Underbaraste och finaste

Jag skötte om Silver så fort jag kom till stallet och hann pyssla med henne innan ryttaren kom ^^ Tvättade spiltan och borstade grimman när de gått ut på lektion och sedan kom Madde som skulle ha konsum. Idag var det hoppning och alla var så duktiga. Madde hoppade högt fast hon egentligen inte vågade, haha.
Linnea skulle också ha Konsum och det gick bra för henne med, men eftersom hon är så kort hade hon lite svårt att skänkla. Söt är hon iallafall, haha :)
Silver fick gå med inspänning idag med, dock inte lika spänd som förra veckan, tur nog. Hon vägrade flera gånger på tjugocentimeters hinder, förmodligen på grund av inspänningen.. Hon var iallafall jätteduktig när hon inte hade den ^^


Engelska och no

Imorse, när jag satt och jobbade matte för fullt innan första lektionen, upptäckte jag att det är 16 sidor vi ska hinna göra på fyra lektioner, helt sjukt. Jag kommer verkligen få gå på mattestöd för att hinna klart.
Iallafall, vi hade först engelska och vi hade prov. Vi skulle skriva en filmrecension och fick använda oss av ordböcker men inte prata med varandra eller så. Gick inte bra för mig direkt, hehe. Engelska är inte min grej. Fick också höra resultatet på matteprovet i måndags. Förvånandsvärt nog ett mvg, totalt 38/40 poäng. Jag behöver väl inte säga att jag är glad och nöjd?
Frivillig no efter lunchen. Jag valde att stanna kvar och jobba och hann skriva en hel del på uppgiften. Ska skriva rent det imorgon på datorn och maila det till läraren så får vi se vad hon säger.
Nu ska jag snart till stallet och har en himla massa bråttom så.. Ha det bra ^^


Frost och minusgrader

Idag är det flera minusgrader ute, usch! Frost på marken och skrapa bilen är alltså vad som gäller, men eftersom jag inte har någon bil slipper jag det sistnämnda, haha.
Iallafall, idag börjar jag rätt sent men ska (föröska) ta mig till skolan (utan att frysa ihjäl) tidigt så att jag hinner plugga. Tror det blir matte/engelska/spanska idag, hehe. Har iallafall engelska och no idag och jag tror vi får gå hem på no:n så jag borde sluta kvart över elva. Dock kommer jag stanna i skolan för att plugga så.. Jag kommer hem vanlig tid, haha. Sedan blir det stallet ^^


Ingen vanlig uteritt

Vi skulle rida ut idag och fick Nobile. Egentligen tänkte jag byta med amanda som hade meja för att vara snäll men jag gjorde inte det, förlåt amanda!
Iallafall, det hela började inte bra. Fick en inspänning att sätta på honom och jag har aldrig ridit honom med inspänning förut, riktigt tråkigt. Satte den iallafall så löst det gick så när han gick normalt med huvudet hängde den, men ändå. Jag var inte den enda som fick inspänning så det berodde väl på att det inte är våran riktigt ridlärare, haha.
Vi skulle ta en väg, ni vet, man har passerat tunneln och följt vägen sedan kommer det ett staket som leder till en fabrik av någotslag. När vi kommit ungefär halvvägs fram till fabriken stannar Lisas (ridlärares) häst, hon red Marcos, och vägrade gå framåt hur mycket hon än försökte så då tog de fram darius som skulle gå förbi, vägrade. Bandit och Mistel vägrade också gå förbi, snurrade runt och så. Förmodligen har det gått en älg eller något där och det var det hästarna reagerade på. Nobile blev riktigt nervös av deras betéenden (han är en riktig fegis, haha) och backade ner halvt i ett dike, men det gick bra. Det slutade iallafall med att vi fick rida tillbaka och ta en annan väg. Vi började på en väg vi ridit förut men svängde sedan av den i skogen och då blev det värsta terrängritten, haha. Träd, grenar, stockar och lera träffade vi på och på ett ställe kändes det som att de sjönk ner jättelångt. Ungefär här någonstans kastade Meja av Amanda också så då fick vi ta en paus, hehe. Amanda överlevde iallafall, även om hon kommer vara lite blåslagen imorgon.
När vi kom ut på de stora grusvägarna travade vi tills Marcos stannade och vägrade gå igen och det slutade med att lisa fick sitta av och leda honom över efter lite övertalning. När vi kommit in i skogen igen red vi på en väg och travade mer. Frank var framför mig och mycket snabbare än Nobile och han blev lite stressad av att hamna efter så han började galoppera lite i traven, haha. Han lugnade iallafall snabbt ner sig ^^
När vi kom tillbaka fick vi galoppera lite i ridhuset innan tiden tog slut. Jag skötte om Silver ganska sent (därför har klockan sprungit iväg och jag är så sen!) och är nu hemma ^^


Lilla fegis, haha ^^

Skolan och stallet

Jag har varit hemma från skolan ett tag nu men har varit så trött att jag inte orkar blogga.
Vi hade första svenska, jag läste ut min bok, sedan musik, vi gjorde typ inget och efter lunch slöjd och det går lika åt skogen som alltid, hehe.
Idag är det ju ridning och Lotta skulle vara borta så vi ska ha Lisa om allt stämmer som det ska, hoppashoppashoppas. Kommer dock få rida fjording idag eller annan häst jag inte har lust med, känner det på mig. Silver kommer ju typ aldrig mer gå med i min grupp nu så jag behöver inte ens hoppas. Ska egentligen ha Nobile igen men jag vet att jag inte kommer få det och egentligen gör det väl inte jättemycket, inte nu när han blivit som han blivit. Fast hellre honom en någon annan (förutom Silver såklart) typ, finns inte alls många ponnysar jag vill rida längre.
Iallafall, jag bloggar när jag kommer hem från ridningen, ha det bra sålänge ^^


Snart höst, snart vinter

Jag kom precis på att det snart är Oktober, redan på fredag. Oktober, november, december, sedan är den här terminen slut. Snart jul, och åh vad jag längtar. Jul är så himla mysigt, stämningen är så fin.
Men nu är det tyvärr bara september och jag måste till skolan för att ha en mängd roliga lektioner, suck. Slutar iallafall hyfsat tidigt idag, så jag uppdaterar mer när jag kommer hem ^^


Trött som en sten med sömn som en stock

Tänkte ta och gå och lägga mig ungefär nu, är så himla trött att jag inte orkar med något annat.
Jag hoppas ni får en bra kväll iallafall ^^


Läsa, läsa, läsa

Jag är egentligen för trött för att blogga men jag gör det iallafall.
Har pluggat nu på kvällen men är lite för trött för det också. Kom en bit också, så jag ska nog hinna. Eller ja, vi får se.
Tänker sitta och läsa en stund nu, jag hinner aldrig läsa längre och därför längtar jag tills höstlovet när man äntligen har tid. Iallafall, tog med mig en bok till helglägret (bästa boken också) för att johanna skulle få läsa den och nu läser jag den igen. Typ tjugonde gånger eller något, funderar på att läsa den på engelska också såfort jag får pengar.



Har ett stor sug efter att köpa böcker igen, även fast jag inte hinner läsa. Det slutar nog med en hög med böcker och en tom plånbok, men jaja. Någonting ska jag väl ha pengarna till

Sluta tidigt

Vi hade matte som första lektion idag och jag hann inte jobba så mycket, hehe. Två sidor tror jag, så jag har nog en himla massa läxa nu. Efter det var det svenska och vi skulle fortsätta skriva krönikor, min går rakt åt skogen den med. Skolfoto var det mitt i svenskan då och jag var inte med, som jag sa imorse. Satt och försökte komma någonstans med min krönika istället.
Efter lunch hade vi engelska och såg klart på Forrest Gump. Det känns som filmen varit typ sju timmar lång och jag minns inte mycket alls av den, kul när vi ska skriva en filmrecension på torsdag.
Våran gympalärare var sjuk så det blev ingen idrott och vi fick sluta istället och slapp en halvtimmas svenska.


Tisdag

Idag är det tisdag och gud vad trött jag är, haha. Jag har väl inget speciellt idag förutom skolfoto som jag inte tänker vara med på. Matte första timman, sen svenska, engelska, gymnastik och svenska. På gymnastiken ska vi vara på skolan och ha hjärt och lungräddning, skönt!
Nä, nu har tiden sprungit iväg igen och jag måste sätta fart.
Ha det bra ^^

Skoldag och stalldag

Skolan: Vi hade no på morgonen och jag kan väl inte säga att vi jobbade hela tiden, lite för trötta. Jag har iallafall kommit igång på uppgiften så det ska väl fixa sig.
Efter det så var det spanska och vi gjorde inte direkt något. Matte sen, prov. Gick åt skogen, hehe. So som sista lektion, jag vet inte riktigt vad jag gjorde där heller ^^

Stallet: När jag kom dit skulle Silver gå på lektion så jag tvättade hennes spilta. Jag såg också på lektionen som var efter den lektionen, Silver var med där också. Sedan hade jag riktigt tur och Silvers tredje ryttare kom inte så hon fick gå in i stallet istället. Jag smörjde hennes träns medans ryttaren blev klar och sedan fixade jag med henne. Hon var supergosig och snäll idag med och vi stod och hade det bra jättelänge. En lång stund stog jag också och kliade henne i pannan och hon stod med sänkt huvud och mös  ^^ Sen, efter att jag gjort henne ren och fin (fast det är hon alltid) så var jag tyvärr tvungen att åka hem.. Och ja, nu ska jag plugga, haha ^^


Måndag

Idag är det måndag då och det känns som att jag har en himla massa lektioner. Minns dem inte riktigt, men jag vet att jag har matteprov, spanska och no. So eller svenska har jag förmodligen också. Iallafall, eftersom det är måndag idag så betyder det att jag kommer åka direkt till stallet utan att åka hem imellan, ingen bloggning alltså. Jag kommer också komma hem rätt sent eftersom Silver alltid går tre lektioner på rad på måndagar, det har hon iallafall gjort hittills. Jaja, nu måste jag gå och sätta fart. Ha en bra dag ^^

