The Land Before Time

Jag har haft en bra kväll :)
Först så chattade jag med Pooni, och på något sätt så kom vi in på gameboy color, och så hittade jag en sida som sålde såndanna gamla spel! Jag beställde två stycken, Pokémon någonting *dåligt minne* och så hittade jag ett landet för länge sedan (lillefot) spel! Jag älskade lillefot nät jag var liten och jag har fortfarandra alla filmer :)
Jag längtar tills spelen kommer! ^^

 

Edit: Pokémon crystal hette det!


En riktig pluggdag

Jag har pluggat i tre timmar nu, det är därför jag inte har uppdaterat.

Jag har faktiskt haf en ganska bra dag idag, trots allt pluggande. Nu är jag nästan klar, jag ska bara skirva rent lite mer hemkunskap.
Jag haft faktiskt inte gjort något mer idag än det, men ikväll spelar jag nog något spel, haha :)

Jag hoppas ni har haft en bra dag ^^


Bilder från igår














Förlåt för dålig uppdatering

Det har inte gått och bloggat sedan jag kom hem från stallet och nu hinner jag inte riktigt blogga, så bilder och sådant från idag kommer upp imorgon.

Jag har haft en bra kväll hittills, jag har spelat gameboy, hittat fusk och sedan var jag på coop och köpta glass :) Efter det spelade jag "Harry Potter and the order of the phoenix", jag hittade nämligen ett tips på hur man skulle göra på ett ställe jag fastnat på, och efter mycket jobb klarade jag det :)


Stall-Lördag

Godmorgon :)
Idag ska jag till stallet som vanligt, det är därför jag bloggar så tidigt. Jag kommer hem vid halv sex om de inte stänger tidigare eller något sådant.
Jag har inte så mycket mer att berätta så här tidigt på morgonen, haha. Fanny kommer till stallet idag, som vanligt, så det är ju kul. Jag vet inte riktigt vad de ska göra i gruppen vi hjälper till i, men det får vi väl se.

Ha en bra dag allihopa ^^

Letters From Iwo Jima

Idag gick filmen "Letters from Iwo Jima" på TV, en film som utspelar sig under andra världskriget på den japanska ön Iwo Jima som amerikanerna försöker ta över. Jag har sett filmen två gånger innan, och anledningen till det är att Nino från Arashi har en huvudroll i den. Första gången såg jag den pga. det, och jag köpte den också för det, men den är faktiskt riktigt bra om ni frågar mig. Dock är den riktigt sorglig också.


Skridskoåkning och isdubbar

Jag är hemma från skolan nu ^^
Skridskoåkningen gick bra, men det var svårt eftersom det var snö på isen och den var väldigt ojämn, och den knakade så mycket att det lät som den skulle spricka, haha. Vi fick lära oss använda isdubbar, men bara på isen, inte i vattnet, så det var lätt :)


På elevens val kollade vi på film som vanligt. Först började vi med en film, och så fort den började bli lite intressant och så så började den hacka, så då bytte vi film. Den filmen var otroligt dålig och ljudet hackade, så vi bytta film igen så tillslut hamnade vi på en film som verkar okej tror jag, men vi han inte se så långt.

Jag hoppas ni har haft en bra dag allihopa ^^

Sista skoldagen för den här veckan

Idag är det Fredag, jätteskönt!
Vi ska ha utegympa idag, vi ska åka skridskor. Vi får se om de hinner ploga banan, för det har snöat så mycket de senaste dagarna så den syns inte längre, haha :)
Vi ska ha elevens val också, men innan dess måste jag hitta någon lärare på skolan, för tydligen står jag inte uppskrivet på den kursen jag har, fast jag gjorde det första dagen. Jag fattar inte riktigt det där.
Nu måste jag skynda mig att göra mig iordning, ha en bra dag allihopa ^^


Suddig bild tagit med mobilkamera från ett tåg om rör sig, men iallafall, det här är min skola

Prao-plats

I tisdags fick vi reda på att vi ska praoa vecka 11, vilket gör att vi får en väldigt kort tid på oss att fixa platser, så jag var ganska orolig för min egen del. Idag var det några i min klass som ringde runt för att få tag på platser, men det var fullt överallt, så då blev jag såklart ännu oroligare. Igår mailade jag Lotta, Blåkullas ägare, om att få praoa där, men jag var väldigt tveksam till om jag verkligen skulle få det, dels för att jag är sent ute och dels för att jag inte vet om de tar in några praoare, men idag fick jag svar att det är klart att jag får! Jag blev jätteglad såklart, och nu är jag lättad :)
Så vecka 11 blir en hel stallvecka, haha ^^


Milton är ingen nybörjarhäst

Madde fick rida Milton idag, inte bra. Milton är en väldigt pigg och svår häst att rida, och verkligen ingenting för nybörjare. De skulle träna på att rida lätt idag och skulle rida utan ledare, men det fick ju inte Madde göra, så jag fick springa hela tiden. Det var så jobbigt och så svårt, för han slängde upp huvudet på mig och tryckte rumpan mot väggen för att kunna öka farten och han var så himla stark också! Usch, det kan inte ha varit kul för honom heller, han kan inte ha förstått varför han var tvungen att gå med ledare, jag vet inte om han gjort det förut.



Silver var på bra humör idag iallafall, men jag han inte pyssla med henne så jättemycket. Jag han borsta, rykta, kratsa hovarna, reda ut hennes man, borsta hennes ansikte, borsta hennes strykkappor och tvätta hennes spilta, sen skulle hon gå på lektion och jag han inte mer, men jag gjorde det viktigaste iallafall :) På lördag ska jag ju smörja också, så då blir allt bra :)

Morgonbloggning

Godmorgon :)
Jag hinner inte blogga så mycket nu, men jag kör en liten snabbis.
Eftersom jag ska till stallet idag direkt efter skolan så blir det ingen uppdatering förrens vid sju ikväll, jag hoppas det är okej.

Ha en bra dag allihopa ^^


Ridning 27/1

Jag fick Silver idag! Det var väldigt oväntat, jag har redan haft henne mina tre gånger, men det är bara att tacka och ta emot ^^
Vi hade Carro idag, och vi gjorde lite blandade övningar, bla. Skänkelvikningar. Det gick inte jättebra idag, men ganska. Hon var en riktigt liten piggis i galoppen och så, haha :) Skänkelvikningarna gick lite blandat. Vissa blev bra, och vissa lita sämre, men det gör inget ^^ Vi red också ganska mycket på volter och så, och jag fick henne i form lite då och då, och det är alltid kul.
Det var en bra och lärorik lektion, och det är alltid kul att rida Silver ^^


Ett knäpptyst brandlarm

Idag har jag nästan inte haft några lektioner. Jag ska förklara varför.
Hela förmiddagen, innan lunch alltså, hade vi brandkunskap (vi kallar det för det nu). Det kom två brandmän från en brandstation för att berätta vad man ska göra med bränder och så och vad som händer när det börjar brinna. Vissa delar var intressanta, som när de pratade om hemska bränder, bla. en när 63 ungdommar dog, medans vissa delar blev lite långtråkiga.

Mitt i svenskan (som vi hade direkt efter lunch) började det plötsligt lukta bränt/rök, men vi hörde inget brandlarm. Dock visste vi att under våra brandövningar sen i sexan så har vi inte hört något brandlarm, så vi misstänkte det iallafall. När alla branddörrar stängdes igen helt plötsligt blev det bekräftat och ingen fattade vad man skulle göra. Några gick runt och skrek att brandlarmet gick, några lärare skickade ut oss elever och vissa sa åt oss att stanna. Det slutade med att vi fick gå ut. Ute är det snöstorm och många hade inga jackor eller skor. Det blev alldeles fullt av folk på nedersta våningen av skolan av folk utan skor.

Efter bara några minuter fick vi komma in igen, men man fick inte gå till en viss avdelning av skolan, den avdelning där vi har våra skåp. Svenskan hade tagit slut under den tiden och det var dags för spanska, så man fick gå dit utan att kunna hämta några böcker. Våran spanska blev inställd kom våran lärare och sa, och vi skulle gå hem. Men eftersom det var avstängt vid våra skåp gick inte det. Det kom fler brandmän och de skulle vädra innan vi fick gå till dom, och det kunde ta mellan fem minuter och en timma, inget vi elever blev glada för.

