1 December - Då allt händer

1 december händer mycket.


- Ett forum som jag var aktiv på för några år sedan (blev medlem för 3½ år sedan och tog väl bort min användare för ett år sedan) tas bort, raderas och kommer aldrig mer finnas igen. Lite sorgligt är det ju, var lixom med.. Nästan från start och kommer ihåg vad kul det var då, vad snälla alla var. Tyvärr förrändrades ju sånt när det blev större. Iallafall, jag var nu tvungen att gå in på forumet en sista gång och.. Minnas allt, haha. Baba' THF.


- Jag har varit medlem på en sida i hundra dagar. Och jävlar säger jag bara, hur blev det så? Det känns som att jag blev medlem igår, haha. Egentligen gillar jag inte sidan och någon dag ska jag ta bort min användare, men ändå. 100 dagar är ju mycket tid..


- En ny månad börjar (det visste ni inte va), sista månaden på året. Slutspurten på första terminen i nian. En hel skoltermin har då gått och åh vad skönt att den är över. Men gud vad kort den varit, haha.


- Julkalendern kan börja öppnas. Egentligen kollar jag inte på julkalendern och jag gillar inte chokladen i chokladkalendern men jag är rätt konservativ när det gäller jul, allt ska vara som när jag var liten och när jag var liten hade ju tusen kalendrar, haha. Chokladkalender, paketkalender, tvochradio kalender, bamse kalender, hemma gjort kalender mm. Nu har jag släppt alla förutom tv/radio och choklad iallafall. Det är vuxenpoäng, eller hur? ^^



Sedan kom jag inte på något mer av de där tusen sakerna som har snurrat i mitt huvud, haha. Jag ska inte gå och lägga mig än på ett tag men jag har en hel del att plugga så någon mer uppdatering lär det inte bli. Istället så får vi hoppas att jag drömmer roliga drömmar jag kan berätta om, haha ^^

Oj vad liten (och blond) man har varit då

Tidigare idag hittade jag en video med mig och min kompis från sexan. Vi sitter framför datorn hemma hos henne och.. Det går inte att förklara, haha. Mitt i videon skriker hon till (råkar klicka upp nått läskigt på datorn) så jag var tvungen att skicka den till henne så att hon skulle få se den (jag skulle gärna lägga upp den så ni kan se också men då är jag nog lite död, he-he). Efter det började vi gå igenom våra bild och videolager så nu har jag amssa urgamla bilder på mig/oss, haha. Så himla kul ^^


Fyran (jag ser skitliten ut, jag vet. Men man kanske var det i fyran?)


fyran-femman


klassresa i femman


sexan, haha :)

EDIT: Kolla Amanda, jag är inte rödhårig på en enda bild!

Tandläkare

Jag var hos tandläkaren idag för att snacka tandställning och ja, nu är det bestämt. Jag ska dit nästa år i januari/februari och sedan tar det väl ett tag men sen är det bara att säga baba' till allt sånt som man inte får äta. Egentligen vill jag inta ha tandställning men jag vill ha det för jag vill att mina tänder ska bli normala. Har ju överbett, typ 10mm och jag vill slipppa ha ont, haha.
Jaja, jag får hoppas att jag vänjer mig snabbt vid den ^^

-Ingen bild för jag vet inte vad man skulle kunna ha för bild till ett sånt här inlägg-

Otur, dålig film och 700varv med Sanna och Frida

Idag har jag en riktigt otursdag! Jag har blivit trampad av hur många som helst (alla har sko, inte jag) och folk har gått in i mig. Jag har fått en armbåge i ögat av sanna och när jag skulle springa längs en vägg sparkade jag i tån att den gör jätteont. Haha. Jag har typ ont överallt och dessutom har jag bitit av alla mina naglar förkorta, jippie.

Skoldagen började med att vi såg på film hela förmiddagen och åt chips/popcorn och hade det bra, pengarna allt köpts för kom från skolan. Filmen hette "Stockholm Boogie" och den var totalt urusel.. Hade ingen direkt handling och det som skulle vara kul gick ut på att förudmjuka människor. Inte en film i min smak, tyvärr.
Efter lunch började vi med att julpynta och jag gjorde sånna här.. vet inte vad det heter men det gick ut på att klippa ut snögubbar/tomtar/mm så att det blev fint men.. Naää.. det är inte riktigt min sak så jag roade mig med att sätta upp Sannas på fönstret, mohahah.



På rasten gick jag omkring i skolan (700varv) och lyssnade på musik med sanna, något vi alltid gjorde när vi var små (eller okej, när vi gick i sexan) och tokiga i Tokio Hotel. Jösses, det känns både som att det var jättelänge sedan och som att det var igår, haha. Vi hade alltid så hilma kul på den tiden ^^
Även fast vi inte hade någon musik som båda gillade (vi fick nöja oss med Arashi, mahahah) så blev det rätt mycket skratt. Okej, det är en underdrift. Vi skrattade väl i varannat steg. Något vi två är bra på är att krocka/slå i huvuderna och när vi idag körde bara-nudda-mörka-plattor-leken så lyckades vi hoppa till samma ruta exakt samtidigt, snacka om att det blev en krock, hahahha.

Tisdag

Idag blir det en skön dag i skolan. Inga lektioner eller nått sånt, på förmiddagen fim och på eftermiddagen julpyntning och en liten bit likabehandling. Dock ska jag till tandläkaren vid två så jag missar lite sånt, vilken otur, haha. Sedan så ska jag ju inte till stallet idag utan jag ska sitta hemma med mina bästa vänner, läxböckerna. Eller läx och läx och böcker och böcker.. Våra häften med uppgifter som ska göras och allt sånt, jippie.
Jaja, ha en toppen dag iallafall, allihopa ^^


Seriöst svar på seriös diskussion

amanda om Stalldag.:
Nejj, du ska inte stirra ut mig, du ska vara filmare, och nobile är inte stel och allt dedär, han är smidig som en kamel :D(Y)

Sv: Hahahah, jag ska filma varenda rörelse du gör och skratta i min egen tysthet, mohahha (H) Och du menar alltså att han inte är en gurka?! Jag kräver motbevis! Smidig som en kamel säger du... Ja, jag tyckte väl att han hade lite fettknölar på ryggen, nu vet jag varför.
Hahahahha, nejje, nu ska vi inte vara elaka här. Jag loooooovar att Nobbe är heeeelt peeeerfekt för dig och allt sånt :D Han är sååå stor, såå stark och sååå snygg! Mahaha, men lite gurkaktig... Som en kamel, vattenfyld (H)


-

Jag är redan sen till min dejt med sängen och har låtit den vänta i nästa en timma. Dålig stil, jag vet! Jag ska bättre mig, jag lover. Den dagen jag slipper vara i stallet till åtta och sitta och frysa för att jag måste vänta in Silver i tre dagar. Som att den dagen någonsin kommer, haha.
Nåja, nu ska jag inte låta min lilla säng vänta längre ^^

Stalldag.

Åkte till stallet direkt efter skolan. Borstade benskydd och tvättade spilta, lagom kallt för händerna. Hade glömt mössan hemma och Amanda trodde jag hade löshår, haha. Kollade på en lektion när de hoppade, Silver var lika glad som alltid men jag tror inte att ryttaren var lika glad när hon drog iväg åt helt fel håll hela tiden. Amanda hade köpt choklad och jag tiggde till mig ett par bitar innan jag konstaterade att mörk choklad inte är kul. Vi anmälde henne till julhoppningen också, Nobbe 70cm. Kulkul, ska självklart vara där och stirra ut henne, mahaha.
Skötte om Silver någon timma senare när hon kom in efter tre lektioner på rad och upptäckte att hon tappat en sko. Igen. Den lilla tjejen tappar alltid skor, typ fjärde gången den här terminen. Fanns ju ingen personal att prata med så jag skrev en lapp, får hoppas på att de ser den.
Iallafall, pysslade med min lilla tjej och vi hade det mysigt och bäst, som alltid.
Fina lilla tjej.



EDIT: Ame är inte skitglad på mig när jag kallade nobbepobbe för gurka men mahahah, något måste han ju heta (H) Snodde hennes mobil lite utan att hon märkte nått och då kan man ju inte låta bli att göra nått kul, heheh. Jajaja, att vara gurka behöver inte vara något negativt, man är lite lagom... Stel, lång, oböjbar och.. Vattnig, mohahaha (H)

Skoldag.

Skoldagen var.. Som en skoldag? Haha. Först hade vi no och vi började med atomfysik, jippie. Vi skulle lära oss lite begräpp och så, ännu mer jippie. Dessutom är lektionen i två timmar, trippeljippie.
Efter lunch var det dags för spanska. Prov skulle det vara men var det det, nej. Ändrat, igen. Dessutom har hon ändrat provet också, har pluggat i onödan och måste börja om, skitkul. Gjorde ingen nödvändigt på lektionen, har inte gjort något nödvändigt på någon spanskalektion hittills, nödväntigt.
Matteprov sedan, bara adelen. Procent och massa skit. Var väl rätt enkelt men det var somsagt bara a-prov, det svåra provet kommer nästnästa vecka.
Lämnade äntligen in so'n och fick genast nästa uppgift. Muntlig redovisning för helklass om humanism. Dessutom har jag bara en vecka på mig. Åh vad jag älskar skolan.