Dressyrkurs på Karlshem

Nu är jag hemma och åh vad jag har haft det bra. Jag ska försöka berätta lite kortfattat om dagarna ^^

Fredag: Vi kom dit precis till fem för det var en himla massa köer. Alla hade redan gått in och så (lite tidigare) så det slutade med att vi (jag och Johanna) fick veta allt lite efter de andra, men det var vi inte ensamma om. Vi fick reda på att vi skulle sova i hönshuset med Veronica som var på samma läger som jag förra året och hennes kompis Hedda. Jag och Johanna fick också välja mellan hästarna Penny och Poppy. Hon frågade om någon av oss var vana med sura hästar för att Poppy kunde vara elak och Johanna sa inget så jag sa ja, haha. Jag fick alltså Poppy och Aud (hon som äger allt) gav mig tillåtelse att smälla till henne med vad jag än hade i handen om hon började dumma sig. Johanna fick Penny som stod i spiltan brevid Poppy.
Vi red i den sista gruppen och hade då mycket tid att borsta hästarna på. Poppy var verkligen grinig, haha. Hon var jättesnäll ena sekunden och andra världens monster. Iallafall, hon lyckades sparka mig rätt på knät en gång men inte mer än så.
Jag minns inte så mycket av ridpasset mer än att det var roligt. Hon var riktigt fin att rida, både seg och pigg och känslig men inte för känslig ^^ Vi värmde först upp i alla gångarter och sedan gjorde vi lite skänkelvikningar över kvartslinjerna och sedan fortsatte vi med galopp ur skänkelvikningarna. Poppy var verkligen sjukt fin och duktig. Hon var lite seg fram tills galoppen kom in, då tyckte hon det var jättekul, haha.
På kvällen åt vi tacos och sedan fick vi gå till våra stugor. Vi pluggade lite i min stuga men sedan blev det mest prat och så ^^

Lördag:
Vi hade stalltjänst klockan åtta och jag fick mocka stora stallet och sedan kratta hela stallplanen. Det tog lång tid, haha.
Vi hade Aud som ridlärare och hon var precis lika bra som jag mindes henne, och Poppy var lika fin som dagen innan. Vi hade skänkelvikningar på medellinjen och en massa mer saker som jag inte riktigt minns, men det var roligt. Poppy var jätteduktig och fin och det var så himla kul att rida henne. Jag minns inte så mycket av det här passet (hehe) men vi red i ungefär en timma och hann jobba en massa. Johanna fick byta till Dixter då hon och Penny inte kom så bra överens, haha ^^
Vi hade teori sen och vi hade lite ridlära om olika saker och sedan tror jag det var lunch. Efter lunch så kom Aud på att vi skulle göra äppelkaka så då gav vi oss ut på äppeljakt. Det låter kanske lätt men vi var tvugna att hitta 27 fina äpplen på marken, vi fick inte ta från träden. Sedan fick vi skala alla äpplen med lite smått konstiga skalare innan det blev dags att gå till stallet för att rida igen.
Det här passet jobbade vi mycket med bakdelsvändningar men även en del andra saker som jag har svårt att minnas. Även detta var lilla Poppy duktig på och det var lika kul att rida henne som vanligt (och "som vanligt" är alltså de två gånger jag ridit henne innan).
Vi fick skritta hästarna till hagen och Poppy var verkligen sjukt skön barbacka. Dessutom var det jättekallt ute och då blev det ännu mysigare med värmen från henne. Hon skulle stå i en hage på andra sidan skogen så det blev en tur i skogen, jättemysigt! Det var en rätt brant och stenig nerförsbacke och en gång snubblade hon rätt ordentligt så det var mer tur än skicklighet att jag inte åkte av, haha.
När vi var tillbaka från hagen var det stalltjänst och jag fick skotta båda ridbanorna. Man ska alltså, med hjälp av en spade, platta till hela ridbanan så att det inte längre är något spår. Efter ett tag blir det sjukt jobbigt, haha.
Vi åt middag, hade lekar i gula huset (rita,gissa,spring där jag fick rita bla. prinsessan viktoria och ni kan ju fatta hur det såg ut och charader där jag bara gissade) och sedan så satt vi alla uppe på höskullen och Aud berättade historier. Hon har varit med om en himla massa saker och det är alltid kul att höra hennes berättelser.
Vi gick sedan till stugan, slogs om lite chips (stackars Johanna) och hade lite mer kul innan vi gick och la oss.

Söndag: Jag och Johanna skulle fixa frukosten men hann bara plocka fram porslin och sånt innan vi var tvugna att hämta in hästarna. Eftersom hästarnas hagar är en bit bort så fick vi åka lastbilsflak dit men gå hem, haha. När vi åt frukost fick vi höra schemat för dagen och min grupp (vi var förresten fem stycken) skulle rida först, redan om en kvart! Poppy hade självklart rullat sig ordentligt (i lera) så vi hade det rätt stressigt, men vi hann. Detta pass så jobbade vi mest med förvänd galopp, lite skänkelvikningar och att flytta bakdelen på volt. Poppy var sådär fin som hon alltid varit och blev riktigt pigg i galoppen ^^ Den förvända galoppen gick bra, det blev bara fel (alltså rätt) galopp en gång för att jag inte var tillräckligt koncentrerad så att det blev väldigt vingligt, men de andra gångerna gick det bra.
Vi hade stalltjänst efter ridningen och jag och Johanna fick skotta gödselstacken vilket inte direkt var kul, haha. De har även gätter på karlshem och några fick i uppdrag att städa deras små hus. Saken är bara den att en av de här gätterna är agresiv av sig och gillar att stångas så det var roligt att kolla på, haha. De fick locka bort dem och såfort de vände om så sprang de ur hagen så fort som möjligt, och gissa om det såg kul ut! Haha, jag är nog rätt nöjd med att få skotta gödsel iallafall.
Efter det så var det lunch (som jag och Johanna fick fixa, hehe) och sedan teori. Vi hade lite dressyrsnack och tävlingsvett eller vad man ska kalla det och det var sjukt tråkigt, jag somnade nästan. Efter det skulle gruppen där Veronica och Hedda red i rida och jag fick låna Heddas systemkamera för att fota henne och gud vad kul det var! Jag tog en himla massa bilder och filmade och jag hoppas att man iallafall kan se vad de föreställer ^^
Efter det hade vi stalltjänst igen och vi fick mocka skullstallet och fylla på vatten på lite ställen. Efter det gick vi för att packa (snyft). Vi var också tvugna att städa och vi delade på en massa godis och chips under tiden, hehe. Efter det var det iallafall mellanmål och vi fick glass för att någon fyllde år. Föräldrarna började också komma och det var bara att säga hejdå till varanda och ja, åka hem.

Jag måste säga att jag har haft ett riktigt bra läger. Lektionerna har varit bra och lärorika och Aud är den bästa ridläraren jag ridit för. Vi har haft kul även när vi inte ridit, i stugan, stallet och jag har en massa roliga citat och händelser i huvudet men det här inlägget skulle bli himla långt om jag skrev ner dem, dessutom tror jag de förlorar sin rolighet när man skriver ner dem (som tex. min smarta kommentar "Vad ska du med ett j till i nej?" i en trött ögonblick då jag inte kunde stava, hehe).
Och jag måste säga att Poppy är, bortsätt från Silver såklart, den ridlägerhästen jag gillat mest och ändå hade jag henne bara i tre/två dagar, fyra ridpass. Även fast hon var så grinig att göra iordning så tog ridningen igen det då hon var sjukt fin. Mjuk i munnen var hon och det var självklart skönt. Hon var arbetsvillig, duktigt och helt enkelt sjukt fin. Om jag inte hade Silver skulle jag vilja hyra henne, så fin var hon. Hon var också så söt då hon blev så himla pigg när man skulle galoppera, hon tyckte det var kul.
Lilla, söta och underbara Poppy, tack för dem här dagarna och jag kommer sakna dig!


Poppy. Jag vet att hon inte syns så bra men jag hinner inte leta upp någon bra bild nu, har lite bråttom. Hon bar iallafall en d-ponny som känns rätt liten att rida (som typ Curt, haha) och med världens bredaste rumpa. Hon är en skäck men mest svart, bara lite vita fält + benen.
Mer bilder kommer imorgon när jag har tid ^^

Dressyrläger!

Ja, nu är det dags att åka då! Väskan är packad, jag har ätit och dragit kopior på skolpapper i alla de slag. Jag kommer hem på söndag igen och ni får ha det bra tills dess ^^


Kort skoldag och fortfarande mycket att göra

Jag satt och jobbade matte och spanska på morgonen men jag kan inte säga att jag fattade så mycket, var så himla trött. Vi hade iallafall so som första lektion och då skrev jag lite mer om mitt parti, men snart måste jag börja med mitt partiprogram om jag ska hinna. Dagens andra och sista lektion var spanska och vi fick träna på våra dialoger och för ett prov vi har nästa vecka. Vi fick sluta lite tidigare också, skönt! ^^



Om lite mindre än två timmar är det dags att åka och jag har en lång lista på saker som måste göras innan dess. Jag måste hinna packa (hehe, lite sent att börja först nu men jag har inte hunnit), plugga(!) och äta middag.. Jag hoppas jag hinner iallafall. Ska också dra kopior på allt i skolväg så att jag (tyvärr) kan plugga meddans jag är borta.