Jag vet inte exakt hur länge vi fick vänta, men efter ungefär 40 minuter var det tillräckligt lite rök kvar så att vi kunde hämta våra saker.
Tydligen var det så att någon hade satt eld på någonting i en papperskorg, enligt rykten var det en tygbomb, men det behöver inte vara sant. Några sa iallafall att de hörde en smäll, så något sådant var det väl. Det hände inget allvarligt som tur var, utan elden hann släckas.

Hur kan en skola ha ett brandlarm som inte ger ifrån sig ett ända ljud? Och varför har inte skolan gjort något åt det när de har vetat om det. Jag tror vi har haft tre brandövningar sedan jag började i min skola, och under de tre gångerna har ingen kunnat höra larmet någon gång. Det är ju jättefarligt!


Dessutom blev det kaos när vi skulle ut, ingen visste vilken utgång vi skulle ta.


Quest For Camelot - Klart!

Jag har klarat ut spelet nu! Eller rättaresagt: Jag och pappa har klarat ut spelet. Jag har gjort alla banor, men han har gjort bossarna och de saker som jag inte klarade, haha ^^
Det känns lite tråkigt, för det är det enda roliga spelet jag äger, men jag får väl börja om igen :)



Jag tänker gå och lägga mig om en stund, för jag är så fruktansvärt trött! Hela kvällen och eftermiddagen har bara försvunnit, men det har ändå varit skönt :)
Godnatt allihopa ^^


Tisdag

Jag har varit hemma från skolan ett tag nu men gjort lite andra saker.
Jag har  haft en helt okej skoldag. På bilden började jag rita mitt rymdskepp, på no:n hade vi frågesport, vi kom näst sist, haha ^^ Sist hade vi teknik och vi fick några frågor vi hade en timma på oss att svara på. Det var jättesvårt! Vi lyckades inte helt, men vi gjorde så gått vi kunde.



Idag ska jag inte till stallet utan det blir en lugn hemma dag, det är faktiskt ganska skönt med det ibland :) Jag har inte heller några planer för idag, jag är för trött för att göra något känns det som, haha.

Jag hoppas ni har haft en bra dag allihopa ^^

Pysseldag

Jag har precis kommit hem från stallet nu :)
Det var en bra dag, Fanny var där som vanligt. Jag han pyssla mycket med lilltjejen idag, stog och ryktade henne länge och fixade till hennes man och stog och borstade hennes ansikte ^^ Hon var en riktigt liten mystjej, och hon skulle bara gå en lektion, skönt!


Kakor

Vi bakade kakor på hemkunskapen idag!
Min grupp, jag, hannin och Julia, valde att baka kolakakor och schackrutor, man skulle baka två saker var i gruppen. Vi började med rutorna och allt gick bra förutom att vi hade svårt att få dom till snygga rutor, haha. Kola kakorna gick också bra, men vi hade i mer smör och mer sirap för att få den lite kletigare.
sen så stog kakorna i ugnen och sen tog vi ut dom och skylla smaka.. Usch! Kola kakorna var helt okej, goda och så, men rutorna! De var så torra, så starka och bara så äckliga!
Det var fler grupper som också hade gjort rutor, men deras blev inte heller så goda sa de. Haha, som tur var smakade itne läraren på våra kakor ^^



Färdigpluggat!

Nu har jag varit duktig och pluggat supermycket! ^^
Jag började med lite Spanska, och sen körde jag engelska, Bild, so/no och svenska, så nu har jag bara lite matte kvar, och sen att plugga lite mer på vissa ämnen. Det känns himla skönt att vara lite färdig med vissa saker iallafall.

Fotograf: Syster


Ikväll kommer jag inte göra så mycket heller, haha. Jag ska iallafall duscha, men sen kan jag nog sitta och spela på min älskade gamla gameboy en stund och läsa lite om jag orkar det.

Har ni haft en bra dag? ^^

Handling

Jag kom precis hem från att ha varit och handlat :)
Jag är faktiskt rysligt trött idag också, fastän jag har sovit så mycket de senaste dagarna, haha. Jag får gå och lägga mig tidigt idag också ^^

 

Jag har inte mycket mer att berätta nu heller eftersom jag ska plugga den största delen av dagen, men som vanligt kommer jag väl hamna framför min gamla gameboy, haha :)

Jag hoppas ni får en bra dag idag ^^

Sista dagen den här veckan

Godmorgon (:
Jag vaknade vid halv nio idag, och sen dess har jag inte gjort något speciellt.
Jag har inga som helst planer för idag. Eller förresten, det har jag visst. Idag ska jag plugga, och plugga och plugga. Inte direkt det roligaste som finns att göra en söndag, men det behövs.


Det finns iallafall en mer än mig som längtar efter sommaren, haha ^^

Lördagkväll

Vi sitter och kollar på robinson just nu, jag vet inte riktigt vad jag annars skulle göra ^^
Om jag ska vara ärlig så är jag överdrivet trött idag och dessutom har jag ont i huvudet, så jag planerar att gå och lägga mig när det är slut.
Jag har inte gjort så mycket på kvällen nu, suttit vid datorn lite och så har jag kollat lite halft på tv, haha :)

Jag hoppas ni haft en bra dag ^^

Silver är bäst ^^

Jag är hemma från stallet redan nu, för de stängde lite tidigare ^^
Det var en bra stalldag tillsammans med Fanny. Linnea (min lilla tjej jag brukar leda) var inte där, så jag behövde inte springa så mycket. Dock tränade deras grupp på galoppfattningar med ledare, så det blev ändå en hel del springa, haha xD Vi fick stanna på nästa lektion också, för de hade samma sak. Dock har de kommit längre och hade inga ledare, men vi stog i volterna och fick smacka på lite hästar och försöka göra så att alla kunde galoppera samtidigt. Det var ganska svårt då det var snabba hästar blandade med sega ^^

När alla ridlektioner var slut så smörjde vi, och sedan fixade jag mycket med Silver :D Jag upptäckte att hon tyckte jättemycket om att bli borstad i ansiktet med min lite hårdare ansiktsborste så vi stog en lång stund och myste :)


Frisk igen

Idag har jag inte det minsta ont i huvudet så jag drar till stallet iallafall :)
Jag har inte så mycket mer att berätta, jag åker strax innan halv nio och kommer hem ungefär vid halv sex, så därimellan blir det ingen uppdatering, haha ^^
Nej, nu måste jag göra mig iordning.

Ha en bra lördag allihopa ^^

Filmfredag

Nu är min huvudvärk nästan totalt borta, jätteskönt! :)

Vi har tittat på en film nu på kvällen som vanligt, men jag minns inte vad den hette och så, haha.
Jag planerar också att gå och lägga mig om en stund, jag är jättetrött även fast jag somnade om imorse när jag konstaterade att jag inte lunde gå till skolan och imorgon blir det uppgång klockan sju. Jag tänkte ligga och läsa en stund, och om klockan då inte ska bli för mycket så får jag börja avsluta kvällen nu.
Jag har haft en bra sen eftermiddag/kväll när huvudvärken la sig ^^


Krigarhjärta

Jag mår mycket bättre nu, har nästan inte ont i huvudet alls :)
Jag har suttit och läst ganska länge nu. Boken heter Krigarhjärta och jag gillar den verkligen :) Den kostade bara femtio kronor och är på sexhundra sidor, och jag är verkligen glad att jag köpte den. När jag läst ut den kommer jag skriva mer om den, men nu har jag lite mer än tvåhundra sidor kvar ^^


Gameboy color

Jag mår lite bättre just nu, men jag tror det beror på alvedonen jag tagit.
Jag har, som jag sa förut, inte gjort något idag förutom att legat och glott på tv och dessutom fanns det ingenting att se på. Jag hatar att vara hemma och vara sjuk, det är så tråkigt :(
Jag har spelat gameboy också, men vi har bara ett roligt spel och det är så svårt att jag fastnar hela tiden. En sån här dag saknar jag en Nintendo DS som min syster sa i julas att vi borde skaffa, haha.


