Lilla moonlight verkar må bra

Skötte om silver direkt när jag kom till stallet. Hon var på superbra humör, haha ^^ Lotta kom och sa till mig att jag får fortsätta rycka hennes man när jag vill också och sa det även till en annan ridlärare så att de vet varför jag gör det. Hann inte rycka mycket alls idag, hon skulle nämligen gå på första lektionen. Pysslade iallafall med henne, fick även sadla och så. Sedan kom ryttaren och samtidigt ville lotta ha min hjälp. Moonlight fick ju korsförlamning i lördags och veterinären hade sagt att hon ska bli longerad varannan dag och vara ute i hagen varannan. Lotta skulle alltså longera henne och jag fick vara med. Jag har longerat förut, en gång på karlshem, men jag sa att jag inte direkt kan, haha. Lotta visade iallafall hur man gör, eller ja, hon pratade meddans hon gjorde. Moonlight var superglad över att få röra sig, bockade och skuttade, stack iväg i full galopp och hade kul, haha. Söt som tusan var hon iallafall. När lotta var klar med henne fick jag skritta henne (för hand alltså) några varv runt ridhuset och sedan tog jag in henne.
Tvättade hos silver, var med ame (alltså amanda, om någon missat det) och kollade på en lektion. Efter det ryktade jag silver och hade det mysigt ^^


Onödig skoldag nummer ett

Dagen har varit okej. Gjorde ingenting alls på no'n, vi skulle svara på lite frågor som jag nästan var klar med så jag satt och gjorde ingenting (lyssnade på musik alltså) ett tag. Sedan gick vi egenom frågorna och hade frågesport i grupper. Min "grupp" bestod av mig och en till tjej. Vi var inte alls så bra, haha. Hade bara 7/11 rätt, får nog plugga lite mer till provet!
Sedan hade vi spanska då och.. Vad gjorde vi? Kaos var det, som det alltid är. Fick då höra något helt nytt idag. "Man får inte ha kryddor på lektionen!", någon som hört det någongång? Haha, nu har jag det. Ni förstår alltså att det är väldigt rörigt, och ändå är vi ungefär tio elever.. Iallafall, vi översatte lite texter på lektionen, hann inte mer eftersom det var så rörigt. Haha, det är nästan komiskt.
Är hemma nu iallafall. Ska till stallet om ett tag och sköta om silver, vet inte hur länge jag blir borta. Uppdaterar när jag kommer hem iallafall ^^


Måndag

För en gångs skull känns det rätt okej med måndag, haha. Jag är trött men inte sådär överdrivet. Dock lär jag bli det eftersom jag har två timmar no som första lektion. Har sedan spanska efter lunch och slutar tidigt, tror jag? Jag har ingen koll direkt, haha.
Men nu måste jag sätta fart, ha en bra dag allihopa ^^


Bildbrist på högnivå ^^

It's a magical song :D

Tog en paus i pluggandet, har bara stora, jobbiga saker kvar att göra. Tror jag, haha. Ska fortsätta plugga om ungefär en kvart då, tills dess ska jag göra nått kul. Jag var lite korkad och läste en sorglig fic om aiba och så satte jag på magical song, ingen bra kombination, haha.
Grymt onödigt inlägg, i know, men jaja ^^


Pluggdag

Pluggdag idag då, alltså ingen uppdatering om inget kul skulle råka hända. Baba'

Bara för att Silver är bäst på alla sätt och jag älskar henne.

Borstade silver när jag kom till stallet. Sedan kom den som skulle rida så jag hjälpte ryttaren att göra iordning henne, fick även leda. Hjälpte till efter lektionen också, sedan kollade jag på linnea som red Daim.
På provapå blev moonlight dålig så jag och amanda fick springa och hämta personal + ny häst till ryttaren. De misstänkte att moonlight hade korsförlamning, hon skakade en massa och så. Senare verkade hon iallafall må mycket bättre.
Vi åt lunch och smörjde sedan. Långsamt, som vanligt, hehe. Tog in lite hästar från hagen, jag tog marcos som vanligt. Fodrade också. Sedan frågade Lotta om jag kunde rycka man. Jag sa som det var, jag har gjort det en gång på Silver men njee. Hon frågade då om inte silver var jobbig, och då sa jag att hon var jättesnäll när jag gjorde det, vilket hon var. Lotta skulle då visa mig hur man rycker man, på silver då, och.. haha, det gick inte bra. Silver är inte lätt att rycka på, hon blir helt hysterisk. Hon tryckte upp lotta mot väggen flera gånger och slängde sig åt alla håll. När lotta väl tog sig ut därifrån så sa hon ungefär "jag hatar den här hästen" hahaha. Sedan sa hon att jag är den enda som kan rycka manen på henne. Om de, personalen, ska göra det måste de bremsa henne. Så hon sa att jag fick ha det som mitt lilla projekt, att rycka manen på Silver.
Så det var vad jag gjorde, jag ryckte hennes man. Jag ska inte ljuga eller något. Hon var uppskärrad och så men hon lät mig ändå rycka den. Hon tryckte inte upp mig mot väggen eller kastade sig, bara ruskade och skakade på huvudet. Jag tog inte så mycket, dels för att jag tycker hon är grymt söt i lång man, dels för att den var så ojämn från början så jag ville mer få den jämn och dels för att jag inte skulle hinna. Vill inte gå för fort fram när hon tycker att det är jobbigt. Så vi tog lite lagom, skulle inte tro att någon annan än jag ser att den är ryckt.
Men det kändes ändå stort, om ni förstår vad jag menar. Att lotta sa till mig att jag är den enda som kan rycka hennes man, att de inte klarar av det.
Jag älskar dig Silver, mycket mer än du älskar mig. Men det gör inget för du är bäst.


Söt, haha ^^

Lördag

Då blev det äntligen lördag då. Om ungefär en timma ska jag åka till stallet (och jag kommer förmodligen få springa på nybörjarlektion) och sköta om Silver. Haha, det kommer ju bli massa annat också, men.. jaja ^^ Amanda kommer, fanny är sjuk så det finns ingen chans att hon dyker upp. Bli firsk fanny!
Men nu ska jag hitta på något att göra. Ha en bra dag ^^


Ni skulle bara våga dö, okej?

Bara för att Aiba Masaki är bäst


http://www.youtube.com/watch?v=8jwrxW8Rry0
yt sammarbetar inte så det blir länk bara, höhö :<


Det här inlägget borde inte ligga på den här bloggen men det här solot är så bra att det måste ligga på båda bloggarna, haha.
Det här är Aibas nya solo då och det är bäst. Haha, är mycket död nu. Längtar verkligen tills dvd'n landar i min brevlåda så jag kan se den i stort format.

