En bilresa i mörkret

Om en stund ska vi åka iväg och hämta min syster som just nu sitter på ett tåg som är påväg till Stockholm. Över helgen har hon varit hos sina gamla medryttarhästar som flyttat till något ställa långt borta. Jag gillar att åka bil så det ska bli mysigt :) Jag tror inte det blir någon mer uppdatering efter det, så godnatt ^^

Inga nya böcker

Efter att jag bloggat fördigt förra inlägget så åkte vi till en bokaffär för att jag skulle skaffa mig något att läsa. Tyvärr hittade jag inte en enda bok som verkade läsvärd, så vi åkte till en annan bokaffär, och det var samma sak där. De enda böckerna som verkade lite okej var jättedyra, och det kändes inte så kul att bli pank på en bok man inte tror är bra.
Jag har iallafall beställt lite böcker från Adlibris som borde komma någongång i veckan :)


Hemma igen

Jag är hemma från stallet nu. Dressyren höll på längre en jag trodde, haha.
Ingen åkte av idag, och det hände inga olyckor. Några hade oturen att rida fel väg och så, och en del hästar var inte på världens bästa humör.
Silver startade bara en gång, och det gick bra. Chippen startade faktiskt två gånger, men han var en aning seg, haha ^^


Blåbärsdressyr

Godmorgon :)
Idag ska jag jag till stallet, men jag ska inte vara där förrens vid tio-tiden. Det är nämligen blåbärsdressyr idag, och eftersom jag har lov så kan jag åka och titta på den istället för att sitta med läxor. Jag minns inte riktigt hur länge den skulle hålla på, men det var några timmar.
Tyvärr håller jag på att bli sjuk, såhär lagom till lovet :( Igår hade jag ont i halsen, men idag har min röst lämnat mig. Det kanske borde vara smartast att stanna hemma då, men jag är inte smart, haha ^^


Teori-dag

Jag är hemma från en väldigt lugn stalldag.
Alla ponnygrupper förutom den första hade teori idag för att inte behöva dela ridhus med en annan grupp, och det gav oss en massa tid över. Jag minns inte riktigt vad vi gjort, men kul har det varit iallafall ^^
Jag pysslade med Silver, och när jag var klar med det började jag med Darius. Han var lite tjurig och bet mig nog minst tio gånger, haha. Det som var så gulligt var att han först kollade på mig, sen puttade och sen bet han tag lite löst i jackan, vilket gjorde att det inte kändes alls.
Vad vi mer gjorde minns jag faktiskt inte, mer än att Amanda och Fanny hade rykttävling och jag var domare. Fanny vann med tre poäng, så himla jämt var det mellan dom :)


Stallet

Jag ska till stallet om lite mindre än en halvtimma så det får bli en till snabbloggning ^^
Idag är det en vanlig stalldag, men jag tror att gruppen jag brukar hjälpa till med har teori, och det är ganska skönt :) Jag stannar i stallet till fem-tiden, och jag bloggar igen när jag kommer hem :)

Ha en bra dag! ^^

The Quiz Show

Jag har precis sett ett avsnitt av The Quiz Show, det första dramat jag såg. Nu borde jag nog berätta lite om vad det handlar om, men jag är så dålig på att förklara, haha. Det är jättebra iallafall, och jag har inte hunnit se det på jättelänge. Nu på lovet kommer jag nog se fler avsnitt, men vi får väl se hur många jag hittar.


Simning

Idag badade vi på gymnastiken, så vi fick sätta oss på tåget och åka till Eriksdalsbadet istället för till Rackethallen. Vi fick reda på att vi skulle simma 12 längder. 8 längder bröstsim och 4 längder ryggsim. Jag trodde att det skulle bli jättejobbigt, men det var faktiskt helt okej och inte alls så jobbigt :) Det var faktiskt ganska skönt att simma också, för det var så himla länge sedan nu. Efter det tränade vi livräddning, och det gick ganska bra, jag höll bara på att drunkna några gånger, haha ^^


Stalldagen igår

Förlåt för att jag inte bloggade igårkväll, jag glömde helt bort det!

När jag kom till stallet så borstade jag ur Silvers strykkappor och satte på henne dom, för den som skulle rida henne hade glömt det. När de gått ut så började jag tvätta inne hos henne. Då kom en som skulle rida i gruppen som redan gått ut, så då gjorde jag iordning Trixa så snabbt det gick och när de kommit ut fortsatte jag hos Silver.
Madde skulle ha konsum idag, och vi gjorde iordning honom. De hoppade på lektionen och det gick bra. En ramlade av för att Curt stack och mamman tappade grimskaftet, men hon gjorde sig inte illa.
Först så sprang vi över halvt upphöjda bommar, och sedan fick de hoppa ett litet hinder några gånger. Ingen mer åkte av och alla ledare tog sig över dom, haha ^^