Fredag

Jag ligger efter i tid nu också så det får bli ett till snabbinlägg. Idag har jag so och spanska och börjar kvart i tio, men jag kommer åkte till skolan tidigt för att hinna plugga. Jag ska ju iväg på ridläger över helgen som börjar klockan fem idag, och jag har inte ens packat än så jag är ltie stressad. Jag har en jättelång attgöra-lista och eftersom jag har massa prov nästa vecka behöver jag verkligen plugga också.. Men nu måste jag gå och klä på mig så att jag slipper springa till skolan, hehe.
Jag hoppas ni får en bra dag ^^


Skrållan och Daim

Får bli en till snabbloggning då jag har riktigt ont om tid!
När jag kom till stallet fixade jag med Silver och så innan ryttaren kom och vi hade det mysigt ^^ När hon hade gått ut på lektion så tvättade jag spiltan och hade lite kul, hehe. Madde red Skrållan och de hade markarbete. Det gick bra och jag stog inne på mitten hela tiden. Efter lektionen så borstade vi Skrållan tillsammans och sedan minns jag inte riktigt vad jag gjorde, men Linnea kom iallafall som skulle ha Daim och jag hjälpte henne att sitta upp och så. Det var första gången för henne i den gruppen och det gick jättebra för henne. Även fast hon var lite tveksam innan så vill hon nu börja i den gruppen och jag tycker jon passade in bra i den ^^


Inte Daim då, men jag har bråttom.. ^^

Ont om tid

Jag har verkligen jättebråttom just nu, ska till stallet om ungefär en halvtimma och jag måste hinna gå ut med daisy och egentligen skulle jag behöva plugga och packa också. Jag vet inte när jag ska hinna med något av det men jag hinner inte skriva mycket iallafall.
Hade två lektioner, engelska där vi svarade på frågor och hade läxförhör. Sen var jag på möte om gymnasievalet som tog typ fem min istället för en halvtimma. Efter lunch var det no och vi fick svara på frågor där också.
Nä, nu sätter jag fart. kommer hem sent någongång, förmodligen efter åtta så vi hörs då.


Torsdag

Idag är det torsdag och jag har fortfarande inte vant mig vid att jag slutar tidigt. Så länge jag kan minnas (haha) har jag slutat straxt innan fyra på torsdagar och åkt direkt till stallet, nu slutar jag vid två eller tidigare ^^
Och tur det, jag har en mängd saker att göra och inte alls mycket tid. Får plugga innan skolan, när jag kommer hem får jag packa lite mer och sedan ska jag ju till stallet. Först ska Madde rida men senare även Linnea så det kommer bli jättesent innan jag kommer hem.. Jaja, jag får försöka hinna med allt ändå ^^

Ha en bra dag allihopa ^^

Mycket att göra

Just nu känner jag mig lite (mycket) smått (väldigt) stressad. Jag har inte hunnit packa än, bara plocka fram lite saker. Imorgon ska jag till stallet och Linnea (från lördagar) ska testa att rida i en grupp som börjar sju, så jag kommer bli riktigt sen hem och inte hinna packa. Jag har även en himla stor hög med läxor, matteprov på måndag och en massa saker i spanska. Nu ska jag iallafall dra kopior på lite skolpapper så att jag kan plugga meddans jag är borta och sedan fortsätta med att försöka hinna packa, så min kväll är lite fullspäckad. Jag hoppas ni får det bra iallafall ^^


Teori med hinder och frågor

På teorin idag började vi med att bygga hinder i olika grupper, jag och min grupp byggde en oxer. Den blev verkligen jättesnygg, haha. Efter det fick vi bygga lite fler, trippelbarr, svinrygg och sen kommer jag inte på fler namn. Efter det hade vi frågesport och vi (speciellt jag då, haha) var såå duktigt. Jag är verkligen inte bra på frågor, hehe. Iallafall, jag missuppfattade en fråga totalt så det blev lite kul. frågar var ungefär "Var mäter man mankhöjden på en häst?" och jag fick för mig att de menade var, alltså typ på en klinik någonstans, haha. Att de menade på hästen (manken helt enkelt) var lite för logiskt för att jag skulle fatta, så smart är jag ^^

Jag skötte om sötaste och bästaste lilla flickan innan lektionen och hade det bra. Hade riktigt svårt att lämna henna idag också, och just nu sitter jag här och saknar henne som jag vet inte vad. Inte blir det bättre av att jag sviker henne genom att inte komma på lördag.. Usch, jag får iallafall träffa min bästa lilla flicka imorgon!


Ignorera mig, titta på fina och underbara tjejen

Musik och trä

Dagen idag har känts rätt kort, skönt! Först hade vi iallafall mentorsträff och vi bestämde vad vi ska göra på spexfotot på onsdag nästa vecka. Det är bara tjejer som tänker vara med och det är alla tjejer förutom jag (typ femton stycken och sedan Catrin) så det blir ett riktigt tjejfoto.
Vi hade svenska efter det och vi skulle skriva en krönika, min gick verkligen åt skogen, haha. Jaja, jag har inte lämnat in den än så jag kanske hinner fixa den lite iallafall.
Vi hade musik sen och vi skulle börja med någon som heter cubase-rap (eller nått sånt). Vi blev indelade i grupper om två eller tre och jag hamnade med en tjej. Vi hann skriva klart våran text men vi måste fixa den lite, haha.
Efter lunch hade vi träslöjd och jag fortsatte med min (snea)låda. Satte i lite träpluggar (vi får inte ha skruvar) och ska fortsätta med det nästa vecka ^^


Onsdag

Onsdagsmorgon idag. Jag har tre lektioner som jag kommer på på rak arm, svenska (högtst osäker!), musik och slöjd. Vi har även mentorsträff på morgonen och vi kanske kommer diskutera spex-fotot som vi ska ta nästa vecka. På musiken kommer jag förmodligen dö idag, haha.
Jag slutar rätt tidigt så jag kommer hem rätt tidigt. Det är teori på ridningen idag men jag ska ändå dit tidigt och sköta om Silver ^^

Ha en bra dag allihopa ^^

Höst

Nu har det börjat bli mörkt på kvällarna igen och riktigt höstmysigt (och kallt!) så då vill jag bara gå och lägga mig ännu tidigare ^^ Alltså tänkte jag göra mig iordning nu och kanske ligga och läsa en stund och ha det bra.
Ha en bra kväll allihopa, ni som inte lägger er så tidigt ^^


Börjat packa

Jag har nog inte sagt det till er, men i helgen ska jag på dressyrläger på Karlshem! Förra året var jag ju där på dressyrläger på höstlovet men nu var det inte säkert att de skulle ha det så det får bli en helt vanligt helg istället. Det börjar på fredag och slutar på måndag, kort och intensivt med bara dressyr. Det ska bli jättekul och Johanna ska också dit, då blir det ju ännu roligare. Jag missar stallet på lördag pga detta (och usch vilket dåligt samvete jag har för Silver) men får försöka överleva det. Idag började jag iallafall packa då jag kommer ha svårt att hinna göra det innan det är dags att åka ^^


Det jag kunnat ta fram hittills, lite kläder
och småsaker (och Katten ville vara med också) ^^

Äntligen hemma ^^

Vi hade matte på morgonen men jag hann inte få svar på någon av mina frågor, antingen visste inte Catrin eller så var hon upptagen. Vi hade iallafall Svenska sen och vi skrev ett nationellt läsförståelseprov. Vi skrev det som om vi skrev ett riktigt och det gick inte bra för mig, haha.
Efter lunch hade vi engelska och fortsatte se på Forrest Gump och sedan hade vi idrott. Vi lekte lekar i klassrummet istället, haha. Ganska kul måste jag säga att jag hade, även om det kändes som att man skulle göra bort sig.
Vi hade svenska (igen) som sista ämne och vi satt bara och läste i en halvtimma innan vi slutade.
Jag gick på mattestödet som jag sa att jag skulle för att få svar på mina frågor, problemet var bara att den läraren inte kunde ge mig några svar då han inte kunde ett enda av dem tal jag fastnat på. Jag fick ta mina böcker och gå och knacka på hos Björn (Matte/no-lärare) som jag inte ens har som lärare. Han hade inget emot att hjälpa mig och även fast skolan stänger fem kom jag inte där ifrån förrens halv sex då jag äntligen hade fått svar på mina frågor. Om jag bara hade fått gå till Björn på direkten skulle jag varit klar för länge sedan, haha. Han var iallafall bra på att förklara och jag tror jag fattar nu ^^


Tisdag

Jag vet inte hur länge vi var utan ström igår men den var borta när jag somnade, haha.
Idag är det tisdag och jag känner mig endå rätt glad över det. Minns inte riktigt vad jag har för lektioner (förutom gymnastik) och slutar hyfsat tidigt, tjugo i fyra. Dock ska jag stanna kvar på mattestödet för att få svar på mina frågor (hinner inte få det på lektionerna) och det håller på till fem, så jag vet inte riktigt när jag kommer hem.
Ha en bra dag allihopa ^^


Bloggning med förhinder

Det är nog inte meningen att jag ska blogga idag, men jag gör det endå, haha. Kom hem sent från stallet och precis när jag skulle blogga så gick strömmen i hela mitt område, det är svart överallt och ingenting med el fungerar. Kollar man ut ser man inte ett skit heller, haha. Har nyss varit på toa med ficklampa och ska snart försöka hitta ner i duschen, haha ^^ Nu sitter jag framför pappas bärbara, haha.

Skolan hoppar vi över för det hände inget speciellt och vi hoppar till stallet. Silver skulle bara gått två lektioner men gick tre, det var därför jag kom hem sent. Tvättade hos henne meddans hon var på lektion och när hon äntligen kom in var klockan rätt så sent så det var väldigt lugnt i och vi hade en riktig mysstund ^^ Hon var verkligen supergo idag, när jag satt och borstade hennes ben så la hon huvudet i min famn och buttade på mig och hon ville ha närkontakt hela tiden, så himla mysigt.
Det var lika svårt som alltid att skiljas från henne, usch. Jag hoppas att hon får en bra dag/natt och allt och.. Jag hoppas hon fattar att hon är mitt allt, den söta lilla tjejen.