Jag får klara mig med min urgamla gameboy, haha ^^

Sjuk

Jag ska inte till skolan idag, jag är sjuk :(
Jag har så himla ont i huvudet så det inte går att förklara, så jag ska gå och lägga mig igen om en stund, jag tänkte bara att ni skulle få en liten uppdatering.
Jag kommer inte göra så mycket idag då, bara vara här hemma och ligga framför tv:n om jag inte börjar må mycket bättre..
Nej, nu ska jag lägga mig igen, jag hoppas ni får en bra dag iallafall :)

En till halt häst

Jag har haft en bra skoldag, men det känns som det var så länge sen så jag går direkt på stallet ^^

När jag kom till stallet märkte jag att de tagit ner allt julpynt, vilket var bra för det var inte så snyggt längre. Dock hade de glömt ta ner de två halmbockarna jag hängt i silvers fönster, men jag lyckades få ner dom med en hovkrats, haha :)
Silver var riktigt gullig idag och var så gosig när jag höll på med henne. Hon ville ha en gosstund så fort jag hämtade nästa borsta, haha, lilla gullungen ^^

Madde fick inte Curt idag till sin stora glädje. Hon skulle ha Blue, och vi gjorde iordning honom. Efter att vi skulle ha tränsat skulle vi ta ut honom till rudhuset och vi började gå genom stallgången då, och han kunde knappt gå! Han haltade så otroligt mycket, och jag hade inte märkt nått fast jag hade kratsat alla hovar och borstat alla ben. Han hade varit hur snäll som helst och inte visat några tecken på smärta. Han kunde knappt gå iallafall så jag och Madde fick gå till ridhudet och fråga ridläraren vilken häst hon skulle ha istället. Hon sa åt oss att ta Skrållan, och när hon skulle sitta upp kom någon och frågade om det var Skrållan, hon skulle nämligen rida henne.
Då fick Madde ta Moonlight, men när hon suttit upp kom de in med Curt som hon skulle byta till! Hon blev verkligen inte glad, så de sprang in och kollade om hon kunde ha Moonlight iallafall, och det kunde hon! :D

Det gick bra och allt så, de fick rida både med och utan stigbyglar och så red de en liten bana som vi nog aldrig fattade helt, haha.


Jag hade inga osuddiga bilder på Blue, så jag lånar från Blåkullas hemsida

Har ni haft en bra dag? ^^

Snabbbloggning

Jag har ganska bråttom nu, men jag kände att jag bara borde blogga eftersom jag inte kommer hinna göra det ieftermiddag.
Jag slutar tjugo i fyra och jag åker till stallet på direkten, därför blir det ingen uppdatering. Jag kommer hem vid ungefär kvart sju, och då äter jag middag, så straxt efter sju borde jag kunna blogg.
Nu måste jag gå och göra mig iordning, jag börjar tio över åtta idag också.
Ha en bra dag ^^

Sista onsdagen med Silver

Jag fick Silver idag igen som jag skulle, och idag gick det bra ^^
Vi jobbade mest med framdelsvändningar på en liten sicksackbana, och den är bra för man gör åt båda hållen. De blev faktiskt bra, och det tyckte våran ridlärare också. Vi fick ha Lisa idag förresten, och hon var bra :)
Vi jobbade också mycket på volter, och det gick bättre det med då jag fick henne bra ställd lite tidigare än vanligt. Galoppen gick också ganska bra, även den på volten, men eftersom hon är lite långsam av sig så fick vi skära av hela tiden, haha :D
Silver är bäst <3


Onsdag

Idag har jag haft en riktigt bra dag om man jämför med igår! ^^
På so:n, som vi hade direkt på morgonen, började vi med en uppsats vi ska skriva. Jorden har gått under och vi ska ta med oss en miljon människor till en annan planet (gissa om jag har svårt att veta från vilka länder jag ska ta folk, haha), och sen är det en massa frågot att svara på. Jag älskar att skriva berättelser! En så länge har de inte ens lämnat jorden, så de svåra frågorna har jag kvar, men det får lösa sig på något sätt, haha :)

Efter det hade vi matte, och den flöt på som den skulle, och det gjorde engelskan med. Dock misstänker jag att jag misslyckades på det, jag fick hjärnsläpp xD
Efter lunch hade vi sedan svenska, och det går inte så bra för min grupp, men nu har vi kommit på ett eget språk iallafall som vi ska lära klassen. Det är jättelätt, men det skulle det vara.
Sist idag hade vi spanska, och att säga att den var kul skulle vara att ljuga, men jag överlevde ^^


Haha, vi har världens snyggaste klassrum xD

Jag ska rida idag, men det sa jag ju imorse. Jag borde få silver, men man vet aldrig. Jag vet inte heller vilken ridlärare jag kommer ha. Lisa, Carro eller Ida blir det, och jag hoppas på Carro :)
Nu måste jag gå och byta om och allt så.
Jag hoppas ni haft en bra dag ^^

En pigg morgon

Godmorgon :)
Av någon konstig anledning känner jag mig mer pigg idag än de andra dagarna, haha ^^ Det kan visserligen ha någonting att göra med att jag vet att det är ridning idag och att jag borde få Silver, men det är det inte säker att jag får, men man kan hoppas ^^



Idag minns jag inte riktigt vilka lektioner vi har, men jag tror det är so, matte, engelska, svenska och spanska. Det blir en dag med många lektioner mot vad vi är vana vid, så det blir lite jobbigt. Men vi slutar fem över tre, så det gör inte så mycket. Det är värre imorgon när vi slutar tjugo i fyra.
Nu måste jag gå och klä på mig lite så jag hinner till skolan i tid, jag börjar tio över åtta.

Ha en bra dag! ^^


Världens mest händelserika kväll

Jag har haft en helt händelselös eftermiddag och kväll, haha xD
Jag har suttit och glott på olika videos och spelat gameboy, men för det första så hade jag en dålig dag, och för det andra är jag ruskigt trött, så det får vara så ^^
Nu ska jag iallafall gå och försöka lära mig den där engelskan till imorgon. Det blir ingen mer uppdatering idag, men imorgon bitti hinner jag nog med ett inlägg, men jag kan inte lova något, haha.

Ha en bra kväll allihopa!

En dag med mycket tid

Jag har inte haft en så speciellt bra skoldag, så jag hoppar över den delen helt.

Tisdagar är en väldigt lugn dag för mig när jag kommer hem från skolan. Det är en av de dagar jag inte tillbringar i stallet och det gör så att jag får väldigt mycket tid över. Det enda måstet jag har idag är att plugga lite engelska, men den är inte så svår :)
Jag tror jag ska se på något kul först, för att bli lite glad igen, haha ^^ Efter det kommer jag väl läsa lite och spela lite på min stengamla gameboy xD



Itsuka No Summer - Aiba Masaki


Ett trasigt täcke

Idag när jag kom till stallet så skulle jag ta av Silver hennes täcke, som vanligt. Det är alltid ganska jobbigt att få av, för ena bogspännet är ganska tajt och man får verkligen jobba för att få upp det. Och gissa vad som hände idag? Täcket hade gått sönder. Den här saken man trycker ner för att själva "kroken" ska öppa sig hade låtsnat. Det var riktigt svårt att få av, dra här, trycka där och dra upp där, haha xD Men det gick iallafall tillslut. Jag hoppas att de antingen lagar eller köper ett nytt täcke, för idag märkte jag också att ett av bensnörerna gott sönder, inte bra.

Silvergumman var iallafall på riktigt bra humör idag ^^ Hon var så snäll medans jag borstade henne, tillochmed när jag fixade till henne man, och när jag borstades hennes ansikte myste hon :)


Idag snöar det i Stockholm

Det är inte speciellt kallt idag, bara ett par minus, men snön öser ner! Trots det och all snö på marken så är det en väldigt går dag, snön på träden har nämligen smält bort och himlen är mest grå. Inte en så fin dag alltså.


Ge tillbaka snön på träden!

Jag har haft en helt okej skoldag med mentorsträff, engelska och hemkunskap och om en liten stund ska jag iväg till stallet som vanligt. Jag ska faktiskt gå och byta om om bara några minuter, men idag behöver jag inte klä mig så varmt iallafall :)

Jag har inte så mycket mer att berätta just nu. Jag bloggar igen när jag kommer hem från stallet, ungefär vid kvart i sju tiden, tills dess:
Ha det bra! ^^


Quest For Camelot

Jag har suttit och spelat Quest for Camelot på min gamla gameboy nu :) Det är nog mitt favoritspel av dom vi har, och det går inte att köpa nya.