En fredag som den ska vara när den är bra

Jag har haft en riktigt bra dag idag :) Egentligen inte men.. Jag är glad och då blir allt bra ^^
Hade träslöjd första timmen(timmarna, haha) och jag och sanna fortsatte med våran tax. Vi blev inte klara men har inte så långt kvar, vi borde hinna nästa vecka. Den är ful som stryk men uppfyller de kraven vi har på oss. Och den kan både stå, sitta och ligga, haha.
Hade spanska efter lunch och vi skulle ha muntligt förhör på klockan (även fast vi redan kan den, haha). Dock blev det inte så, skönt det. Vi skrev någon liten.. Berättelse och fick något häfte om konstiga verb, sedan så slutade vi.
Nu ska jag gå och.. Leva, haha. Ha en bra dag ^^


Fredag

Äntligen fredag, igen. Har två lektioner idag, slöjd och spanska. På slöjden ska jag och sanna bli klar med våran tax, vet inte om vi hinner det.. Den lär bli grymt ful iallafall, haha. På spanskan har vi muntligt förhör, jag har inte pluggat. Jaja, det får bli som det blir. Sedan ska vi typ översätta någon text också.
Slutar rätt tidigt och ja.. uppdaterar när jag kommer hem ^^


Intressant bild, jag vet ^^

Silver är superbäst

Hade bra skoldag idag, den var helt sjuk faktiskt, haha. På ett bra sätt, tror jag.
Åkte till stallet sen. Skötte om Silver lite snabb först, sedan skulle hon gå. Tvättade spiltan och fixade lite andra saker. Skötte om Silver mer när hon kom in, hon var supersöt och på ett strålande humör ^^
Madde hade Cilvia idag och de hade markarbete. Jag stod på mitten och fick springa när de skulle galoppera. Cilvia är väldigt.. Storgalopperad och behöver mycket fart = jag springa fort, haha. Först gick det inte så bra, det blev bara trav, men när jag fick ett spö i handen gick det lättare, fick bara springa som tusen ;D
Åkte hem efter lektionen, eller nja, gjorde lite annat först ^^


Torsdag

Idag är jag lika stressad som alltid, haha.
Går länge i skolan idag och åker till stallet på direkten, alltså blir det ingen uppdatering förrän jag kommer hem från stallet. Skönt va?
Jag har två långa och en kort lektion, engelska, no och matte. Gillar ingen av dem så mycket, höhö.
Men nu ska jag väl sätta fart. Ha en bra dag allihopa ^^


Bandit, lektion ett

Gaaaah, jag är så frustrerad! Borde inte blogga då men gör det ändå.
Red Bandit idag (sa ju att det skulle bli fjording eller amigo, haha). Och det var så jävla tråkigt. Förlåt men.. Gah, vad tråkigt det var! Jag tror aldrig att jag varit med om en så tråkig lektion förut. Vi gjorde ingenting på hela timmen, kul va? Travade runt, skulle typ träna på sits/ställningen men vi gjorde inget? Ett par skänkelvikningar i trav då, volter och.. Skit. Men fan vad tråkigt det var, haha. Ingen galopp blev det heller, är vi så dåliga? Antar väl att vi inte hann, men fan.. tråkig lektion.
Iallafall. Jag och Bandit = kaos. Nejmen jag passar inte ihop med honom och då går det skit och ingen blir glad och nöjd. Gaaah. Gick inte alls bra idag då, han kom väl ner ibland men jag förstör ju allting hela tiden. Tjockis kan ju, är ju jag som rider som en kratta.
Nä, idag var lektionen som att kasta pengarna i sjön. Lärde mig ingenting och fick inte ut något av det. Så tråkigttråkigttgråkigt var det faktiskt, iallafall enligt mig. För vi gjorde inte ett skit, helt ärligt. Inte någonting.


Musik och so

På musiken fortsatte vi att träna på lite bokstäver på gitarr och synth, jag är verkligen dålig. Det går bra att spela dem en och en men när de ska sitta ihop blev jag förvirrad, haha. Vi började skriva på våran text och den är lite lagom sjuk. Får se hur det här slutar, haha.
På so'n så svarade vi på frågor hela lektionen. Jag kunde inte alla men gjorde väl okej-många. Smsade lite med Pooni och ritade lite djur samtidigt bara, haha.
Ska till stallet senare och bloggar efter det. Tippar på fjording eller amigo, yay.


Jag vill rida Silver :<
(och fanny har tagit bilden, tror dock inte att hon skulle bli sur
om jag inte skrev det men jag skriver det ändå ^^)

Onsdag

Onsdag idag då, vilket betyder att efter imorgon är det nästan helg! Jag har bara två lektioner idag + mentorsträff och slutar rätt tidigt. Har.. musik och.. so tror jag. Det skulle vara en skön dag men just nu gör vi inget kul på någon av lektionerna, haha. Vi ska typ skriva låttext på musiken och svara på frågor på so'n.
Sen blir det hem och slappa innan ridningen då. Tror jag får fjording/amigo idag, är inte så många andra lediga. haha.
Men nu har jag bråttom, som vanligt. Ha en bra dag allihopa ^^


Tråkbild, haha

Skoldag i tisdag

Skoldagen började med att jag satt och jobbade lite matte innan min första lektion. Vi hade även matte som första lektion, haha. Ligger före i planeringen nu, skönt.
Hade svenska sen och vi började med lite förberedelser inför nationella som är i början av februari. Ingenting speciellt alls då, haha.
Efter lunch hade vi so och hade en variant av nutidskrysset då, våran lärare gör frågorna och vi får inga alternativ, svårt! Jag hade bara 4/10 rätt, haha, jag är dålig.
Svenska igen sen, vi läste ett häfte och skrev lite på våra tema-skräck saker.
Hade gymnastik sist då. Vi gjorde inget kul alls, var dessutom i rackethallen i jordbro. Hade först uppvärmning där vi joggade i tip minuter och med armhävningar och sånt inblandat, kul.. Sedan hade vi ambulanskull så då blev det ännu mer kul. Jogga i en halvtimma, yay. Hah, inte för att det var jobbigt men för att jag envisas med att ha gymnsatik i tocka kläder så blir det varmt, hahah. Sedan lekte vi någon bollek som inte alls var kul. Mitt lag vann en gång och förlorade en, förlorar man får man göra tio upphopp, armhävningar och sit-ups. Kul.
Fick skjuts hem av en i klassen, eller inte hem men till handen, så skönt! Så jag kom hem halv fem istället för fem, yay ;D


Haha, vi låtsas som att detta har med skolan att göra ^^

Tisdag

Jag har en massa lektioner idag tror jag, inte ku. Först matte, sedan långsvenska, svenska och so, haha. Sist har jag tyvärr gymnastik i jordbro också.. Blä. Men jaja, har bråttom nu.
Jag hoppas ni får en bra dag ^^


Jag ska inte plåga er, lovar ;D

Höhö, är värsta dum nu. Eller flum. Så ska hålla mig till in andra blogg ;D Men lite snabbt om stallet då.
Kom dit, skötte om Silver och så.. Öhh.. Var med amanda, hon var kul ;D Sedan så kollade jag på en lektion och skötte mer om Silver efter det. Jag har för mig att jag och amanda gjorde nått kul idag, minns bara inte vad.. Åkte hem sen iallafall, skjutsade hem amanda också, hehe. Men det var allt. Baba'


Kort skoldag

Hade en rätt lugn skoldag idag. Först hade vi no i två timmar och gjorde inte så mycket, hade föreläsning och svarade på lite frågor. Efter lunch var det spanska och jag gjorde asbolut inget, haha. Jag och sanna gjorde en liten.. bild också, men den passar mer in på min andra blogg så ni får inte se den, mohaha. Haha, nej, nu ska jag gå och bli tråkigare. Uppdaterar nog mer när jag kommer hem från stallet ^^


Måndag

Och så var det måndag idag, haha. Minns inte alls vad jag har för lektioner idag. Eller jo, no och spanska. Usch, haha. Men jag slutar iallafall tidigt. Ska till stallet senare också och sköta om Silver.
Men ha en bra dag allihopa ^^


Vårvårvårvår

.