Älskade flicka


Valresultat och måndagsmorgon

Alliansen vann och SD kom in i riksdagen med 5,7% av rösterna..
Jaja, idag är det måndag och jag ska först till skolan och sedan direkt till stallet efter det. Jag kommer nog hem rätt sent för Silver brukar gå tre lektioner i rad (>_<) på måndagar så jag får stanna tills efter sista lektionen och hur sent det blir vet jag inte. Jag bloggar igen när jag kommer hem iallafall ^^

Ha en bra dag allihopa ^^

En vecka mindre till lovet

Då tänkte jag gå och lägga mig nu då, så jag orkar en hel vecka till.
Jag hoppas ni har haft en bra vecka och att det fortsätter så ^^


Jag och Silver - fler bilder av Fanny

I lördags fotade ju fanny mig och Silver lite och hon tog några bilder på sin kamera också, och nu ska ni få se ^^ Observera vad rolig jag ser ut, haha








Uppsats hit och uppsats dit

Jag hade en spanska uppsats att skriva och kände mig totalt oinspererad men idag var enda dagen jag skulle hinna. Jag började iallafall skriva och nu, en och en halv timma senare, är jag klart. Den råkade bli en sida för lång men jag känner inte att jag kan korta ner den mer (utan bara förlänga) så det får vara så. Jag hoppas att jag blir godkänd iallafall ^^


Städat hos Mumfie


Snart ledig

Nu har jag snart pluggat klart, gissa om det känns skönt! Visst, jag är inte läxfri men jag tror inte det är så mycket mer jag behöver ta idag. Nu ska jag iallafall ta mig en välförtjänt paus innan jag jobbar klart och sedan ska jag gå upp och pyssla med Mumfie.


Hur många söndagar är det på en termin?

Det känns som att söndagarna kommer allt oftare, haha.
Iallafall, idag är det den officiella pluggdagen igen och det kommer självklart bli så kul, hehe. Måste dock iväg till affären en snabbis och köpa sand och spån till Mumfie, men det tar inte lång tid. Kanske hittar på något annat kul att göra, jag vet inte riktigt ^^


Trött och trött

Tänkte snart ta och gå och lägga mig, lika tidigt som alltid. Imorgon blir det upp tidigt för att plugga, haha. Nåja, jag har bara ett år kvar innan gymnasiet och det ska jag väl kunna stå ut med ^^
Iallafall, uppdateringen imorgon kommer vara lika dålig som alltid om inte sämre, fast det tror jag ni är vana vid det här laget, hehe. Tror inte ni har så mycket intresse i att följa mitt studerande, haha ;)
Godnatt iallafall, allihopa ^^


Bättre än bäst, finare än finast

Underbara Silver

Jag har haft en bra stalldag idag, haha. När jag kom dit så pratade jag lite med Sandra och sedan kom en som skulle rida Skrållan så vi hjälpte henne lite. Jag tvättade hos Silver när de gått ut och sedan kom linnea som skulle ha Daim. Det gick bra för henne med honom och hon ska provrida i en annan grupp på torsdag ^^
På provapå fick jag leda Bandit. I första gruppen var det en jätteliten autistisk pojke som skulle rida honom och han är ju rätt så stor. Det gick bra iallafall och ungen verkade tycka att det var jättekul. I nästa grupp fick jag leda en tjej, kanske tolv år eller något. Hon hade en ledare med sig, en annan tjej i samma ålder, men hon kunde inte hålla in Bandit (lite pigg, hehe) så jag fick ta över.
Jag fixade med Silver innan vi gick och åt. Efter det så smörjde vi och sedan pysslade jag med lillflickan. Tiden bara sprang iväg och helt plötsligt var det dags att fodra. Silver var iallafall jättemysig och underbar idag med. Hon var riktigt gosig också, haha ^^






Jag skriker inte, jag skrattar ^^













Och alla bilder på mig och Silver är fotograferade av den här typen:

Lördag

Idag är det lördag då och jag ska till stallet som vanligt. Fanny kommer senare idag tror jag men jag hoppas det blir rätt tidigt iallafall, haha. Nu när hästarna är inne på natten är det sådär extra mysigt också och man hinner pyssla om dem så mycket man vill, och har man tur kanske jag inte smörjer lika långsamt ^^


Finast

Chips och tornados

Vi såg på någon tornado-film som gick på tv. Kanske inte den bästa filmen jag sett men den duger till fredagsmys ^^ Nu täntke jag gå och lägga mig, läsa lite och ha det bra. Imorgon blir det stallet, som vanligt.
Ha en bra kväll allihopa ^^

Fredag, fredag, fredag

Nu har jag pluggat klart och det ska äntligen bli fredagskväll! Jag vet inte om det finns något bra på tv eller om vi hyr film men mysigt blir det säkert iallafall ^^

Nu ska jag kolla så långt på time-konserten jag hinner ^^


Partier och dialoger

Jag hade sällskap med Fanny hem från skolan idag, haha. Jag gick ganska långt bakom henne men kände igen henne, men jag tvivlade på grund av två saker: Fanny går jättesnabbt och det gjorde inte den här personen och fanny har alltid toffs när jag träffar henne, inte utsläppt hår. Iallafall, när jag kom ikapp hennes så gick vi tillsammans tills vi skulle åt olika håll ^^

Idag hade jag so och spanska. Innan so:n satt jag och jobbade matte i någon timma (timmar?) och jag är klar med röda kursen nu om man bortser från de talen jag inte kan, hehe. Sen hade vi iallafall so och jag skrev mer om mitt parti, vet inte om det går så bra direkt.
Efter lunch var det spanska och vi fick jobba vidare med våra dialoger. Vi skrev om våran lite för att få in mer text och nu är vi nästan klara. Den är väldigt enkel men vi är ju så pass dåliga på spanska att vi behöver det. Har två prov i ämnet om ett par veckor så det gäller att plugga.
Och på tal om att plugga är det det jag ska göra nu. Jag uppdaterar mer när jag är klar, haha ^^


Vi får väl fortsätta med mina solnedgångsbilder sedan 08, haha ^^

Fel dag på fel plats

Jag vaknade mitt i natten idag och jag var säker på att det skulle bli lördag. Så säker så att jag tog upp min mobil för att se att väckarklockan för lördagar var på. Det var den såklart inte, utan på skrämen stod det 06.00, suck. Idag är det iallafall fredag, sista dagen. Jag har två lektioner och jag tror jag slutar halv två, bloggar mer då.


Jag har en sån bildbrist att vi nu är tillbaka 2008 i mina bildmappar, haha

Tidigt som vanligt

Jag tror ni vid det här laget har lärt er vid att jag går och lägger mig rätt tidigt så ja, nu tänkte jag ta och gå och lägga mig ^^ Imorgon är det äntligen (äntligen, äntligen!) fredag, det ska bli så skönt! Kommer dock få plugga en hel del men det får man väl stå ut med.
Godnatt allihopa ^^

Barbacka

Idag var både Fanny och Cajsalisa i stallet så jag var inte ensam, haha ^^ Skötte om Silver såfort jag kom dit, hon skulle inte gå i första gruppen så jag hann pyssla med sötisen. Hon var riktigt go och underbar idag också, som hon alltid är. Har inte så mycket mer att berätta om det.
Madde red Skrållan och de red barbacka. De gjorde en massa övningar som hon tyvärr inte kunde göra på Skrållan (för att hon börjar bocka och sparka då) men jag tycker ändå att hon var duktig. Hon var jätterädd men travade ändå och så. Jag behövde bara springa brevid.
När vi tagit in Skrållan och borstat av henne tvättade jag hos Silver (och lite hos Skrållan också, usch vad smutsigt det var!) innan det var dags att åka hem.


Skrållan, haha ^^

Brev och ekosystem

Imorse fungerade inte internetet här hemma, lite så där lagom störande, haha. Nu fungerar det iallafall och jag kan berätta att min skoldag har varit lite.. Jag vet inte, rätt glad är jag iallafall ^^
Vi hade engelska som första lektion och vi hade typ uppsattsskivning. Vi skulle skriva ett brev till en person och låtsas att vi var en annan person och vi fick inte fråga någon om hjälp eller så, kändes lite som ett prov. Iallafall, mitt brev gick rakt åt skogen då jag inte visste vad jag skulle skriva, men jaja, så får det väl vara, haha.
Efter lunch hade vi no och jag gillar verkligen våran lärare! Efter att vi fått byta lärare sjutton gånger under åttan så har vi nu äntligen fått en bra. Vi fick rita ekosystem idag och sluta när vi var klara, som vanligt ^^


Mitt snygga ekosystem. jag vet att jag ritar som en gud ^^

Klockan tio i nio

Kommer gå och lägga mig om en stund. Imorgon slutar jag rätt tidigt så jag hinner vara hemma ett tag innan det är dags för stallet, ganska skönt att bara få ta det lite lugnt. Fast jag har en uppsatts att skriva, eller två.. Hmm.. Jag får nog sätta fart, haha ^^
Jaja, ha en bra kväll allihopa ^^


Brist på bilder, haha ^^

Ridlektionen idag

Jag red Nobile idag igen och även om det gick bättre än förra gången kan jag inte påstå att det gick bra, haha. Kan inte riktigt hitta hans knappar, fast iof har jag bara ridit honom tre gånger och en av de gångerna var för ett halvår sen. Vi red lite bågar, volter och utan läder. Inte en jätterolig lektion men bättre än förra veckan tycker jag. Fick rida med spö också, känns helt skummt att ha det på honom, han som var så glad och pigg förut, inte alls lika stel och motvillig som nu..

Jag hann inte sköta om min Silverflicka mycket idag, verkligen inte mycket. Hon gick på lektion precis innan jag skulle rida så jag hann bara borsta henne lite snabbt och kratsa hovar och fixa lite innan jag var tvungen att gå till nobile. Hon gick på lektionen efter min grupp också så då kunde jag bara tvätta spiltan och så. Jag ska iallafall dit imorgon och då borde jag hinna sköta henne mer.