Ingen bild för att jag inte orkar ladda över från mobilen

Måndag

Idag är det sådär jättekallt ute igen och jag har verkligen ingen lust att gå till skolan. Jag har två prov idag som jah helst skulle slippa men.. jaja, lika bra att få dem överstökade.
Jag ska till stallet direkt efter skolan så jag hinner inte hem i mellan, ni får stå ut utan mina (tråkiga) inlägg tills ikväll, haha. Ha en bra dag ^^


Advent

De som känner mig vet att jag aldrig kan låta bli att överdriva (jag tänker tillbaka till runstenstiden när vi skulle rita våra drömträd, jag ritade tusen grenar som var tusen meter långa och när vi skulle rita monster, haha säger jag bara) och det är likadant när jag ska göra den årliga pyntningen av adventsljusstake. Jag har en favositljusstake som egentligen är sjukt ful och ojämn i färgen men eftersom jag är uppvuxen med den gillar jag den (även om mamma nog skulle vilja skaffa en ny). Jag har precis "klätt" den och ja, det är helt okej att skratta. Jag gör ungefär som när jag var liten, proppar i så mycket som möjligt.
Tillåt mig att visa resultatet och jag lovar, det är okej att skratta ^^








Böcker är bäst

Ica Maxi hade ett större boksortiment än jag trodde men det mesta var bara skit, om man får säga så. Det slutade iallafall att jag köpte en Stephen King bok för 89kr och fick 23 kronor rabatt. Egentligen borde jag inte ha köpt någon bok, har mängder med olästa böcker, men jag kan lixom inte.. Låta bli? Nåja, jag läste ut min skolbok i torsdags så det får bli min nya ^^






För att återhämta pluggkraften

Idag går pluggandet rätt bra faktiskt, och det tackar vi för. Har avslutat småsakerna och skrivit klart so'n, bara två stora saker kvar, engelska och no. Det ska nog gå och fixa ^^


Den här låten är jättebra (och ofarlig), synd bara att Aiba inte är med från början

Nu har jag dock tagit en liten paus för att återhämta lite pluggkraft och sedan vill jag åka till ica maxi. Jag har en rabatt där på 30% på en bok, och även fast de inte har mycket böcker borde jag kunna leta upp en bra. Dock verkar det som mamma har slängt rabatten så först blir det till att leta igenom soporna, haha ^^

Inte vilken söndag som helst

Det snöar ute, mycket. Och det har det gjort hela veckan också, så nu har vi mycket snö. Om vi var närmare julafton skulle det vara bra men nu.. Nae.. Jag vet inte riktigt. Jag gillar snön ibland och ibland inte, haha. Idag kommer jag inte märka den iallafall, måste sitta och plugga hela tiden.
Men nu ska jag gå och göra klart allting, ha en bra dag ^^


Sten

Jag har tillbringat kvällen med att se på sändningarna från globen, haha. Jag är trött som en sten och tänkte ta och gå och lägga mig nu. Imorgon ska jag plugga i mängder (tyvärr) och jag är lite (mycket) smått (enormt) stressad men.. jaja, nu ska jag sova. Haha, jag hoppas ni får en bra kväll ^^


Stockholm International Horse Show

Det var en bra show i globen igår, även fast jag var himla trött mot slutet, haha. Inledningen var som den brukar vara, olika hästar som är här och andra där och haha, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Shettisarna var ju kameler och det var inte svårt att se vilka som var Servus och Daim. Servus för att han helt enkelt ser speciell ut (han var pigg, haha) och Daim för att den stackarn hamnade efter så mycket. Han hamnade verkligen efter mycket här, kunde inte hänga på Servus, och han tappade sin puckel. Haha.

Jag minns inte allt i ordning med det var två internationella hoppningar, stjänstaffeten och ett nummer med kameler! De hade som en kadrilj med en kamel och en häst men det var kamelen alla kollade på, haha. Den gjorde galoppombytem (i varje steg!), skänkelvikningar, buga och en massa mer saker. Den var så himla ful att den blev söt, haha. Det var totalt tre kameler med i showen men bara en som gjorde "dressyren". En blev körd också, haha.

Hmm.. Jag minns inte riktigt vad det mer var. En clinic med Anky van Grunsven där hon pratade/visade reining, lite mer show (här hamnade Daim efter ännu mer, verkligen jättemycket, haha) och sedan vet jag inte om det var så mycket mer.

 

Jag försökte fota lite men jag gav snabbt upp då bilderna blev så suddiga. Här är några bilder iallafall ^^

 

 


 

 

 


Kort inlägg

Stalldagen flöt på bra och jag skötte om Silver hela morgonen innan hon skulle gå på lektion. Hon avr lika bäst idag som alla andra dagar och vi hade det bra, vet inte riktigt vad jag mer ska säga.
Till prova på hjälpte jag till att göra iordning Konsum och stod på banan medan de red, sedan gick jag och åt. Smörjde efter lunch och vi fick reda på att stallet skulle stänga redan tre, tidspress alltså. Jag hann bli klar med allt iallafall och sedan fodrade vi.


Konsum

Lördag

Showen igår var bra men jag berättar mer om den senare, jag hinner inte nu. Det känns som att jag nyss gick och la mig och jag är trött som fan men så får det vara, haha. Jag ska till stallet om lite mindre än en timma och det är riktigt kallt ute, femton minus. Jag kommer frysa ihjäl, haha.
Jag vet inte när jag kommer hem idag utan vi får vänta och se. Jag uppdaterar när jag kommer hem iallafall, så ni slipper mig inte helt, haha ^^


Gymnasiemässan

Nu är jag ätnligen hemma efter två vändor på gymnasiemässan, snacka om att jag är trött i fötterna! Först var jag där med skolan och då var det ltie för mycket folk. Fullt överallt och ja, haha. Jag gick inte direkt och pratade med "mina" gymnasium utan gick mest med sanna och kollade efter skolor till henne. Det blev inte så mycket så heller utan vi gick mest runt och lärde oss var allt var, haha. Iallafall, blev påprackad en himla massa papper om restaurangutbildningar, biolog (försökte få mig att vilja med resa till spanien, haha) och massa andra saker, dock inget intressant.
Sedan åkte jag dit med mamma efter skolan och då gick vi först och främst till Berga och frågade. Ingenting har förändrats utan det är mitt förstaval, haha. Djurgymnasiet däremot vill jag inte gå på och inte real heller, några fler hästskolor vet jag inte direkt. Vi får hoppas att jag kommer in på berga ^^


Enda bilden från globen jag hittade.. Suddig som fan, jag vet. Hahah ^^

Nu ska jag iväg till globen om en liten stund. Jag ska dit med min syster, som vanligt, och jag tror inte att jag kommer blogga när jag kommer hem. Det slutar sent och jag ska upp tidigt för att ta mig till stallet imorgon. Jaja, vi får se hur det blir. Jag hoppas ni får en bra kväll iallafall ^^

Fredag

Idag har jag inte en enda lektion, så skönt! Vi ska åka iväg till gymnasiemässan och vara där i ett par timmar. Vi slutar redan klockan tolv så det blir en kort dag. Och det är tur det för jag har en massa saker att göra, ikväll är det globen också!


Torsdag

När jag kom till stallet skötte jag om sötaste lilla hästen tills hon var ren och fin. Dock var jag tvungen att ta några pauser för att fånga in Trozina, hon rymde tre gånger inom loppet av en kvart, haha. Nu har hon fått halsring iallafall så då tar det roliga slut.
Silver var på bra humör och lika underbar som alltid. Ryttaren var sen så jag hann hålla på med henne i straxt under en timma och vi hade det mys-mys. När ryttaren gått ut med henne tvättade jag spiltan och fixade innan madde kom. Hon red Conquest och det gick bra. Aqua fick dock ett ryck och kastade av sin unge så jag fick springa och hämta en longeringslina så att Ida kunde longera henne lite, efter det skötte hon sig (nästan, haha).
Efter lektionen så hjälpte jag till lite med hästarna, gosade lite med Silver och borstade rent hennes benskydd, sedan kom mamma och jag var tvungen att åka hem.



Nu har jag precis ätit middag, äggmacka och o'boy ^^ Jag planerar att (inte) plugga ikväll, duscha och sedan se på tv. Jag vet inte riktigt hur dte blir med själva pluggdelen, hehe. Om jag är.. Som jag är så skjuter jag nog upp det så långt det går, haha ^^

Tiden gillar mig inte

Jag har sjukt bråttom nu, därför blir det här inlägget som det blir, haha.
Dagen har varit lite kul, eller inte, haha. Jag vet faktiskt inte. Satt och läste hela morgonen tills boken tog slut lagom tills vi började och jag försökte jobba på på engelskan, dock gick det inte så bra. De jag sitter brevid nu gillar ltie för mycket att prata och det gör jag med så det blev ju som det blev, hehe.
Vi hade no efter lunch ovh vi fick gå 1½ timma för tidigt (hur kan jag då ha så bråttom?!). Dock stannade jag kvar i skolan i en halvtimma och "lekte" när jag inte orkade gå hem och påv ägen hem var jag tvungen att hoppa i lite snöhögar och nu är klockan skitmycket, haha. Måste ut med Daisy och byta om, ska till stallet om en halvtimma.. xD

BILD KOMMER!!