Ska plugga hela dagen idag så ni är befriade från min uppdatering, baba'

S

Har ingen alls lust att blogga här men jag gör väl det ändå.
Åkte till stallet tidigt och ledde trozina i första gruppen. Skötta om Silver innan det och hon var såklart lika bäst som alltid. Ledde sedan konken lite till och från på prova på och så.
Efter lunch var det skötarmöte, hände inte så mycket där. Smörjde sen som vanligt. Amanda åkte hem vid tre och då kom fanny, haha. Vi hade kul tills det stängde och sedan åkte vi hem. Var iväg och åt på kinarestaurang men nu är jag hemma igen ^^


Sten som i död

Satt uppe alldeles förlänge igår(/inatt, haha)så jag kommer nog vara trött idag. Jag ska iallafall till stallet om ett tag, är väl där om en timma. Gör väl allt vanligt, sköter om Silver, smörjer och tvättar, hjälper till där det behövs och så är det skötarmöte. 
Men nu måste jag springa, haha. Ha en bra dag allihopa ^^


Min kamera är lika stendöd som vanligt så ni får inga bilder idag heller ^^

Det nordiska muséet

Var på nordiska museet hela förmiddagen då. Sprang runt och hittade ingenstans, haha. Vi var väl där i ungefär en halvtimma, gjorde inte så mycket. Resan dit/hem tog en evighet.
Spanska efter lunch och vi hade läxförhör. Vi fick rätta själva så det var väl ingen fara. Efter det jobbade vi lite med klockan, haha. Lärde oss den i sexan men repetition är bra ^^


Jag vill ha vår och sommar nu.. Haha ^^

Fredag!

Åh, äntligen fredag! Ska på museum direkt på morgonen, tar en timma att åka dit och vi ska bara vara där i typ tjugo minuter, haha. Sedan har jag spanska och läxförhör sista timmen. Sedan slutar jag! ^^


Intressant bild, hahah

En snabbis i stallet

Var glada att jag inte var hemma så jag kunde blogga om skolan, det skulle inte bli ett kul inlägg.
Iallafall, åkte till stallet direkt så jag var där innan fyra. Skötte om sötaste Silver i kanske en och en halvtimma och ja.. Sedan åkte jag faktiskt hem. Behöver verkligen plugga och kände inte för att vara så.. Social idag, dålig skoldag, haha. Silver fick mig iallafall på bra humör ^^


Jättegammal bild, haha ^^

Torsdag

Idag är det torsdag, en dag närmare lov! Jag har två lektioner idag, engelska och no. Båda är tyvärr jättelånga så jag slutar sent ändå. Eftersom jag ska till stallet direkt efter skolan kommer jag inte hinna blogga innan jag kommer hem från stallet, men det blir väl bra. Då slipper ni höra allt om min skoldag, haha. Men jag tror att vi ska få skriva till våra brevvänner på engelskan, jag vill! Hahaha, men nu måste jag skynda. Ha en bra dag allihopa ^^


Jag tror jag fortsätter på jag-vill-ha-vår temat :D

Nanook, tredje passet. Varning för långt och tråkigt inlägg

Jag red Nanook idag, tredje och sista gången. Han var supersnäll att göra iordning honom men jag hade honom vänd i spiltan då jag inte vill utmana lyckan genom att sadla honom ovänd. Men det verkade nästan onödigt, han hade öronen framåt när jag sadlade och drog sadelgjorden, haha.
Ridningen iallafall. Vi började med att rida fram på lite volter och så i skritt och trav (kan säga något fel, dåligt minne ju ^^). Sedan red vi som ett timmglas med skänkelvikningar eller hur man ska säga. Skänkelvikning från ett hörn till medellinjen (till x) och sedan därifrån flytta ut till nästa hörn igen. Man gjorde likadant på andra sidan, alltså blev det som ett timmglas. Bra övning, tycker jag, då hästarna blev lösgjorda i båda sidorna och så.
Vi gjorde likadant i trav sedan och red lite mer på volter och så.
Nu till.. Hur det gick. Enligt Carro var mina skänkelvikningar skitbra och perfekta, han gjorde tydligen helt rätt i både skritt och trav efter ett par gånger, när jag hittat knapparna. Han var duktig på volterna och så också. Sedan så.. Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag tycker inte att det gick bra för.. Nää, går inte att förklara, haha. Det låter tillochmed konstigt i mitt huvud. Men Carro sa att han var skitfin och det var han väl. Eller inte skitfin men helt okej-fin. Han gick i form faktiskt, mycket. Han blir så himla mycket finare då, fast haha, det blir ju typ alla hästar. Nanook är ju, som jag sa förra veckan, felbyggd/byggd i nerförsbacke och har urusel kondis så när vi hade ridit skänkelvikningar nästan hela lektionen och han flyttat exakt som han skulle och gått i en fin form (jag upprepar bara carros ord, ingen får ta det som skryt eller nått för jag vet att jag inte rider bra) så lixom.. Han orkade inte mer sen, haha. Första galoppen gick inte alls bra. Han ville bara slängtrava in i den och det får han ju inte göra för mig så det tog ett tag innan det blev rätt, då var han fin iallafall. Andra galoppen (det var bara två, haha) var i slutet av lektionen, nästan sist, och då var han.. Helt död. Hahah, han orkade inte ens slängtrava, istället försökte han stanna och backa. Det slutade med att jag helt enkelt fick driva honom i galopp, ha helt långa tyglar, riktigt.. skänkla (inte snyggt då, haha) och använda spöt och ändå orkade han knappt, haha. Galopperade något varv och sedan fick det vara bra, annars skulle han väl stupa, haha.
Travade av honom sen, lättridning. Han var verkligen jättetrött, orkade knappt gå (eller springa) och var rent ut sagt skitjobbig. Mellan sina små ryck han fick gick han väl bra iallafall ^^

Oj vilket lång inlägg det blev! För den som inte orkar läsa hela (eller inte fattar ett skit): Jag red Nanook. Vi red skänkelvikningar största delen av lektionen, i skritt och trav och åt båda hållen. Enligt ridläraren blev de perfekta. Han gick i form i båda skritt och trav men i slutet var han så trött att han inte orkade mer, haha ^^