Oranga lilla plutten åker till himlen imorgon, synd på en sån fin häst

Skoljogg och träslöjd

Regnet vräkte verkligen ner idag under skoljoggen så vi blev härligt blöta. Vi skulle springa två varv på samma bana som vi gjorde i runsten men det regnade så mycket (jag menar det verkligen, himlen var öppen!) att jag och sanna (och många andra) gick ett varv och sedan fick det vara nog. Lärarna gjorde likadant och stannade efter första varvet och det var bara de som sprang som gjorde två. Vi fick gå tillbaka till skolan dyngsura och byta om på en toalett och usch vad blött det var, haha.
Vi hade (trä)slöjd som dagens första och sista lektion och jag hann jobba mer än förra veckan. Nu ser man nästan att det är en låda jag har, behöver bara lite träpluggar, en botten och ett lock. Kan inte direkt påstå att den blir fin, en himla massa sne men jaja, det får vara så ^^


Snygg bild, jag vet ^^

Onsdag

Idag är det skoljoggen då, roligt. Haha, jag har iallafall inte ont i fötterna längre så det ska nog gå bra. Kommer springa sträckan som är 5km fast jag kommer aldrig orka springa hela, får gå en massa också ^^ Har typ två timmar på mig att komma imål innan lunchen är så det går nog bra.
Jag bloggar mer när jag kommer hem idag, jag måste bara ha slöjd först.. Jaja, ha det bra ^^

Ont runt fötterna

Hmm.. Har inte direkt något att säga er, förutom att jag har ont i mina fötter. Eller inte i fötterna, runt fötterna, där benen blir fötter. Jag tror inte att jag springer på något bra sätt utan typ på tårna. Imorgon är det skoljoggen också så dem kommer nog må riktigt bra imorgon, jippie.
Äsch, jag ska inte babbla på mer utan gå och lägga mig, jag är sjukt trött som alltid.

Godnatt allihopa, och ha en bra kväll

Ett långt inlägg om en lång dag

Idag har jag haft en jättebra dag, haha.
På morgonen hade vi matte och jag hann komma så långt jag skulle. Just den delen var rätt lätt och det tackar jag för. Så nu ligger jag rätt bra till och förhoppningsvist hinner jag klart till provet nästnästa vecka.
Vi hade svenska sedan och precis innan den började så gick brandlarmet. Att det bara var en övning förstod man ju men vi var ensamma i klassrummet när det började tjuta och vi visste inte riktigt vad vi skulle göra. Vi är inte van vid att höra det utan bara gå på om alla dörrar stängs, men nu stängdes inga dörrar och larmet tjöt. Vi gick iallafall ut och första felet vi gjorde var väl att ta med alla grejer men det vi gjorde rätt med var att vi inte gick till skåpet och hämtade skor. Fast det fick vi ju ångra, i skolan är det typ bara jag och sanna som inte har skor på oss och eftersom det regnat var det jätteblött ute vilket resulterade i helt svarta strumpor (som skulle vara oranga) och de var helt dyngsura, haha.
När vi fick komma in igen (kändes som vi fick gå en halv mil och sedan vänta i en halvtimma, haha) så hade vi våran svenskalektion och svarade på lite frågor från en text innan det var dags att äta lunch.
Vi hade engelska efter lunchen och vi fortsatte kolla på Forrest Gump. Vi hann inte ha läxförhör eller diskutera så vi ska göra det på onsdag när vi har engelska igen.


Jag är alltid röd i ansiktet, så är det bara ^^

Dagens sista lektion var friidrott på torvalla och jag och min grupp (jag, sanna och en till tjej) började med 60meter. Vi hade en lapp med våra resultat i alla grenar (springning, kula, höjdhopp och längdhopp) från förra terminen och nu skulle vi se om vi hade blivit bättre. Jag sprang snabbare än förra gången även fast jag fortfarande är långsam. 11 sekunder tog det för mig (exakt, haha) att springa sträckan och till mitt försvar har jag faktiskt att säga att vi precis innan hade haft uppvärmning på löparbanan två varv (haha, som att jag orkar det). Efter det så hoppade vi längdhopp och där hade jag också blivit bättre. Jag kan inte säga hur långt jag hoppade men jag hoppade till zon tre alla gånger, förut bara zon två ;) Sista gången jag hoppade lyckades jag göra en riktig dykning ner i sanden. Jag sprang, hoppade, ramlade framlänges och ja, dök, haha. Snacka om att hela jag var sandig.
Vi kastade kula som tredje sak och där hade jag blivit sämre, haha. Men banan var full med vatten så det kan ha med det att göra. Jag kastade iallafall zon3,4,4 och förra gången hade jag alla på 4 men jag är nöjd endå.
Sist men inte minst var det dags för min hatsak, höjdhopp. Förra gången vi hade det här hoppade jag inte, jag vägrade. När vi kom dit skulle vi hoppa tillsammans med en annan grupp och starta på en meter. Jag sa till gympaläraren att jag inte ville hoppa så högt men han lät mig inte hoppa lägre så jag satte mig för att kolla på av bara en principsak (Frida och hennes principer). När alla hoppat klart fick jag iallafall hoppa. Jag började på nittio cm och det slutade med att jag som högst hoppade 1,10m och det är jag jättenöjd med! Jag vet att det inte är högt (alla hoppar ju typ 1,40) men höjdhopp har alltid varit ett hinder för mig, något jag bara vägrat, så jag känner mig glad ändå.


Bild från google

Idag fick jag också årets första snöboll kastad på mig. Något jag trodde man skulle få slippa i september. Dock finns det självklart snöhögar på torvalla (konstgjord) och jag blev offret. Tror inte direkt det var mig han (min absoluta favorti i klassen, verkligen) siktade på men det var iallafall mig den träffade. Jag kan säga att jag inte längtar tils vintern om det är det man kommer få vänta sig, haha ^^

Tisdag

Idag har jag först matte, svenska, sedan lunch och efter den engelska och sista har vi friidrott på torvalla. Jag gillar inte det, verkligen inte, men vi får iallafall sluta sen, haha.
Idag är det min "lediga" dag så jag kommer få plugga en massa, varesig jag vill eller inte. Men nu har jag iallafall ont om tid och måste gå och göra mig iordning, haha.
Ha en bra dag ^^


Haha, ni får en riktigt gammal bild ^^

Rutiner

Idag känner jag mig jättetrött, som vanligt. Det kommer nog vara så tills jag slutar nian och får ett långt sommarlov att vila upp mig på, men tills dess är det ju nästan ett år! Man kommer ju in i en rutin och min blog väl skolan, stallet, plugga, osv, haha. Jaja, det är bara att vänja sig och stå ut sista året, och det ska jag väl kunna göra ^^


Sötast och bäst

Stalldagen

Jag hann inte sköta om Silver jättemycket idag. Jag hann göra det jag skulle men inte mysa särskilt länge. Hon skulle precis gå på lektion när jag kom så då tvättade jag spiltan och så och när hon kom in hann jag bara fixa med henne i kanske en halvtimma innan nästa ryttare kom, den var ganska sen så jag hann mer än jag skulle iallafall. Hon var iallafall på ett jättebra humör och lika underbar som alltid och jag är avundsjuk på dem som skulle rida henne. Jag önskar verkligen att jag kunde få henne på onsdag men det kommer tyävrr aldrig hända.
Jag åkte hem någon gång under hennes andra lektion och nu sitter jag här och ska plugga *suck*


En av mina första bilder på Silver

Skoldagen

Skoldagen startade med en kort mentorsträff där vi fick veta att vi slutar efter gymnastiken (friidrott) imorgon, alltså innan tre! Jätteskönt, verkligen ^^
Vi hade no hela förmiddagen fram tills lunch och hade en genomgång och svarade på lite roliga frågor. Vi fick också våran hemuppgift utdelad, den som vi kommer få betyg på. Just nu minns jag inte vad den var om så jag kan inte berätta, haha.
Efter lunch hade jag spanska och vi skulle skriva en dialog i par. Eftersom jag är ensam så fick jag hoppa in med två andra, vet inte direkt hur glada dem blev över det, haha. Vi ska ha muntligt prov sen när vi ska prata i fem minuter så vi skulle skriva för att lära oss eller något sånt. Vi hann inte komma så långt men vi har fler lektioner på oss.
Sedan var det dags för matteprov! Jag trodde nästan det var ett skämt när vi fick provet, det var bara åtta tal (alla var a-c/d) och efter fem minuter var man klar. Jag gjorde det två gånger för säkerhetensskull innan jag lämnade in. Vi hann få tillbaka dem innan dagen var slut och jag hade alla rätt, haha. Nu ska man bara lyckas på nästa prov, det svåra, och det gör jag nog inte ^^
Sista lektionen var so och vi jobbade med våra partier. Jag och sanna diskuterade olika ståndpunkter men det slutade alltid med att vi kom in på helt fel ämne och ja, vi var trötta ^^ Hela klassen var det och vi fick sluta en  kvart tidigare för att vi jobbat så bra, haha.


Måndag

Imorse när jag vaknade så fick jag för mig att det var helg och att jag ställt väckarklockan på fel tid så att det bara var att somna om, men tyvärr var det inte så.
Idag har jag fler lektioner än jag vill tänka på och jag slutar så pass sent att jag inte kommer hinna hem efter sklolan utan åka direkt till stallet för att sköta om bästa tjejen. Därför får ni ha det bra tills jag kommer hem igen ^^


Slut på vecka 36

Tänkte gå och lägga mig om ett tag för jag är lika trött som vanligt. Har inte gjort så mycket sedan jag pluggade sist, tittat på Ensam mamma söker tillsammans med familjen och ätit äpple från alla våra träd här hemma. Mitt favoritträd var det nog inte, lite för surt för mig ^^
Jaja, godnatt på er, ha det bra ^^


Åh vad jag älskar matte!