Det behöver inte komma någon mer snö nu

Idag kan man säga att det är sista skoldagen för veckan, imorgon är det bara gymnasiemässan. Dock har jag en rad tråkiga lektioner idag, eller rättare sagt No i två timmar.. Vi ska typ prata om månen i en timma och få skriva på våra uppsatser andra timmen, ingenting jag har lust att göra.
Vi har engelska också idag och jag ska försöka sätta ihop en muntlig redovisning och förbereda mig inför provet vi ska ha, vi får se hur det blir.
Nu måstea jag gå och sätta fart, ha en bra dag ^^


Världens finaste, som alltid och för alltid

Idag red jag världens finaste häst och det var underbart, som vanligt. Vi hoppade och hade vikarie, Malin. Vi hoppade de itne så mycket, eller igentligen gjorde vi det, men det var kul ändå. Vi red fram i alla gångarter på volter och fyrkant och världens finaste var jättefin. Sedan hoppade vi fram på en volt med tre galoppbommar, den i mitten var upphöjd. Jag tycker att de låg lite konstigt, man (jag) kunde inte riktigt komma på ett voltspår om jag gick på rätt ställa för Silver's stegläng. Jag fick inte hoppa fram så många gånger för hon hade gått två lektioner innan och var lite svettig. Vi hoppade i två grupper och de som inte hoppade skrittade på en volt på ett annat ställe. Hon var såååååå fin (säger frida utan att överdriva). Världens finaste häst, verkligen.
Sedan hoppade vi lite andra hinder, som snett igenom fast inte riktigt och på olika ställen. Hon tyckte att det var superkul och det kan man väl säga att jag också tyckte. Hoppade med världens glädje och kanske en aning fort ibland men när jag tog tillbaka henne efter hindret så lyssnade hon super och gick finfint igen. Lalala, vi hoppade några gånger och hon behöll sin hoppglädje och hade superkul. Hon var också lika fin hela tiden och när vi skrittade där uppe på volten gick hon så fint ^^ Sedan höjdes hindrerna lite och jag tror att de landade på 70cm och åh vad kul vi hade, haha. Hon riktigt flög över hindrerna, världens finaste häst. Pigg som attans och glad till tusen. Ändå lyssnade hon så bra mellan hindrerna och hade inget emot att jobba på i något varv.
Vi fick trava av dem sedan och hon behöll sin finhet även fast hon var genomsvettig. Skrittade henne med långa tyglar rätt länge vilket hon hade gjort sig förtjänt av, den söta lilla bästa ponnyn ^^
Lyckos mig som fick den finaste, duktigaste och underbaraste ponnyn ^^


Och så var det skoldag igen

Jag hann inte blogga innan jag åkte till stallet men såhär såg min skoldag ut:
Började straxt efter åtta med mentorsträff. Minns inte riktigt vad vi gjorde förutom att skriva en lista på filmförslag till våran mentorsdag nästa vecka.
Vi hade svenska sedan och jag.. Jag läste bara, haha. Nästa vecka ska vi avsluta det vi håller på med (som jag är klar med) och då får vi se om det blir nått kul.
På musiken var det dags att sprla in våra rapper! Vi satte på datorn, satte i hörlurarna och.. Något var ändrat! Det var inte samma musik som vi sparade förra veckan, haha. Men vi fick köra ändå och tränade ett par (jättemånga) gånger tills allt satt och sedan spelade vi in det då. I ett ljudisolerat, tyst rum med bara vår musik och vi hade mickar så det var ju lite.. Hemskt? Haha.
Vi hade slöjd efter lunch och jag sydde ltie med lappteknik. Inte kul men det är ett av de momenten vi ska hinna göra, vi har bara tre lektioner på oss för minst tre tekniker!


Lalala, lådan jag gjorde i slöjden. Skratta inte ^^

Snöstorm?

Det är tydligen snöstorm ute.. Dock är det så mörkt att jag inte kan se det själv men jag litar på orden, haha. Tv'n fungerar inte heller så det är nog inte så kul där ute. Nu har jag iallafall såå bråttom igen om jag ska hinna till skolan itid och det tänkte jag försöka göra. Haha, jaja. Ha en bra dag iallafall ^^


Tisdag med snö

Den där snöstormen de utlovet känns inte så avlägsen längre, haha. Det snöar för fullt ute och blåser gör det också, alltså var det inte kul att gå hem från skolan. Jag behöver iallafall itne lämna huset något mer idag, därimot borde jag plugga en massa, hmm..
Iallafall, skoldagen. Gjorde lite tal på matten tills jag var klar och dåg jorde jag väl inget. På svenskan fick jag bara läsa för jag var klar med häfterna vi skulle göra, så skönt. Dessutom börjar min bok bli bra ^^
På engelskan gjorde jag inte heller mycket. Jag jobbar ju om Nauru och jag har inte så mycket fakta om dem som jag skulle behöva men jag hoppas jag klara mig ändå. Nästa vecka är det muntlig redovisning och veckan efter det prov, jag har lite att göra!
Men innan jag sätter igång med pluggandet så ska jag slappa en stund ^^


Nej jag har absolut inte brist på bilder, hur kan ni tro det? ^^

Vilken morgon är det idag?

Ute är det så mörkt att jag inte ser någonting, och tur är väl det för jag tror inte jag skulle uppskatta vädret, haha. Idag ska det tydligen (kanske) bli snöstorm, mysigt.. Jaja, jag kommer enda sitta instängd i en skola så jag lär ju itne märka det, haha. Har kort dag idag, två lektioner innan lunch, en efter. Matte, svenska, engelska. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra men jag tror inte det blir kul, haha.
Ha en bra dag allihopa ^^

Jag har säkert lagt upp den här videon förut meen det är morgon och jag är trött, haha ^^


Stalldag

När jag först kom till stallet fick jag hjälpa lotta som skulle linimitera (jag har ingen aning om hur det stavas) några hästar. Det tog sin lilla tid, haha. Efter det tvättade jag hos Silver, pratade med Amanda (silver var på lektion) och.. Ja, inte så mycket mer, haha. Kollade på en lektion och pratade lite mer med amanda tills Silver kom in från lektion. Då fixade jag med henne och.. Nä, jag har verkligen inget att berätta idag. Allt var väl som vanligt (förutom att en söt liten kille inte stod i sin spilta) och jag gjorde det vanliga, haha ^^


Skoldag

Lalala, jag böjade någon gång jag inte minns med mentorsträff där vi inte gjorde något värt att nämna. Vi fick iallafall reda på att so'n var inställd på eftermiddagen så vi slutade efter matten. Halva klassen har en flera timmar lång håltimme innan matten och ville du slippa matten också, så då fick alal göra det. Istället var det frivillig matte för de som ville.
Vi hade no och pratade om lite olika (roliga..) saker och fick jobba med några (lika roliga) frågor. Vi slutade lite tidigare, som vi alltid gör med den läraren, så det var ju skönt.
Efter lunch var det spanska och jag skrev en liten historia, haha. Skulle få med alla tre tidsformerna, dåtid, framtid och nutid, det är svårare än det låter att få det att låta normalt.
Sedan var det den frivilliga matten då, som jag valde att gå på. Och gissa vad? Jag var ensam. Helt ensam alltså, bara jag och läraren. Alla andra hade gått hem, haha. Jobbade på en timma iallafall så jag är klar med kapitlet, sen gick jag hem ^^


*bara för att jag har bråttom-bild*

Det är faktiskt måndag

Då var det dags för en ny vecka då vilket gör att jag ogillar måndagar. Har en rad lektioner idag och gåt ill straxt efter fyra. Därefter åker jag direkt till stallet så någon uppdatering blir det inte förrän jag kommer hem, hur sent det blir vill ni inte veta, haha.
Jaja, nu måste jag sätta fart, är en aning sen. Ha en bra dag allihopa ^^

Oj så det kan bli

Det blev inte riktigt så mycket plugg som jag hade tänkt (och som jag behövde..) utan jag följde med till farmor istället. Vi blev kvar där ett tag och fikade. Nu när jag är hemma igen har jag inte den minstaste lust att plugga så hmm.. Jag tror det inte blir något plugg idag, haha ^^

Jag vet att jag redan lagt upp en låt idag men jag är på ett riktigt.. Musik humör, haha ^^


Söndag

Jag passade på att ta lite sovmorgon idag och vaknade inte förrän straxt innan tio. Jag har suttit och segat mig i en timma men nu är det väl dags att sätta fart med något. Har en del plugg jag måste göra idag men förutom det tror jag det blir en rätt lugn dag. Det hoppas jag att ni också får ^^