Måste bara skriva lite till. Efter lektionen skötte jag om honom, såklart. Vände inte på honom eftersom jag tycker att han ska få vila och så. Jag stod och borstade honom i en halvtimma och fan vad han mös, haha. Han var supergosig, gav mig massa pussar, ville bli kliad hela tiden och en massa sånt. Stod verkligen och borstade länge och.. Mysigare och snällare häst får man leta efter, haha. Jag satt nästan där och skrattade när jag såg hans varningsskylt och allt sånt där. Jag vet att han har blivit snällare än han var förut men många inser inte att han är så här himla snäll. Gick förbi en ridlärare som verkade oroad över att jag höll på med honom utan att vända honom eller något men.. Det behövs ju inte?
När jag äntligen borstat klart honom, kliat honom ungefär överallt tills mina armar var döda och kratsat hovarna tvättade jag i hans spilta. Vattenkoppen och krubban var äckligt smutisga, verkligen hemskt smutsiga.. Nu är det iallafall rent ^^ Han var jätteintresserad när jag stod där och tvättade och skulle komma och butta hela tiden för att se vad jag höll på med, haha.
För att avsluta det här: Jag gillar verkligen inte att rida Nanook, det gör jag inte. MEN jag gillar att sköta om honom, just för att han är så mysig och verkligen uppskattar det. Lilla sötis ^^

Onsdagens dag i skolan var inte lång

Skoldagen var faktiskt bra. Lekte lekar på mentorsträffen men jag var inte med, hehe. På musiken fick vi lära oss spela lite gitarr och synt. Jag kan nu spela.. Tre bokstäver (en med en sju'a) på gitarr, förenklade typ, och lite fler på synt då, haha. Jag var inte alls bra men det var rätt kul ^^
På so'n var det föreläsning och sedan fick vi jobbade med en massa instuderingsfrågor, inte kul.. Men det gick rätt fort. Efter det slutade jag ^^


Jag vill inte ha snö längre :<

Onsdag ^^

Åh, äntligen onsdag! Då är det inte långt kvar till helgen ^^
Har en rätt bra skoldag idag tror jag. Först mentorsträff, sedan musik och efter lunch har jag so, sedan slutar jag. Slutar typ redan halv två, så skönt ^^ Ska till stallet senare ikväll, ridning, men inte förrän vid fem. Eller ja, jag ska åka så jag är där då. Stackars Amanda är sjuk-sjuk (sådär så det skulle vara farligt att rida om det var som igår iallafall) så hon kommer nog inte, tråkigt.
Jaja, nu måste jag skynda mig, ha en bra dag ^^


Funktioner och cirklar

Vi hade matte på morgonen, gick inte speciellt bra för mig. Funktioner är inte min grej, höhö. Sedan hade vi svenska och.. Läste några texter och skulle skriva lite personbeskrivningar och så. Min person blev inte som jag tänkt mig så det gick inte så bra, haha. Hade svenska efter lunch så då fortsatte vi bara.
Sedan hade vi so och nutidsorgentering. Hahahah, jag hade bara 5/10 rätt.. men det var svårt! Vi fick inga alternativ utan skulle kunna helt själv och så, och jag är dålig på länder/städer.
Vi hade gymnastik sist och våran lärare var sjuk. Vi hade då cirkelträning med en annan lärare. Det var inte så jobbigt som det brukar vara men å andra sidan fuskade jag när vi var inne på tredje varvet, haha. Kommer säkert ändå ha lite träningsvärk imorgon, skulle vara typiskt mig ^^


hat i repris ;D

Tisdag

Tisdag idag, inte kul. Matte, svenska, so svenska, gymnastik. Blä. Slutar vid fyra. Vi ska iallafall vara på skolan, om vi var i rackethallen skulle vi komma hem sent. Hahha, vi ska dansa idag med, pardans. inte kul men.. Välja får man ju inte, och det kunde ha varit värre.
Men ha en bra dag allihopa ^^


Silver är söt

När jag kom till stallet skötte jag om Silver på direkten. Hon skulle gå första lektionen men den ryttaren är alltid sen så jag hann fixa med henne länge, sedan fick jag sadla, tränsa och ta ut henne i ridhuset innan ryttaren kom. Lite dålig stil tycker jag, att komma så sent. Hon brukar komma typ en kvart efter att de börjar rida, kul för de andra i gruppen. Jaja, hon kanske går sent i skolan och inte får skjuts, inte vet jag.
Tvättade hos henne sedan iallafall och gjorde rent grimman. Kollade på en lektion och pysslade lite med Silver när hon kom in igen ^^


Måndag inlägg nummer 2

På mentorstäffen gjorde vi typ ingenting. Jag försökte få reda på mer om fredag (vi ska på museum då) men våran mentor visste inget, jippie. Sedan hade vi no, föreläsning och sedan labbade vi lite. Handlade om elektricitet och var inte så kul.
Efter lunch var det spanska och snacka om kaos. Vi var typ.. tio stycken + lärare och ändå var det verkligen rörigt. Sedan kastades typ hälften ut och då blev det lite bättre, haha.
Ska till stallet om en stund. Bloggar mer när jag kommer hem.


Ser ni, en riktig tallrik! Dock har vi fått äta med plastbestick igen sedan vi fick dem.. Haha ^^

Måndag

Usch, redan måndag igen. Har inga roliga lektioner idag, mentorsträff, no (två timmar) och spanska. På mentorsträffen måste jag komma ihåg att vi inte fick något veckobrev, han hade stavat fel på vårat namn i mailadressen så.. På no'n vet jag inte vad vi ska göra och inte på spanskan heller. Jag slutar rätt tidigt tror jag. Men nu måste jag sätta fart om jag inte ska komma försent, haha.
Ha en bra dag allihopa ^^


Söndag

Har pluggat till ungefär nu. Bara spanska och engelska, kommer inte ihåg vilka mer ämnen vi har läxor i.. Haha, smart ^^ Har iallafall tagit paus nu, tror den kommer bli lång. Kanske åker iväg och gör något om jag hinner.
Men ni får ha en bra dag allihopa ^^


Hahah, jag gillar inte att min mobilkamera ger gula ögon :<

En dag i stallet utan nödvändig rubrik

Kom till stallet någon gång innan nio. Skötte om Silver tills hon var fin-fin. Första lektionen hade teori så jag hann länge och slapp leda ^^
Till nästa grupp hjälpte jag Linnea göra iordning Daim. De skulle hoppa idag och på lovet var Linnea med om en olycka när de hoppade på ridlägret så hon var väldigt nervös. Hon hoppade två gånger när jag sprang brevid, sedan ville hon inte mer. Inte alls konstigt, med tanke på vad som hade hänt. Silver hade kul på den här lektionen vilket gjorde att hon stod på mitten nästan hela lektionen för att ryttaren inte vågade rida. Haha, lilla söta Silver.
Gjorde sedan iordning Silver till prova på och tog ut henne. Fick leda Daim men ryttaren tröttnade i halvtid så det blev inte så mycket springa.
Vi tog in lite hästar efter prova på, sedan åt vi. Vid lunch dök Fanny upp, yay! :D Vi åt jättesegt och när vi var klara smörjde vi. Jag och amanda hade lite kul (höhöhö) så vi blev lite sega. När vi var klara pysslade jag med Silver, tvättade hos henne, mockade och fyllde höpåsar. Innan vi åkte hem lekte amanda och fanny lite i snöhögarna utanför blåkulla och vi hade snöbollskrig, haha ^^


Lördag

Jag lyckades släpa mig upp ur sängen idag, förra veckan försov jag ju mig i en timma. Jag ska åka.. Om typ fyrtiofem minuter så jag ska gå och klä på mig, fixa matlåda och lite annat. Jag vet inte riktigt när jag kommer hem men det blir väl vid fem någongång.
Ha en bra dag allihopa ^^


En typisk fredagskväll

Vi hyrde en film som vi nu kollat på. Är jättetrött så jag ska gå och lägga mig ungefär nu. Imorgon ringer väckarklockan sju för att jag ska upp till stallet. Haha, på söndag får jag äntligen sova ^^
Men godnatt nu, allihopa. Ha en bra kväll ^^

Läsa, läsa, läsa!