Världens snabbaste bloggning

Jag har jättebråttom nu, men jag kände inte riktigt att jag kunde gå till skolan utan att blogga.
Idag ska jag till stallet direkt efter skolan, och därför kommer jag inte hinna blogga därimellan. Våran lilla nybörjargrupp ska hoppa idag, så jag hoppas att min unge fortfarande ska ha Skrållan, haha.
Jag bloggar igen vid sju-tiden när jag kommer hem ^^


Sista gången på Bandit

Jag red Bandit igen idag då, och jag vet inte riktigt hur det gick, haha. Det gick inte så jättebra, men bättre än det har gjort de andra gångerna. Vi delade ridhus med en hästgrupp så vi red på halva banan, och det var jobbigt för vi kunde inte göra så mycket och det var svårt att galoppera då det var hästar ivägen hela tiden.
Vi gjorde lite skänkelvikningar, och de gick okej. Inte helt perfekt, men någonting som tåls att jobba på ^^


Matvärd

Jag har precis kommit hem från skolan.
Min dag har inte varit den bästa, haha. Först hade vi so, men den har jag inte så mycket minnen från. Efter det skulle vi ha matte, men vi hade engelskaprov istället för bla. jag skulle vara matvärd efter det, och då missar man sista lektionen innan lunch, och det var engelskan. Provet gick inte så bra, det var med ord jag aldrig sett förut. Jag tror jag får g iallafall :)
Det var inte så kul att vara matvärd, men det förstår ni väl? Torka bord hela långrasten, inte kul, haha.
Efter lunch hade vi svenska, och det blev lite trassligt för en i min grupp var sjuk. På spanskan som vi hade efteråt jobbade vi med då-form.

Jag hoppas att ni har haft en bättre dag än mig ^^


Sista bloggningen för idag

Jag har haft en helt okej kväll också, men det är fortfarande långt kvar på den :)
Främst har jag pluggat engelska eftersom jag förmodligen har prov imorgon. Jag har tränat på tusentals glosor och översatt världens längsta text till engelska, haha ^^ Jag är ganska trött nu, så jag ska nog titta lite på tv och ta det lugnt.


Jag glömde bort att blogga

Jag kom hem för några timmar sen, men jag trodde jag hade bloggat, men det hade jag inte.
Jag har haft en riktigt bra skoldag. Bilden gick inte bäst, haha, så den gör jag klart hemma, men no:n och tekniken gick som den skulle och under rasterna har jag underhållit mig med att läsa "brev" som sanna skrivit, och vi ska inte riktigt gå in på dom, haha ^^

Jag hoppas ni har haft en bra dag ^^


Liten sammanfattning

Jag ska gå och lägga mig om en stund, för jag har en bankande huvudvärk :(
Jag har haft en bra dag förutom det. En helt okej skoldag och en bra stallkväll, fast ett minus var såklart att nästan ingen var där, haha.
Imorgon slutar jag strax innan tre, så jag bloggar igen när jag kommer hem ^^


Silver är sötast i ett rutigt täcke

Jag har nyss kommit hem från stallet, det blev lite senare än planerat.
När jag kom till stallet började jag fixa med lill-sillan, och sen sadlade och tränsade jag henne, för ryttaren var sen. Efter det fick jag ta ut Rekyl i ridhuset och sedan ledde jag runt honom i en kvart, för den ryttaren var ännu senare. Efter en kvart fick jag ta in honom i stallet igen för att ryttaren inte kommit. Dock kom den när det bara var en kvart kvar av lektionen, så hon fick rida i andra gruppen igen.

När jag kom in i stallet fixade jag lite till med Silver, och sedan kom en liten ryttare som skulle rida henne, så jag hjälpte henne att borsta och att kratsa hovarna. Deras lektion blev inställd för att det var så kallt och alla i den gruppen är så små, så de fick ha sin teori då istället och rida den gången det var meningen att de ska ha det.
Innan jag åkte hem satte jag på Silver ett täcke eftersom det var så kallt, och idag hade hon ett supersnyggt blå-rutigt täcke som måste vara nytt, men det såg en aning stort ut och det var lite krångligt att få till det bra, haha. Det gick bra iallafall, och sen åkte jag hem efter att ha fyllt i skötarboken.


Måndagens snabbloggning

Jag kom hem från skolan för några minuter sen, och nu sitter jag och äter mellis :) Jag ska till stallet om ca tjugo minuter, men hur länge jag stannar vet jag inte. Det beror på vilka lektioner Silver går och så, men det är hoppning så hon kommer nog gå minst den första.
Nu måste jag gå och byta om för att hinna, jag bloggar igen vid sju-tiden ^^


Drömtårta

Min dag har förflutit på bra ända tills nu. På morgonen var vi och lämnade min syster i stallet och efter det åkte vi och mathandlade. När vi kom hem igen åt vi lunch och sen har jag pluggat ganska mycket. Nu har jag och mamma precis bakat drömtårta :)

Jag hoppas att ni också har en bra söndag ^^


Söndagsmorgon

Godmorgon (:
Jag vaknade för ungefär en timma sen, men jag har gjort lite andra saker.
Idag ska jag först och främst plugga, men jag ska klämma in lite roliga saker också, haha. Jag dunderar på om jag ska beställa lite böcker lagom till Sportlovet, för då kommer jag äntligen ha tid att läsa. Problemet är bara att jag är så snål om mina pengar, haha.