144 dagar kvar till sommarlovet!

Jag har inte gjort något speciellt idag, men jag har ändå haft en bra söndag :)
Jag har pluggat det mesta känns det som. Matte, engelska, spanska och hemkunskap, men det har ändå inte varit så jobbigt. Mycket tid har dock gått åt till att skriva ner recept till hemkunskapen.

Om en liten stund ska jag gå ner och duscha, och efter det ska jag plugga lite mer engelska, och sedan sitta och läsa en stund. Mer planer än så har jag inte, men jag är säker på att det blir en bra kväll iallafall ^^



Jag hoppas ni har haft en bra söndag ^^


Mumfie




Linssoppa och hemmabakat bröd

På hemkunskapen fick vi i uppgift att göra en matlista på 7 middagar och sedan ska vi skriva ner receptet, skriva en handlingslapp och sedan räkna ut priset. En sak på min matlista var linssoppa, och idag lagade jag den. Det var faktiskt ganska lätt :) Till den så bakade vi ett russinfullkornsbröd och det blev också gott :)


Söndag

Godmorgon (:
Jag vaknade vid nio idag, och sen dess har jag inte gjort så mycket ^^
Idag ska jag inte göra så mycket tror jag. Jag ska plugga, men det är inte så mycket. Jag ska bara skriva ner lite recept, översätta några spanska meningar och lära mig lite verb på engelska, så det tar nog inte så lång tid :) 
Vi får väl se om jag lyckas hitta på något kul också ^^


Andra försöket till myskväll

Vi lämnade tillbaka filmen idag, den vi fick fel igår, och fick rätt fel (och ett tillgodo kvitto). Så vi satte oss framför tvn för att ha myskväll framför en bra och spännande film, och gissa vad? Den sög. Vi satt hela filmen och väntade på att något skulle hända, men ingenting gjort det. Den var tråkig och helt klart inte värd att se. Jag minns tyvärr inte vad den hette, men det var någon om en tjej med något virus.


Min söta lilla kisse <3

B som i.. Björne?

Nu är jag hemma från stallet!
Idag var en riktigt bra dag ^^ Linnea hade Daim och de red en liten bana, och det gick också bra. Alla hade dock lite svårt att sitta upp igen efter att de suttit av, haha :)
Det kom en ny stor häst, som nu är den största i stallet tror jag. En femåring på 175 cm i mankhöjd. Riktigt söt, och vi får väl se hur den kommer fungera här. Jag vet inte vad heter men namnet ska tydligen börja på B.
Jag fick också göra iordning den nya ponnyn, Conquest (eller något sådant) heter den. Jättesöt och så, men tyvärr väldigt sur, så jag fick hjälpa den som skulle rida.

Fanny var där, som tur var, och vi hade riktigt kul. Vi sålde hästar till varandra, haha. Vi gick runt till alla hästar och berättade om dom för varandra och så fick man besikta dom och så. Jag valde Silver (A) men annars hade jag valt Moonlight tror jag, haha ^^ Fanny valde en stor häst, Napach, som är riktigt söt, men annars skulle hon nog ha valt konken (conquest).


Cream

Lördags morgon

Jag har varit vaken i ungefär en halvtimma, men som jag gör varje lördag så fastnar jag framför tv:n, pappa hittar alltid någon film han ser på, haha :)
Jag kommer hem "vanlig" tid idag, alltså runt halv sex. Det kan bli tidigare om en av ridlärarna är sjuka idag igen. Jag vet inte om Fanny kommer, men jag hoppas det.



Ha en bra lördag allihopa ^^


Arashi Time

Jag sitter och kollar på en konsert med Arashi just nu, Time. Jag såg alltid den förut, och då menar jag verkligen alltid. Jag såg den minst en gång i veckan tror jag faktiskt, men nu för tiden hinner jag inte sitta för att kolla på ngåot på flera timmar, så nu var det länge sen.
Det var den första konserten jag såg med dom, och då hade jag inte änns hört alla låtar innan. Jag ha inte se hela nu, jag får fortsätta en annan dag.
Men gud vad underbart bra de är!

Love Situation - Arashi


Fel film

Vi hade, som jag berättade i det tidigare inlägget, hyrt en film idag. Filmen skulle handla om ett virus tror jag, vi brukar se sådanna filmer. Och gissa vad som händer? I fodralet till filmen låg en annan film. Och den här filmen var så otroligt dålig. Den handlade om typ några som levde år ett och så var det sådant. Usch, här skulle vi ha en mysig filmkväll och så blir det ett så stort fel.
Men imorgon får vi lämna tillbaka den här och be om att få rätt film, haha :)

Gamla fanfics

Jag har suttit i några timmar nu och läst igenom gamla fanfics om Tokio Hotel som jag gillade förut. Jag gillar mest att läsa sorgliga, så jag har fått gråta riktigt ordentligt, haha xD Jag måste erkänna att de inte riktigt var så bra som jag mindes dom, men det gör inget ^^
Jag kom också in på gamla THlåtar, och jag sitter faktiskt och lyssnar på en just nu, och oj vad det var länge sen!


Jung Und Nicht Mehr Jugendfrei - Tokio Hotel
Det var min favoritlåt med dom

Jag sitter och chattar med Pooni nu också, lika roligt som vanligt såklart ^^
Ikväll ska vi se på film, för min pappa och storasyster har varit och hyrt en, men jag vet inte vilken det är en. Men jag tror det blir någon bra, för det brukar det bli :)


Badminton och film-dag

Nu är skolan slut äntligen slut för den här veckan!
Vi hade gymnastik som första lektion och jag körde badminton idag också. Jag var lika dålig som vanligt, haha ^^ Men det var roligt så det gör inte så mycket.
På elevens val tittade vi klart på en film vi började med förra veckan. Jag kommer inte ihåg vad den heter, men den var inte så bra, men dock var slutet bättre än början.



Idag ska jag inte göra så mycket, bara sitta här, ta det lugnt och ha det bra. Jag hoppas att ni också får en bra fredag ^^

Skolan och Stallet

Nu är jag hemma igen och redo att blogga!

Skoldagen var helt okej faktiskt. Först hade vi spanska och jobbade med lite verb, och efter det jobbade vi vidare med bråk i matte. Svenskan flöt också på, vi satt mest och läste ^^
Sedan var det dags för det stora klimatmötet. Det gick inte bra för oss, Ryssland. Inget land ville stödja oss bara för att vi sa att vi bara gick med på det om vi kunde sluta (att minska utsläppen) efter ett tag och börja släppa ut mycket igen, hehe. Men vi gjorde faktiskt bara som det stog på pappret xD

Fanny var inte i stallet idag, så jag fick vara ensam. Madde fick rida Curt igen även fast ridläraren har sagt att hon ska få slippa det, för hon har fått rida honom väldigt mycket den senaste tiden. Ridläraren skrev iallafall upp att hon skulle få en annan häst nästa vecka.
Silver var på bra humör och jag han hålla på med henne en stund innan hon gick på lektion ^^


Chippen, Fannys sköthäst ^^


Stallet direkt efter skolan

Det här får bli ett liten snabbt inlägg för jag har inte tid att sitta här nu.
Jag kommer åka direkt från skolan till stallet idag, och därför blir det alltså ingen uppdatering förrens runt sju ikväll.
Jag ville bara att ni skulle veta varför det blir en så dålig uppdatering idag :)


Bara för att Silver är min söta lilla fiskmås ^^

Som ni kanske märker på rubriken så fick jag Silver igen iallafall, även fast jag inte trodde det.
Vi hade samma vikarie som förra veckan, dock var det hundra gånger bättre idag. Hon lät mig nämligen rida på mitt eget sätt och då var det roligt för både mig och lillflickan. Vi höll dock på med en övning lite för länge tycker jag, vi borde ha varierat lite mer, men det gör inte så mycket ^^
Vi började med att galoppera på volter, först i ena varvet, och sen när vi var i andra varvet fortsatte vi ut på fyrkantsspåret. Jag lyckades faktiskt flytta ut henne helt för skänkeln och vidbehålla galoppen, och det har jag aldrig testat förut. Hon blev också jättepigg och ville inte alls sakta ner sen, haha ^^


Silver är verkligen världens underbaraste häst!