Åh, vad skönt att det är fredag! Därför tänker jag gå och sätta mig med en god bok och bara läsa, men jag måste blogga lite först ^^
Hade (trä)slöjd hela morgonen. Vi fick en startuppgift att börja med med lite olika krav. Man kunde vara två/tre i grupp så jag är med Sanna. Vi skulle göra en ödla, hon och jag, men det blev en tax. Hahha. Vi har dock lååångt kvar, får se om vi hinner..
Efter lunch var det spanska. Jag får behålla samma lärare som förra terminen, skönt! Det var bara våran klass också så det var lugnare än vanligt. Vi gjorde inte så mycket, jobbade lite med en text och så. Läraren trodde att vi slutade tidigare än vi egentligen gjorde så vi fick gå typ en halvtimma förtidigt, haha.


Fredag

Äntligen fredag! Den här veckan har varit jättelång och jobbig, haha. Idag har jag slöjd och spanska, inget mer. Slöjd hela förmiddagen och sen en timme spanska efter lunch.
Har inget mer att säga och jag har bråttom så.. Baba' ^^


Silver, helt enkelt

Orkar inte skriva om skolan så vi tar lite stall istället ^^
Åkte dit direkt efter skolan och skötte om Silver. Hann sköta om henne tillräckligt länge för att få henne ren och fin innan hon skulle på lektion. Fixade benskydden och allt sånt också. När hon gått ut tvättade jag spiltan också.
Fick göra iordning Moonlight till en lektion, sadla och tränsa, och sedan hjälpte jag Madde som skulle rida Cilvia. Gruppen hade gjorts om helt så vi fick stå inne på mitten hela lektionen. Cilvia blev jättepigg så jag fick springa med, haha. Lite motion är ju bara bra ;D
Efter lektionen pysslade jag lite mer med Silver, borstade av henne, kratsade hovarna och ja.. Gosade ^^ Bara hade det brabra helt enkelt. Hon var jättemysig, som alltid. Söta lilla Silver ^^


Torsdag

Idag är det torsdag, vilket betyder att snart är det helg! Jag slutar rättt tidigt idag, någon gång efter tre. Åker till stallet ungefär på direkten skulle jag tro så jag hinner inte uppdatera.
Jag har bara tre lektioner idag. Först engelska i 2½ timma, sedan no i 2 och sist matte i 55 minuter. Haha, jag börjar lära mig mitt schema nu.
Men nu måste jag sätta fart så jag inte bli sen, vilket jag redan är.
Ha en bra dag allihopa ^^


Andra passet med Nanook

Red Nanook idag. Visste att jag skulle ha honom eftersom jag hade det förra gången och det nästan alltid är tregångersprincipen som gäller.
Ridlektionen idag var inte speciellt mycket roligare än förra gången, alltså väldigt tråkig. I och med ridlärarbytet och så känns det som lektionerna har sjunkit och ligger på en lägre nivå nu. Jättetråkigt att behöva gå bakåt och göra sånt jag redan kan. Visst, repition är bra men då vill jag inte bara göra det.
Iallafall. Vi red lite skäneklvikningar från hörnet till mitten av medellinjen, först i skritt och sedan i trav. Förutom det red vi lite på volter och sånt, minns inte riktigt.
Till Nanook. Öh.. Han är inte min favvohäst, långt ifrån. Han är inte en häst jag passar med. Han är säkert skitfin när man gör det men nu, nää. Han är felbyggd och helt ur kondition vilket gör att han inte orkar mycket och är ett svettroll efter en liten stund. I slutet av lektionerna är han också sjukt trött.
Iallafall. Idag gick det bättre än förra veckan men det gick inte bra för det, haha. Under framridningen fick jag honom att låtsna i kroppen och bli lösgjord, det gör så att han kommer igång med bakbenet och får mer fjung i steget, det är iallafall något positivt. Sedan red vi skänkelvikningar och de blev väl okej, haha. Han flyttade som han skulle och ridläraren sa att det var helt rätt och jättefint men.. Nää, jag tycker inte att jag kommer överrens med honom.
Galoppen gick bättre också, även fast den inte gick bra. Första gången jag fattade började han slängtrava så då tog jag tillbaka honom och fattade igen, då var han med på noterna och fattade rätt på direkten. Det flöt på bra i några varv sen fick han värsta bockattacken, haha. Självklart drog jag upp huvudet på honom och drev fram honom så att han inte kunde fortsätta, men då ropade ridläraren att jag inte ska skänkla så mycket för han blir sur då. Jamen hallå, försöker han kasta av mig måste jag ju få driva fram honom.. Och eftersom han redan bockade så var han ju redan sur.. Jaja, fattade ny galopp efter det och han skötte sig fint. Likadant i andra varvet, fast vi slapp bockattacken och han la bara in någon bockning när jag fattade galoppen.

Jag borde nog sammanfatta inlägget lite för det blev väldigt rörigt. Carro sa att hon såg jättefin ut och att hon kunde se att han jobbade på bra med bakbenet och hade ett.. ja, fjung i steget, haha. Jag tycker därimot inte att det gick bra för.. Jag.. Nä, vet inte vad jag ska säga. Jag tycker inte att jag passar på honom, inte för fem öre, och nää.. Det var ingen så kul lektion..

Efter lektionen var Nanook så svettig så jag borstade av honom ordentligt. Vände inte på honom eftersom han precis kommit in utan lät honom stå som vanligt. Han tyckte att det var så skönt, njöt så mycket och var så gosig, haha. Han stod och njöt hela tiden när jag borstade, han tyckte väl att det var skönt att bli av med lite av svetten, och sedan stod jag och.. Masserade hans öron lite. De var nämligen också grymt svettiga så jag skulle bara klia lite där för att få bort det. Han tyckte att det var så himla skönt så jag fick stå så ett lång tag, haha. Sötnos.



