och början på kvällen. Jag låg och myste med min underbara lilla kille i några timmar när ingen av oss orkade göra något, han är riktigt social nu när det är vinter och kallt ute. Fast iof är han alltid det, haha. Sedan följde jag med och hämtade upp min mormor vid båten, hon har varit på gotland över jul. Vissa av er kanske inte vet det men jag älskar att åka bil, tåg eller (stor)båt långt. Jag har ingen aning om varför, haha, men jag gillar det verkligen. När det är en sån här kortare men lite längre resa så lyssnar jag enbart på musik och drömmer mig bort, fast det gör jag alltid, hur lång bilresa det än är. Tåg har jag knappt några erfarenheter av men på storbåt brukar jag läsa och lyssna på musik, allt det bästa. Synd bara att Silver inte får plats i bilen, haha.


Planlös

Idag har jag en helt planlös dag (förresten, kan man säga så?). Har ingen aning om vad jag ska ta och hitta på, haha. Skulle ju inte direkt skada att sitta och läsa hela dagen men vi får se om jag tar mig iväg någonstans.
Jag hoppas iallafall att ni får en bra dag ^^


Inte för att jag vet vilken dag det är men det spelar ju egentligen ingen roll för det kommer ändå vara en bra dag fast egentligen är det ju roligare om det är fredag men eftersom jag har lov gör det inget om det inte är det för jag är ledig imorgon

Jag har haft en riktigt bra dag idag. Först åkte vi till stav då och jag fick nya skor+chaps. Sedan åkte jag till stallet, pysslade och red Silver. Kom sedan hem och läste ut en bok jag började med igår kväll (varför ska det gå så snabbt att läsa ut dem?!), chattade lite med Pooni och vips så kom vi på att vi skulle prata i telefon istället. Meningen var att hon skulle ringa mig men ja, jag fick ringa henne, haha. Vi pratade i en timma, sex minuter och fyrtio sekunder, exakt. Haha. Vi har känt varandra i snart två år (30/12) men aldrig pratat i telefon.. Så nu har vi spräckt den gränsen iallafall, haha. Fråga mig inte vad vi pratade om för det vet jag faktiskt inte (hehe). Vi pratade väl om det mesta förutom det uppenbara (arashi, eftersom det typ är det enda vi delar? (eller så har jag hjärsläpp nu)). Vi pratade tillochmed om.. Språket. Eftersom hon bor uppe i Umeå har vi lite olika dialekter men ändå pratar hon.. Nästan som jag, haha.
Nåja, nu ska jag gå och sova mig pigg och läsa mig trött, ha en bra kväll ^^


Jag har precis kommit hem från att ha ridit min lilla silver dröm

Vi åkte, som jag berättade imorse, till lillhästen i stav för att köpa chaps till mig. Efter lite provande kom vi därifrån med ett par vinterridskor och ett par chaps. Satte på mig dem på direkten (tyvärr kom jag ihåg att ta bort lapparna, haha) och åkte sedan till stallet. Kom dit vid ett och började att tvätta hos Silver och göra rent hennes grimma och benskydd medans hon var i hagen. Sedan fodrade jag betfor till alla hästar/ponnys, hjälpte till att ta in fjordingarna och häststona från hagen. Sedan släppte vi in ponnysarna och snacka om att de är kaosade, haha. Nanook och dionne sprang runt och hade kul, hälften av de andra gick in fel och samtidigt gick Silver och Aqua runt i stallgången som yra höns. Nåja, efter ett tag var alla på sin plats och det var dags att släppa in de stora hästarna. Jag tog marcos eftersom han står i ponnystallet och måste gå igenom häststallet. han går själv och man följer bara efter, men han är lite virrig och gick in till moonlight som var den enda hästen som inte var i stallet (hon blev riden, har ju varit halt så hon blir igångsatt). Det såg jättekul ut, haha. Han är ju rätt stor och moonlight är bara en liten b-ponny.
Jag började pyssla med Silver när hon kom in och sedan så gjorde jag henne klar för att rida. På vägen ut till ridhuset träffade vi på en traktor som höll på att ploga. Silver tyckte att den var jätteläskig men gick snällt förbi iallafall.
Jag och Silver var ensamma i ridhuset (bortsätt från lotta som satt på läktaren) och jag fick rida självständigt. Lotta kom med tips och sådant medans jag red och lite sånt.
Ridpasset gick.. Sådär. Stundtals gick det nästan jättebra, stundtals gick det inte alls lika bra, haha. Eftersom jag red självständigt försökte jag komma på nya övningar och komma ihåg att byta varv och så, inte lika lätt som det låter. Jag red volter och serpentiner, olika ridvägar och i olika gångarter. Red i ungefär en timma och det kändes både kort och långt, haha.
Hmm.. vet inte riktigt vad jag ska säga. Mitten/slutet gick bäst när hon kom ner i den där djupare formen och arbetade mer men början gick inte lika bra. Hon var ju ensam i ridhuset också, vilket hon inte är jättevan vid, men det märktes knappt.
Efter ridpasset tog jag in henne igen (och nu var traktorn helt oläskig, haha) och fixade med henne. Borstade lite överdrivet noga och stod och myste en lång stund. När jag lyckades slita mig var klockan halv fem och jag fick släcka stallen och gå därifrån, Lotta hade låtit det vara tänt för min skull.
Jag hade en liten pratstund med Lotta innan jag åkte hem om lite saker som ni ändå inte vill veta så jag behöver inte skriva det här.
Jag har iallafall haft en jättebra dag i stallet med världens bästa Silver ^^


Saker att göra

Jag har rätt mycket att göra idag så ni får klara er utan mina inlägg, hahaha.
Först och främst ska vi åka iväg till lillhästen i stav för att köpa nya chaps till mig. Mina har gått sönder x antal gånger och är allmänt slitna så det är dags för nya. Jag vill ha ett par sånna där som jag redan har, ni vet. Helt vanliga som man kan köpa var som helst, billiga och svarta. Det finns ingen anledning att köpa något dyrt när jag ska ha det i stallet, haha.
Vi ska kolla på ett par vinterridskor också. Jag har ett par stövlar men de är så klumpiga att jag omöjligt skulle kunna rida i dem, kan knappt gå i dem, haha. Vet inte om vi kommer hitta några men gör vi det är det bra, annars får jag överleva ^^


Oj vad mycket klockan blev

Jag har inte bloggat idag va? Haha, isåfall får jag be om ursäkt.
Efter att jag vaknat upp från min skönhetssömn tillbringade jag x antal timmar med att inte göra något alls (förutom att njuta av ledigheten!). Sedan bestämmde jag mig för att åka och handla (haha, okej, följa med mamma och pappa). Vi köpte en mängd tråkiga saker (sen när är mat rolig, haha) som ni inte vill veta och nu är vi här hemma igen. Ska sätta mig med en av mina bra böcker och läsaläsaläsa hela kvällen ^^


Julafton är lika kort som den är lång

Jag har haft en bra dag idag. Även fast julklapparna inte på något sätt är viktigast så fick jag det mesta jag önskat mig (och allting med stjärnor på, haha ^^) och en jättebra present från Pooni. Nu ska jag gå upp och sortera in mina böcker i högar efter hur de ska läsas, något av de bästa med nya böcker. Jag vet inte riktigt bilken jag ska börja med, men det löser sig nog.
Jag hoppas att ni också haft en superduperbraig dag idag! ^^

Resten av julklapparna!