Sorterade bilder på fina paret

Jag har precis blivit klar med att sortera alla mina bilder på Chip och Fanny. 1740st var det, trodde det skulle vara fler. Dte skulle det också varit om inte datorn kraschade i somras men nu är det som det är. Men nu upptäckte jag att jag saknar lite bilder, men var de är har jag ingen aning.. Jaja, jag får leta lite till ^^



Edit: Hittade lite mer bilder så siffran stiger. Kom på att bilderna jag inte hittar kan gömma sig på min hårddisk, ska kolla dte imorgon. Nu ska jag gå och lägga mig, godnatt! ^^

Låt bilderna tala

Åhhh vad jag inte orkar blogga, haha. Jag tror jag ska låta bilderna tala för sig och inte skriva så mycket. Fixade med Silver, myste och hade det bra. Fixade hennes utrustning också och ja, hon är bäst, som vanligt. Allt det som en vanlig lördag. Linnea var inte där för hon har brytit armen. Amanda kom inte, hon var sjuk. Fanny kom klockan tre så fram tills dess var det bara sandra och jag. Lalala, har inte mer att säga. Tog förvärl av världens finaste bponny och en stor häst jag aldrig fick ta min revasch på, hade lite fotostund och åt godis, mahaha.








Jaspis och Mistel hade haft lite väl kul, hahaha

EDIT: Min kamera (jävel) dog så jag kan inte ladda in fler bilder i datorn, he-he. Därför får ni bara dessa, tyvärr.. xD

Lördag

Jag bloggade visst inte mer igår och tur var väl det, haha. Nu ska jag iallafall snart till stallet för att vara med finaste hästen och allt sånt. Om jag tar mig fram, villsäga, med all denna snö på marken. Haha, okej, lite överdrift kanske, men det var tillräckligt mycket snö för att Katten skulle bli sur, haha.
Nä, nu måste jag.. Fixa allting. Uppdaterar mer när jag kommer hem, hejdå! ^^


"Idag lever du inte upp till ditt namn Frid-a, du bullrar så mycket!"

Jag kom hem för jättelänge sedan men jag är seg, haha. Skoldagen var också seg men rätt okej. Jag har bytt handstil för er som inte vet det så nu går det jättelångtsamt att skriva.. men jag skrev lite mer på min uppsattas på so'n, dock inget.. Bra. Våran lärare där är lite.. mystiskt, konstig och ja.. Skum, haha. Men idag hörde jag vad han sa för.. Första gången någonsin, efter bara tre "Va?". Han skämtade om mitt namn, haha.
På spanskan gjorde vi ingenting värt att nämna utan ju ska gå och ha fredag, hejdå ^^


Morgonen som springer

Jag är sen idag också, tiden bara flyger iväg på morgonen.. Haha, idag är det iallafall fredag, äntligen. Jag har två lektioner, so och spanska och jag gillar inte någon av dem. På so'n skriver vi uppsats och jag har lixom.. Kört fast, riktigt fast. På spanskan göra vi ingenting och det är inte kul, haha. Jag vet, jag bara klagar och klagar, men det är tidigt, jag är trött och.. I skolan finns det så mycket att klaga på, haha.
Jaja, ni får väl försöka ha en bra dag idag ^^


Världens finaste och tema teori

Tema teorin höll på rätt länge så jag kom inte hem förrän vid nio. Dock var den både lärorik och intressant, men lite långtråkig. De hade med fyra hästar. Chivas och Petter från ridskolan, Ida's 1½åring och sedan hon som.. Pratade och berättades häst, en riktigt snygging. De handlade om exteriörer (jag vet inte hur det stavas, hehe) och de pratade om olika.. Delar på hästens kropp, form och.. Ja, allt sådant ^^


En annan snygg häst, haha ^^

Jag kom även till stallet tidigt idag då pappa var hemma när jag kom hem från skolan. Pysslade med världens bästa tjej och gjorde henne finfin. Hon var supergo idag (fast det är hon alltid) och verkligen genomsnäll och gosig, vi hade det jättebra, haha. Hon var sådär lagom snygg i lerinpackning men hon hade stort tålamod och ja.. Hon stod ut med mig, haha. Dock var hon inte riktigt lika snäll mot den som skulle rida utan höll på att.. Bitas en massa, hehe.
Tvättade spiltan och fixade med lite saker sedan, hjälpte Madde som red Conquest, kollade på lektionen och.. Ja, inte så mycket mer ^^

En evighet och lite till

Dagen idag har gått så långsamt, haha. Engelskan höll på i all evighet och ändå kom jag inte speciellt långt i mitt arbete om Nauru. Samma sak med no'n, där vi kollade på en (evighetslång) film, pratade lite och fick tillbaka våra prov. Ett halvt fel hade jag, så det är jag nöjd med, hähä. Sedan har jag inte gjort så mycket mer idag, skarattat oavbrutet och haft det sådär kul. Jag tror att både sanna och jag var lite övertrötta och då blir det väl som det blir.. Kul var det iallafall, tror jag.


Gammal (jättesnygg och jätteseriös) bild på Zahkk och Björnöra (h) ^^

Och tiden går för fort

Det har snöat inatt. Det är väl lite sådär lagom kul. Just nu gillar jag det inte men ligger den kvar när jag går hem från skolan gillar jag den nog, haha. Men det får vi allt se.
Idag har jag bara två lektioner, engelska och en lååång lektion no. Jag tror/tycker att vi borde få tillbaka våra noprov men det får vi väl se, läraren är lite seg.
Jag slutar tidigt idag och bloggar mer när jag kommer hem ^^


Dillon

Jag red lilla Dillon idag och vi hade markarbete. Inget komplicerat utan bara två bomserien och en ensam bom på medellinjen och så skulle man rida lite volter och så. Första gången red jag fel väg (dåligt minne nummer ett, hehe) så då gick det ju som det gick, men sedan gick det bättre. Vi red så några gånger och sedan la vi till en upphöjd bom och lite galopp. Under tiden travade vi och skrittade på fyrkanten när det inte var ens tid att rida banan. Sjävla banan gick väl okej och det gjorde väl resten också, dock har jag inte ridit honom på något år så jag vet ju inte var hans knappar sitter. På fyrkanten gick han iallafall lite snyggare och så, och det får väl räcka.
Jag skulle ha ridit Silver idag men jag fick byta, som vanligt. Jag stod alltså uppskriven på Silver först men.. Det var någon som inte kom och Silver behövde gå en annan lektion. Det var inte Lotta som bytte häst utan en annan ridlärare, Carro, och hon gav mig Dillon för att gottgöra mig för att hon snodde Silver, de flesta tycker att Dillon är finast i stallet. Synd bara att inte jag gör det.


Jag gillar inte onsdagar

Vi hade ingen mentorsträff idag men det hade de flesta glömt, haha. Jag visste det men kom vanlig tid ändå, som vanligt då. På svenskan som vi hade sen så jobbade vi med mer ordkunskap och jag är trött på våra ordböcker nu, slå upp tusen ord är inte kul. Sedan hade vi musik och vi jobbade vadare med våra rapper. Vi ökade takten på våran så nu är den väl okej, men ja.. Texten (och musiken) är som den är, hehe ^^
Efter lunch hade vi syslöjd men.. Sydde inget. Vi skrev om lite olika konstnärer och nästa vecka ska vi bordera, vi får se hur det blir.

Nu ska jag till stallet om en stund. Jag borde få rida Silver men sån tur kommer jag aldrig ha, blä.


Ojdå, haha

Oj vad sen man kan bli, haha. Jag ska till skolan om en kvart och har inte börjat göra mig iordning än, hehe. Därför har jag bråttom nu så ja.. Ha en bra dag ^^


Ny header!