Självklart skötte jag om Silver, tvättade hos henne och fixade ^^

En kort skoldag och en riktigt dum mobil

Har ingen lust att skriva om skolan så jag gör det bara lite snabbt. På mentorsträffen gjorde vi något jag inte minns tror jag. Annars gjorde vi inget, haha. Sedan hade vi musik. Vi blev indelade i grupper på fyra och vi ska göra en egen låt med musik och text. Vi ska också lära oss att spela något lätt på gitarr, bas, piano och trummor. Jag kan inte spela något och är sämst på takter så det lär nog gå bra, haha.
På so'n var det föreläsning, sedan fick vi läsa en artikel och jobba lite med den. Sist svarade vi på lite frågor, men bara inte några minuter. Och det var sista lektionern, haha ^^



Nu är det så att min mobil är dum idag så jag kan inte ta emot eller skicka sms. Det går inte heller att ringa till mig och jag kan inte ringa till någon. Skickar någon ett sms kommer det alltså inte fram till mig, så ni vet. Jag vill inte att ni ska tro att jag är så oartig att jag inte svarar på sms, haha ;)

Det är iallafall inte kallt ute, bara mörkt

Jag tror nästan att jag lyckats lära mgi mitt nya schema, men bara nästa. Idag har jag mentorsträff, musik och so. Tror jag alltså. Imorgon har jag matte, engelska och no. Eller inte. Hahah, jag vet inte.
Om det är onsdag idag slutar jag iallafall skittidigt, innan två. Skönt, då hinner jag plugga lite innan jag ska till stallet. Första veckan och jag har redan läxa, haha.
Men nu måste jag göra något annat, annars glömmer jag tiden.
Ha en bra dag allihopa ^^


Så sent blev det inte som jag trodde

Först hade jag matte och vi började med det nya kapitlet, funktioner och algebra. Inte alls kul men det flöt väl ändå på bra. Efter det hade vi svenska och vi ska ha temat skräck. Ska skriva berättelser, läsa och se i temat skräck. Inget jag vill, även fast jag gillar.. skräck, eller ja.. Läsa, haha. Men jag vill inte skriva.. jaja, vi får se hur det blir.
Efter lunch hade vi so och vi började jobba med.. globalisering och något jag inte minns namnet på. Verkar inte heller så kul, men jaja, det blir väl bra. Vi hade svenska igen efter det och fick läsa lite noveller och så.
Sist hade vi gymnastik, pardans. Vi dansade foxtrot och fick först lära oss stegen och sedan var det dags för par då. Man bytte partner efter varje låt så man fick dansa med flera. Jag dansade först med en tjej och sedan fyra killar på rad, sedan slutade vi. Jag var inte alls bra på det, fast det förstod jag ju innan, och det verkade vara fler som hade problem, haha. Och alla krockade i varandra också, haha ^^


Skoldag nummer två blir det snart

Eftersom jag har nytt schema som jag inte fått än vet jag inte när jag slutar idag, tror docl att det blir sent. På förmiddagen har jag matte, so och svenska tror jag.. Sedan efter lunch har jag ingen aning men jag tror jag har gymnastik sista timmen och minst två lektioner innan det. Haha, det är lite förvirrande. Jag hoppas att de är klara med schemat idag iallafall så att vi får det i handen.. Men nu måste jag gå och göra mig anständig, haha.
Ha en bra dag allihopa ^^


Söta lilla söta Silver

Silver var stel idag. Jag vet, hon brukar alltid vara stel. Men idag var hon skitstel, usch. Hon gick två lektioner, först en nybörjar och sedan en bättre som jag kollade på. När de galopperade såg det ut som att hon haltade. Hela tiden, i båda varven. Usch. Hon brukar vara stel och det ser ofta ut som hon haltar lite, men idag var det inte lite. Stakkars tjejen. Hon är ju 22år nu så egentligen är det väl inte så konstigt. Men ändå.
Pysslade länge med henne efter lektionen. Borstade henne lite snabbt först och visiterade, sedan så tog jag en lite hårdare borste och borstade länge och noga. Försökte få igång blodcirkulationen lite mer. Hon älskar ju att bli borstad, särskilt på rumpan och bakbenen, så hon stod och njöt hela tiden. Öronen framåt och sänkt huvud. Hon är så söt. Borstade igenom svansen också. Jag brukar göra det med fingrarna eller en supermjuk borsta för att inte tunna ur den men idag gjorde jag lite mer.. Noga? Jag vet inte vad man ska kalla det. Hon tyckte iallafall att det var superskönt, fast det gör hon ju alltid, haha. Likadant med manen också, lilla tjejen älskar att bli ompysslad.
Stod och gosade med henne länge också och då var det bara vi där, sedan kom tyvärr alla ungar och hästar och då blir hon irriterad. Vi hade jättemysigt iallafall, hon var jättegosig och söt.
Älskade lilla tjej.


Och nej, hon är inte född 93.

Första skoldagen iår

Internet fungerade inte imorse så jag kunde inte blogga, haha.
Första skoldagen idag då. Vi började nio med en kort mentorsträff, femton minuter. Har ny mentor den här terminen så den skulle ju ha kunnat vara längre.. Han, Leinad, berättade iallafall att vi skulle få ett nytt schema som började gälla idag, men det var inte klart än. Så vi visste inte vad vi skulle ha för lektioner och det visste inte han heller..
Vi hade iallafall no som vanligt första timmen, två timmar. Minns inte vad vi gjorde men lekte med ballonger (sådär att dem ska fastna i taket) och pratade lite.
Efter lunch hade jag spanska. Halva klassen gick hem för att lärare sa till dem att det inte var något så.. ja, det blev lite konstigt. Det har kommit en till spanskalärare, Black (det är ett smeknamn och ingenting förelämpande ;D), som jag inte riktigt vet hur han verkar.
Ska till stallet om en stund och bloggar väl när jag kommer hem ^^


Sista lovdagen

Idag är det sista lovdagen och den ska jag inte slösa på att blogga tråkigt. Baba'

Godnatt.


Gott nytt år!



Eller inte, men något ska man ju skriva

Söta Silver är sötast

Kom till stallet i tid även fast jag försov mig så mycket. Skötte om Silver på direkten, hon skulle inte gå förrän senare, och hon var på ett bra humör. Sedan fick jag hjälpa till lite med nybörjargruppen som började. Fick leda Minta också, inte så kul, haha. Efter det hjälkpte jag ryttaren att fixa henne och kollade på Linneas lektion. En åkte av men annars gick allt bra.
Det var bara tre på prova på så vi behövde inte hjälpa till, istället tog vi in hästar. Jag skulle ta Dino och han stod längst bort i hagen, det var bara att plumsa dit genom snön. Snällt dino, snällt. Vi tog in storhästarna också och jag tog deja.
Efter att vi ätit lunch små smörjde vi. Eftersom jag är så seg tog det låång tid. När jag äntligen var klar så fixade jag mer med Silver och satte på henne täcke. Jag satte inte på hennes täcke utan Nanooks. För det första brukar hon ha det ungefär varannan dag, varannanda hennes. För det andra tycker jag att det sitter mycket bättre så.. Jao ^^
Fixade mer med henne och tvättade i spiltan. Fotade också sötflickan lite och fick fylla höpåsar innan jag åkte hem.



Min dator är jättedum just nu så det blir bara en bild från idag

Varför ska man hålla på att försova sig?!