Manga från mamma och pappa

 

Böcker från mamma och pappa, den till höger (rött stoft) från mormor

 

Filmerna Death Note 2: The last name och Death Note: L change the world från mamma och pappa

 


Sagen om ringen spel till ps2 och nintendo ds från mamma och pappa

 

Choklad (min favorit!) och kattgodis x2 från mamma och pappa

Tusen kronor från morfar

 

Förutom det här har jag också fått det jag fick tidigare idag (som jag redan visat), pengar av farfar och gunilla (tror jag?), ett spel till nintendo ds som inte kommit än och lite arashi-saker som inte heller har kommit än ^^


Lite julklappar

Morgonpresent till mig och Fanny från mamma och pappa

 

Böcker från framor och affe ^^

 


Ett.. Julägg innehållande pengar från en annan släkting ^^


Bara för att Pooni är bäst!

Jag kunde inte hålla mig utan öppnade kuvertet jag fått från Pooni redan på morgonen. I den hittade jag en affish på Arashi och ett paket Pocky! Det fanns också en liten lapp i, haha. Tacktacktacktack Pooni! <3 Och din julklapp kommer, den är bara ltie sen ^^

 


Det finns väl inte så mycket att säga..

.. God Jul! :D

Imorgon blir det sovmorgon

Nu ska jag snart ta och gå och lägga mig. Jag har bestämt mig för att ta sovmorgon imorgon så jag har ställt klockan på åtta. I vanliga fall går jag alltid upp sex på julafton, haha.
Vi såg på någon dålig film nu på kvällen men såg inte klart den. Den var nämligen tre timmar lång och så dålig, haha. Vi kanske ser klart den någon annan dag, annars skippar vi bara det.
Men nu är jag trött, haha, så ha en bra kväll ^^

Finaste granen i stan


Julpyntat

Nu har vi pyntat hela huset! Jag snodde åt mig så många dukar, tomtar, ljusstakar och saker jag bara kunde till mitt rum, haha. Resten står utplacerat i hela huset. Vi ska klä granen om en liten stund och det tror jag är det bästa med all julpyntning ^^


Förra årets gran, haha ^^

Julhoppning på Blåkulla

Nu är jag hemma från stallet! Höjderna var 40, 60 och 70cm. Sandra var med i 40 cm på Conquest och det gick bra. De var felfria och fick alltså medalj ^^
Amanda var med i sista gruppen och hoppade 70 cm på Nobile. Självklart var hon också felfri och jag höll på att frysa ihjäl medans jag filmade henne, haha.
Nu ska jag gå och julpynta! ^^

 

Haha, båda ser så glada ut ^^


Dagen innan julafton är speciell

Dagen innan julafton är en av mina favoritdagar på året. Det är först idag som stämningen kommer smygande och man blir så förväntansfull inför imorgon. Inte på julklappar, nej, utan på den där känslan man får.
I min familj har vi som tradition att vi tar in granen, klär den och pyntar hela huset dagen innan. Inte tidigare (och verkligen inte senare!). Just nu har vi inte alls något julpynt uppe, bara adventsljusstakarna, men det kommer snart ändras. Då kommer vi springa runt och försöka bestämam vilken duk som ska ligga var, vilken tomte som ska stå där och hur granen ska stå för att vara allra finast.
På kvällen, när huset är såfär juligt och granen lyser, så är det dags för en sista lite tradition. En skinkmacka. Det har alltid varit så. På kvällen innan julafton tar man fram julskinkan och julbrödet och tar en macka. Det är så himla mysigt, haha ^^



Idag blir det dock lite förändringar. Jag ska till stallet på förmiddagen (vet inte riktigt när jag kommer hem igen) för att titta på tävlingarna. De borde inte hålla på så länge så när jag kommer hem ska jag kasta mig på pyntningen. Vi får se om jag hinner med lite uppdatering imellan!
Annars så får ni ha en bra dagen innan dag ^^

Working Equitation med Nobile

Jag skulle ha ridit Silver idag. Jag stod uppskriven på henne och allt MEN självklart blev det inte så. En i min grupp ringde och avbokade och istället för att stryka henne strök de mig. Då tog en annan ridlärare Silver till sin grupp och det slutade med att jag fick ta Nobile som den som avbokat skulle ha.
Vi var bara fyra stycken idag men vi gjorde inte så mycket. Skulle rida en bana och fick träna lite på den. Sedan red vi den på tid, snabbast (utan fel) vinner. Nobile och jag var skitsnabba, haha, och hade vunnit om det inte var så att han var jätterädd för en sak på banan. Den stackaren blev helt uppstressad och rädd när vi skulle göra det och började skygga, kasta sig åt sidan, bakåt mm. Alltså förlorade vi en massa tid på det och var tio sekunder långsammare än Amanda på Frank som vann. Men annars, Amanda, då jävlar!
Haha, nädå, jag skojja bara. Eller vi var snabba och så, men Amanda var en värdig vinnare ^^
Om jag ska säga något positivt var Nobile inte lika hopplös (hahaha, inte rätt ord men jag kommer inte på något annat) som han var förra gången jag red honom. Vi passar verkligen inte ihop, han och jag, men idag gick det lite bättre iallafall.



Ni kan förmodligen kolla in Amandas blogg för att veta vad vi gjorde för olika saker, jag är för seg för att berätta

Det är så kallt ute idag

Jag har inte gjort något alls idag, men brukar det inte vara så första lov dagen? Jag ska inte till stallet en på ett tag men har lite saker att fixa först. Vi har avslutning på ridningen så vi lär väl göra nått kul. Lotta sa att vi skulle få bestämma men.. Nää, det har vi inte fått. Jag hoppas ju självklart att det kommer ett under så att jag får rida Silver men förmodligen blir det väl Nanook (eller fjording). Nåja, det blir väl bra hur det än blir ^^


Förra veckan när jag red Silver (och det gick så dåligt) ^^

Första dagen på lovet

Jag tänkte sova jättelänge idag men vaknade endå klockan nio. Min katt lät mig dock inte gå upp ur sängen på ett rba tag, haha.
Just nu sitter jag och chattar med Pooni. Berättade för henne att jag älskar att knäcka nötter (men hatar att äta dem) och hon har aldrig testat. Hahaha, det är så kul. Julafton är om ett par dagar iallafall, då har vi en hel skål med nötter. Hmm.. Jag har inte så mycket mer att säga nu. I kväll är det ridning, avslutning, och vi ska rida någon bana. Får väl rida Nanook igen, haha.


Och så hade man plötsligt lov!

Vi började dagen med att baka. Det finns fyra kök, alltså var vi fyra grupper som bakade olika saker. Jag var med i gruppen som bakade kärleksmums eller vad det heter. Vi hade väl rätt kul undertiden antar jag, jag minns faktiskt inte, haha. Alla blev iallafall klara och ingen eldade upp något.
Efter lunch gjorde vi en supersnabb städning av klassrummet och sedan fikade vi. Klassen hade tillsammans köpt en present till våran mentor (hon slutar efter jul) så de gav vi också. Hon fick ett armband med en bricka där det stod "9:2" (våran klass heter det, haha), en korg med olika chokladaskar, stora doftljus och lite annat smått och gott och sist fick hon också en fotobok med foton på klassen. Bilder från igår när vi är i full fart med att leka och så, haha.
Sedan fick vi våra betyg och jag är nöjd med mina. Har räknat ihop mina poäng och när jag tagit bort ett ämne (som man ska göra om man läser moderna språk) så har jag 295 poäng, helt nöjd ^^
Sist fick vi alla en liten julklapp av Catrin och det är den jag pysslat med sedan jag kom hem. Det är som en rubrikskub men endå inte, haha. Det handlar om att tänka och vara smart, men inte om färger. Man ska sätta ihop en liten.. Figur, haha. Jag fick den svåraste (alla fick olika sorter och så), inte så kul, hehe. Nä men den verkar jättelätt men är svårare, blir snart galen på den, haha. Men jag är så nära en lösning nu!