Som ni (kanske) ser har jag bytt header. Den här gången har jag gjort den själv och det tror jag syns. Den är så enkel som möjligt och inte alls snygg, men det var lite så jag vill ha den, enkel utan.. Något annat, haha. Silver står i centrum, såklart. Jag måste ge ett tack till Pooni som hjälpte mig att ändra texten på headern så att den passade in, tacktack ^^


Bilden ni sett tusen gånger och som jag använde mig av ^^

Bad och skoldag

Åh vilken tråkig skoldag jag haft, haha. Matte först, vi fick tillbaka en hög med gamla prov (okej gamla och gamla, från den här terminen) och fortsatte jobba. Än så länge är kapitlet jätteenkelt men det är väl bara för att det ska kunna bli svårt senare, i röda kursen.
Vi hade svenska sen och läste först i en halvtimma innan vi fortsatte jobba med rättstavning. Blev klar med det första häftet och fick då ett nytt, nästan likadant. Roligt..
Efter lunch var det dags att dra till eriksdalsbadet och vi fick en åkremsa av skolan att åka med. Det gick bra och vi kom dit som vi skulle, även fast busschaffören kastade av oss lite för tidigt, haha.
Vi fick börja med att simma fyra längder (två hundra meter?) och sedan skulle vi träna livräddning. Man skulle ta upp en docka (som vägde som en människa, typ) från botten av bassängen och simma med den en viss sträcka. Jag gjorde inte det för jag kan inte dyka, hehe. Alltså kunde jag inte få upp dockan från botten. Vi hade "vanlig" livräddning med boj också och det gick väl okej, jag dränkte inte sanna iallafall.
När vi skulle åka hem fick vi hjälp med var vi skulle gå på bussen, och tur var det för annars skulle vi gått fel. Vi missade tre/fyra bussar innan vi hittade en vi kunde ta och ja.. Vi hade kunnat ta de andra också, haha. Sedan tog vi pendeln från södra station hem. När vi åkte dit var vi tre personer men vi var bara två när vi åkte hem, och tur var det för annars hade inte remsan räckt! Dåligt av skolan att inte tänka på det..
Vi gick tillbaka till skolan och hämtade våra saker och ja.. Nu sitter jag här ^^


Bild från en ponnycup i dressyr förra året, på fina Silver med en jättebra ryttare ^^

Tisdag lika tråkig

Det är tisdag idag och jag har inget kul att berätta, hehe. Först har jag matte, sedan svenska där de flyttat eftermiddagslektionen och slagit ihop den med förmiddagslektionen så vi har ett långt pass istället, engelska som vi kommer missa, vi ska nämligen bada på gymnastiken som kommer efteråt. Vi måste åka in till eriksdalsbadet, inte kul. Sen simmar man x antal längder, kör livräddning och sedan åker man hem, verkligen jättekul.. Jaja, vi slutar iallafall efter ^^


Lika tråkigt inlägg här med men Silver är iallafall söt

Kom till stallet straxt efter fyra och snackade lite med Fanny. Fotade även henne och chip en massa, har dock inte orkar ladda in bilderna än. De flesta blev rätt suddiga också, haha ^^
Skötte om Silver när hon kom in från lektion och gjorde henne så fin jag kunde på den knappa tiden jag hade. Hann iallafall borsta henne ordentligt (vilket behövdes), reda ut hennes man och svans (som också behövdes) och lite andra småsaker. Sedann fick jag hjälpa den som skulle rida, eller rättaresagt, ryttarens pappa som inte riktigt kunde allt, hehe.
Tvättade hos henne (som vanligt) och gjorde lite andra saker innan jag åkte hem.


Varning för tråkigt inlägg om en lika tråkig skoldag

Våran första lektion idag var no och vi fick inte tillbaka vårat prov, tråkigt. Istället började vi med det vi ska göra nu, fast det är två olika saker. Atomfysik och.. kosmologi tror (hoppas) jag det heter. Innan jul ska vi ha ett till prov och en fetinlämning, roligt.
Efter lunch var det spanska, lite tråkigt och rörigt som alltid. Vi skulle jobba med några frågor på ett häfte som tog typ fem min och sedan skrev jag en liten text.. Men det blev en massa filosoferande, hehe. Matte direkt sen och vi fick tillbaka proven. Jag hade ju alla rätt (på både a och b delen) så jag behövde ju inte direkt kolla igenom det. Började på nästa kapitel, procent, och kul är det inte, haha. So var sista lektionen och vi skulle jobba med våra uppsatser som ska vara klara om en/två veckor, jag har knappt börjat, hehe..

*här hade det varit en bild om jag orkat ladda över några från mobilen men det gjorde jag inte*

Måndag

Idag är det (måndag) jättemörkt ute och det är väl tur det, annars skulle jag se att regnet öser ner och det vill jag inte. Jag har ett gäng med tråkiga lektioner idag och inga kul och jag går till fyra. Efter det så ska jag ta mig till stallet på direkten för att sköta om Silver och har ju tur hinner jag göra det på dagen så slipper jag stanna till åtta och kan åka hem och plugga istället ^^


Sådan tur hade ni inte

Hittills har ni sluppit mina tråkiga inlägg under dagen men här kommer ett, mohahaha.
Söndagen har väl varit en typisk söndag. Lite (mycket) mindre plugg än vanligt, ingenting-görande och sen några höjdpunkter. Vi gjorde hemmagjord pizza till middag och efter två burkar champinjoner är jag nöjd, haha. Sedan har jag lånat ett par böcker av min syster som jag ska läsa och letat upp fler böcker jag vill läsa (äga) och tänker önska mig i julklapp.
Nu ska jag sätta mig framför tv:n med familjen och se på vad det nu är, ha en bra kväll ^^


Söndag

Söndag igen, men idag har jag inte så mycket att plugga. Lite so, lite engelska, sen bara.. ha det bra. Tyvärr är vädret lite grått där ute men.. jaja, jag får överleva ändå ^^


Choklad och film

Det finns en massa olika marabou chokladkakor att jag inte ens vet namnet på alla men jag har tre stora favoriter, även fast jag älskar all choklad. Först och främst, den vanliga mjölkchokladen. Aldrig fel, eller hur? Sedan har vi apelseinkrokant som jag bara älskade när jag var liten. Nu var det ett par år sedan jag åt den men jag bara vet att den fortfarande är lika god.
Sist har vi min, kanske största, favorit. Digestive. Den är verkligen supergod, varför vet jag inte. Kanske blandningen mellan vanlig mjölkchoklad och kex?


Bild från google

Men iallafall, vad är då bättre än en kväll med en chokladkaka att dela med familjen och något bra att se på tv? Något som skulle göra kvällen lite bättre är om det var fredag, men då skulle vi ju inte ha den där chokladkakan.. Hmm.. Det jag vill säga är att jag har en himla bra kväll nu men jag bara längtar efter att få gå och lägga mig! Läsa tills klockan är alldeles för sent och sedan ligga och drömma tills imorgon, åh vad skönt!

En ungefär som vanligt dag

Åh, jag är på totalt inte-blogg-humör så det blir bara lite snabbt om dagen.
Jag skötte om Silver direkt på morgonen idag och hann pyssla länge för hon gick inte förrän sista ponnylektionen. Jag hjälpte till på provapå men behövde inte direkt leda någon speciell, hjälpte lite olika. Jag hjälpte till med Silver efter prova på och sedan gick jag och Amanda och åt. Det är tävlingar imorgon och vi fick göra nya bokstäver till ridhusen, haha.
Vi smörjde sen och var riktigt sega idag, haha. Som tur var hade Nisse köpt en bullänga till oss som vi tryckte i oss, haha. Vi lämnade lite kvar som vi gav bort, haha.
Veterinären var ute på blåkulla idag. Aqua och Leon hade fått Kolik igår/inatt och Cilvia fick feber under dagen, vet dock inte hur det gick för dem.
Skötte om Silver lite mer och sedan åkte jag hem ^^


Lördag

Idag verkar, utifrån vad jag ser genom fönstret, all snö vara borta och det gör mig inget, haha. Ska till stallet om en stund (=en timma) och de flesta kommer inte, men Amanda gör det iallafall ^^ Men nu måste jag fixa lite saker så att vi hinner åka i tid, haha. Ha en bra dag ^^

Pika☆Nchi - Aiba Masaki


Utan rubrik kommer man långt

Jag har precis ätit middag, varit och handlat och lämnat av min syrra i stallet och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag funderar på att sätta på en dvd och bara.. Kolla, är så trött att det skulle vara skönt. Men så blir det nog inte, haha. Men iallafall, det är fredagskväll, äntligen. Filmkväll med familjen, så mysigt och så skönt.


Ledig, ledig, ledig. Trött, trött, trött

Jag fick lite mer gjort i skolan än jag trodde så nu är min so uppsats påbörjad iallafall, även fast jag känner mig grymt oinspirerad. Vi hade spanska efter lunch och det var lika mycket kaos som vanligt, suck. Vi kollade klart på en film och alla satt och skrek, kastade saker och.. Var allmänt dumma, som vanligt.

Nu är det iallafall paus för en helg och gud vad skönt det ska bli. Jag tänkte sova idag, haha. Nejmen jag är så himla trött så jag göra nog inget kul ^^


Fredag

Jag har ingen lust att gå till skolan idag, haha. Fast det har man(/jag) väl aldrig.. Iallafall, vi har inte många lektioner. So innan lunch, spanska efter. Fast det kanske gör det värre, jag vet att vi inte kommer göra något på någon av lektionerna.
Men jag ska inte klaga, idag är det fredag, alltså helg imorgon! Då får jag träffa bästa Silver igen och jag hinner äntligen smörja åt henne igen, kunde inte det eftersom jag var bortrest i helgen.
Men nu måste jag gå och göra mig iordning, ha det bra ^^


Torsdag i stallet

Jag hann sköta om finaste när jag kom och bli klar innan ryttaren kom. Hon var genomgo idag och underbart snäll, fast det är hon ju alltid, lilla fina flickan.
Madde red Conquest och det gick bra för henne och de verkar fungera bra ihop, hoppas hon får honom nästa vecka också. Daim fick något ryck i galoppen och började bocka men Amanda, som bara är sex år och jätteliten, satt som klistrad i sadeln, haha. Dock hade den som red Bandit inte samma tur när han stack iväg utan åkte i backen, tredje eller fjärde gången irad på Bandit nu hon åker av, stackars tjej. Hon har iallafall hoppat upp på direkten varje gång, det är tufft.
Linnea skulle ha Skrållan men hon kom aldrig så jag fick åka hem lite tidigare än vanligt, men självklart inte utan att tvätta rent inne hos Silver och ge henne en fet kram. Usch, jag saknar henne redan. Igen.