Jag har försovit mig, fan. Ställde klockan på sju men var så trött så jag tänkte ligga kvar några minuter.. När jag kollade på klockan nästa gång var den några minuter i åtta..
Ska till stallet om mindre än en halvtimma och är inte klar på något sätt..
Men håll tummarna för att jag hinner och ha en bra dag!


Dag som idag

Har visst inte bloggat här sen imorse, hehe. Åkte somsagt till Ikea och där var det en himla massa folk. Vi köpte inget pga köerna (det var en halvtimmas kö för att äta, gissa då hur det var till kassorna) uatn åkte vidare till min systers medryttarhäst och kollade när hon red honom. Det var en massa snöras där så han var väldigt uppjagad men jag tyckte att det såg bra ut. Fast det är klart, min syrra är ju bäst ^^
Nu på kvällen har vi kollat på någon mindre bra film och.. Ja, haft det bra. Ska gå och duscha nu och sedan lägga mig om ett par timmar tror jag, imorgon blir det stallet ^^


Inte kan man sova länge när någon bankar snö

Vaknade rätt sent idag.. Skulle ha sovit längre men mamma och pappa var ute och bankade snö och det lät högt, hehe. Har inte gjort så mycket sen jag vaknade och nu ska vi typ till Ikea. Jag hatar det stället, blä, men jag följer väl med ändå. Gillar att åka bil och det tar ju ett tag att åka dit så.. Jaa, det är väl värt det, haha.
Men nu måste jag sätta fart. Ha en bra dag allihopa ^^


Fortsätter på horseshow temat för jag orkar inte leta upp bilder, haha ^^

Silver är bäst även fast jag suger, något annat får ni inte tro

Har ingen lust att blogga här där allt är så tråkigt så det blir bara en snabbis.
Red Silver på skötarridningen. Vi var åtta stycken, inte så många men ridhuset var ändå fullt. Vi fick rida självständigt vilket blev väldigt många när vi var så många. Öhh..  Fanns inte plats att göra så mycket, gjorde lite skänkelvikningar, mycket volter och lite annat.
Gick inte alls så bra idag. Jag kände redan på direkten att hon gått lektioner i veckan, hon var en helt annan häst på lovet när bara jag red henne flera dagar i rad. Självklart var hon duktigt och så, det är ju jag som gör fel. Men sammarbetet blev inte helt på topp idag (utan mer i botten). Hon kände lite håglös och.. Inte alls glad. Hon var så glad på lovet och då var det underbart att rida henne. Det är det nu med, såklart, men självklart känns det bättre när hon är glad.
Nu orkar jag inte skriva mer iallafall. Silver var jätteduktig som alltid och jag red som en kratta, som vanligt. Haha.


Bild från horseshow

Idag är det torsdag

Idag är det skötarridning. Den börjar inte förrän klockan tre så jag har hela förmiddagen fri, haha. Jag hoppas verkligen att alla som kan får sina sköthästar, annars blir det inte så kul. Jag vet inte hur de lägger upp det, vi ska vara tolv stycken, men det blir nog bra. Bara jag får rida Silver är jag nöjd!
Men nu ska jag gå och lägga mig, haha. Ha en bra dag ^^


(jag hoppas ni fattar att det aldrig är jag som rider på bilderna om jag inte skriver att jag gör det)

Nanook

Jag red Nanook idag. Öhh.. Har inte så mycket att säga. Första gången med ny ridlärare idag och det var väl sådär. Lektionen var jättetråkig, inte alls som det brukar. Vi gjorde några skänkelvikningarna i snett igenom, på volter och med ställning på spåret. Öh.. Gick väl inte bra idag, fast jag har ju bara ridit honom en gång. Ibland kommer han låss och blir fin, sen ibland är han inte alls lika fin, blö. Carro sa iallafall att han såg fin ut, speciellt i slutet.
Fick tyvärr bara galoppera i slutet och då var han trött. Högergaloppen gick bra, vänster lite sämre. Där vill han gärna slängtrava innan galoppen och jag låter honom inte göra det utan samlar och sen fattar. I den första fattningen ville han inte riktigt och då tyckte Carro att jag skulle driva på tills han började galoppera men jag tycker inte att det är rätt. Så jag tog tillbaka honom och fattade igen, då gick det. Tycker inte att han ska lära sig att rusa in i galoppen, då kommer han bara bli jobbigare.


Onsdag

Idag är det ridning, eller nja.. Snarare ikväll, haha. Vet inte riktigt vad jag ska göra fram tills dess men jag tror jag ska till stallet vanlig tid, finns inte så mycket mening att komma tidigare när Silver + den jag ska rida nästan alltid är på lektion. Har ju bytt ridlärare också så den här har jag ingen aning om hur den är. Hoppas det blir bra iallafall, men det blir det väl säkert.
Nu ska jag gå och göra lite annat kul, haha. Ha en bra dag ^^


Lagad mobil och andra tråkiga saker

Ojdå, här hade jag inte uppdaterat idag. Anledningen till det är väl för att jag inte gjort så mycket direkt. Mest slappat och haft en bra dag och så. Spelade lite tvspel men förlorade, haha, städade hos Mumfie, busade med katten och tja.. en del annat. Hämtade ut min mobil från lagning så nu slipper jag min gamla man inte kan ladda ^^


Mohaha

Jag hade tänkt att gå och lägga mig för ett par timmar sedan men sedan var Pooni inte på msn och då blir inget som man planerar, höhö. Har chattat med henne i jag vet inte hur länge men länge och sett på lite roliga saker som ingen av er vill höra om. Höhö, jag är typ skittrött nu (så var glada att ni inte chattar med mig) och just nu går jag igenom alla gubbar (uttryckssymboler som det så vackert heter) för att hitta dem som bäst passar inte på Ponni. Hahaha, märkte ni nyss att jag stavade fel?!? Jag tycker iallafall att det var sketakul, höhö. Pooni ska det självklart vara, men det vet väl ni, så mycket som jag tjatar!
Höhö, nu borde jag sluta blögga innan.. Mahaha, man vet aldrig vad som händer (eller fötter) när jag bli trött(are).. Men baba' allihopa (H)

Lölölö, jag orkar inte ladda upp någon bild, bara så ni vet ;)

Stalldag med en massa människor

Jag åkte tåg till blåkulla med fanny och amanda. Jag och fanny (vi gick tillsammans) blev lite sena (fanny skulle tanka sitt busskort, haha) men tåget var ett par minuter försenat. Sedan smsade amanda och sa att hennes buss var sen så hon visste inte om hon skulle hinna, jag och fanny väntade såklart på henne. Hon kom iallafall springande efter en stund och eftersom tåget var lite sent hann vi precis med det!
När vi kom fram till blåkulla var det en himla massa människor där och det kom fler hela tiden, haha. Typ halva deras klass var där också.
Hmm.. Minns inte riktigt vad jag gjorde. Snackade en himla massa med en massa människor, kollade på en lektion och skötte om Silver. Åkte sedan hem när Silver var finfin och jättesöt ^^