Godnatt allihopa

Jag funderar på att gå och lägga mig, även fast klockan bara är straxt efter nio. Jag är riktigt trött idag, och imorgon ska jag upp tidigt att plugga, haha.

Jag hoppas ni har haft en bra lördagskväll ^^

Det spökar på Blåkulla

Jag blev kvar lite längre i stallet än vad jag räknat med, det fanns mycket att göra.
När jag kom till stallet skötte jag först om Silver, och sedan kom Linnea som skulle rida Servus, så jag gjorde iordning honom med henne. På lektionen hjälpte jag till lite, fixade stigläder, delade ut spön och spelade kona. Efter kanske halva lektionen kom Linnea in till mig och grät, hon frös så mycket om fötterna :( Jag lyfte av henne och så fick hon gå till sin mamma, och sedan fick jag stå med Servus på mitten tills nästa ridgrupp började.
På provapå ledde jag Servus, och där frös den jag ledde också väldigt mycket, men hon började inte gråta iallafall. Det var femton minus ute och snöstorm, så det var lite för kallt för små barn att rida.



Efter alla lektioner åt vi lunch, smörjde och sedan fixade vi med hästarna ^^ Efter det mockade vi, fyllde på vatten, öste upp en massa torv och bytte spilta på det och så fodrade vi sist. Idag spökade det lite i stallet också, haha. En dörr öppnades sakta, sakta, som att någon öppnade den, och sedan var det ingen där och inga fotspår, och sedan var det omöjligt att få igen dörren och vi fick stå och hacka bort is med en hovkrats. Senare sattes helt plötsligt en kran med vatten på, och den stod och sprutade för fullt! Kanske är det lilla Cream som spökar för oss nu när hon är borta, haha.

Stall-Lördag

Det är 15 minusgrader ute och det snöar för fullt. Jag är glad över att jag slipper gå till stallet.
Jag har egentligen inte så mycket att säga. Jag kommer hem runt halv sex om stallet inte stänger tidigare, och jag bloggar då och kommer förmodligen uppdatera med lite bilder också.


Cream.. </3

Godnatt

Jag tänkte faktiskt gå och lägga mig nu, men jag tänkte bara säga godnatt ^^
Som vanligt på fredagar så går jag och lägger mig tidigt, just nu är klockan bara runt halv tio, men jag är trött och eftersom jag ska upp klockan sju imorgon för att åka iväg till stallet så måste jag vara utvilad. Jag planerar också att ligga och läsa en stund, och den stunden har en ovana att bli lite för lång, haha ^^ 


Gammal bild, men min dator är för seg och jag är för trött för att orka
leta igenom datorn, haha ^^


Fredagskväll

Nu är jag korthårig, haha ^^ Det är riktigt skönt att inte ha något hår som hänger i nacken.
Jag tror det kommer bli en bra kväll ikväll. Vi ska äta färdiggrillad kyckling och bröd, en av mina favoriträtter! Förmodligen ser vi på någon film på kvällen också, och har det mysigt.


Dags att bli korthårig igen

Jag har haft en bra fredag. På mentorsträffen som vi hade först pratade vi lite, sen såg vi på film och efter lunchen spelade vi ett spel. Jag ville helst inte vara med och det verkade inte så kul, men oj vad man skrev och skrattade, haha ^^

Om en liten stund ska jag iväg och klippa mig, för det har jag inte gjort sen i Augusti. Jag ska inte klippa mig så mycket, toppa där fram och klippa kort bak igen, för där har det hunnit växa riktigt långt.

Har ni haft en bra dag? ^^

Torsdag

Jag har haft en bra kväll i stallet. När jag kom dit hjälpte jag till att göra iordning Silver och att sadla Skrållan, och efter att jag gjort rent hos henne och efter att vi fodrat kom Fanny och de i nybörjargruppen. Madde fick Skrållan, så hon var alltså ute. Vi gjorde iallafall iordning Daim som hennes syster skulle rida.
De hade markarbete, och det gick bra för alla :) En tjej åkte dock av när de skulle galopperna, för mamman tappade grimskaftet så Rekyl, som tjejen red, stack iväg. Hon gjorde inte illa sig iallafall, utan hon gled bara ner för halsen och hon galopperade igen direkt efteråt, modig tjej! ^^


Skrållan

Tema: Kärlek

Idag hade vi temadag i skolan, och temat var kärlek.
Jag tycker inte att dagen var så jättekul, men självklart bättre än en vanlig skoldag. Först hade vi frågelådan och då fick vi ställa frågor till killarna (genom anonyma lappar) och de till oss. Efter det hade vi nått som hette "Love love love" och jag vet inte riktigt vad det var. Vi fick svara på lite påståenden och så.
Sist idag hade vi slöjd, fast det hade vi egentligen inte. Vi fick göra varsitt hjärta av papper, och de som blev klara fick så kuddar, men jag sydde ingen.