Sista dagen, äntligen

Idag är det sist dagen, om ett par timmar har jag lov!
Nåja, det kanske är mer en ett par timmar men ändå, det är idag man blir fri, haha. Först ska vi bara baka på förmiddagen och på eftermiddagen måste vi städa först men sen, då är det avslutning! Sitta i klassrummet och få sina vita kuvert innehållande information och betyg, haha. Det blir tredje gången vi får betyg nu. Egentligen är det inte alls spännande, man vet det mesta innan, men alla verkar ändå lika glada (eller besvikna?) när man sitter där, haha.
Nä, nu ska jag gå och göra mig klar. Ha en superbra dag nu, alla ni som inte har lov och ni som har det redan ^^


Jag har inga julbilder :<

Yay, alla är här (H)

Jag bloggade för typ två sekunder sen men jag är så cool så jag gör det igen (H)
Mahaha, jag är på lite sånthär bra humör idag och då blir inläggen lite såhär bra. Pooni loggade in på msn så jag slapp terra amanda lika mycket och gick över till Pooni, mohahaha. Vi för ett riktigt inteligent samtal just nu, det skulle ni bra gärna vilja veta va?!??!
Nämän nu ska jag sluta terra er och gå tillbaka till pååååni. Mohahaha, baba' (H)

OCH nu utmanade Amanda mig på nått annat spel. önska mig lycka till, mahahah

Flaggorna är äntligen på min sida!

Jag har teroriserat de flesta på min msn, även de som inte är inne (logga in dåå!) för jag har tårkigt, haha. Sedan loggade iallafall amandra in och jag övertalade henne att köra röj-flaggor med mig eller vad spelet heter. Jag gillar det spelet, kanske för att det är det enda jag någonsin har vunnit på? Haha, amanda tyckte dock inte att det var lika kul :< Får övertala henne att spela nått annat, haha ^^


Och Silver behövde bara gå en halv lektion idag

När jag kom till stallet började jag göra Silver ren. Borstade först av henne lite snabbt och kratsade hovarna för hon skulle gå, men sedan hann jag borsta henne nogrannare och fixa allt annat. Satte på benskydden och sadlade. Klockan hann bli halv (när de börjar) och när den var tjugo i sadlade jag av henne, ryttaren verkade ju inte komma. Tio minuter senare kom iallafall ryttaren, när halva lektionen gått. Det blev till en snabbsadling, tur att hon var ren iallafall.
Kollade på en lektion sen. De hade avslutning och några red barbacka och de fick hoppa lite smått. Det gick bra för alla men en åkte av. Dock satt han upp igen så jag tror inte att det var någon fara.
Pysslade lite med Silver efter lektionen för henne andra ryttare kom aldrig. Tvättade och så också, och när jag var klar med allt åkte jag hem, haha ^^


Jag verkar gilla lite lagom långa rubriker

Vi såg på en jättedålig film idag.. Seriöst, det är den sämsta filmen jag någonsin sätt. Bara.. sjukt konstig och man satt där och bara.. Blä. Det var lixom jobbigt att se den för att den var så dålig, haha.
På eftermiddagen hade vi lekar och det var väl rätt kul ^^ Vi var på två lag och så var det lite olika grenar. Först var det en mattekluring, mitt lag vann den. Sedan var det en sån här klassisk kropsdel mot kropsdel. Mitt lag förlorade stort och ändå började vi om tre gånger, hehe.. Sedan var det en massa staffeter. Julbord (heter leken så?), komma-ihåg-vad-som-låg-i-påsen, göra-det-som-står-på-lappen och hopprepsstafetten. Hmm..Jag orkar inte berätta om alla, haha, men vi vann på dem flesta (nåja, några iallafall) och vann allting. Priset var en klubba, kul va? ^^



På vägen hem från skolan blev jag slukad av en snöhög, haha. Jag gick uppe på en hög och lång vall som var tillräckligt hård för att man inte skulle sjunka ner och sen... Sa det pangpoff och jag sjönk ner till axlarna, haha. Sanna fick dra mig ur den, snacka om att man kände sig fånig. När jag då äntligen kom upp från den var jag redan blöt så då kunde jag lika gärna leka lite ^^

Jag är alltid sen på måndagar

Så, nu är det en ny vecka, och på fredag är det julafton! Två skoldagar kvar innan det är lov, hoppas dem går snabbt, haha. Idag har jag för mig att vi ska kolla på film och leka, imorgon baka och ha avslutning.
Eftersom vi inte följer schemat idag slutar vi tidigare så jag hinner hem innan stallet men jag kommer inte hinna blogga, bara byta om.

Men ha en bra dag allihopa ^^

Jag har inte lov, därför måste jag sova

Jag vill ha jullov, nu nu nu! På tisdag är det äntligen dags för avslutning, imorgon och på tisdag har vi mentorsdagar. Vi ska titta på film, leka, baka och lite andra saker. Det är säkert kul, det brukar det vara (tror jag?) men.. Usch, jag har ingen lust. Jaja. har ju tur så blir det kul, hehe.

Iallafall, ha en superbra kväll allihopa ^^


Äntligen klar med städningen!

Före


Efter


Haha, jag undrar hur länge jag kan hålla mitt sängbord sådär. Egentligen har jag inte gjort något, bara staplat böckerna lite finare. Skrivböckerna först, sedan de böcker jag lånat av min syster + en hästfakta bok, sedan två böcker jag håller på med och sedan den stora högen med böcker jag inte läst en, haha ^^

Julbak

Jag har precis bakat klart! Jag älskar att baka, särskilt inför julen, och även fast det inte blir så snyggt blir det gott ^^ Jag gjorde en plåt med överdrivet stora lussekatter och tre plåtar med lite lagom brända pepparkakor, det är ju så det ska vara! Bullarna ska vara så stora att man inte orkar äta upp dem och kakorna ska smaka hembakta med en liten gnutta bränt, då är allt perfekt!

 

Nu ska jag gå upp och städa mitt rum. Eller rättaresagt mitt sängbord, haha. Mitt rum är städat (nåja, hyfsat iallafall) men mitt sängbord är värsta kaoset, haha. Böcker i mängder, staplade på varandra. Skrivböcker, ramar, blommor, mm. Haha, nä, det är väl bäst att jag sätter fart ^^


Slagit in julklappar

 


Fjärde advent, eller?

Idag snöar det jättemycket ute, fast det börjar vi väl bli vana vid nu. Min katt är inte alls glad över all snö ute, haha. Han försöker hålla sig där det är någolunda skottat men nu är det det ingenstans och där det inte är det försvinner han, haha.
Idag är det iallafall fjärde advent (tror jag?) och snart är det jul! Det ska städas, bakas och.. Ja, jag tänker iallafall läsa en bok. Allting ska förberedas inför torsdag, dagen innan julafton, när vi ska ta in granen, pynta den, ta fram allt julpynt mm. Så varför sitter jag här?
Ha en bra dag allihopa ^^


Lördag är stalldag

Jag har haft en bra stalldag, haha ^^ Pysslade lite med Silver när jag kom, sedan såg jag på lektionen. De hade lekar eftersom det är sista gånger och Silver var såklart felfri, fast det var det flera som var. Dock var hon inte riktigt lika snabb som de andra, haha.
Kollade på Linneas lektion sen och de hade också lekar och red samma bana. Hon hade Trozina och det gick bättre än jag trodde, haha. Det gick faktiskt jättebra ut, trodde inte det för hon har inte ridit på länge (hon bröt armen) och brukar mest rida Daim och Servus.
Efter det så.. Minns jag inte riktigt vad vi gjorde men hjälpte till lite med prova på och så. Efter det gick vi och åt.
Skötte om Silver när hon kom in från prova på och hon var jättegosig, haha. Fast det brukar hon väl alltid vara.
Hann bara smörja tränset idag för det var ponnycup. Kollade där, till min stora förvåning rev Dillon en himla massa, det brukar han inte. Bandit rev också mer än vanligt så vi förlorade, haha.
Skötte om Silver mer efter tävlingarna (hon var inte med) och tvättade i spiltan innan jag åkte hem.