Jupiter har inga ringar

Jag har varit hemma i en halvtimma nu, men jag har gjort lite andra saker ^^
Jag hade en helt okej skoldag med so, matte, engelska, svenska och spanska och allt flöt på som det skulle. Det var en ganska lugn och mjuk dag.

Jag ska äta middag om trettio-fyrtiofem minuter och seda ska jag till stallet (: Jag kommer vara där senast till klockan fem, så det blir ingen mer uppdatering innan jag kommer hem igen.
Idag kommer jag inte få Silver, det är jag nästan säker på. Det är såklart tråkigt, men det ska ändå bli kul att få rida igen. Idag vet jag dock inte vilken ridlärare jag ska ha (igen) så det blir en överraskning, haha ^^


Dålig kvalité, mobilkamera

Och förresten!
Jag har missuppfattat vilken planet som är vilken! Min favoritplanet var Jupiter, och jag var helt säker på att det var den med ringar runt om, men det var det ju inte. Den planeten är Saturnus.. Nu är jag lite lagom besviken, haha xD


Nu ryker julen!

Vet ni?
Jag tänker faktiskt gå och lägga mig, precis nu. Jag har varit jättetrött de senaste dagarna och knappt kunnat ta mig upp på mornarna, och dessutom har jag försovigt mig, så nu ska jag sova mig pigg!

Jag har inte gjort så mycket sen jag kom hem från skolan, men jag kollade lite på videos en stund, och så har vi börjat ta bort julen! Imorgon är det dags, men vi kommer inte hinna då, så idag ryker den! Nu ser det riktigt tomt ut överallt, och våran gran står helt mörk och naken, haha. Den åker nog inte ut förrens på fredag, innan dess är det fullt med saker på schemat, bla. två stalldagar för mig och minst en för min storasyster. Läxor tillkommer också, jag har redan fått en liten hög, men de är under kontroll än så länge ^^

Godnatt allihopa! (:

Fotograf: Storasyster!


Tema: Rymden

Jag har precis kommit hem från skolan nu ^^
Först hade vi bild. Det är mitt absoluta hatämne, det bara fungerar inte med mig. Men det gick ganska bra ändå. Vi ska rita en liten rymdsaga och jag började iallafall. Det blir om ett rymdfår kan jag avslöja, men inte mer, haha (:
På bilden fick vi också fylla i en enkät om våran häsla och sådan, den var från skolsyster. Den var väldigt lång med svåra frågor, så det tog ett tag att fylla i den. Vi ska också prata om den här enkäten med henne sen och hon ska mäta oss, kolla synen och lite andra saker. Inget jag direkt längtar efter, haha. Jag har max växt två centimeter från sexan när vi hade ett sådant samtal förra gången, så det blir väl inte så mycket skillnad.



Efter det hade vi no. Vi ska på torsdag ha ett klimatmöte mellan olika länder och jag och min grupp är ryssland. På mötet ska vi komma överens om hur vi ska förbättre miljön eller något sådant, och det kommer inte bli lätt! Vi fick några papper för att läsa på om våra länder, men på torsdag ska vi vara helt klara och så, så det kommer inte gå bra, men då får det väl inte göra det, haha xD

På tekniken fick vi reda på att vi ska skriva en "reflektionsblogg" så att läraren ska kunna ge oss rätt betyg och vi har redan fått en fråga vi ska svara på. Den frågan handlade om en film som vi såg idag. Jag kan inte svara på frågan än, för jag vet inte mitt lösenord till sidan vi ska skriva på, men jag får ta och leta reda på det.

En till "rolig" sak vi fick göra idag var att vi var i små grupper (jag var bara med sanna) och vi fick två papper, ett med en massa årtal och ett annat med en massa uppfinningar. På en viss tid skulle vi försöka skriva rätt uppfinning med rätt årtal, det var ca 16 st har jag för mig. Jag och sanna var faktiskt ganska bra på att gissa och lyckades pricka in fem rätt, haha. Blir ni förvånade om jag säger att det var ett av de bästa resultaten i klassen? Det var jättesvårt iallafall. Jag kunde bara en, och det var när polkagrisen uppfanns, haha ^^

Har ni haft en bra dag allihopa? ^^

Korpens Port - Anthony Horowitz

Korpens port", den första av de fem böckerna i serien, handlar om ungdomsbrottslingen Matt Freeman som blir tagen av polisen under ett inbrott och skickad till ett fosterhem ute på landet i Yorkshire. Han tycker genast att det är något obehagligt med sin nya fosterförälder, men hur fruktansvärd hon i själva verket är hade han aldrig kunnat ana. Byn där han hamnat visar sig vara platsen för Korpens port, en av de fem portar genom vilken mörkrets krafter kan ta sig in i vår värld. Invånarna är medlemmar av en hemlig sekt som har till uppgift att öppna porten.

De onda krafterna har i en fjärran forntid besegrats av fem barn med speciella krafter och förseglats i en annan dimension. De fem utvalda är de fem nya barn som på nytt måste ta upp kampen mot ondskan. De känner varken till sina egna krafter eller varandra. Till sin hjälp har de ett råd vid namn Nexus som ska spåra upp dem och sätta dem i kontakt med varandra. Men hur ska en fjortonårig kille som redan har myndigheterna emot sig lyckas få världen att inse att han är en av de fem som kan rädda den? - Text från adlibris

Jag började läsa den här boken i går kväll. Redan efter ett par kapitel hade jag fastnat och ville inte sluta läsa. Imorse i skolan läste jag ut den. Den var faktikst riktigt bra. Spännande, annorlunda och helt enkelt bra. Absolut en bok ni borde läsa om ni gillar den här sortens böcker. jag ska deffinitivt läsa de andra i serien!

Nu försvinner julen i stallet

Silver var inte på världens bästa humör i början när jag kom, men efter en stund blev hon lite trevligare ^^ Lite småsur måste man ju faktiskt få vara :)
Jag hade en bra stalldag idag också. När jag kom dit så fixade jag med Silver, och sen kollade jag på när Sandra red. Hon hade Timmy, och det gick lite väl fort, haha. Hästarna var lite pigga idag, så det blev lite stökigt på lektionen, men det gör ju inget.

Efter det så var jag först i sadelkammaren med Fanny, Amanda och Olivia av någon anledning, jag vet inte riktigt hur vi hamnade där. Efter det gick vi upp på klubbis för att fylla i skötarboken och hittade en hemlig gömma med pennor, och vi la tillbaka dom där sen. Det tog ganska lång tid att skriva, för vi gör det inte så ofta, så det blir mycket när vi väl gör det ^^
Fannys föräldrar skulle bli sena och jag tänkte stanna med henne, men min mamma hade redan åkt hemifrån, så det gick inte. Medans jag väntade på henne började folk plocka ner julpyntet som vi satt upp, julen är över nu. Det gick dock inte så bra eftersom vi varit så duktiga på att sätta upp så det kommer behövas stegar, och de kan man inte använda om några hästar är inne.


En suddig bild, men såhär såg mitt julpynt ut :)

Jag ska gå och duscha om en stund nu, jag kan ju inte lukta häst i skolan imorgon direkt, haha. Vi får se hur mycket mer uppdatering det blir idag, men det kommer nog ett inlägg till ^^

En måndag i skolan

Jag har precis kommit hem från skolan nu :)
Våran första lektion var engelska, och den började klockan tjugo i elva, men jag var i skolan redan halv åtta. Jag vet att det inte var så smart, men det är så kallt och halt ute, så då föredrasr jag att få skjuts, och då får jag stå ut med att vara tidig. Jag tog med en bok, men den hann ta slut, så sen satt jag och spelade på mobilen, haha.

På lektionen fick vi reda på att vi har tema rymden. Det påminner mig om när vi jobbade om det i tvåan eller trean. Jag hade då Jupiter ^^
Vi blev indelade i grupper och sedan fick vi läsa en text och skriva lite verb.