Den andra veckan på Bandit

Jag fick rida Bandit idag också.
Jag vet faktiskt inte riktigt vad vi gjorde, men vi red mest på volterna. Om jag ska vara ärlig tycker jag inte att det gick så speciellt bra idag heller, jag tror inte riktigt att jag och Bandit passar ihop. Lotta sa att det såg bra ut men att han blev lite överställd, alltså måste jag ta lite mer halvhalter. Problemet med det är bara att jag tar så många halvhalter jag kan hela tiden, jag vet inte riktigt hur jag skulle hinna få in fler. Nästa vecka ska jag ha honom en sista gång, så då får jag väl jobba lite på det :)


Jag har inte bra bilder på Bandit så ni får överleva med en till på Silver ^^

Min mobil är elak

Jag har haft en helt okej skoldag, och eftersom vi var på ungdomsmottagningen missade vi både svenskan och spanskan ^^
En dum sak som hänt är att min mobil har blivit jättekonstig. I flera månader har den stannat och hängt sig så att man har fått starta om den, men det har inte varit så jättejobbigt, men igår började den med att byta visningsbild två gånger och döpa om alla mina låtar, och idag så började den med att byta visningsbild igen och sedan raderade den alla mina låtar, bilder och videos :(



Ikväll ska jag rida :) Jag ska rida Bandit, en av fjordingarna. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra, men någonting inom dressyr blir det förmodligen ^^


Onsdagsmorgon

Godmorgon :)
Anledningen till att jag inte bloggade något mer igår var den att jag åkte till stallet även fast jag inte skulle, haha.
Jag kollade först på när Fanny red och sen på när min syrra red. Silver var ute på lektion, så jag hann inte vara med henne, men eftersom det inte var min skötdag är det ingen katastrof.



Jag ska till skolan om en liten stund. Vi har so, matte och engelska på förmiddagen, och egentligen har vi svenska och spanska på eftermiddagen, men alla tjejer i klassen ska till ungdomsmotagningen, så jag vet faktiskt inte vilka lektion vi missar.

Min söta lilla kisse gillar att sitta framför datorn


Min snygga planet

Jag har faktiskt haft en bra dag idag, även fast jag inte gillar tisdagar.
På bilden gjorde jag inte så mycket, på no:n började vi jobba lite med ljud, men inte så mycket, och på tekniken gjorde jag bara en planch, så det var inget som var direkt jobbigt :)

 

Ikväll ska jag inte till stallet, och jag har inte heller så mycket att plugga, så jag kommer kunna slappa och ta det lugnt, riktigt skönt efter en jobbig skolvecka! ^^


Söta lilla Silver

Jag är hemma från stallet nu :)
När jag kom dit började jag borsta Silver, men den som skulle rida henne kom. Hon sa att jag kunde fortsätta, så jag gjorde det :) Jag borstade, ryktade, kratsade hennes hovar, borstade hennes ansikte och man, och så borstade jag ur strykkapporna som vanligt. Hon var på bra humör idag men ville inte riktigt stå still när jag borstade hennes smutsiga ben, haha ^^
Den lektionen fick jag springa en liten tur. Bandit började skena (han blev förmodligen rädd) och då ville tjejen att någon skulle springa brevid henne, så jag fick göra det. Jag gjorde det en stund och sedan satte de på honom en inspänning för att han skulle lugna ner sig lite, och jag tror nog det var en av de första gångerna han har haft det, haha.
Efter lektionen fixade jag mer med Silver, skrev upp mig på filmkvällen och sedan var jag med Fanny i cafét en stund, men sedan kom min pappa och hämtade mig (:



Flytta hemifrån

Jag har precis kommit hem från skolan nu.
På mentorsträffen hade vi matteprov, och jag vet inte riktigt hur det gick. Det var ett oförberätt prov från kommunen, så det var med saker vi inte har jobbat med på länge, så vi får väl se, haha ^^ Vi fick också reda på resultaten till våra "riktiga" matteprov som vi hade i torsdags. Jag fick tydligen 36½/40, ett halvt poäng från mvg.
På engelskan hade vi redovisning, men bla. min grupp hann inte, så vi ska göra det på onsdag istället.
På hemkuskapen fortsatte vi att flytta hemifrån, haha. Vi skrev upp saker att köpa, och oj vad svårt det är att komma ihåg allting som behövs! Tur att det är några år kvar.


Alla hjärtans dag



Jag skulle egentlige ha laddat upp fler bilder, men min dator är så seg just nu, det tog en halvtimma att bara ladda upp den där bilden


Duktiga jag

Idag har jag varit väldigt duktig, haha ^^
Imorse, innan lunch, så städade jag först hos min hamster och sedan till mina fiskar, och efter lunch (vid halv ett) började jag skriva rent min uppsats och nu är jag klar med den! :) Jag har (tyvärr) lite mer saker att plugga, jag har nämligen två redovisningar nästa vecka, men sedan ska jag nog ta det lugnt och läsa en bok.