Smilla, en ny fjording, kom igårkväll och Cajsalisa (som haft henne på ridläger) fick rida henne idag. Det såg skitsnyggt ut men galoppen var ju.. Som den var. Tydligen är hon inte så himla utbildad och galoppen har hon svårt för. Hon bockade en massa, slängtravade/galopperade och när hon väl galopperade var det fel galopp. Jaja, hon hade inte blivit riden på en månad så om vi har tur blir det bättre!

Det fungerar! Nästan..

Jag mår faktiskt bättre idag, nästan helt bra ^^ Jag ska till stallet om mindre än en timma så jag har lite bråttom.. Men jag hinner nog, haha. Ska bara äta lite, klä på mig och fixa lunch, sedan är jag redo.
Idag är det ponnycup i stallet så allt blir inte riktigt som vanligt. Silver ska inte vara med men jag kommer nog ändå kolla. Jag kommer nog hem vanlig tid, runt fem, om jag inte börjar må skitdåligt och åker hem tidigare, haha.


Snart ska jag släpa upp mitt täcke för trappen och sova mig frisk

Även fast jag mått jättedåligt hela dagen så har jag ändå haft en rätt bra dag (men blä vad jag är trött på att hosta). Först kollade jag, som sagt, på Death note. Sedan läste jag fyra manga böcker och såg på en annan japansk film. Nu tänkte jag snart gå och lägga mig, man säger ju att sova är bästa sättet för att bli frisk. Imorgon är det stallet som gäller, hur dåligt jag än mår. Tänker inte missa sista stallördagen! Imorgon kommer också (äntligen!) Amanda igen, hon har missat en massa lördagar i rad nu. Då är den enda jag saknar Fanny, haha. Men henne ska jag endå se till att träffa, har ett paket att leverera från ett barn i stallet.
Men ha en bra kväll allihopa ^^


Film: Death Note

Våran tv led av signalstörningar så jag satte på en film. Eftersom jag typ inte har några filmer så blev det den första Death Note filmen. Har inte så mycket att säga om den då jag sett den ett par gånger innan. Hmm.. Den är bra och allt sånt, dock föredrar jag mangan. Men så är det ju ofta, boken är bättre än filmen, eller hur? ^^



Jag tror att jag ska sätta mig och läsa lite manga nu. Jag har fortfarande inte läst de två sista böckerna i God Child serien även fast jag köpte dem för flera månader sedan (jag vill inte att serien ska ta slut!) och nu kan jag knappt hålla mig längre, haha. Lär ju få fler böcker i julklapp också, och jag har minst tio olästa böcker på mitt sängbord som jag inte hunnit läsa en, tre jag håller på med och tre jag lånat av min syrra, haha. Så nu ska det läsas, nu när jag äntligen har tid ^^

Hemma och är sjuk

Idag blev det ingen skola för min del, usch. Mår jättedåligt och har feber så.. Ja. Skulle ändå inte göra något alls i skolan och då känns det onödigt att försöka ta sig dit och överleva dagen. Så nu kommer jag ligga och hosta ihjäl mig framför tv'n hela dagen. Får nog ta och sätta på någon film, något bra på tv är det ju typ aldrig, haha.
Även fast jag mår skit så hoppas jag att ni får en bra dag ^^


Lockiga Silver

Silver skulle inte gå förrän sent idag så jag hann pyssla med henne på direkten när jag kom. När jag tog av henne täcket upptäckte jag att både det och hon var dyngsura, usch. Borstade och pysslade iallafall med henne så länge jag kunde och vi hade det bra ^^ Därimot var Curt inte alls på bra humör och stod och retade/bråkade med silver hela tiden, blä.
Madde red Skrållan och jag hann inte se hela lektionen. Det jag såg såg iallafall bra ut, de red en liten bana eftersom det var sista gången. Fick också en julklapp av henne, haha ^^


Äntligen har vi fått brev!

Nu är jag hemma från skolan! Vi hade ingen no och slutade innan lunch, dock visste vi inte det och gick inte förrän efter lunch, haha.
Vi hade engelska på morgonen och det första vi fick veta var att vi hade fått svar från våra finska brevvänner! Spännande, såklart, eftersom de finska lärarna skulle passa ihop våra brev med någon i deras klasser. Jag fick en kille vid namn Niko som brevvän, han går i en nia i finland då. Han berättade att det har varit en omröstning och hans skola är den fulaste byggnaden i hela staden (eller nått), haha. Iallafall, jag minns inte vilken hårfärg han har (haha, sånt minns jag aldrig) men han hade blåa ögon iaf. Hmm.. Han berättade något om sin stad, jag tror den var lika stor som uppsala, och lite annat sånt, men sedan kom det som gjorde att vi blev ihop parade. Han går på Aikido och taido och är intresserad av japansk kultur, haha. Han visste inte vilka Arashi var (fast han tyckte att han borde veta det, och det skulle han också (enligt honom) om han inte var så ointresserad på musik) och googlade på dem. Sedan lyssnade han på lite låtar och sa att dem var bra, haha ^^ Gissa om jag blev glad, haha.
Sedan frågade han lite saker om ridning och så, också kul ^^ Han hade också läst svenska och skrev lite. Jag tycker han var jätteduktig även om det var lite fel här och där, haha.
Han var också natur intresserad och det är ju jag också, haha :)
Jag längtar tills vi får skriva svar på breven, men tyvärr får vi inte det förrän nästa år, haha.

Resten av engelskalektionen kollade vi på film. Vi fick se Avatar och jag har sett den en gång förut. Jag tycker inte att det är en skitbra film, iallafall inte andra gången man ser den, och jag förstörde för sanna genom att kommentera så mycket, hehe. Som tur är har hon redan sett den en gång så det var ingen kris ^^


Torsdag

Torsdag idag, bara två lektioner. Engelska och no. Inte direkt roligt men jag tror inte vi ska göra så mycket, haha. Det är ju lov om mindre än en vecka (!) så vi kan inte direkt påbörja något nått. Efter skolan blir det stallet då och jag ska sköta om faniaste lilla tjejen ^^ Jag tror att det är sista torsdagen stallet har öppet iår förutom på julhoppningen.
Men nu måste jag gå och skynda mig, haha, ha en bra dag ^^


Suddig bild, haha ^^

Silver är bäst

Jag red bästaste Silver idag. Var uppskriven på Nanook igen men den som skulle rida Silver kom och frågade om vi kunde byta, klart jag ville! ^^
Vi fick inte rida fram så mycket idag, tyvärr, därför blev allt inte direkt som jag ville. Vi fick inte heller lägga volter/byta plats under den korta framridningen så vi fick inte riktigt känna på hästarna. Sedan red vi lite gymkhana och sist lite lekar. Emellan sakerna red vi lite "vanligt" med dressyr och så.
Jag tycker inte att lektionen gick så bra men jag är nöjd. Hon gick i form och så men inte i samma form som hon brukar och ja.. Inte som vanligt, tyvärr. Skyller allt på att vi inte fick någon framridning.
Lekarna gick väl rätt bra, var på lag med nanook som vägrade galoppera så jag och silver fick rejsa lite, haha. Vi kom på delad förstaplats/andra plats och det var ju kul, haha.
Vi fick ta en sista galopp efter lekarna och lilla Silvar var så söt, haha. Hon hade så kul så när jag höll in henne började hon småstegra för att hon ville springa, haha. Hon lyssnade iallafall bra i galoppen även fast hon var så glad. Vi travade av dem sedan på volt/fyrkant och sedan var det bara att säga baba' och lämna henne till nästa ryttare.