Våran hemkunskap började klockan tjugo i ett, och först hade vi en liten kort genomgång och sedan började vi med en uppgift vi ska göra i tre veckor. Vi ska göra en matsedel på middagar till en hel vecka, skriva recept, handlingslapp och räkna ut vad allt kostar. Det är faktiskt en svår uppgift!

Nu ska jag åka till stallet om en stund, så jag kommer inte blogga förrens jag kommer hem igen, men då ska jag försöka uppdatera på direkten ^^


Supersnabbt redigerad bild, har bråttom ;)

Horsez: Ranch Rescue

Haha, nu har jag spelat ett gammalt häst tvspel. Jag har inte spelat det på över ett år, men igår började jag och Fanny prata om det, så jag var bara tvungen att spela det igen ^^
Det var ganska tråkigt, så jag han inte spela så länge. Det blir lite roligare när man har kommit längre i spelet, men så långt orkar jag inte spela.


Söndags morgon

Jag gick upp vid tio idag, men jag fastnade framför ett naturkatastrofs program på tv :)
Vi ska äta lunch om en stund, och efter det ska vi åka och handla. Jag vet inte riktigt om jag följer med eller inte, men jag tror inte det. Jag är trött även fast jag sov länge.
Några mer planer har jag inte för dagen, så vi får se vad jag gör ^^


Lördags kväll

Jag tänkte gå och lägga mig nu, är så otroligt trött ^^
Jag har haft en bra kväll. Vi har kollat på lite olika program på tv och haft det mysigt ^^ Både framför min systers plattv och framför våran tjocktv i vardagsrummet, haha :)
Jag vet inte riktigt hur min dag imorgon blir, har inga direkta planer, men jag tänker sova riktigt länge.



Ha en bra kväll allihopa! ^^


En lördag med Fanny

Anledningen till att jag inte bloggat är att jag har varit med fanny sen jag kom hem från stallet.

Jag hade en riktigt bra stalldag idag som vanligt, och jag tänkte gå igenom den lite snabbt ^^
Fanny försov sig men lyckades ta sig dit till 10, haha :) Den första lektionen började kvart över nio, och till den så hjälpte jag till med Skrållan, och efter det så letade vi efter täcken till hästarna. Av någon anledning är de inte märkta, så det är ganska svårt att hitta rätt.
Linnea kom vid halv tio, och hon skulle ha Daim. Han var inne så vi gjorde iordning honom och sen gick vi ut till ridhuset. Daim var lite seg idag, men det gick ändå bra för linnea, han är perfekt storlek för henne :)

Efter det så hade vi en lång rast för det var nämligen så att det bara var fyra stycken som skulle vara med på prova på, så vi tog hästar från ridhuset och behövde inte göra iordning några. Jag och Fanny kollade lite på en lektion, och sen stog jag inne på mitten för att hjälpa till om det behövdes.

Efter att vi hjälpt de som red att göra iordning sina hästar så gick vi åt lunch. Jag hade lasagne som vanligt. När vi äter tar det ganska lång tid, för vi pratar an massa och så också :)

Efter det började vi att smörja, för det tar ett antal timmar. Det är inte så mycket att berätta om det, vi sitter bara inne i sadelkammaren och gör rent sadlar och träns ^^

Fanny skulle få skjuts hem av mig, och när vi satt i bilen så ringde hennes föräldrar för att säga att de inte var hemma, de var någon stans långt borta. De trodde att fanny hade nycklar, men det hade hon inte och då föreslog dom att hon skulle sitta hos deras grannar hela kvällen, och det låter ju inte så kul, eller hur? Iallafall, hon fick följa med hem till mig ^^

Först åt vi middag, och sen satt vi uppe på mitt rum och gick igenom gamla skolkataloger (vi har gått i samma skola), gosade med min Katt och pratade om det mesta. Det var roligt ^^ För ca tjugo minuter kom hennes föräldrar och hämtade henne.

Jag hoppas att hon har haft lika kul som jag har haft ^^

Silver-tjejen låg ner

 


Jag och Fanny :)


En lördag i stallet

Oj vad trött jag är nu!
Anledningen till att jag är uppe såhär tidigt en lördag är att jag helt enkelt ska till stallet idag. Jag är där varje lördag, för er som inte vet det.
På lördagar har jag också en liten tjej jag hjälper, Linnea. Henne har jag hjälpt i ett år nu. Hon är duktig och så, men hon är så himla liten (hon fylde nyss sex år) och kort, så när hon får lite större ponnysar (b-ponnysar) så når hon inte att skänkla och så. Därför får jag vara med och hjälpa till lite :)
Prova på ridning är det också, men efter det är ridlektionerna slut och det brukar bli lugnt i stallet.
Jag kommer inte komma hem förrens vid halv sex, så det blir ingen mer uppdatering tills dess, men det klarar ni er nog utan ^^


Cream - Har en cysta i bakknät och kommer inte bli frisk :(


Ta mig till Umeå

Jag sitter sen en stund (eller några timmar) tillbaka och chattar med Pooni på msn. Just nu kommer vi på en plan för att få mig till umeå där hon bor. Det går inte så speciellt bra.
Det ska byggas en tågbana (heter det så?) som går mellan stockholm och umeå, och då tar resan sex timmar. Perfekt, eller hur?! Problemet är bara att den inte är klar förrens 2011.. För långt borta :/
Det är så att mina föräldrar och syster inte är så glada över att åka hela vägen upp dit bara för att jag ska få hälsa på min kompis, men jag vill det.. xD

Lyssnar på musik gör jag också, så jag tänkte visa er en av mina favoritlåtar ^^
Kaze no mukou e - Arashi


Nya böcker

För några dagar sen beställde jag lite böcker från Adlibris, och nu har jag varit på pressbyrån och hämtat ut dom. Fem böcker är det, så nu har jag lite att läsa ett tag fram över ^^


Dålig bild + att en inte syns


Badminton och film

Nu har jag precis kommit hem från min första skoldag iår ^^
Jag har haft en bra dag faktiskt. Först hade vi gymnastik. Vi började med en springuppvärmning (den är inte rolig) och sen körde vi Flaggan. Mitt lag vann som tur var, förlorarna straffades med armhävningar. Efter det hade vi tid kvar och då fick vi välja vad vi ville göra. Jag körde då badminton med några killar i min klass.
Ibörjan sög jag verkligen, jag missade nästan varje boll, men sedan slog det mig att jag missade hela tiden eftersom jag trodde att racket var kortare än det var, så när jag siktade "längre ner" så träffade jag! :D

Efter lunchen, som till allas stora glädje bestod av tacos, hade vi elevensval. Först blev vi indelade i två grupper eftersom vi var så många och sen fick vi fylla i ett papper om vad vi vill göra alla tillfällen. Efter det så såg vi på en film, jag vet inte riktigt vad man ska tycka om den..
Men det var skönt att bara sitta och kolla! :D



Har ni haft en bra fredag än så länge?

Första skoldagen iår

Idag börjar skolan igen, så det får bara bli ett litet snabbisinlägg.

Idag har vi, som jag nämnde igår, gymnastik och sedan elevens val. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra, det enda jag vet är att vi på gymnastiken ska åka tåg till Jordbso (rackethallen) för att ha idrott där och sen åka tillbaka till skolan på en tid som gör att vi inte hinner byta om. Vi får börja byta om på skolans toaletter eller något, haha.
Elevensval slutar straxt efter två, så sen kommer jag hem och ni kan räkna med en uppdatering.
Ha en bra dag allihopa (:


Då är det bara att börja plugga igen!


En stalldag utan att frysa

Idag frös jag ingenting i stallet faktiskt, det var jätteskönt :)
Madde fick rida Curt idag, och hon var inte så glad över det, för han är nämligen väldigt skumpig. De rider utan stigbyglar och tyglar varje lektion, och då är det inte lätt att sitta kvar på honom. Hon har också fått rida honom mycket den senaste tiden.
Det gick bra iallafall, hon satt kvar hela tiden. Nästa vecka ska hon få en annan häst.