Jag hoppas ni har haft en bra dag ^^


Söndags morgon

Idag vaknade jag redan vi 8 tiden, min hamster väsnades så mycket, haha.
Jag har faktiskt inte så många planer idag heller. Jag ska städa hos min hamster, hos mina fiskar och jag ska plugga lite olika saker. Jag tror det kommer bli en bra dag ^^


Godnatt

Jag tänkte faktiskt gå och lägga mig om en stund. Egentligen är jag inte så trött, men det har blivit en vana att gå och lägga sig tidigt, och jag gillar det :) Imorgon ska jag upp tidigt och plugga också, haha.
På kvällen idag har jag inte gjort så mycket egentligen, haft myskväll framför en deckare på tvn med familjen och smsat med Johanna, en tjej som jag träffade på Karlshem i somras och som jag ska med på Nybygget i sommar. Jag längtar verkligen dit, och det är bara 140 dagar kvar. När jag började räkna var det över 200 ^^


Halta hästar

Jag kom hem från stallet för ungefär 1½ timma sedan, men jag orkade inte blogga just då, haha ^^
Jag har haft en bra stalldag, men det har varit lite tråkigheten. Vi sa farväl till Cream som ska avlivas på måndag, och vi fick reda på att Wilma var halt igen.
Vi hade endå kul, som tur var. Vi hjälpte till lite på en lektion, gjorde iordning hästar till proapå och sen smörjde vi och fixade med hästarna innan vi mockade och fodrade. Allt var som en vanlig lördag, haha.

 

Dionne

 




Wilma


Silver <3

Stall-lördag

Godmogon :)
Idag lyckades jag faktiskt vakna innan veckarklockan, vid halv 7.
Idag är det lördag (Men det hoppas jag inte någon har missat ^^), och då är det stallet som vanligt :) Jag kommer hem vid vanligt tid (runt halv sex) om de inte stänger tidigare eller något sådant. Jag har inga direkta planer, jag ska sköta om Silver och hennes utrustning och jag ska ha kul, haha.
Men vi ska också ta farväl av Cream idag. Hon har en cysta i bakknät och hon har haft så ont så länge nu utan att bli bättre..


Sista skoldagen

Jag är hemma från skolan nu :)
Jag har haft en bra dag. Först hade vi gymnastik och då spelade vi badminton, och efter det hade vi elevens val, då kollade vi på film som vanligt. Filmen hette "Alive" tror jag, och den är baserad på flygcrashen i alperna på 70-talet, om jag minns rätt.

Jag tror inte jag ska göra så mycket idag. Det har varit en så jobbig vecka att jag behöver slappa lite. Jag ska dock plugga lite, men inte så mycket ^^


Söta lilla Cream

Jag kom hem från stallet för en stund sen, så det blev inte så mycket tidigare iallafall, haha ^^
Anledningen till att jag var där längre än jag planerade var att Fanny var där fast hon sa att hon inte skulle komma, och då blev det roligare ^^
När jag kom fixade jag med Silver och hjälpte en tjej att göra iordning henne för hon skulle rida. Hon var på bra humör idag och lika gullig som vanligt.
Efter att de gått ut tvättade jag hos Silver, och sen fodrade vi med hästarna. Jag gick också och skrev i skötarboken. Lotta nämnde min prao idag, och hon sa att hon skulle köra med mig, haha :)
Efter det så gick jag och (försökte) gosa lite med Cream en stund. Det är en häst som är.. Väldigt sur att göra iordning, och nu har hon varit halt i nästan ett år tror jag, hon har en cysta i bakknät, så hon ska avlivas :( Det är så synd, för jag gillade att rida henne.
När jag var där inne såg jag iallafall att hennes vattenkopp var helt svart av smuts, så jag stog och skrubbade bort det, och sen tog jag en skurborste och kämpade för att få bort allting i krubban.
Efter det så gosade jag lite mer med henne, jag hittade henne speciella ställe ^^
Vi stannade till ungefär sex och sen kom mina föräldrar och hämtade oss.


Tidig Torsdag

Jag har redan slutat, så jag är hemma nu :)
Egentligen har jag inte slutat, utan våra datorer i skolan fungerade inte och alla i klassen behövde en, så efter 1½ timme utan någonting att göra (vi underhöll oss med att kasta flygplan och pappersbollar) så fick vi gå hem för att göra det, så det är vad jag ska göra nu.
Jag har haft en okej dag. Spanskan var inte det roligaste, och provet var inte direkt på det de skulle. Sen hade vi matteprov, och det gick så himla dåligt, haha. För första gången i mitt liv var det en uppgift jag inte änns kunde gissa på, och det var en massa andra som jag vet att jag har fel på :( Jag får väl hoppas att det går bättre nästa gång ^^


Snabb-bloggning

Idag är det torsdag igen, så därför blir det ingen mer uppdatering förrens jag kommer hem från stallet, men det blir nog tidigare än vanligt, våra nybörjare har teori.
Idag har jag matteprov och spanskaprov.. Spanskaprovet struntar jag i, men matteprovet hoppas jag det går bra på.