Stallet om en timma

Jag tänkte snart ta mig till stallet, eller ja.. Om ungefär en timma. Ska sköta om lillsilver först fast det hinner jag nog inte så länge, ryttaren brukar komma tidigt, och sedan så ska madde rida. När hon är klar så ska jag vänta tills Linnea ska rida och se på henne. När hon är klar är klockan jättemycket (åtta, haha) och antingen åker jag hem eller så stannar jag och sköter om Silver lite till, jag saknar henne något enormt just nu även fast jag träffade (och red) henne igår.


Finaste

Utvecklingssamtal

Utvecklingssamtalet höll väl på i ungefär en kvart och var lika onödigt som vanligt. Vi gick igenom omdömerna och skulle sedan skriva nya mål, allt blev bara att jag skulle fortsätta som nu, haha. Fast det är väl skönt egentligen, linjen jag vill gå har inte alls höga intagningspoäng så jag skulle kunna sänka mig i typ alla ämnen utan att det gör nått så.. Jag kan ta det lugnt, haha ^^


Det här var min första favoritbild på Silver, haha ^^

Och så blev man blåst på sin sovmorgon

Om ett par minuter ska jag ta mig till skolan för att ha utvecklingssamtal, alltså blev det ingen sovmorgon. Jag gillar inte utvecklingssamtal, de känns liksom.. Onödiga. Det ger ingenting, inga bättre betyg, bra mål eller nått.Fast man har det ju inte så ofta, så det är väl okej, och när man på köpet får två studiedagar så är det nog rätt bra ändå, haha ^^
Nej, nu måste jag gå och göra mig iordning, om en kvart måste jag åka och här sitter jag i morgonrock. Jag hoppas ni får en bra dag ^^


Bara för att jag älskar dig

Jag red underbaraste idag. Fan asså, usch vad underbart det var. Jag kan inte beskriva eller förklara hur jävla underbart det är. Hon är helt otroligt, lilla söta tjejen.
Vi började och rida fram lite, gjorde lite volter och tempväxlingar. Sedan började vi med dagens tema, jockeyläder. Vi fick korta lädrerna sex hål och sedan ha så hela lektionen. Vi började med att först värma upp lite genom att stå i lätt sits och ha armarna rätt ut (alltså inga tyglar), och det är väl rätt lätt när man har vanliga läder men när man har jockey och ska luta sig mycket framåt så känns det rätt kul, även fast det inte är svårt, haha. Vi gjorde det iallafall i trav och Silver travade glatt på i ett lagom tempo, haha ^^
Vi fick göra lite serpentiner i lätt sits också i våra korta små läder, dock fick vi ha tydlarna nu. Inte för att de behövdes, använde mig bara av vikten. Fram med höften, ner med hälen och hon lyssnar alltid så fint, den lilla underbaringen.
Vi galopperade såhär också och finaste tyckte att det var så himla kul. Lät henne springa på lite snabbare än vad som är vanligt, det var så kul när hon blev så glad. Andra galoppen var hon så snabb, ville bara springa snabbare och snabbare. Det var bara att följa med då, i hennes underbara tempo, uppe i lätt sits och låta henne ha kul. För jag hade också kul, underbart kul.
Även fast vi hade korta läder och inte red en vanlig dressyrlektion så visade hon vad hon kunde och gick fint och bra. Inte i sjävla övningarna då, när vi red utan tyglar eller i galoppen, men mellan övningarna. Ävan fast jag hade så korta läder att allt kändes skumt så svarade hon så bra på allt, jobbade på i en fin form och verkade så glad. Visst, en vanlig lektion går hon i form mycket mer än nu, men att hon bara gick som hon gjorde nu kändes underbart. Underbart på min lilla underbaring.


Fysik är inte lätt

Tiden försvann i ett nafs när Pooni loggade in på msn. Hon behövde lite hjälp med fysik då hon fick ett sånt där trevligt hjärnsläpp, haha. Jag fick leta fram lite gamla papper för att minnas hur man gör och hahaha, fysik är inte min sak. Sedan gick vi över till att prata lite matte (visst har vi roliga samtal) där hon har prov nästa vecka. De håller också på med geometri, fast ja.. I åttans bok, det borde jag klara av, haha.
Nu ska jag gå och fixa mina ridsaker sedan ridlägret i helgen ^^


Sigge ^^

...

Jag känner att jag borde dra igång och göra nått men jag orkar inte, haha. Jag har nyss ätit lunch framför tv:n och har ett par timmar att slå ihjäl innan jag måste ut med Daisy, mamma kommer hem och jag kan åka till stallet. Nu när jag äntligen är ledig vet jag inte vad jag ska göra, hehe. Se på nått kul? Spela nått kul? Läsa nått kul? Göra nått vettigt? Plugga? Nä, jag vet inte, haha, så jag får väl fortsätta göra inget ^^


En bild från clinicen i söndags ^^

Studiedag nummer ett

Eftersom jag har studiedag idag (och imorgon) så passade jag på att ta världens skönaste sovmorgon. Nu är jag dock upp och pigg, redo för att hitta på något kul! Snön ligger kvar ute, dock i mindra mängder och jag blir inte förvånad om den försvinner under dagen, hellre det än bara slask iallafall.
Jag ska ju rida i eftermiddag och nästan hela gruppen, inklusive mig, ska byta häst så vi får se vem jag hamnar på. Det skulle låta typiskt att jag får Bandit igen, men vi får se, haha.
Nu ska jag gå och göra nått kul, ha en bra dag ^^


Hatenai Sora - Arashi


En snötäckt värld

Och gud vad mycket snö det är! Det bara snöar och snöar, totalt öser ner, och det är jättemycket på marken ^^ Det är jättemysigt, verkligen totalt underbart, även fast jag var lite skeptisk imorse.
Iallafall, till skoldagen. Först var det matteprov. Det var, för mig, inte lätt. De första talen var helt utan problem men sedan kom ett tal med en kaviar tub som jag inte kunde och usch, haha. Jag höll på med det talet jättelänge men det gav utdelning! Även fast jag var säkert på att få max g så fick jag tillbaka provet med ett 20/20 på det. Totalt har jag alltså haft alla rätt (40/40) på den här delens prov, jättekul! Jag trodde verkligen inte det och blev glatt förvånad.
Sedan hade vi svenska och vi jobbade mer med ordkunskap, jättetråkigt.

Efter lunch påbörjade vi nytt tema i engelskan. Vi ska jobba om ett land som har engelska som officiellt språk. Jag valde landet "Nauru", något jag aldrig har hört talas om förut. Det finns tydligen bara straxt över 10000 invånare och landets area är bara 21 kvadratkilometer.
Vi hade gymnastik sedan och skulle dans, jag var dock inte med pga min förkylning och det är jag glad över, dans är inte min grejj, haha.

Vi hade läshalvtimme sist men vi fick sluta innan lektionen började och jag och Sanna hade det kul ute i snön en stund tills det blev för kallt, haha. Sedan träffade jag på Adelina och hade sälskap med henne en bit på vägen, alltid kul att ha någon att prata med ^^


Tisdagen blir nog kall

Tydligen ska det bli upp till två dm snö idag, inte kul, haha.
Idag har jag matteprov första timman (uschuschusch och det kommer inte gå bra. Sedan har vi svenska, har ingen aning om vad vi ska göra där, lunch, engelska, gymnastik och sist svenska igen. Jag slutar tjugo i fyra och är väl hemma till fyra, haha ^^


Snön är för sen för att bli uppskattad

Imorgon ska det tydligen bli snöstorm. För en eller två veckor sedan skulle jag vara jätteglad nu, men tyvärr är jag inte det. Efter att ha frusti hela helgen, dag som natt, är jag trött på kyla. Jag vill ha sol och värme, jag vill ha sommar, inte snöstorm. Det kommer bli kallt, halt och sedan blött och min förkylning kommer inte bli bättre. Det kommer bli vinter och jag kommer frysa, haha.