Imorgon börjar skolan. Först har vi gymnastik. Våran gymnastik slutar kvart över elva, och sen går tåget tillbaka till skolan fem över halv tolv. Problemet med det är bara att det tar ca tjugo minuter att gå till tåget från rackethallen där vi har gymnastik, och så måste vi byta om också. Det kommer aldrig gå.
Vi har också fått reda på vilken kurs vi ska ha på Elevens val. Enligt lappen så ska jag ha "Film och text" och vi ska vara 53 stycken. Det låter lite konstigt, och en kurs finns inte med på listan, så vi får se om de gjort fel.


Torsdag i stallet

Jag ska till stallet om en stund :)
Jag är inne på min andra termin av att sköta på torsdagar. Innan dess var det tisdagar eftersom min syster rider då, men nu rider hon så sent att jag inte hinner. Det är jag glad över, för torsdagar är en av de bästa stalldagarna.
Fanny är där, vilket hon är alla dagar jag är där. En nybörjarlektion är klockan kvart över fem, och i den gruppen leder jag en tjej som heter Madde. Fanny leder hennes lillesyrra, Amanda, och hon är nästan 6 år, så himla liten ^^

Jag vet inte rikitgt vilken tid jag åker. Mina föräldrar vet inte när de kommer hem idag och det är någon av dom som ska skjutsa mig. De borde komma senast halv fyra, om jag har tur. Så därför måste jag gå och byta om nu, så jag är berädd när de kommer :)


I brist på annat-bild


Ny design och header!

Ja, ni ser rätt, jag har en ny design!

Det kändes som att min blogg var lite för mörk och grå, och iof så var den helt grå, så det kanske var därför, haha.
Jag har gjort allting själv, därför är det inte så avancerat. Headern har min syster gjort, tack! <3

Så, vad tycker ni?

Ensamma hemma

Idag är jag ruskigt trött! Men jag får skylla mig själv, för jag satt och chattade med Pooni fram till klockan ett ^^

Mina föräldrar började jobba idag, så nu är det bara jag och Fanny här hemma. Imorgon börjar även jag skolan, så då får hon vara ensam, men det tror jag hon tycker är skönt ^^
Jag har inga planer för idag, förutom att jag ska till stallet till halv fyra, så innan dess så kan jag göra lite vad som helst. Helst skulle jag sova den tiden, men med tanke på att jag måste lägga mig tidigt ikväll för att gå upp tidigt imorgon så är det inte en bra idé. Nej, jag får försöka hålla mig vaken iallafall!


Min huvudblogg

Vet ni vad jag har gjort? Jag har faktiskt lagt ner min andra blogg för att blogga på den här bloggen på heltid! :)

Jag chattar fortfarande och chattar med Pooni, lika trevligt som alltid. Hon är tillochmed lite avundsjuk på min klickförmåga, haha xD
Egentligen skulle jag ha gott och lagt mig vid tio-tiden, men nu ser jag att klockan rusat iväg alldeles för mycket, vilken den har en förmåga av att göra när jag chattar med henne. Men snart ska jag gå och lägga mig, för imorgon blir det upp klockan nio igen, och vi får se hur bra väckarklockan fungerar då ;)
Godnatt allihopa, ha det bäst!

Det här är låten jag nu vaknar av :)


Favoritbloggen

Jag har precis ätit middag nu :)

Sitter och chattar med Pooni just nu. Hon har precis raderat sin blogg. Eller rättare sagt så har hon tagit bort alla sina inlägg, men har kvar bloggen för att kunna göra en comeback när hon känner för det. Jag sak inte avslöja någonting, eftersom det är hennes blogg, men det blir riktigt kul när hon börjar igen!



Jag har inte riktigt bestämmt mig för när jag ska gå och lägga mig idag. Halva mig tänker att jag borde gå och lägga mig tidigt, om ungefär en kvart, medans halva mig skriker "Det här bli sista kvällen du kan vara uppe innan skolan börjar, ha kul!", och det gör att jag inte riktigt kan bestämma mig. Vi får väl se hur det blir ^^

Den hemskaste ridlektionen i mitt liv

Jag har nyss haft den hemskaste ridlektionen i mitt liv.
Vi hade en vikarie och usch, jag passar verkligen inte ihop med henne. Hennes utlärningssätt passar mig inte alls, inte på något sätt.
Jag hade Silver. Jag har ridit Silver många gånger, och jag vet hur jag ska få Silver att gå på ett bra sätt och hur jag ska göra för att få henne att gå i form, jag kan det, jag vet det. Men enligt denna vikarie skulle jag ta spöt i fel hand så att jag kunde smälla till henne om hon sköt ut bogen samtidigt som jag skulle låta ena tygeln hänga, rycka i den andra och sparka med ena benet. Visst, det kanske funkar för andra med andra hästar, men inte för mig och Silver.
Usch vad jag blir sur! För det första så förstörde hon en ridlektion för mig, och för det andra en Silver lektion! Det var inte ens roligt att rida silver idag, och om jag säger det borde ni första hur hemskt det var.
Jag tänker aldrig mer rida för henne igen.


Nya ridhandskar

Nu har vi varit och tittat efter lite mer varma ridkläder!
Vi åkte till Lillhästen i Stav för att leta efter varma ridbyxor och handskar till mig och handskar och en jacka till min syster. De hade inga ridbyxor kvar, så jag köpte bara ett par fodrade ridhanskar, och det gjorde min syster också. Hennes handskar är dock mycket varmare än mina eftersom hon rider ute medans jag rider i ridhus.



Som jag redan berättat (många gånger) börjar ridningen idag, och jag vill helst vara i stallet till klockan fyra, men min mamma är inte så postivit inställd till det eftersom det är så kallt och hon tror att jag kommer vara stelfrusen när jag börjar rida, så det verkar som att jag inte kommer få komma förrens till klockan fem. Hon säger "Det finns ju andra dagar när det inte är lika kallt", men det är just det det inte gör. Det är idag eller aldrid, och nu blir det visst aldrig.

Vilken häst blir det idag då?

Idag var det inte lika lätt att gå upp, haha.

Idag börjar ridningen, och än så länge har jag inte besämt mig för när jag ska åka dit. Jag vill vara där till fyra, och då hinner jag se när Fanny rider också, men det är lika kallt idag som igår, och jag vill inte vara helt stelfrusen, jag rider först klockan sex. Men jag har fortfarande tid att fundera på som tur är :)
Vilken häst jag får rida idag har jag ingen aning om, för när det har varit lov och så kan man få vem som helst, för ingen är upptagen. Så jag får väl en fjording ;) (Om någon inte vet det så är jag inte så förtjust i de tre fjordingar som står på våran ridskola.)
Jag vet inte heller vilken ridlärare vi kommer ha. Det är nämligen så att Lotta, våran ridlärare, skulle vara bortrest, men hon är redan tillbaka. Så förmodligen har vi henne, eller så har vi vikarien vi skulle ha haft.. Hmm..


En fruktansvärt kall kväll

Usch vad kallt det är ute! Tjugo minus grader!
Jag har precis kommit hem från stallet, och även fast jag hade tre par strumpor, två vanliga och ett par tjocka, är mina fötter så himla frusna nu. Hela jag är genomkall. Jag satt och kollade på när min syster red, så jag satt still i en och en halv timma. Jag vet inte vad jag ska ha på mig resten av dagarna nu, trodde allvarligt att mina fötter skulle försvinna. Så fruktansvärt kallt!


My Girl

Sen jag senast bloggade har jag underhållit mig med att kolla på olika videos, och det slutade med att jag kollade på en episod av dramat My Girl, där Aiba Masaki (min favorit från Arashi) har huvudrollen.
My Girl är den fjärde dramat jag ser på. Den första var The Quiz Show med Sakurai Sho från Arashi, sen var det Koishite Akuma och sedan 1 Litre of Tears. Jag kan inte direkt säga vilken som är min favorit av alla dom, de är väldigt bra allihopa.


Sherdil - En barndoms film

Imorse så såg jag och Fanny på Sherdil på våran nya video, den funkerade precis som den skulle :)
Vi märkte nu vilka dåliga skådespelare det var, vad dåligt de red och vad dåligt det var filmat, haha.

 

Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit ute och åkt bil en stund. Först hämtade vi mormor och sedan åkte vi till först en tygaffär och sedan en mataffär. Jag satt kvar i bilen och lyssnade på musik hela tiden.