Dagens ridlektion

Idag hoppade vi på ridningen, och jag fick fjordingen Bandit. Det var första gången jag någonsin red honom.
Vi skulle hoppa på volter, och jag vet faktiskt inte hur det gick. Egentligen tänkte jag inte så mycket på att det var hoppning, jag jobbade honom på volten och hoppade när jag skulle.
Jag själv tyckte inte att det gick så bra idag, men då menar jag inte själva hoppdelen. Jag tyckte att det gick fort, att jag inte fick någon bra ställning på honom och att vi bara bråkade med varandra, men mitt i lektionen berömde min ridlärare mig för att jag hade haft så bra ställning hela tiden, och efter lektionen sa hon att han gått jättefint, och min mamma sa att det såg ut som att jag ridit honom jättemånga gånger och att allting såg jättebra ut.. Vi får se hur det går nästa vecka, då har vi dressyr och jag får en chans att jobba med honom, innan dess kan jag inte riktigt utala mig om vad jag tycker om honom.
Jag kommer iallafall ha träningsvärk i armarna/axlarna imorgon, haha ^^


Onsdag

Jag kom hem från skolan för en liten stund sen ^^
Jag har haft en bra dag. Först hade vi so och jag skrev klart min uppsats. Den blev på 34 handskrivna A4-an, haha. Det kommer bli väldigt lite på datorn sen, för jag skriver ganska stort.
På matten hade vi genomgång och nu fattar jag lite fler saker, och vi hade nästan ingen engelska för vi drog över så mycket med matten.
På svenskan hämtade vi fakta om Ryssland och på spanskan översatte vi en text jag redan gjort.


Tisdag

Jag kom hem från skolan för ungefär en halvtimma, och nu sitter jag och gosar med min söta kisse ^^
Jag vet faktiskt inte riktigt hur min skoldag har varit. På bilden gjorde jag en framsida till min bildbok, så nu är den klar att inlämnas nästa vecka. Efter det hade vi No och jag har lyckats släta ut ännu några frågetecken. Vi kollade på en jätteintressant film om rymden också.
Våran sista lektion var Teknik, men vi fick välja om vi ville ha matte istället, så det hade jag. Där fick jag också lite koll på saker jag inte kunde förut, det är skönt :)


Silvers snygga blåa täcke

Jag kom hem från stallet för ett tag sen, men jag har pluggat sen dess.
Jag har haft en bra stalldag, även om jag inte gjort så mycket. Jag har skött om Silver-tjejen och hon hade sitt snygga blåa täcke på sig ^^ Hon var på bra humör och jag han pyssla med henne ganska länge innan hon skulle gå på lektion. Hon gick med i en hästgrupp som hoppade, och jag kollade på den.
Efter det åkte jag hem.. Haha, det låter inte kul, men det var det ^^


Stress

Min syster är inte hemma så jag måste gå ut med Daisy innan jag åker, så jag hinner inte blogga.
Jag har haft en bra dag i skolan, men vi hade oförberätt matteprov :/

Har ni haft en bra dag? ^^


En till plugg-söndag



Jag har tagit mig en liten paus från pluggandet nu, så jag passa på att blogga innan jag kör igång igen ^^
Jag har inte direkt så mycket att berätta om min dag, jag har ritat till bilden, så nu är min rymdbok klar, och jag har skrivit rent hemkunskap, så nu är den klar. Spanskan, matten och engelskan har jag börjat med, och jag har skrivit lite mer på min so och no uppsatts. Den är på 22 handskrivna A4-an än så länge, och den är inte klar, så jag ser inte direkt fram emot att skriva rent den, men det är det jag ska göra när jag bloggat klart.

Jag hoppas att ni har haft en bra dag ^^


En helt vanlig söndag

Idag ska jag inte göra så mycket, som vanligt, haha :)
Jag ska nog bara plugga, har ganska många saker som måste bli klara den här veckan eller nästa, och så har jag matteprov också.
Det kommer nog bli en ganska seg uppdatering idag eftersom jag inte har nått att skriva om ^^

Lördag

Jag är hemma lite tidigare idag för de stängde tidigare.
Jag har haft en jättebra stalldag tillsammans med Fanny iallafall :)
När jag kom till stallet hjälpte jag en tjej att göra iordning skrållan och sen hjälpte jag en annan att sitta upp på Konsum. När jag kom in i stallet igen hade Fanny kommit och vi gick ner till ena hagen där det var ute lite hästar, bilder kommer lite längre ner.
När vi kom in hade det kommit lite barn från nybörjargruppen och jag hjälpte Linnea att göra iordning Daim. De hade Lotta som ridlärare och red över lite bommar. Jag fick släpa bommarna, haha. Jag fick också stanna och hjälpa till lite som jag brukar :)
Jag minns faktiskt inte riktigt vad vi gjorde sen, men vi behövdes inte på proa på ridningen så vi gick och åt lunch.
Efter att vi ätit så smörjde vi och sen fixade vi med hästarna ^^