Sötaste Silver och lite människoregn

Det var underbart att få träffa lilla Silver igen, jag hade ju inte träffat henne sen i onsdags. Lillflickan började iallafall smågnägga när jag kom in till henne, lilla söta underbaring.
Jag skötte om henne och gjorde henne fin, dock kunde jag inte ta bort fläckarna då jag inte hade mina egna borstar med mig (har inte hunnit packa om sen ridlägret) och alltså ingen ryktsten. På onsdag ska de iallafall bort! ^^ Jag kollade på en lektion där hon gick med och det regnade ryttare, haha. Tre stycken åkte av, varav två samtidigt, så det blev lite kaos. Ryttarna tog det iallafall med skratt så det var ingen fara.
Efter lektionen tvättade jag åt Silver och pysslade lite med henne ^^

Filmen på avramling, haha. Tror det var Fanny som filmade ^^ Och om någon tycker jag är elak som.. Visar den så nä, Ryttaren/na vet att den rä ute på yt, haha ^^


Måndag med tio minus

Jag märkte att förra inlägget blev lite väl långt, hehe. Mer bilder kommer det iallafall inom de närmsta dagarna ^^

Idag hade jag jättesvårt att gå upp, det var så skönt att sova i min egen varma säng. Tyvärr måste man ju till skolan, jag har prov första timmen (blä,blä,blä) och.. Usch, jag vill inte till skolan, haha.
Jaja, jag måste åka direkt till stallet efter skolan så det blir ingen uppdatering förrän då, ha en bra dag sålänge ^^

Karlshems höstlovsläger!

Nu är jag hemma igen! Jag har haft några jättebra dagar, även fast inget kan slå förra höstlovslägret.
Jag har lite bråttom så det blir bara lite snabbt nu ^^

Torsdag: När vi kom dit så betalade vi och allt sånt, sedan blev det utdelning av sovrum och vi fick bädda. Jag hamnade med de äldra tjejerna, i min ålder, i samma rum som förra året. Jag hade tillochmed samma säng, haha. Iallafall, vi var fem stycken i det rummet, tre i det brevid och två i andra rummet brevid.
Det blev historieberättning av Aud, alltid lika kul att höra vad hon berättar! Hon har varit med om så himla mycket saker så även fast man varit där många gånger förut får man alltid höra nått nytt! Hon berättade också om hästarna och sa att de flesta stora ponnys de hade hemma var pigga meddans de små var snälla. Vi fick inte hästarna nu utan hon frågade lite saker först och så, hur mycket vi hoppat och vad vi brukar rida för hästar.
På kvällen så satt alla och pratade innan vi somnade ^^

Fredag:
Frukosten serverades klockan nio och en halvtimma senare fick vi hästarna! Jag fick Seguir (Sigge), en stor andalusisk dponny.
Vi fick mocka när vi ätit klart och det är inte kul att morgon mocka, haha. Jag är inte heller van vid ströt de har där så då blir det lite extra jobbigt också, haha.
Sedan var det iallafall (äntligen) dags för ridning. Första passet var dressyr för att vi skulle lära känna hästarna. Vi jobbade med skänkelvikningar på medellinjen, volter och ja.. Andra saker för att lära känna dem. Jag märkte snabbt att han var väldigt känslig i munnen, det kändes nästan som att jag red med lösa tyglar när jag red som jag skulle på honom, men det verkade iallafall fungera för han gick i en fin form ^^ Galoppen var dock ingen succé, hehe. Sigge var.. Lite konstig, haha. För det första var han lite rädd för allting, han stannade och tittade på allt och när man då drev fram honom sparkade han bakut/stegrade lite/bockade, haha. Han var också väldigt sur av sig (även fast han aldrig skulle kunna bita någon, han låtsas bara) och han gick ständigt med öronen slickade bakåt, haha. När vi då kom till galoppen hade han ingen lust alls Och blev extra fånig. Det gick dock bättre efter att par fattningar (Vi red en övning som innehöll många) och det tackar jag för!
Efter passet så skrittade vi skittrundan som man alltid gör efter att man ridit och sedan fixade vi hästarna och åt lunch.

Efter lunch var det dags för någonring jag inte kommer ihåg, hehe. Jag tror vi fixade lite med hästarna, kanske lite stalltjänst, och sedan fick vi bygga bana, det var nämligen dags för lite hoppning!
Markarbete var det vi hade, men vi hoppade rätt mycket. Banan såg ut så att man vände rätt upp och på direkten kom ett hinder, sen var det et galoppsprång till ett till hinder och sedan tre galoppsprång till ett tredje hinder, så det blev som en (lätt) kombination. Vi började med att hoppa i trav där man fattade galopp över en bomm innan första hindret och galopperade över de andra. Det gick väl okej för mig, han har en stor galopp och jag kom lite ur balans för han hoppade lite roligt, haha. Jag är inte heller van vid att hoppa många hinder efter varandra så ja, det var nog inte så snyggt, hehe.
Efter det så höjde de lite, vi slutade väl på kanske 60cm som max, och vi hoppade lite fler gånger. Sedan byggde Aud (ridlärare) upp två hinder på långsidan och vi skulle räkna galoppsprång. Nu blev Sigge (äntligen) jättepigg och första gången gick det ltie väl fort och det blev sex galoppsprång. Jag testade en gång till och då blev det sex½. På tredje försöker lyckades vi dock med sju och sedan så byggde hon ihop det så vi tog det på fem istället, roligt! ^^

Vi hade teori på kvällen och pratade om utbilningsskalan och gick sedan över till att berätta historier och äta pepparkakor, haha. På kvällen satt alla och pratade igen ^^

Lördag: Vi red dressyr på morgonen och det gick bättre än dagen innan. Sigge var mycket piggare (eller så visste jag hur jag skulle rida honom...) och allt kändes bättre. Vi jobbade med ett försteg till öppna idag (tror jag det var), att flytta hästen som i skänkelvikning på fyrkanten då den ska gå på tre spår. Efter ett par försök gick det ganska bra men han var lite seg på att ta skänkeln ibörjan. Jag minns inte riktigt vad vi mer gjorde (hehe) men det var en bra lektion, tror jag ^^
Jag och en tjej jag delade rum med, Andrea, hade lunchtjänst och fick alltså laga lunchen. Det blev klibbris och fiskpinnar, haha. Det gick iallafall att äta och ingen klagade ^^

Efter lunch byggde vi bana igen och sedan var det dags för hoppning, på riktigt den här gången! Det blev lite olika hinder, vanliga räcken, oxrar och lite annat kul. Vi började emd att hoppa fram på ett kryss som stod på snett igenom, det var en rätt snäv sväng och Sigge blev rätt pigg så det var lite svårt, dessutom när det var så man var tvungen att rida förbi hörnan han hatar, haha. Det gick iallafall bra och de höjde krysset så att vi fick hoppa lite till. Efter det la de till ett till hinder på det, ett hinder som stod någon meter innanför fyrkantsspåret så direkt efter snettigenom-hindret gick man på det. Det var en oxer som kanske var 60cm högt, jag minns inte såhär efteråt, haha. Vi hoppade sedan vidare på en annan snettigenom linje med två hinder efter varnadra, kanske tre galoppsprång mellan. Här höjdes hindrerna lite men jag vet inte vad de landade på.
Vi hoppade lite mer hinder och så jag inte kommer ihåg och sedan var det dags att hoppa på en solfjäder (heter det så?). Vi hoppade alltså på volten och längst in på hindret avr det smalt och ju längre ut man kom blev det bredare så man kunde välja var man ville lägga sig. Eftersom Sigge var rätt så stor så la jag honom ungefär i mitten på den och det fungerade bra. Hindret var ca 70cm och vi kom på det två gånger var på den breda delen, sedan gjorde vi omhoppningssväng och kom mer på det smala.
Sist skulle de som ville få hoppa en gång till och först hoppade de lite mindre ponnysarna och sedan när det bara var jag och en tjej med egen häst kvar höjde Aud hindret till 90cm! Det högst jag hoppat förut är sjuttio som även fast jag vet att nittio inte är högt för många så är det jättehögt för mig!
Det var iallafall jättekul, även fast det kändes lite konstig att komma mot ett lite högre hinder, haha. Sigge, som hoppar som en gud, hoppade glatt (med öronen strukna bakåt) med en bra fart, även fast han sparkade bakut mot kameran (vi blev filmade) när jag drev på honom, haha.

Efter det så plockade vi undan banan, fixade hästarna och åt middag. På kvällen blev det ännu mera prat och jag har för mig att vi hade jättekul, haha. Det blev lite kvällslekar också som jag mest kollade på på men det var också kul.

Söndag: Vi gick upp lite tidigare för att hinna rida tidigt men ridbanan var så frusen att det inte blev ridning förrens på eftermiddagen. Vi hade stalltjänst på morgonen och fick morgon mocka. Jag fick också tömma en box, sopa ur den och fylla på med ny torv, som tur var fick jag lite hjälp, annars hade det tagit evigheter!
Vi åt mellis sedan för vi skulle iväg på en clinic och vi fick klämma in oss fem stycken i baksätet på en bil när vi åkte dit, haha. Clinicen var med någon dressyrryttare som visade olika dressyrsteg och utbilning från unghäst till grand prix. Hästarna var superfina, såklart, och det var kul att kolla på.