Nu har jag suttit med en massa matte inför provet imorgon och många av sakerna på repetitionsstencilen vi fått är inte ens med i kapitlet vi jobbat med, roligt. Nåja, jag behöver bara få 13/20 poäng på provet för man kan inte få mer än g på denna a-del så jag nöjer mig utan att fatta vissa tal. Nu ska jag gå och duscha och njuta av sista ledigheten innan jag måste gå och lägga mig och skolan börjar igen, roligt ^^


Chokladtårta med sågspån

Vi har varit iväg på en lite utflyk men jag har inte så mycket att berätta om det. Behövde en paus i pluggandet så vi satte oss i bilen och körde. Vi stannade vid en plantshop där de också hade ett litet café som vi fikade på. Jag tog chokladtårta med sågspån (vit choklad) och mamma och pappa tog någon citrontårta ^^



Superbra bilder, jag vet ;)

Söndag

Då var det söndag igen då, haha. Veckorna går så snabba just nu så det hinner bara sluta vara söndag innan det börjar igen. Idag ska jag iallafall plugga mycket matte och kanske lite andra roliga saker, så jag kommer inte ha något roligt att skriva, som vanligt.
Men nu ska jag hitta på nått, ha det bra ^^

Frida går och lägger sig

Nä, nu tänkte jag ta och gå och lägga mig. Har sett på en fin film tillsammans med familjen och känner att min lördagskväll nog varit så bra den kan blir och man ska ju sluta när det är som bäst, eller hur?
Imorgon är det iallafall officiella pluggdagen, speciellt inför matteprovet. Fast om jag känner mig själv rätt blir det något kul också, och det hoppas vi på ^^

Ha en bra kväll allihopa och sov gott ^^


Sängtjuv nummer ett ^^

Kräftor och deckare

Nu har vi precis ätit hräftor här hemma, supermysigt ^^ Jag äter bara klorna, men ändå, haha. Vi ser på någon deckare på tv också, precis som det ska vara. Nu ska jag fortsätta se på tv och ha det bra, och det får ni också ha ^^

Inte för att det är en låt men den tåls att kolla på endå ^^


Oväntad lördag

Stalldagen blev inte så kort som jag trodde då Fanny dök upp vid halv två och hästarna skulle vara inne över natten. Jag hann alltså pyssla med lillasuperflickan mycket och det var såklart bäst ^^ Smörjde åt henne och tvättade spiltan, även fast jag nu kom på att jag glömde skriva det i boken, haha.
Det var 21 st på provapå idag (alltså två grupper) så jag ledde Servus (som jag och Linnea döpte om till Survus för att han var så sur idag) och sedan fick jag ta in Skrållan och fixa henne. Hon hade fått mat och var då snäll som en ängel, haha.
Nä, har inte så mycket mer att säga nu, förutom att Rekyl har fått ett sår i karleden, antingen mugg, att han bränt sig när han gått över grimskaftet eller en blandning av båda. Han kunde knappt stödja på benet idag så det är väl nästan bäst att han åker till himlen på torsdag, även fast det är tråkigt. Dionne är halt igen också, både hon och Chip är behandlade så det är bara att vänta och se.


Hade bara mobilkamera, haha






Såhär långt är Silvers.. Grimskaft. Det känns en aning långt..

Lördag

Då var det äntligen lördag igen då ^^
Jag ska till stallet som vanligt, fast det vet ni väl vid det här laget, haha. Jag kommer nog hem rätt tidigt (om hästarna går ut vid halv ett-ett så tar det väl två timmar att smörja och sedan fixa spiltan, sedan kan jag åka hem) så att jag hinner plugga till mitt roliga prov på måndag.
Jag hoppas ni får en bra dag idag ^^

Trött och glad

Nu tänkte jag gå och lägga mig så att jag orkar upp i tid till stallet imorgon ^^ Varken Amanda eller Fanny kommer (tråkmånsar, haha) men jag tror jag överlever iallafall. Jag kanske inte står och fotar vid hagen i två timmar så jag blir nog hemma lite tidigare än väntat och hinner plugga inför matteprovet på måndag.
Jag hoppas ni haft en superbra kväll för det har jag haft ^^

Gamla bilder på en liten fin häst



Jag gick igenom min stallbildmapp och hittade lite bilder på en av de hästar som försvunnit från Blåkulla under de senaste åren. Så söt och så fin.

Johanna's blogg



Så här blev Johannas blogg som jag.. Försökte fixa, haha. Hon valde ut färgkoderna och jag satte bara in dem och fixade lite andra saker och gjorde en header lite snabbt. Dock får hon göra en snyggare sjävl för jag kan inte ^^

Fredagskväll

Då var det fredagskväll då, haha. Eftersom jag inte följde mammas råd att gå och lägga mig när jag kom hem är jag sjukt trött så det blir tidigt sänggång för mig. Dock ska vi ha myskväll först, även om jag somnar på kuppen ;)
Nä, nu ska jag gå och hitta på något kul, ha det bra ^^


Gammal bild ^^

Koder hit och koder dit

Jag har suttit och försökt hjälpa min kompis med att göra en design, även fast jag verkligen är jättedålig på det. Jag försökte sätta mig in i hur gimp fungerar men nä, jag tror jag håller mig till paint. Testade att klippa ut en bild eller vad man ska säga, få den färgen på bakgrund man ville och det blev ju lite lagom kul.
Nä, nu ska jag fortsätta att leka lite, ha det bra ^^


Såhär såg min förra blogg ut och det var Pooni som fixade den åt mig ^^

Äntligen helg

Smart som man är råkar man klicka bort inlägget man skrivit, haha. Iallafall, jag kom till skolan tidigt och satt och jobbade matte i två timmar innan vi började och sedan hade vi So. Vi fick börja jobba med våra egna partier men jag har inte kommit så långt så jag har inget att berätta.
Nu ska jag pyssla med lite andra saker och bloggar när jag får lust ^^


Veckans kortaste dag

Äntligen fredag! Det här blir sista superkorta fredagen också, men det gör inte så mycket. Iallafall, jag börjar kvart i tio och slutar kvart över elva, så dagen är verkligen kort. Jag har bara so och jag tror vi ska svara på lite frågor från ett häfte men jag är inte helt säker.
Jag uppdaterar igen när jag kommer hem, ha det bra tills dess ^^

Söt och glad

Jag hann sköta om Silver innan ryttaren kom och idag var hon sitt vanliga jag och lika go och glad som vanligt. Vi hann stå och mysa länge också men tyvärr så måste jag ju lämna ifrån mig henne när ryttaren kommer, haha. När de gått ut tvättade jag spiltan iallafall och så, och sedan åkte jag faktiskt hem. Så nu är jag hemma, tidigare än vanligt. Har en massa läxor att göra så tyckte det blev bäst så.


Söt ^^

Skön dag

I ett par dagar har det varit riktigt kallt men idag när jag gick hem från skolan var det sommarväder och det såg verkligen somrigt ut med massa blommor överallt ^^
Jag fick sluta redan kvart över ett för vi var klara med det vi skulle göra då. Skönt! Så ni tänkte jag ta och ta det lite lugnt, gå ut med Daisy och sedan åka till stallet. Jag tror maddes grupp har teori idag men jag är inte helt säker, vi får se.


No, haha ^^

Och vet ni?! De har flyttat våran spanska så jag kommer inte gå till fem någon mer tisdag! Det behövdes bara att sju föräldrar mailade och länkar till barnombudsmannen och så, sedan var det klart. Nu har vi spanska på fredagar istället vilket jag verkar vara den enda som uppskattar, haha. Jag slutar då kanske halv två istället för kvart över elva men hellre det än att gå till fem ^^

Torsdagar med två lektioner

Idag går jag bara till kvart över två, skönt! Jag minns inte några lektioner förutom engelska och no men jag tror det är de ända lektionerna. Vi kanske hade engelskaläxa till idag, som jag inte visste då, så jag hoppas det var till nästa vecka.
Äsch, jag uppdaterar mer när jag kommer hem. Ha det bra ^^

Nobile

Idag när jag kom till stallet såg jag mitt namn efter Silver. Överstryken, självklart. Skulle ha Nobile istället för att den som skulle ha honom sjukanmält sig.
Det gick verkligen dåligt idag men jag känner mig rätt så glad iallafall ^^ Gillar verkligen inte lektionen vi hade, fick inte byta platser eller göra volter och så utan det var mest bara runt runt på fyrkanten. Iallafall, Nobile gjorde det han skulle men jag hade velat att han skulle gå lite finare, men jaja, det är bara andra gången någonsin jag rider honom och förra gången var länge sedan. Dock kändes det som han tappat all glöd han hade förut, riktigt tråkigt när det händer sånt med finfina hästar. Han hade också stora problem med vänster galopp, som att han hade ont. Varje gång jag fattade vänster galopp valde han höger istället, även fast jag ställde honom inåt och gjorde överdrift tydliga galoppfattningar. De gånger han fattade vänster försökte han bryta av hela tiden, så det gick helt klart bättre i höger varv. Jag hoppas att han bara var lite stel och inte hade ont någon stans.
Jag skötta om lilla söta flickan efter lektionen iallafall och idag var hon inte så glad. Jag märkte på henne att någon inte var som det skulle och jag hoppas att det bara var en dålig dag och inget mer. Vi får se hur det är med henne imorgon.


Nobile ^^

Inte världens roligaste dag

Har inte haft den bästa dagen idag direkt, haha. Vi hade mentorsträff direkt på morgonen och försökte komma på vart vi ska åka på klassresa. Vi är ganska mycket panka i klasskassan så vi får se vart vi kommer.
På svenskan fick vi läsa ett häfte (min skola bara älskar häften) och sedan svarade vi på lite frågor innan vi slutade. Sedan var det musik och det känns som att jag ritat tusen olika tidslinjer. De två-tre första kanske man orkade lyssna på, men sedan blev man lite trött. Vi fick också reda på att vårat.. Sjunga helt själva-tema börjar om två veckor, usch usch.
Vi hade slöjd efter lunch och efter två timmar på lektionen fick jag äntligen material (en planka) så att jag kunde sätta igång. Vi var dessutom bara halvklass och ändå tog det så lång tid innan jag fick någon hjälp, eller ja, en planka. Då återstod bara en halvtimma på lektionen och efter en kvart skulle vi börja städa så jag hann bara såga ut två bitar, verkligen nödvändig lektion.