Stallet om ett långt tag

Ni som känner mig vet att kommunalt inte riktigt är min grej. Har inget emot det om jag åker med någon (förutom sanna, för hon är lika dålig som jag = vi åker alltid fel/missar bussen (inget illa ment sanna, men det är sant, haha)). Själv därimot är inget för mig. Jag har åkt till stallet själv, tåg då, och det var väl inga problem (men det är inte kul, höhö :<) och buss kommer jag nog aldrig våga mig på, inte så klantig som jag är, haha.
Jaja, nu har jag iallafall övertalat amanda att ta tåget med mig till stallet. Den stakkarn måste nu gå sååå långt istället för det korta hon brukar (förlåt amanda!)
Men iallafall, om ett tag (väldigt långt tag, typ) ska jag till stallet då ^^


Hahah ^^

Måndag

Jag vet faktiskt att det är måndag idag, för idag öppnat stallet! Jag ska självklart dit, vet bara inte vilken tid, haha. Antingen kommer jag tidigt och sköter om Silver då eller så kommer jag senare och väntar och sköter om Silver då istället.. Eller så gör jag båda, haha.
Men jag har ändå hela förmiddagen fri och jag tänker hitta på något kul.
Jag hoppas att ni får en bra dag ^^


Morden i Midsomer var bättre när jag var liten

När jag var liten tyckte jag att Morden i midsomer var jättespännande. Jag kommer ihåg att det gick på sommaren och det var det som var så bra, då kunde man stanna uppe och kolla på det! Jag kommer också ihåg att mamma tvingade mig att hålla för ögonen under vissa scener för att de var för läskiga/våldsamma. Självklart tjuvkikade jag, så mycket jag vågade.
Nu har jag precis sett avsnitt av serien, den har ju börjat gå på ettan, och.. Ja, tråkigare kan det inte bli. Haha, nä, nu ska jag inte vara elak. Jag har bara svårt att hitta spänningen i programet när så mycket är självklart från första början.
Fast huvudsaken är väl att jag gillade det förut, när jag var liten (jag menar verkligen liten, haha) och.. Nää, det lär inte bli någon serie jag kommer följa.
Men nu ska jag gå och lägga mig, sov gott allihopa ^^


Om jag lägger upp videon här vet jag var den är om jag skulle leta efter den senare


En kladdkaka i ugnen


Sista dagen med Silver innan stallet öppnar

Kom till stallet straxt innan två och träffade cl och fanny påvägen dit. De åt lunch på direkten när vi kom och jag höll dem sällskap, sedan fick vi ta in hästar. De allra flesta gick rätt idag, dock vägrade Trozina och Trixa att komma in och bara sprang iväg så de fick stanna ute ett tag till. Sedan tog det väl en halvtimma med havre att få in dem, haha
Vi skulle rida vid tre och gjorde iordning hästarna. Jag skulle rida Silver då och cl Smilla. Fanny fick rida Meja igen också.
Hmm.. Idag konsentrerade jag mig inte så mycket på sjävla.. ridningen utan min sits. Jag vill verkligen att den ska bli så bra som möjligt så då valde jag att ha den i fokus under ridningen. Jag tänkte mest på händerna då, de har en förmåga av att bli lite låga, och jag lyckades hålla dem på rätt plats hela tiden. Nu ska jag bara fortsätta med det, haha.
Självklart gjorde jag lite övningar även fast det inte var det jag tänkte på. Lite serpentiner, volter, skänkelvikningar och en del annat. Mest skritt och travarbete idag också men tog även ett par galopper i båda varven.
Jag har svårt att säga om den här lektionen gick bra eller inte. Dåligt på det sättet att Silver inte gick lika fint som hon brukar eftersom jag inte.. Konsentrerade mig på just det. Men hon gick väl ändå okej, även om det inte är så jag vill ha det och är van vid, haha. Bra med tanke på vad som var syftet, sitsen och händerna. Jag tror inte att jag kommer ha lika svårt att komma ihåg det här nu, nu vet jag lixom.. Hur det ska kännas, haha.
Silver var iallafall jätteduktig och det hade säkert kunna gått jättebra om jag.. Jobbade på på det sättet, men jag är ändå nöjd ^^


Idag är det inte måndag

Enligt min dator är det söndag den 2 januari 2011 så det får jag väl lita på. Imorgon öppnar alltså stallet igen och drar igång med lektioner. Tackochlov håller skolan stängt en vecka till. Jag vill inte ha skola, haha. Fast det är det väl inte många som vill.. Jaja, sista terminen i nian, sen slipper jag det ^^
Iallafall, jag ska till stallet idag också. Lite senare den här gången, vid två istället för ett. Anledningen till det är att jag hittills aldrig har vetat när jag ska rida eller så, så jag har kommit vid ett och hjälpt till lite och så. Nu har jag fått en tid och väljer att komma tidigare. Dock är det inte så stor idé att komma innan två, det är då man tar in alla hästar.
Men nu ska jag gå och göra lite annat. Ha en bra dag allihopa ^^


Kväll framför film

Just nu sitter jag tillsammans med familjen och tittar på någon idiot film. Den är rätt rolig, men bara för att den är så himla dålig, en riktig idiot film! Haha, men nu ska jag återgå till tvtittandet och lämna er här. Den håller på halva natten så någon mer uppdatering lär det knappast bli. Så jag önkar er en bra kväll ^^


En till dag med Silver

Kom till stallet vid ett, tvättade hos Silver och fixade med hennes benskydd till någon gång innan två då vi tog in hästarna. När alla (äntligen) stog i rätt spilta började jag fixa med Silver. Jag skulle inte rida förrän halv fyra så jag hade gått om tid. Stod och ryktade henne jättelänge och gjorde henne jättefin. Sedan blev klockan halv fyra utan att Cajsalisa (som skulle rida Smilla och som jag skulle rida med) dök upp. Kvart i sa Lotta åt mig att ta ut Silver ändå, så då gjorde jag det. Lotta skulle göra nått så jag fick ta mig upp genom snöstormen ensam tillsammans med Silver, haha. Bröt mig sedan in i ridhuset, satt upp och började skritta fram. Skrittade fram länge idag också innan jag började korta tyglarna. Jag hann jobba lite med henne innan cl och Lotta kom.
Ridpasset gick.. Inte alls bra, iallafall inte jämfört med igår. Ibörjan kändes det helt okej och stundtals gick hon fint, men nej, det gick inte alls så bra idag. Mitt fel, jag vet. Nu ska jag försöka komma på allt som jag gjorde fel, men det är så mycket så det kan ta ett tag. Iallafall, jag gjorde ungefär samma saker som igår. Lite skänkelvikningar, volter, mm.
Silver var iallafall jätteduktig även fast jag inte var det. Lilla söta silver ^^


Är det lördag idag kanske?

Nu har jag äntligen släpat mig upp ur sängen, haha. Låg och läste halva natten (smart, jag vet) och mitt i min skönhetssömn ringde väckarklockan. Irriterande, ja. Men nödvändigt, haha.
Jag ska vara i stallet klockan ett idag också och jag tror allting blir som det blivit de andra gångerna.
Jag har inte så mycket mer att berätta då, utan.. Ja, ha en bra dag! ^^


Den första januari tvåtusenelva

Gott nytt år! ^^






RSS 2.0