Fanny var där och fotade. Bilderna är tyvärr lite suddiga (min kamera var dum, haha) men det är iallafall något. Ignorera allting på den här bilden bara ^^



Självklart stannade jag tills Silver kom in på lektion för att fixa med henne. Det första jag gjorde var att upptäcka att hon hade fått skavsår av sadelgjorden, usch. Hon hade inte det i söndags och tyvärr missade jag ju stallet i måndags. Så någon gång måndag/tisdag måste hon ju fått det. Känner mig elak som red henne med det men jag visste inte, hon gick på lektion innan mig så jag fick inte fixa med henne. Därför fick jag springa runt i hela stallet för att leta efter en sadelgjordstunnel och det var inte lätt, haha. Jag var uppe i förrådet på klubbis (där är det fullt kaos), i personalens omklädningsrym (kaos, haha) och i sadelkammarna. Tillslut hittade vi (jag och lotta då) en gul liten ful sak, haha. Den är iallafall bättre än någonsin och jag ska hålla ordentlig koll så att inte skavsåret blir större! Just nu är det bara början till ett skavsår och inget riktigt, men Silver som är en kännslig liten dam tycker att det är alldeles tillräckligt, haha.
När jag vet detta tycker jag inte att det är så konstigt att det inte var mitt livs bästa ridlektion.
Duktiga lilla Silver.

Sista skoldagen med måsten

Det känns lite omotiverande att skriva om skolan när man precis har kommit hem och det är lite svårt när man har en katt som sitter framför den, haha. Iallafall, vi hade mentorsträff på morgonen och vi fick tillbaka våra matteprov. Jag fick 18/20, hade ett slarvfel på ett tal som gjorde så att jag tapapde två poäng men jag är nöjd. Det gjorde så att jag får behålla mitt mvg i matte. Sedan hade vi svenska och vi fortsatte läsa. Fick också reda på vad jag får i betyg (so och svenska) den här terminen, mvg på dem också ^^
Sedan hade vi musik och jag sjöng min jävla låt, haha. Det lät säkert superilla (för det första sjunger jag dåligt, för det andra var jag sjukt nervös, ingen bra kombination) men nu är det iallafall gjort! Gjorde inget mer sen, haha.
Efter lunch var det slöjd och någon kul människa hade snott min stickning. Fick alltså börja om från början och det var sista lektionen, jippie. Hann inte komma så lång men blev iallafall "klar". Det var sista såslöjdslektionen för mig och det är så skönt.
Efter att vi slutat gick jag till nolärarens arbetsrum för att fråga vad jag fick på min uppsats. Fick ett mvg på den vilket gör att jag får det i betyg i år också, så skönt ^^


Oj, vad sen jag är

Idag blir det sista rycket i skolan! Resten av veckan (ja, två dagar) kommer vara rätt.. okej tror jag, inga inlämningar, prov eller redovisningar. Så skönt!
Men jag är jättesen nu, ska till skolan om tio minuter. Jag hoppas att ni får en bra dag ^^

Jag är en trött människa

Jag är så himla trött att jag snart somnar med huvudet på tangenbordet, haha. Förra veckan var jobbig och nu är det sista rycket. Har en betygsak kvar (som är imorgon!) och sedan är allt (äntligen!!!) slut för den här teminen ochjag har bara en kvar ^^
För att vara fit for fight imorgon så ska jag gå och lägga mig nu (mina föräldrar vill dessutom att jag gör det, det är julklappssnack på gång, haha). Imorgon är det först skola och sedan ridning ^^


Den här dagen är inte alls bra på något sätt

Jag har haft en jättedålig dag idag, haha. Först var det matteprov. Det var verkligen jättelätt och det gick skitdåligt. Det är tur att det här bara var ett vg-mvg prov så att ett g redan är säkrat. Jaja, det kommer inte påverka mitt betyg så det spelar ingen roll hur det gick.
Svenska hade vi sen och jag satt och läste hela tiden.
Engelska efter lunch och vi fortsatte med nationella i engelska. Den här delen gick sämre och jag tror jag hade två eller tre fel, det var tjugofem frågor. Tur att det är ett tag tills vi ska ha de riktiga proven!
Gymnastik var sista ämnet och vi hade dans. Den var mest inriktad på takt och jag som inte kan höra takter hade lite.. Svårt för det, men.. Jaja, det var sista gymnastiklektionen iår! ^^


Typisk tisdag innan lunch, svenskamapp, mattebok, bok och.. Andra bra att ha saker ^^

Jag gillar inte den här tisdagen

Jag har matteprov idag, första timmen. Blä, jag kan ingenting, haha. Sedan har vi svenska jättelänge och efter lunch har vi engelska och idrott (dans). Jag vill inte, haha ;__;
Men nu ska jag.. Sätta fart och försöka överleva dagen!

Ha en bra dag allihopa ^^

Julmarknad

Jag stannade kvar på julmarknaden tills den var över även fast jag fick gå hem tidigare för att hålla Sanna sällskap, hon hade den senare tiden. Alltså hann jag inte till stallet, förlåt Silver.
Vi.. floppade lite (mycket) på julmarknaden och gick nästan mer back än vi fick ihop pengar. Tror vi hamnade på +-0, annars på - sidan, roligt. Vi har alltså en himla massa saker kvar som vi inte fick sålt som vi typ.. Ska stå utanför centrum en dag och sälja, roligt..


Vårat.. Bord. Vi hade tre sånna där lådor med presentpapperssaker och sedan lite låder med kakor.
Vi har fortfarande två fulla lådor kvar med sånt där, tyvärr..

Mörk dag

Jag lyckades ta mgi hem lite tidigare idag så jag hinner vara hemma en stund innan jag måste tillbaka till skolan och julmarknaden. Egentligen har jag ingen lust att gå dit men jag har tyvärr inget val. Sista gången blir det iallafall, aldrig mer!
Skoldagen var.. Blä. Först no då vi fick gå upp i matsalen och se på luciatåg, sedan fikade vi och fick tillbaka våra prov, alla rätt. Sedan slutade vi, typ 1½ timma förtidigt.
Efter lunch hade vi spanska och såg på någon faktafilm, inte roligt. Matten var frivillig men jag gick på den, fick hjälp med ett par tal. Vi hade ingen so och det är därför jag är hemma redan nu.


Inte för att det här är det provet, men ändå

Måndag

Åh, jag vill verkligen inte ha måndag, blä.
Har en himla massa lektioner idag och det är julmarknad i skolan en halvtimma efter att jag slutat så jag hinner inte hom emellan. Jag kommer komma ifrån skolan först vid sex.. Inte kul, men jaja.
Det är sista skolveckan nu, det är skönt. Ett matteprov kvar, sedan inget sådant. Sen är det bara det med att sjunga på musiken också, sedan är jag klar med allt iallafall. Jag längtar tills det är över, haha.
Men ha en bra dag allihopa ^^


Jag orkar inte blogga, förlåt.