Jag älskar att åka bil. Ju längre desto bättre. Jag tycker det är så mysigt, så avslappnande och.. Jag bara gillar det. Som att åka ner till Göteborg, jättemysigt! Samma sak att åka till Gotland och sitta i flera timmar på en båt, underbart! Jag bara älskar det.


Vettskrämd av en väckarklocka

Jag lyckades idag, jag fick upp klockan nio!
Anledningen till att det gick idag var att jag igårkväll bytte väckarklocksljud, och ja.. Man kan väl säga så att jag blev livrädd, flög upp från sängen och stängde av den.. Men det funkade iallafall ^^

Idag har jag inga som helst planer, förutom att jag ska till stallet ikväll, vi åker vid sju, så det är mycket kväll. Innan dess har jag alltså mycket tid att slå ihjäl, så jag får ta och hitta på något att göra.


Gameboy

Just nu sitter jag och kollar på tv, och i reklamen spelar jag gameboy tillsammans med pappa ^^ Han vet vad man ska göra överallt, och de banor som är tråkiga (och för svåra för mig) får han göra. Men mest blir det bara så att jag sitter och kollar på, vilket jag trivs med :)

Jag tänker faktiskt gå och lägga mig om en stund. När det här tvprogramet är slut ska jag ta en god bok och ligga och läsa i någon timma innan jag släcker för natten. Skolan börjar på fredag och det är dags att komma i tid, så imorgon ringer väckarklokan nio, och då ska jag ta mig upp.


Först stalldagen iår

Jag har precis kommit hem från stallet nu ^^
Jag hade det bra, men Fanny var inte där (hon är i London) så jag var med Amanda.
Jag kom dit vid halv fyra, som jag sa att jag skulle, och Silver skulle inte gå förens kvart över fem, så jag hade tid att pyssla med henne ^^ Hon var på riktigt bra humör idag. Hon var så snäll fast jag borstade henne både länge och väl och försökte fixa till hennes man, som bla. är världens ojämnaste. Det är nämligen så att hon är så himla hårömm att de klipper den istället för att rycka, och då blir den inte så jämn.
Jag hade en riktigt bra kväll och det var underbart att få träffa Silvertjejen igen <3


Ett inlägg mitt i matlagningen

Vi kom inte hem förrens vid elva-tiden igår, så jag gick och la mig på direkten.

Jag hade ställt väckarklockan på nio idag, men jag orkade inte gå upp då, utan låg kvar till kvart i tio istället. Sen dess har jag suttit här och så läste jag en bok ^^ Just nu lagar jag faktiskt lunch.
Jag har inte så många fler planer för dagen förutom att jag ska till stallet, som öppnar idag. Jag tänkte åka dit till halv fyra, så jag har lång tid kvar innan jag måste åka. Det är också en himla tur, för jag måste hinna platta håret och en massa sådant.
Oj, nu kokar min mat för fullt, så jag hinner inte blogga mer! Vi hörs senare :)


Avatar

Jag tänkte blogga tidigare, men jag kom inte in på bloggen.
Nu är det bestämt att vi ska på bio, och vi ska se Avatar. Den börjar 19.30 så vi ska åka om en stund. Jag tror inte att jag kommer blogga efter det, för jag ska komma itid med tiden som jag uttrycker det och därför inte lägga mig så sent.


Bio?

Idag har jag inte gjort så mycket.
Det började med att jag inte gick upp förrens vid halv elva, var så himla trött.
Efter det har jag inte gjort så mycket, vi var på öb och småhandlade lite saker och så har jag duschat. Senare idag ska jag också städa hos Mumfie, och vi kanske ska se på bio, men vi får se hur det blir med den saken.


Imorgon öppnat stallet och jag får träffa Silvergumman igen <3


Minnen från sommaren

Först måste jag bara börja med att säga att jag faktistk tänkte gå och lägga mig tidigt idag, redan vid halv tio faktiskt. Jag trivs inte med att sova bort halva dagarna och eftersom jag gärna ligger och läser en timma på kvällen så funkar det inte att gå och lägga sig sent, men så blev det inte. Det var nämligen så att jag började chatta med en tjej från ridlägret på Karlshem jag var på i sommras, och nu har tiden bara sprungit iväg!
Vi började prata om allt som hände i somras och det gör så att man minns allt kul som hände!
Jag saknar verkligen sommaren på Karlshem med Angelika, Johanna och Vagebond <3


Vagebond, hästen jag hade i somras


Inget ikea utan kladdkaka!

Jag har precis kommit hem från nacka forum och ikea!
Vi skulle egentligen bara till ikea men jag har inga vinterskor och det behövs verkligen nu när det är så mycket snö! Tyvärr hittade vi inga som var bra.
På ikea köpte vi ingenting, men vi fikade. Jag tar alltid kladdkaka där, för den är så himla god. Men nu hade de tydligen tagit bort den :(


Djuren som bor hemma hos mig

Jag har ingenting att blogga om, så jag tänkte visa våra djur ^^


Namn: Katten
Smeknamn: Kissen, gubben, pojken, bebis, tigern
Ålder: Ca 7-8 år
Ägare: Jag
Världens snällaste och trevligaste Katt, har aldrig gjort något dumt.
Jag har haft honom sen den 18 mars 2006, och han är en hittekatt. Han hittades inne i stan (stockholm) och en tjej tog hand om honom och han fick flytta in hos henne. Han var öronmärkt och kastrerad, men någon ägare hittades aldrig. Hon som hittade honom kunde inte ha kvar honom och för att göra en lång historia kort så hamnade han slutligen här hemma hos med <3


Namn: Daisy
Ålder: 3 år
Ägare: Fanny (min storasyster)


Namn: Mumfie
Ålder: 1 år
Ägare: Jag

Inte för att hon är min häst, men min sköthäst är hon ju, så hon får vara med iallafall:

Namn: Silver Dream
Smeknamn: Silver, lill-sillan, gumman
Ålder: 21 år
Ägare: Blåkulla ridskola
Jag blev skötare på Silver i mars 2008, så jag har nästan varit skötare på henne i två år.
När jag blev skötare på henne kände jag henne inte, hon var ingen speciell för mig, men jag visste inte vem jag skulle bli på, och hon hade ingen, så då tog jag henne.
Den sommaren var jag på ridläger på ridskolan och självklart hade jag henne då. Det blev första gången jag red henne sen jag blev skötare.
Ibörjan gick det inte så bra, hon är ganska seg av sig, men vi började komma mer och mer överrens och det började gå bättre. Sista dagen skulle vi ha en hopptävlingen och jag fick höra många kommentarer som "Silver är så långsam, ni kommer komma sist", "Ni kommer förlora, hon kan inte hoppa" och andrs saker, och vi förvånade alla genom att komma 2:a, 1:an var en som var där med sin privathäst som den brukade tävla med.
Sen dess har ett starkt band växt fram mellan mig och Silver, och jag är i stallet fyra dagar i veckan för att sköta om henne.
Hon är världens vackraste och bästa häst <3

Mys framför tv

Snart ska jag gå och mysa framför tv tillsammans med min familj, men det är en liten stund kvar tills dess.
Jag har faktiskt ingenting att berätta för er, för jag har i princip inte gjort något idag förutom att jag ha läst två böcker och lyssnat på musik. Det har faktiskt varit en ganska tråkig dag, men imorgon blir det säkert roligare ^^
Och förresten! Jag gjorde något idag, som jag sa, jag följde med till coop och handlade. Inte så värst kul, men något iallafall ^^


En riktigt segisdag

Nu är klockan nästan tre och jag har inte gjort någonting idag.
Jag vaknade ganska sent, vid halv elva, och sedan tittade vi på en film, och helt plötsligt var klockan halv ett. Då kom farmor och jag fick lite tomtar av henne. Det var nämligen så att min mamma nämnde på julafton när hon var här att jag tyckte vi hade för lite tomtar, och farmor har jättemycket sådant, så nu har jag fler :)
Efter det så läste jag en bok, och nu är klockan mycket utan att jag gjort något.
Men jag ska göra någonting idag, det har jag bestämt. Om det så blir att åka och handla blir det det, men något ska det vara!


Gott nytt år!

Bilderna är båda suddiga och inte så speciellt fina, men det bjuder jag på ^^




















RSS 2.0