Har lika mycket bilder som vanligt ^^

Idag är det iallafall ridning, markarbete. Jag har ingen aning om vem jag får, antingen Ivan igen och får jag inte det så blir det Amigo eller fjording. Jag bloggar när jag kommer hem igen, fast det blir väl rätt sent ^^

Onsdag

Usch vad trött jag är, skulle behöva lite helg ^^
Idag är det iallafall en riktigt kort skoldag, jag slutar redan kvart i tre! Dessutom har jag mest långa lektioner, först svenska en snabbis, sen 1½ timma musik och efter lunch 2½ timma slöjd. På så sätt blir dagen ännu kortare, haha. Nä, nu måste jag gå och göra mig klar inför skolan. Ha en bra dag ^^


Haha, jag har alltid så fina och intressanta bilder att visa ^^

Alltid lika trött

Jag har varit helt orkeslös sen jag kom hem från skolan, vilket är synd eftersom tisdagar är en av mina få lediga dagar och jag har en massa att plugga. Iallafall, jag har suttit här och tittat på tv med mamma och nu funderar jag faktiskt på att gå och lägga mig för jag är sjukt trött och.. Jag längtar efter sängen, haha.
Ni får ha en bra kväll idag med ^^


Låt det aldrig mer bli tisdag

Usch, jag har inte haft en kul dag idag och jag ska försöka gå igenom den lite snabbt så ni slipper läsa. Matte först, gick väl sådär. Prov på måndag, kommer inte gå bra. Efter det svenska, lyssnade på häfte (någon som pratade på band) med några som pratade jättejobbigt, svarade på lite jobbiga tänkarfrågor. Efter lunch engelska, såg på film. Forrest gump (eller vad det heter) är vårat tema, vi ska se filmen, diskutera och ja, vet inte riktigt. Har sett lite av filmen förut, på min sista hajk jag var på innan jag slutade på scouterna i femman. Vi såg bara en liten stund idag.
Efter det var det idrott, teori. Vi läste ett häfte i grupper och fick skriva ner lite punkter om betyg. Massa roliga saker, haha.
Sen kom svenskan och vi läste bara och jag fortsatte på min bok "Ett snyggt lik". Efter det var det spanska, dagens sista lektion. Vi såg på en film som vi missade slutet på och inte kommer få se klart på, jippie. Tycker filmen var rätt så intressant och.. Kan inte riktigt förklara. Ena huvudpersonen var så.. Snäll och filmen var lixom.. Fin?
Iallafall, skoldagen var inte kul eftersom vi hade lektioner från 8.15-17.00 med bara korta raster mellan lektionerna. Har haft ont i huvudet och i magen sedan engelskan (efter lunch) och blev dessutom hungrig. Fattar inte hur vi ska orka med de här tisdagarna när skolan drar igång på allvar med prov och läxor för fullt. Jag längtar inte.


Verkligen underbar bild, hahah ^^


Sakerna till svenska lektionen... ^^

Långa dagen

Tisdagsmorgon idag dag. Kallt och dimmigt är det ute och jag hoppas att det iallafall blir lite varmare eftersom min skola alltid är så kall. Att sitta där i nio timmar blir lite jobbigt annars, haha.
Har mycket lektioner, bla. gympa där vi kanske bara ska prata. Jag ska inte vara med på den annars, tänker inte göra så att förkylningen blir värre. Matte, svenska (två gånger), spanska och en blandning ämnen jag glömt har vi också, och jag kommer hem straxt efter fem och bloggar förmodligen efter att jag ätit.
Ha en bra dag nu, även om inte jag får det ^^

Trött, trött, trött

Tänkte ta och gå och lägga mig snart, sova bort huvudvärken. Imorgon är det tisdag och jag går mellan åtta och fem, åh vad kul det ska bli! Är iallafall ledig när jag kommer hem. Eller egentligen inte, har en massa matte att plugga på inför provet på måndag (som kommer gå åt skogen).
Jaja, det är bara att ta nya tag och kämpa på, om nio veckor är det höstlov och sedan är det inte långt kvar till julen.


Ledsen blomma, haha

Söt

Första gruppen hade teori i stallet idag vilket gjorde så att jag hann sköta om Silver direkt när jag kom. Hon var lika underbar som alltid och jag kunde pyssla så mycket jag ville ^^ Hennes man var ryckt, en aning för kort för min smak men jaja, hon är ändå alltid lika fin och vacker. Hon behövde dessutom bara gå en lektion idag (om de inte ändrat efter att jag åkte hem) för en ryttare dök aldrig upp. Det gav mig ännu mer tid till att vara med söta tjejen iallafall.
Jag åkte hem rätt tidigt för jag behöver plugga och var ändå klar med Silverflickan. Har dessutom ont i huvudet så jag tänkte försöka hinna plugga innan det tar slut helt.


Vem bestämmer hur lång en skoldag får vara?



Den här texten kommer från barnombudsmannens hemsida (http://www.barnombudsmannen.se) och jag tycker att den är lite intressant. På tisdagar går jag mellan 8.15-17.00, alltså mer än åtta timmar. När vi har protesterat till våran mentor har vi fått höra "Vi har bara en spanskalärare och därför får vissa gå lite sent ibland". Jag kallar inte fem lite sent (speciellt inte eftersom det tydligen strider mot lagen) och det är inte direkt våran klass som har gjort så att vi bara har en spanskalärare.
Vi får se vart det här leder iallafall, någonting jag gärna visar min lärare iallafall.

Iallafall
Vi hade No på morgonen och jobbade lite i ett häfte med lite olika uppgifter. Inget som var speciellt jobbigt och det var en rätt skön lektion. Det var också våran enda lektion innan lunch (om man räknat bort mentorsträffen) och efter lunch var det dags för spanska. Vi började se på en film och ska fortsätta med det imorgon. Sedan var det matte och vi fortsatte jobba på, vi fick också gå och rösta undertiden. Jag hann inte direkt bestämma vad jag skulle rösta på, men jaja, gjort är gjort ^^
Sedan hade vi so kvar och usch vad stökig klassen var. Vi läste iallafall bara ett häfte om olika partier innan vi fick sluta för dagen.

Måndagsmorgon

Nu är det måndag då och jag vet fortfarande inte vad jag ska rösta på, haha. Vi får se om det slår mig under dagen, annars får det lösa sig på andra sätt.
Jag mår mycket bättre idag men usch vad dålig jag känner mig. Halsen gör ont som jag vet inte vad, men jaja, det är bara att bita ihop och gå till skolan. Efter skolan är det iallafall stallet på direkten, så det blir ingen bloggning förrens jag kommer hem från stallet och när det blir vet jag inte.
Ha en bra dag iallafall, allihopa ^^

Söndags funderingar

Tänkte ta och gå och lägga mig om en stund. Mår inte direkt toppen och jag tänkte behålla min röst imorgon. Vet fortfarande inte vad jag ska rösta på, vet fortfarande inte vad jag ska göra åt det. Får väl sova på saken, annars rösta blankt eller nått, men det låter inte kul.
Imorgon är det stallet iallafall. Känns som det var evigheter sen jag träffade lilla flickan även fast det var igår. Kommer tyvärr sent till stallet och hon går tre lektioner i rad så jag kommer bli sen hem och kommer inte hinna plugga. Men det är det värt, allt för bästaste lilla silvertjejen.


Finast, vackrast, underbarast och bäst, för evigt

Varning för tråkigt inlägg med tråkiga och fula bilder ^^

Så var den lediga (officiella pluggar)dagen över och bara kvällen återstår. Jag har iallafall hunnit med det jag skulle förutom just den lilla detaljen om vilket parti jag ska rösta på imorgon när det är skolval. Jag har försökt läsa på så mycket jag kan men det känns som att jag ligger för mycket efter för att veta. Som det är nu har jag iallafall ingen aning om vad jag ska rösta på, usch.
Förutom det så har jag matte imorgon och jag har precis orkat sätta mig in i Pythagoras sats. Jag förstår inte varför jag ska kunna det, fast så är det väl ofta i skolan. Spanska kommer sedan och det ska verkligen bli jättekul. En stökig grupp som inte lyssnar på läraren, ett språk jag inte kan och allt sådant, åh vad kul.
No och So har jag också (usch vad mycket lektioner det känns som!) och på so:n blir det bara mer om valet, inte det roligaste.

Men nu blev det här verkligen ett urtrist inlägg (som vanligt) och jag ber om ursäkt för det, hahaha. Jag har en förmåga av att bara skriva tråkiga saker här på bloggen och därför lägger jag in lite bilder bara för det ^^
Varning för fula bilder ^^


Jag gick igenom mina bilder nu på jakt efter någon kul och hittade den här. Jag kan verkligen inte fatta att det där är jag, haha. Innan sommarlovet förra året ^^


Haha, kunde inte låta bli att lägga in den här heller, förra sommaren på Karlshem, jag och Vagebond


När skolan drog igång var det dags för Skansen, självklart gick jag och Sanna vilse ^^ Lagom här försvann tupperingen i mitt hår och blev till en stor rosett


Skolan fortsatte och jag började med mössa (hahaha)


Sedan kom hösten och jag kom tillbaka till Karlshem på höstlovsläger och hade fina GP som jag inte kom överens med ^^


Sen var det ju stallet också, mössa där med ^^


Sedan så blev det sommar igen och ridläger på Nybygget med söte Konrad ^^


Sedan började skolan och vi gick iväg på tältning och efter att ha gått en massa mil så var man såhär övertrött och ful, hahaha. Och har har vi gått över till lockigt hår ^^


Hahaha, ja det där blev en massa (tråkiga) bilder och de blev i datumsordning. Gick igenom de få mappar jag har kvar efter datorkraschen och det var allt från precis innan sommarlovet förra året till ja.. Nu. En massa oliak frisyrer har man hunnit med också, haha.