En till stalldag

Åh, jag är trött idag med, haha. Men sova kan jag inte göra, måste vara i stallet vid tio. Vi ska fixa hästarna till luciatåget, jag ska fixa Silver ^^ Hon ska bli riktigt ren och fin och allt sånt där. Jag vet inte om hon ska gå något mer än luciatåget (folk säger lite olika) och om hon ska det får jag väl.. Hitta på nått annat, haha. Jaja, det blir nog bra iallafall.
Jag her ingen aning om när det slutar.. Luciatåget är vid två och sedan är det något mer efter tror jag så jag kommer nog hem någon gång.. Sent, haha. Ni får ha det bra tills dess ^^


Bara för att jag tror att vi skrämde ihjäl Curt igår under pyntningen, haha

Ögon som en sten

Jag är trött i ögonen, haha. Därför tänker jag gå och lägga mig, och jag tvivlar på att jag orkar läsa. Kvällen har varit bra, har ätit popcorn (självklart sånna man poppar i kastrull!) och kollat på tv med familjen. Jag är en sån där person som aldrig brukar kolla på tv och när jag gör det, som lördagskvällar, kollar jag på det som min familj kollar på, och det är tillräckligt för mig, haha. Förut var det varje fredag med doobidoo och nu har det varit varje lördag med Så mycket bättre, det är jag faktiskt helt nöjd med ^^
Men jaja, nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon blir det julshow i stallet och jag ska vara där redan tio för att förbereda. Funderar på att sova till åtta, det borde jag hinna, och sedan sätta fart. Men iallafall, ha en bra kväll allihopa ^^


(jätteintressant bild, jag vet)

Pyntning och andra saker

Stalldagen började med att jag fixade Skrållan. Hon var tydligen väldigt sur idag, mot ryttaren, men skötte sig när jag kom iallafall. Sedan tvättade jag hos Silver och lite sånt. Linnea började rida idag och det hände mycket på den lektionen. De hade markarbete och hon hade Daim, det gick bra. Första gången de skulle börja trava stack Aqua iväg i världens galopp med sin ryttare, som tur var åkte hon inte av. Efter det fick hon gå på inspänning bakom konsum och då gick det bättre. Sedan sprang Bandit in i ett hinderstöd som välte på honom och då blev Curt livrädd och slängda av sin ryttare. Hon gjorde illa sig men satt ändå upp och fortsatte. Dessutom var det en i gruppen som inte vågade rida och stod i mitten hela ridpasset, efter halva lektionen gick de inte med hästen.
Jag hjälpte till med Konsum till prova på men ledde ingen, istället gick vi och åt.



Julpyntningen började vid tolv och vi fick börja med att hämta granris. Vi var säkert femton stycken men ändå var det bara fem stycken som gick för att hämta, kul.. Vi hade bara en vanlig sax till hjälp och det räckte ju itne så man fick använda händerna, nu har jag sår överallt. Iallafall, när vi kom tillbaka började vi pynta. Och.. Jag vet inte vad jag ska säga, blev inte direkt fint. Vi fick inte göra som vi ville utan Lina bestämde rätt mycket. Vi fick sätta upp granris själva men äpplen/hårdbröd mm. satte hon upp, vi fick inte. Dessutom var hästarna inne och vi fick hålla på att byta spilta på dem hela tiden, jobbigt. Allting var bättre planerat förra året men jaja, nu är det iallafall pyntat.

Efter pyntningen fixade jag med Silver. Hon hade en stor fläck som jag tog bort och vi hade det mysigt. Sedan smörjde jag och sedan var jag ännu mer med Silver, haha. Vi fick göra hö till hästarna i privat, fylla på vatten och fodra också, sen åkte vi hem när det stängde.








EDIT: Louise hade sönder.. Sadelsaken, den man hänger sadlarna på när man smörjer, så om den skulle vara trasig någon dag (den gick inte att laga så bra, höhö) så var det inte mitt fel!!

Julpyntning

Idag är det nästan en vanlig dag. Dock ska stallet pyntas (det hade jag inte alls glömt bort, verkligen inte!) och vi får se om jag får ihop något julpynt nu på morgonen, haha.
Ska ju självklart pyssla en massa med Silver också, men.. Ja, det blir väl som vanligt, man gör många saker.
Jaja, jag ska gå och fixa lite nu. Jag uppdaterar igen när jag kommer hem ^^


Natt.

Den här dagen har varit.. konstig, haha. Jag har inte direkt gjort något men ändå haft det bra. Ska dessutom gå och lägga mig nu om inget kommer ivägen, det behövs för jag är så himla trött. Imorgon blir det upp tidigt för stallet och likadant på söndag när det är julmarknad.
Jaja, ha en bra kväll allihopa, jag tänker drömma fina silverdrömmar ^^


Haha, orkar inte leta upp någon bild (A)

Min dator är alltid snäll, bara så ni vet

Datorn har varit dum sedan jag kom hem från skolan men nu fungerar den iallafall, haha. Skoldagen var rätt kort men lång som fan. Redovisade min so, fick mvg, och fick tillbaka min svenska uppsats, också mvg.
På spanskan efteråt kollade vi på film men det blev ju lite som det blev.. Vi fick veta att vi ska ha med ett par andra lärare på våra spanskalektioner för att vi är så stökiga, jippie.


Seg

Jag lyckades bli lite försenad idag och det är jag fortfarande, hehe. Ska iallafall till skolan om en stund (typ tjugo min) så jag måste gå och klä på mig och allt sånt, men jag orkar inte. Jag har två lektioner idag, so och spanska. På so'n ska jag kanske redovisa om humanismen, på spanskan har jag ingen aning om vad vi ska jobba om.
Jag bloggar mer när jag kommer hem, ha en bra dag tills dess ^^


Lilla Silver

Jag tog som sagt tåget till stallet idag och hade turen att bli upplockad i början av stallvägen så jag slapp gå! När jag kom dit bytte jag om lite snabbt och sedan pysslade jag med silver en massa ^^ Hon var lite smått irriterad för hon hade fått ett litet sår (hon är så känslig, haha) men var lika mysig och gosig som vanligt. Eftersom jag kom till stallet så tidigt hann jag göra henne riktigt fin innan ryttaren kom.
Jag hjälpte Lina att fota hästar också, bilderna ska säljas i silverfärgade hästskor på loppisen på söndag. Jag vet itne direkt om det blev några bra bilder (jag höll i hästen, hon i kameran) men hon sa att några blev bra iallafall ^^
Madde red Skrållan och det gick bra. De hade Lotta som vikarie så det blev ingen galopp men de fick lära sig att rida på volterna.
Efter att vi gjort iordning Skrållan efter lektionen åkte jag hem och nu ska jag snart gå och duscha :)


Mobilbild, haha ^^

Vanlig skoldag

Skoldagen började med (förutom att jag gjorde lite matte) engelska och vi tränade inför de nationella proven. Hörförståelse. Första delen var rätt enkel, ett lugn tempo och man hann tänka och så, nästa del gick tyvärr i en rasande fart och jag hann med nöd och neppe svara på allt. Vi hann inte rätta den delen utan det ska vi göra på tisdag när vi har nästa engelskalektion.
På no'n hade vi prov då och blä säger jag bara. Det var med saker vi inte gått igeom och så.. Jaja, det var bara ett g-prov för att få godkänt i det här området, de högre betygen hänger på uppsatsen.
Vi slutade när vi var klara med provet. Jag och sanna satt och filosoferade ett tag tills jag skulle till stallet, tåget var typ en kvart sent, haha.


Bilder från i tisdags

De där byxorna ska vara svarta.. Haha ^^


Vi skulle se arga ut


Och glada, haha

Torsdag

Idag har jag noprov. Imorgon soredovisning. På tisdag matteprov. Sedan är det över, inga mer prov, inlämningar eller redovisningar. Det hoppas jag iallafall.
Har bara två lektioner idag, engelska och no. På engelskan ska vi typ träna inför de nationella provet och på no'n ska vi nog bara ha prov, vi får se. Jag åker till stallet direkt efter skolan så ingen uppdatering förrän jag kommer hem igen. Ha en bra dag ^^


totalt onödig och ointressant bild, haha ^^

Nanook

Jag red lilla Nanook idag och det var väl intressant. Vi hade lösgörande på schemat så det blev skänkelvikningar från spåret till medellinjen, volter, lite andra saker som jag inte minns och så. Vi red först fram lite och eftersom jag inte ridit honom förut så var det bra. Sedan la vi (jag och Amanda) upp stigbyglarna och red.. Det vi skulle, haha. Han var.. Intressant, haha. Lite tung i huvudet och en aning stel men jätteduktig på skänkelvikningar även om inte jag är det. Han gick även i form lite ibland, bäst i slutet, och även fast det inte var så långa stunder var det kul. Har ju inte ridit honom förut. Lotta såg det också och pekade på honom och frågade om jag kände det, haha. Svårt att missa, han blev så mycket.. Lättare när han gick i form.
Galoppen gick inte så bra, haha. Vi galopperade först precis innan vi skulle sluta och den där lilla killen har inte bäst kondition och var väldigt trött. I varje galoppfattning valde han att bocka istället, haha. Men det blev iallafall galopp och.. Jag minns inte riktigt hur den kändes men jaja, haha. Det är två gånger kvar på terminen så jag får nog honom då också.