Timmy och Konken


Milton och Konken


Timmy och Konken


Timmy, Konken och Milton


Konken, Milton och Timmy


Milton och Konken


Goliat, har en massa sår överallt efter att ha blivit biten


Milton


Timmy


Trött Meja


Silver <3


Silver <3

Förlåt om det blev lite mycket bilder, haha ^^

Lördag morgon

Idag är det stallet som vanligt då :)
Jag hinner egentligen inte blogga så mycket, jag måste äta och göra mig klar, men en liten snabb uppdatering hinner jag med.
Fanny kommer till stallet idag, jag har iallafall inte höra något annat. Jag tror att grupperna har markarbete idag, så då kommer de flesta bli glada.
Jag kommer stanna tills de stänger som vanligt, så jag kommer hem vid halv sex, haha ^^


Arashi Around Asia och Death Note

Jag har haft en riktigt bra dag idag!
När jag kom hem från skolan kollade jag på min Arashi Around Asia-dvd, och nu på kvällen har vi sett på Death Note :) Min familj uppskattade inte direkt filmern så mycket, haha ^^



Jag ska faktiskt ta att gå och lägga mig nu. Jag är riktigt trött och så är det ju stallet imorgon, och då blir det till att gå upp tidigt.

Jag hoppas ni har haft en lika bra dag som jag ^^


Sista skoldagen

Jag kom precis hem från skolan, eller ja, för en stund sen ^^
Jag har haft en helt okej skoldag, först gymnastik där vi hade lite olika bollsporter och sedan elevens val där vi fortsatte se en film vi började med förra veckan. Vi han inte riktigt se klart den.



Igår kom en film jag beställde den 25 december (om jag minns rätt), så den ska vi se på ikväll. Jag tror det kommer bli en bra kväll ^^


Sen uppdatering

Förlåt för att jag inte uppdaterade mer igår, jag glömde helt bort det!

Jag var i stallet igår, som vanligt. Jag skötte om Silver som var på bra humör som vanligt och jag hann fixa allt med henne innan våra nybörjare kom, och det var tur för den som skulel ha henne hämtade bara sadel och struntade i att borsta och kratsa hovarna. Madde fick Blue idag, vilket hon var väldigt glad över innan ridningen, men sen, när hon upptäckte hur seg Blue är, så ville hon byta, haha. Jag tror nog hon får rida Blue några gånger nu.
Efter deras ridlektion fick jag lära två av de i gruppen hur man mockar ridhuset och sen åkte jag hem vid halv 7.
Jag hade en bra dag :)


Krigarhjärta - Henrik Larsson

(Nu var det ett tag sen jag läste ut den här boken, men jag lovade att berätta om den och det hade jag helt glömt bort)

 

9-årige Eriks liv tar en dramatisk vändning när den lilla by han lever i skövlas av ett krigarfölje. Han blir tillfångatagen och förs som slav till ett stenbrott i det främmande och varma Söderland. Åren går och Erik växer sig allt starkare. Långsamt börjar han förstå att han inte bara är en vanlig bondpojke, utan att ödet har något mer i beredskap för honom...

Den här boken tycker jag är riktigt, riktigt bra. Man följer huvudpersonen Erik under väldigt många ur, utan att det känns som att det går för fort, och den bjuder hela tiden på nya saker att kasta sig över. Inte en sekund var det tråkigt att läsa den här boken, utan att följa någon som tror den är en helt vanlig pojke, som sedan tillslut får reda på sin sanna identitet..
Den här boken var verkligen jättebra och man går absolut mista om något om man inte läser den!

Studiedag

Jag gick upp för ungefär 45 minuter sen, för jag har studiedag idag :)
Trots att det är studiedag så kommer jag behöva plugga ganska mycket för att hinna klart med allt som ska lämnas in de veckor som kommer nu, men det gör egentligen inte så mycket. Jag kommer ändå ha tid till att spela gameboy och läsa någon bok, haha ^^

Jag hoppas ni får en bra dag ^^


Amigo

Idag var det dags för hästbyte för mig och jag fick en häst med namnet Amigo. Amigo är en häst, men inte jättestor, dock kändes han det när jag skulle sitta upp och av, haha ^^ Han brukar inte gå med i våran grupp eftersom han är häst, men idag gjorde han det av någon anledning.
Amigo är.. Väldigt seg, och det menar jag verkligen. Jag brukar säga att silver är ganska seg, men han är nog tusen gånger segare. Hur mycket man än skänklar eller använder spöt så går han ändå i slowmotion. Jag fick verkligen jobba, och det är bra :)
Det gick faktiskt bättre än jag trodde det skulle göra. Det var första gången jag red häst tror jag, så först hade jag lite svårt att vänja mig vid hans stora steg, och att han dessutom var så himla seg gjorde inte saken bättre. Ibörjan när vi galopperade blev det fel galopp, men det fixade vi till.
Vi hade bommar som låg efter volten ganska snävt så att man skulle behöva styra bra. Vi kom oftast bra på dom, dock var det mycket lättare i traven, då fick jag mer fart på honom. De sista galopperna gick också bra, jag fick upp lite fart på honom tillslut.
Det bästa med lektionen är att trots att det var första gången jag någonsin red häst eller honom så fick jag honom i form kortare stunder ibland, nu ska vi bara jobba upp så att det stannar där, haha. Nästa vecka får jag nog inte honom, för vi ska hoppa då och vad jag har hört/har för mig så brukar han inte gå med på sådanna lektioner.