Städdags

Min officiella pluggdag har varit rätt bra hittills. Pluggat matte en stund och läst på om valet, olika partier och så. Jag har gjort en del tester och då men jag har fortfarande ingen aning om vad jag ska rösta på imorgon då det är skolval. Jag får leta vidare!
Nu ska jag faktiskt upp och städa till lilla mumfie, om inte Katten är där villsäga. Då får jag stänga in oss på toan eller nått, haha ^^


Officiell pluggdag

Idag är det söndag och min officiella pluggdag, haha. Idag har jag inte så mycket att plugga iallafall, matte och so, så jag hinner nog med lite andra saker. Ska städa hos Mumfie och prova kläder som mina föräldrar köpte till mig igår, haha. Jag hatar att handla kläder vilket har resulterat i en väldigt klen garderob så ja.. Nu har jag lite mer iallafall.
Nä, nu ska jag sätta fart med det som ska göras. Ha det bra ^^

Lördagsmys


Sötast och finast som alltid

Jag kom hem från stallet vid fem ungefär men har gjort lite andra saker sen dess ^^
När jag kom dit så började jag med att sköta om Silver för att första gruppen hade teori. Hon var på bra humör och lite söt som alltid. När jag var klar med henne kom Linnea som skulle ha Servus. Chip, som hon haft de senaste gångerna, är halt. Riktigt, riktigt tråkigt. Iallafall, jag hjälpte henne att göra iordning honom och kollade sedan på lektionen. En åkte av när sadeln på Bandit snurrade i galoppen och tyvärr satt hon inte upp igen, jag hoppas hon inte blir rädd! Vi fick ta in Servus också och sedan hjälptes vi åt att göra iordning honom till prova på där jag fick leda i första gruppen, i andra slapp jag ^^
Jag smörjde åt Silver tillsammans med fanny och amanda (mest Amanda eftersom hon har börjat bli lika seg som jag) och tvättade hennes spilta. Min kamera var död så fast vi var vid hagarna har jag inte mycket bilder att visa.
Vi åkte hem vid halv fem tror jag ^^


Suddig ^^


Tagen på låååångt håll med max inzoomning ^^






Lördag, ledig och stallet

Äntligen lördag. Ledig stalldag ^^
Jag har ingenting att säga till er, haha. Jag åker snart till stallet och jag vet inte riktigt när jag kommer hem. Kameran får följa med till stallet men jag vet inte ens om den är laddad så vänta er inte något, haha.
Jag mår mycket bättre idag än igår så det är skönt.

Jaja, ha det bra för det tänker jag ha ^^

Fredags mys som vanligt

Jag sitter och chattar med Pooni sen ganska länge tillbaka, och det är kul ^^ Vi har inte hunnit chatta ordentligt på jag vet inte hur länge så det var på tiden. Jag har suttit och lyssnat på musik undertiden också (ovanligt va?) och hade tänkt fortsätta med det ett tag till tills det är fredagskvällsmys.


Sova middag

Jag har faktiskt passat på att sova lite och det var riktigt skönt ^^ Dock är jag himla hungrig nu och middag är det inte förrens om några timmar, haha. Jaja, jag får vänta.
Jag har absolut inga planer för dagen och det är skönt. Egentligen borde jag börja plugga men jag orkar inte, haha. Jag kommer bara slappa hela dagen ^^


Kort dag

Nu är jag hemma från en kort skoldag. De strök mentorsträffen så jag börjar 9.45 och slutade 11.15. Riktigt, riktigt skönt. Speciellt eftersom jag dragit på mig en äcklig förkylning. Jag har inte kunnat prata på hela dagen, som mest viska och annars använda mig av penna och papper. Jag skulle ha stannat hemma om det inte var för att dagen var så kort. Det blir inte bättre av att det typ är 15+ inne i min skola, verkligen svinkallt. Man går runt och fryser halvt igen hela dagarna. Ute är det också kallt. Tio plus och jättemycket blåst. När jag gick hem från skolan hade jag motvind hela vägen plus att det regnade. Så nu ska jag värma upp mig med lite pastasoppa ^^


Haha, enda pastasoppiga bilden jag har ^^

Fredag

Igår bytte jag väckarklockssignal för att den jag har haft är så himla snäll så jag bara har stängt av den och somna om. Jag tog en som inte var lika snäll men det fungerade inte, haha. Jag stängde av och somnade om, som vanligt. Jaja, jag får väl byta igen, eller höja ljudet från diskret till normalt ^^

Idag är det fredag (fy vad skönt) och jag har en lektion. Den slutar 11.15 men jag kommer inte hem förrens efter ett för vi ska ha en himla mentorsträff på en kvart mellan 12.45-13.00. Så himla onödigt asså. Det skulle vara så skönt att få sluta redan kvart över elva och det tycker jag att vi förtjänar, vi som får gå till fem på tisdagar.
Tyvärr är det inte jag som bestämmer så nu är det så, och ni får ha en bra fredag ^^

Kitto Daijoubu


Jag var inne på youtube, vilket jag är varje dag, och medans jag sökte runt och så kom jag in på den här videon. Det var evigheter sen jag såg videon till låten, Kitto Daijoubu. Jag minns att jag gillade den mycket i början, tillsammans med Sakura Sake som jag la ut igår, så ja.. Nu får ni också höra ^^


Hosta och ömma hovar

Silver var söt idag med och jag hann pyssla om henne så mycket jag ville innan ryttaren kom. Hon skulle gå tre lektioner, dock är de sista av dem inte jättebra. Förutom att pyssla med henne gjorde jag självklart allt jag alltid gör, borstar ur strykkapporna och tvättar ur spiltan.
Madde red Skrållan och hon var på ett himla humör idag. Cajsalisa stod utanför spiltan, kanske en halv meter framför och hon försökte hoppa på och hugga henne. Haha, lilla sura Skrållan. Lektionen gick iallafall bra. De hade markarbete och hon red helt själv, även i galoppen. En tjej åkte dock av på Bandit när hela dörren till ridhuset (stora ridhuset) blåste upp. Det bara kom en vägg farande och så blev självklart rädd. Det gick bra med tjejen iallafall, så ingen fara skedd.
För övrigt kan jag berätta att Daim har världens hosta som verkligen inte låter bra så de fick stryka honom från sina lektioner och Chip ömmade i en hov, vi får hoppas att det inte är allvarligt!
Nu ska jag gå och duscha och försöka lägga mig tidigt, jag mår inte så bra och är trött, så jag ska försöka sköta mig ^^


Lilla Skrållan ^^

Insekts studering

Jag kom hem för ganska länge sedan men jag har inte riktigt orkat blogga, haha. Nu när jag väl gör det har jag inte så mycket att säga. På engelskan så spelade vi lite olika spel och jag förlorade typ hela tiden och på no:n så studerade vi insekterna vi fångade förra veckan. En insekt var inte död och lyckades smita, så gissa om alla skrek när den flög runt i klassrummet, haha. Våran (min och sannas) insekt var iallafall stendöd (och stensöt) men det tog en hel lektion för läraren att komma på vad den hette, annars hade vi fått sluta mycket tidigare.


Haha, våran lilla skalbagge ^^


Den odöda som de sedan lyckades fånga igen

Torsdag

Idag går jag i skolan till kvart över två. Jag kan inte minnas när jag senast slutade så tidigt! Jag börjar halva tio också och då har jag engelska och efter lunch no, sen är dagen slut. Så himla skönt.
Eftersom jag slutar så tidigt hinner jag hem imellan stallet och kan ta det lite lugnt och blogga och så.
Nä, nu ska jag sätta fart. Ha det bra ^^

Ivanhoe

Jag red Ivan idag, första gången någonsin. Det gick verkligen sjukt dåligt, rakt åt helvete och skogen. Visst, han gick i form i perioder men usch vad dåligt det gick. Stark, lång och skitförbannad var han, verkligen sjukt sur. Jag är verkligen inte tillräckligt duktig för honom, usch. Sämsta ridlektionen på länge. Verkligen.
Och förlåt Ivan för att jag rider så dåligt


Bild från blåkullas hemsida

Första slöjd och musik lektionen

Vi fick leka på våran mentorsträff idag, någon "lära känna varandra"-lek. Nu har vi ju gått ihop i några år så vad alla heter visste vi ju, men vi fick kasta ett garnnystan och säga lite saker haha. Och det kanske behövs, så sent som igår var det en i klassen som undrade vem Frida var. Den personen trodde inte att det fanns någon Frida i klassen, jippie.
Vi hade svenska sen och hade typ ett prov men som inte skulle räknas med i betyget. Har inte så mycket att säga om det, det var läsförståelse och frågor på två texter, ingenting speciellt.
Vi hade musik för första gången (sedan i femman) och vi fick reda på vad vi ska göra under året. Det kommer inte gå bra för mig, jag kan inget om musik. Vi började med musikens historia idag iallafall och det var väl lite lagom kul.
Efter lunch hade vi slöjd, träslöjd för min del. Vi mjukstartade genom att göra varsin.. Hängsak.. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det, haha. Man ska iallafall hänga en påse på dem med våra slöjdsaker. Min blev grymt ful, hahaha.
Vi slutade efter slöjden och nu ska jag slappa lite innan stallet ^^


Vårat klassrum. Inte för att det ser ut så längre, men ändå. ^^

Onsdag

Idag slutar jag redan kvart i tre och gissa om det känns tidigt! Jag har bara mentorsträff, svenska, musik och sedan slöjd i 2½ timma ^^ Jag ska ha träslöjd och det har jag verkligen längtat efter. Har bara haft det en gång sedan jag började i den här skolan och det var bara några gånger. Det ska iallafall bli jättekul och jag tror att läraren är bra också ^^

Nu tänker jag ha en bra dag så då får ni också ha det ^^

RSS 2.0