Skötte om Silver när hon äntligen kom in från lektion. Hon var jättegosig och söt som alltid och vi hade en bra stund. Inte världens längsta, klockan var vid halv nio (och jag har prov imorgon!), de skulle få mat och jag ville låta henne vila. Men bra hade vi det ändå, haha ^^

Blä

Lämnade in min svenska uppsats idag på svenskan. Den blev åtta sidor lång och handlar om en bok, yay. På musiken gjorde jag ingenting alls och på slöjden blev jag klar med min applikation och började sticka. Märkte att jag nästan glömt bort hur man gör och hann inte komma långt, men jaja, har en lektion kvar.
Är inte alls på bra humör idag och ska snart till stallet. Åker väl av idag då, eftersom det är en så dålig dag, haha. Vet redan vem jag ska rida och allt sånt men berättar väl sen.


Onsdag, eller?

Idag är det onsdag, tror jag. Först mentorsträff, sedan svenska, musik och sist slöjd. Åh, jag gillar inte onsdagar vi har inga kul lektioner. På musiken ska vi sjunga solo för våran lärare och på slöjden är det stressigt för vi ska hinna med tre olika tekniker på tre lektioner.
Sedan är det ridning i eftermiddag och jag vill verkligenverkligenverkligen ha silver, vi ska jobba med lösgörande och.. Jag kommer säkert få någon av fjordingarna, haha. Jaja, man kan hoppas ^^ (Nä, för då blir man bara besviken.)


Läs inte det här inlägget, det är inte kul

Den här skoldagen har känts jättelång, usch. Första timmen hade vi matte och jag fattade ingenting förän min lärare och jag konstaterade att de skrivit fel i ett exempel. i den här boken är det typ tusen fel och det är inte kul.
Sedan hade vi svenska och skulle skriva en uppsats. Min blev åtta a4 sidor (A) men jag hann inte skriva rent den, det ska jag göra ikväll.
Nästa lektion var engelska och vi hade prov. Fick lite panik när hon delade ut provet och min fråga jag skulle skriva inte var med. Det löste sig iallafall, som tur är. Sedan hade vi idrott och dans. Behöver inte ens prata om det. Kan inte dansa, är för stel, ovig och totalt taktdöv. Fattar inte när jag ska göra vad hur många gånger vi än tränar och står där som ett fån hela tiden, yay. Jaja, nu är det gjort iaf, tyvärr ska vi dansa nästa vecka också.
Vårat brandlarm gick typ också idag. Eller sjävla larmet gick inte men alla dörrar stängdes och det brukar betyda att larmet går utan att vi kan höra det, som vanligt asså. Lärarna visste inte vad det var och sa att det kan vara brandlarmet, men vi stannade inne iallafall. Alltså kommer vi brinna inne den dagen det väl börjar brinna. Jippie.


Idag som igår

Jag hann aldrig blogga om stallet igår så jag gör det nu!

Jag kom till stallet straxt efter fyra och det första jag gjorde var att sadla Silver för jag visste att ryttaren var sen. När ryttaren sedan kom hjälpte jag henne att tränsa och när de gått ut så tvättade jag hos Silver.
Silver gick bara en lektion, hon skulle gå en till men ryttaren kom aldrig. Jag kollade iallafall på sandras lektion där de red barbacka. Ingen åkte av, haha.
När lektionen var slut fixade jag med Silver, hon var mysig som vanligt ^^ Sedan fotade jag henne lite men det var svårt för hon var så när gången, haha :)


Sandra och Meja


Skoldag i video!

 

Våran snygga låt kommer efter lite mer än halva!

Bordstrummor: Sanna

Sång: Frida

 


Videoblogg part 1! snygga sången i början, mahaha


Videoblogginlägg part 2

 



Snabbis

Idag är det inte så kallt ute men det är jättemycket snö och jättehalt, därför måste jag ta mig till skolan tidigt. Därför måste jag också egentligen gå och göra mig iordning nu, hehe.
Men jag åker till stallet direkt efter skolan så det blir ingen uppdatering.

Jag hoppas att ni får en bra dag ^^

Varning för tråkigt inlägg, igen

Åh, nu har jag äntligen pluggat klart! Hann inte med någon matte men det andra är i princip klart, så skönt. Dock är klockan mycket nu och jag har en del saker att göra, bla städa hos Mumfie. Därför lär det inte bli någon mer uppdatering idag så ha en bra kväll ^^


Jag är faktiskt klar, hur otroligt det än låter

Asså jag är grymt.. Förvånad nu men jag är.. Klar! Inte med allt, tyvärr inte, men med mina två no uppsatser! Jag började skriva vid halv elva och nu har jag precis sparat dem, gud vad skönt asså, jag hade lite panik över att jag inte börjat med dem än. Nu ska jag bara plugga inför noprovet, engelskaprovet och min soredovisning.
(tyvärr) Måste jag plugga lite matte också. Jag har matteprov nästa tisdag och i helgen ska jag till stallet båda dagarna och måndagen också så jag måste kunna allt innan dess. Får nog gå på stödet på tisdag för att hinna klart.
Jaja, nu ska jag fortsätta plugga, ha det bra ^^


Söndag

Jag ställde väckarklockan på tio över tio idag, det var så länge jag (klockan tolv på natten) räknade ut att jag kunde sova och ändå hinna med mina läxor. Jag har två uppsatser att skriva, två prov att plugga inför (+ matteprov nästnästa vecka) och en redovisning nästa vecka (alltså veckan som börjar imorgon). Jag har inte börjat med någon av sakerna även fast allt ska in snart och den ena av uppsatserna är.. Stor. Jaja, jag ska börja nu och så får vi se hur långt jag hinner komma idag.
Jag hoppas ni får en bra dag ^^


Sten, trött och mycket mer

Gud vad trött jag är! Jag hade tänkt tillbringa kvällen framför tv'n med familjen men sedan började jag chatta med Pooni och ja... Det blev som det blev, haha. Nu har jag suttit här alldeles för länge men det är lördag så det är väl ändå okej. Har skickat en massa bilder till eme och matilda också, och jag och pooni har planerat lite om vad vi ska köpa från en sida. För mig blir det nog en dvd, skiva och tidning med arashi och för henne lite andra saker ^^


Stalldag, mohahah

När jag kom till stallet så hjälpte jag till att göra iordning skrållan och fixade några småsaker med Silver, hon skulle gå på lektion. Sedan så kom Matilda till stallet (amanda hade dissat oss idag så det var bara jag och sandra) och det var kul, haha. Hon fastnade i en snöhög också, mohahha. Kollade på en lektion lite och när Silver kom in fixade jag med henne tills hon var helt fläckfri, haha. Den snyggingen är ju klippt nu så då är det lättare att hålla henne ren.
Jag ledde Bandit på prova på och det gick bra. Efter det hjälpte jag ryttaren att fixa honom och sedan behövde vi fodra, jag tog betfor i stora stallet.
Sedan var det lunch och jag åt med Sandra, matilda, Louise och Emilie (tror bara det var vi? Annars får ni förlåta mitt dåliga minne, hehe. ELLER Emma kanske också var med?? Jag minns inte om hon åt eller inte.. Fan, jag har dåligt minne, haha) och sedan smörjde vi i några timmar och hade kul, haha. Fast det var bara jag och Lollo som var sega så de andra lämnade oss, haha.
När vi smörjt klart fick jag fota eme och Dillon lite och Matilda och Amigo, sedan så snodde en viss liten eme min kamera och tog lite bilder på Silver/(Curt)/Silver och mig.
Jag åkte hem vid fem efter att vi fodrat ^^