Efter min ridlektion skötte jag om Silver. Hon gick inga lektioner idag, för den som skulle ha henne i min grupp bytte häst, och jag skulle ha bytt till henne om det inte var så att det var Amigos enda lektion. Sen skulle hon gå klockan 19.00, men den bytte också häst eller så kom den inte. Men jag tycker hon förtjänar en vilodag ^^

Det snöar i Stockholm

Snön öser ner just nu! Det har blivit ännu ett täcke på marken, och de hade in plogat så mina skor är blöta, haha.
Förutom det har jag haft en okej skodag, inte direkt den bästa i mitt liv. På so:n fortsatte vi skriva, jag är uppe i typ 18 handskriva A4-an, och jag fasar för att skriva rent dom.
På matten jobbade vi vidare och jag rätade ut lite frågetecken, och på engelskan fick vi reda på vilken del av arbetet vi ska redovisa. Jag fick "The space trip", så till näst-nästa vecka ska jag lära mig min text utantill.



Till lunch så fick vi någon biff/köttsak och potatis, eller det var iallafall meningen att vi skulle få det. Vi gick dit efter våran sista lektion, som vanligt, och när vi kommer dit får vi veta att potatisen är slut! Så vi satt där och fick äta en sån där köttklump till lunch bara, gott.. Senare tog tydligen dom också slut, så jag vet inte riktigt vad resten fick göra.

Vi hade svenska efter lunchen, och jag kan väl inet påstå att det gick så bra, vi är en grupp som inte är så bra på att jobba med varandra direkt. Men vi kom en bit framåt och är klar med en av två uppgifter. Efter svenskan hade vi spanska och då hade vi först prov och sedan översatte vi någon text, och jag kan inte direkt påstå att det var kul.

En lugn kväll

Nu har jag hunnit spela ganska länge, det är kul :)



Jag har faktiskt inte pluggat så mycket idag, bara lite spanska och engelska. Det känns skönt. Jag har fortsatt spela lite och suttit framför tv:n med mamma. Vi var också på coop, för min pappa fyller år imorgon. Dock blev det ingen överraskning med presenten även fast vi åkte långsamt och världens omväg hem för att de skulle hinna åka till stallet, men det gör inget, haha ^^
Har ni haft en bra dag allihopa? :)

Nya spel

Spelen har kommit nu! Jag beställde dom på kvällen i söndags, och nu har jag dom här framför mig! Så himla snabba de var med att skicka ut dom, jättebra! Gissa om jag längtar efter att få spela! :D



Jag har haft en bra skoldag, först bild, sen no och sist teknik.
Bild läraren var sjuk, så vi hade vikarie. Det gick väl så bra en bildlektion kan gå för mig, haha. Jag blev klar med en till bild iallafall, så nu har jag bara en kvar :)
På no:n som vi hade sen minns jag inte så mycket av, men vi läste lite på datorerna och så. På tekniken hade vi först matte, för vi missar en lektion på torsdag, och sedan det vi skulle göra. Vi delades in i grupper och vi ska jobba om en uppfinning. Jag gick efter halva tekniklektionen, det var min tur att ha kontroll hos skolsyster. Jag kan tyvärr meddela att jag bara är 160,5 cm lång, vilket jag är ledsen över. Det är inte kul att vara kort :/ Förutom det så gick det bra där och sen gick jag hem direkt efter det :)


Teori

Jag åkte hem lite tidigare från stallet idag, dels för att Fanny inte var där, men mest för att första gruppen hade teori så jag hann sköta om silver innan den.
Silver var på bra humör idag, och jag han sköta om henne på alla sätt jag skulle och mysa en stund med henne :) Sen kom en i hästgruppen som skulle rida henne och jag kollade lite på den lektionen medans jag väntade på att min pappa skulle komma och hämta mig. Lotta var i stallet idag också, men jag såg henne bara en snabbis.


Coop Forum

Jag hade en bra skoldag idag :)
På morgonen satt jag och läste en bok och sedan hade vi mentorsträtt då vi svarade på lite frågor och sedan var det engelska. Vi skrev klart våran rymdresa, mer hann vi inte i min grupp.
På hemkunskapen åkte vi till coop och sen fick vi springa runt och hitta priser. Jag hann inte med tre saker, annars fick jag med allting.
Det var faktiskt svårt att hitta allting, och man råkade hela tiden glömma något så att man fick gå tillbaka, haha ^^


RSS 2.0