Den här bilden ser lite mysko ut, haha. Jag lovar, Silver tycker om det, även fast det inte riktigt ser ut som det på den här bilden ^^
och det är Eme (Emilie) som har tagit bilden, men det skrev jag ju lite högre upp, haha

EDIT: Jag har inget minne alls att jag gav inlägget den här rubriken och inte fan var det medvetet, haha. Jag blev sjukt förvånad när jag loggade in på bloggen, haha

Lördag

Jag har precis gått upp och om lite mindre än en timma ska jag till stallet ^^ Tror allting kommer bli som det brukar vara, sköta om Silver, spiltan och hennes utrustning. Hjälpa till med lite saker och.. Ha det bra, haha.
Nu måste jag iallafall sätta fart, ha en bra dag ni också ^^


Nu vill jag sova

Jag har haft en bra dag, eftermiddag och kväll, haha. När jag kom hem satte jag mig och kollade på en av mina arashidvd'er och sedan har det varit tv kväll med familjen, precis som det ska vara en fredag. Egentligen birde jag plugga men.. Nä, jag börjar på söndag, haha. För nu tänker jag gå och lägga mig, och det ska bli riktigt skönt ^^


Skolan och berga

Nu har jag precis kommit hem från öppet hus på berga! Jag ska berätta om det men först lite om skoldagen.

Vi hade so första timmen och jag skrev på om humaismen. Nu ska jag bara lära mig min text utantill och sedan kan jag redovisa. Jag och Sanna (och några andra) behövde gå tidigare för vi var matvärdar så hela rasten tillbringades i matsalen med att torka bord. Jaja, vi slapp undan rätt lindrigt och fick gå straxt efter tolv.
Sedan hade vi spanska, prov. Provet var jättelätt men jag har säkert en massa fel, haha. Vi fick gå när vi var klara ^^



Johanna och hennes pappa kom och hämtade upp mig (det tog bara typ en kvart för mig att fatta var de hade parkerat, haha) och sedan åkte vi till berga för öppet hus. När man kom dit var det först lite information och sedan rundvisning. Vi fick se hästarna, korna och grisarna och allt sånt och dte var kul, men nu stinker jag gris, haha.
Carro, ridlärare på Blåkulla som bla. har sandra, jobbar där och jag fick se henne ha lektion lite, blev förvånad när jag såg henne även fast jag förmodligen vetat innan att hon jobbar där ^^

Fredag

Åh, äntligen fredag! Jag har inte många lektioner idag, bara två. So och spanska. På so'n ska jag fortsätta jobba med humanismen och på spanskan ska vi ha prov. Och jag har inte pluggat, jippie. Jag får plugga idag på morgonen och hoppas på det bästa. Jag ska vara matvärd idag också, inte kul. Får ju ingen rast då och kommer kanske lite sent till spanskan, vi får se.
Efter skolan ska jag iväg på äventyr, haha ^^
Ha en bra dag :)

Ni skulle få en bild om jag inte hade så bråttom, hehe

Kortinlägg

Silver skulle inte gå förrän sent idag så jag hann pyssla med henne mycket. Den snyggingen hade blivit klippt och var så fin, haha ^^ Fixade med henne så länge jag kunde och.. hade det bra, har inte så mycket mer att säga. Åkte hem rätt tidigt för all plugga men fastnade med att försöka hjälpa Pooni lite med matten. Det rä vad jag gör nu, haha ^^


Kall dag med tråkig skola

Idag är det också jättekallt ute! När det är så kallt så blir jag lite trött på vintern, haha. Men det är iallafall fint ute ^^

Skoldagen började med engelska och jag var med i första gruppen som skulle redovisa, lika bra att få det gjort tänkte jag! Redovisade som nummer fyra och fy, jag fattar inte varför jag ska bli så nervös, haha. Enligt mig gick det inte så bra men jag fick vg+ och det är jag nöjd med, även fast min lärare säger att jag brukar vara bättre. Jaja, nästa gång så ^^
Vi hade no efter lunch och vi.. Jag minns inte rikigt. Vi såg på en film om kärnkraft och sedan gick vi igenom lite uppgifter och sen slutade vi, haha.
Nu ska jag iväg till stallet om en stund :)


Har jag inte alltid sagt att Silver är bäst?

Jag hann inte blogga igår när jag kom hem från stallet så jag gör väl det nu då.
Jag kom till stallet vid halv sex och pratade lite (mycket, hehehe) med fanny och lite andra små skitar (nänänä, jag skoja bara :D) och tvättade lite hos Silver medans hon var på lektion. När hon kom in så pysslade jag om henne och så innan hon skulle gå på lektion igen. Vi gick sedan in i sadelkammaren och åt kakor, hehe. Efter det började tema teorin, hästskötare i världen, och det var en tjej där som berättade om allt med att vara hästskötare, hon hade varit det åt en rad kända ryttare och så. Hon hade även ridit på blåkulla när hon var liten och gissa vem hon brukade tävla? Silver såklart! De hade vinster tillsammans upp till LB (100cm) och jag fick se gamla bilder :D På en bild hoppade hon en mur som såg jättehög ut, haha. Nu kan jag tillägga att hon var mörkare som ung men det tror jag alla fattat själva, haha.
Vi fick även se gamla bilder på Konsum (som var skitsnygg), Timmy och.. Fler jag inte minns, haha :)


Böcker, gitarrer och tygstycken

Idag är det jättekallt ute! Just nu är det 17minus och det blir säkert kallare!

På svenskan idag skulle vi bara läsa så jag fortsatte läsa min bok, sedan fick jag tillbaka min so uppsats, mvg. Jag är nöjd, haha.
Vi hade musik sedan och jag och Sanna satt i musikrummet och hon spelade på en gitarr. Vi ska nämligen sjunga solo för våran lärare (tyvärr är det inte frivilligt) och vi skulle träna. Sanna ska spela gitarr till så hon skulle träna på det. Jag gjorde väl inte så mycket under lektionen, satt (låg) och lyssnade och sanna spelade och sjöng då. Jag tränade inget, hehe.. Kommer ändå inte gå nå bra så.. Dock snodde jag gitarren lite för att visa min skills, haha. Jag har aldrig spelat gitarr förut och mina fingrar är för korta/stela för att det ska bli rätt så nä.. Gitarr är inte min grejj, haha.
På slöjden efter lunch gjorde jag klart min lilla.. Lapptäcksteknik-bit och började så aplikation på det. Det blir skitfult men jaja, syslöjd (eller träslöjd) är inte min sak så det är väl okej ^^


December den första

Idag är det onsdag och en helt vanlig skoldag. Jag har svenska, musik och slöjd. Ingenting som är så speciellt kul men dagen är rätt kort iallafall, jag slutar straxt innan tre.
Det är tema teori idag, alltså ingen ridning eller någon teori med gruppen. Jag ska ändå till stallet i vanligt tid för att hjälpa amanda med läxorna sköta om Silver och sedan är det tema teori på kvällen som jag ska gå på. Kommer nog komma hem jättesent för temateorin börjar sju och håller väl på till åtta eller mer och efter det måste jag sköta om Silver eftersom hon går på lektioner fram tills typ åtta, jippie.
Jaja, nu ska jag gå och göra mig iordning. Ha en bra dag ^^


RSS 2.0