När vi kom hem red vi dressyr på ridbanan. Vi skulle egentligen bara rida fyra pass men eftersom det fanns tid över fick vi rida det här femte. Det började med att jag red Sigge men han var så ömfotad (de hade tagit av honom skorna) att han knappt kunde gå så jag fick byta till den lilla cponnyn Dixi! Först blev jag inte så glad men oj vad fle jag hade, haha. Hon var så himla söt, även att rida, och det var riktigt roligt. Dixi är bara en ungponny men hon var ändå sjukt duktig! Vi gjorde skänkelvikningarna på hörnlinjerna och gud vad fint hon kunde gå! Några av skänkelvikningarna blev verkligen jättebra, vilken duktig liten ponny! Vi gjorde några i trav också och då var det lite svårare, hon förstod inte riktigt vad jag ville så det blev itne lika snyggt, haha. Vi red även serpentiner och små volter. Några volter var på kanske fem meter och vi red i trav, det kanske låter konstigt men det var.. bra. Vi red hela passet utan stigbyglar och hon var jättemjuk (men bred) i traven. Vi gjorde också halter på medellinjen från trav och de blev också jättebra! Hon lyssnade jättebra och ställde sig rätt med benen och hovarna, snacka om en duktig liten ponny!
Vi skrittade skrittrundan, borstade av hästarna och satte på dem deras täcken igen, sedan var det dags för middag. När vi ätit klart gick vi för att packa och sen.. Ja, dags för hemfärd!

Sammanfattning:
Jag har haft en jättebra helg! Poppy är fortfarande min favorit av karlshems-hästarna men jag tror jag gillar Sigge (och Dixi) mer än iallafall GP. Människorna på lägret var bra och trevliga och vi hade det bra tillsammans. Ridpassen var bra och hoppningen var rolig! Dock måste jag klaga lite för dte var såå kallt! Jag har sovit i två par strumpor, sockor, mjukisbyxor, långärmad tröja, kofta och i sovsäck och ändå har jag frusit jättemycket! Det fanns bara ett element i alla rummen (som lät som en blandning mellan en gräsklippare, en dammsugare och en hackande skiva, hela nattem..) och man frös när man gick och la sig och frös när man gick upp. Det har varit kallt överallt ute också.
Men jag har iallafall haft det jättebra! ^^




Seguir
"Sigge" är en andalusisk ponny på 147 cm, och har en maxvikt på 60 kg.
Han är en svårriden ponny som kräver en tålmodig och engagerad ryttare -
en riktig enmanshäst. Men kommer man överens med honom och kan
utnyttja hans kapacitet är han en riktig blänkare med stor utstrålning och
personlighet. Sigge är lättlastad och trafiksäker.

- Text från karlshems uthyrningssida

Nu åker jag till Karlshem!

Jag vet att jag inte berättat det för er men nu ska jag åka iväg till Karlshem för att vara med på deras ridläger! Det är bara ett kort (men intensivt) läger, idag är det torsdag och jag kommer hem på söndag kväll. Det är inga uteritter eller något sånt, bara hopp och dressyrträning. Hittills har jag bara gått på dressyrläger på Karlshem så det blir intressant med hoppning också ^^

Det här blir min fjärde gång på Karlshem. Sommaren 09, höstlovet 09, dressyrhelgen i September 10 och nu höstlover igen, november 10. De hästarna jag har fått chansen att testa under de tre tillfällen som varit är Elvira, Bronco, Vagebond, Dick, GP, Gibbe och Poppy. Poppy är min favorit av dem. Hon är faktiskt den finaste hästen jag någonsin ridit, bortsätt från Silver. Dock är hon inte på Karlshem nu utan uthyrd, men det är svårt att vara ledsen när jag vet att det är någon jättebra som hyr henne ^^



Jag kommer hem på söndagskväll, som sagt, och då ska ni få höra hur jag haft det ^^

5x10 - Arashi


Ett schema som en späckhuggare

Egentligen borde jag inte sitta här utan gå iväg och sätta igång. Det finns ett mattetal i boken som jag verkligen tänker lösa innan dagen är slut och jag har redan, utan det alltså, ett späckat schema.
Jag hoppas ni får en bra dag och håll tummarna för att jag löser talet! ^^

Någon sorts godnatt-inlägg

Jag tänkte gå och lägga mig om en stund. Dock måste jag vänta på att mitt hår ska torka lite innan jag gör det, jag kan inte gå och lägga mig precis efter att jag duschat! Som jag planerar nu kanske jag ligger is ängen om en kvart men det kan lika gärna bli en timma, haha. Tur då att klockan inte är mycket, bara straxt innan tio. Jag ska upp tidigt (vi får se hur tidigt det blir, hehehe) för att ta itu med sakerna på min attgöra-lista. PLugga matte står högst upp, det är ett tal i boken jag är fast besluten om att läsa!
Men ni andra, ni som inte behöver oroa er över ett jäkla mattetal, får ha det bra, jag hoppas att ni får en riktigt himla bra kväll ^^


Sista veckan på Bandit

Idag red jag tjockisfjoringen Bandit för sista gången. Vi red skänkelvikningar på långsidan men först värmde vi upp lite i alla gångarter och red lite på volterna. Det gick sådär för mig idag, bättre än förra veckan ^^ Skänkelvikningarna blev rätt okej tror jag, han flyttade för skänkeln och lyssnade på mig, dock blev den lilla tjockisen trött, haha. Kommer inte på så mycket mer att säga, haha. Vi red för Malin idag för lotta var bortrest och hon sa att det såg jättebra ut och att det var jättebra ridet men att jag måste tänka lite på mina fötter. Det är något jag verkligen kämpar med men Lotta påpekar aldrig det och mitt minne är dåligt, hehe.
Iallafall, jag är nöjd med lektionen (läs det Amanda, du som säger att jag aldrig är nöjd). Att vara nöjd betyder inte att det behöver ha gått bra utan mer att.. Det var roligt och det kändes bra. Ja, jag vet att han inte går som någon dressyrstjärna (hahahaha, lååångt ifrån) men.. Jag känner mig endå rätt nöjd ^^ Inte för att det gick så bra men för.. Äsch, det går inte att förklara, jag hoppas ni förstår!



Edit: Om ni vill höra mer om hur vi red så kan ni gå in på amandas blogg där hon tillochmed gjort en bild, haha. Måste dock tillägga att hon skrev att "Man skulle göra det på långsidan, men inte hela, t.ex att man gjorde några steg vid K och några vid H." men jag gjorde hela långsidan, haha ^^

Ridning om en stund

Jag ska till stallet om en liten stund nu. Som jag sa imorse ska vi ha skänkelvikningar på långsidorna och jag kommer förmodligen ha Bandit, det blir sista gången på honom. Det kommer nog inte gå så bra men jag hoppas det blir roligt ^^


Vad blir det till lunch?

Det enda negativa jag kan komma på med lovet är att man måste komma på (och laga!) egna luncher, något jag är riktigt dålig på! I måndags och igår var mamma ledig men idag måste jag själv komma på något smart. Det står dock still i den delen av hjärnan, hehe. Antingen blir det något enkelt (steka fiskpinnar, koka ris), något enklare (koka tortellini med buljonsås) eller något enklast (ta en matlåda från frysen och värma). Tortellina åt jag i Måndags, fiskpinnar gillar jag inte och jag hatar frysljud.. Hmm..


Det mest matiga jag har på bild, hahaha ^^

Bilder på Silver ska man ha mycket av

Jag fastnade med att sortera mina Silverbilder och nu har vi paserat 4000-sträcket! Jag hade fler bilder förut men som ni vet (eller inte vet) kraschade min dator i somras och mycket bilder gick tyvärr förlorade, något jag får jobba upp igen!


Bara för att Silver är finast


Onsdag med regn

Jag börjar bli riktigt irriterad på alla ständiga förkylningar! Det hinner bara gå någon vecka och sedan sitter jag här igen, med rinnande näsa, ont i halsen och utan röst, jippie.
Jag har inga som helst planer för dagen idag, hehe. Plugga lite sådär lagom (jag är äntligen klar med matten så nu kan jag koncentrera mig på no) och njuta av att jag faktiskt har lov. I eftermiddag blir det stallet och ridning. Sista gången på lilla (tjocka) Bandit borde det bli också och vi ska ha skänkelvikningar på långsidorna. Det kommer inte gå bra för oss, vi två är inget bra team, haha.
Men nu ska jag gå och hitta på nått kul, ha det bra ^^


Tisdagskväll

Oj vad trött jag blev helt plötsligt och oj vad skönt det är att kunna gå och lägga sig! Min supersöta (superblöta) katt kom precis in också och har nog inget emot att vi går och lägger oss, haha ^^ Ni får ha en bra kväll allihopa, ni som orkar hålla er vakna längre än mig ^^


Farsta Centrum - Böcker från Bokia och Apoteket

Det blev farsta centrum istället för vanliga centrum, Fanny skulle möta en kompis där så när mamma skjutsade dit henne följde jag med. Planen var bara att gå in på apoteket och köpa en bok. Haha, det där lät nog lite kul, apoteket är ju inte direkt kända för sitt boksortiment. Boken jag var på jakt efter var helt enkelt en bok med hälsoråd för hästar. I den finns det lite av det mesta och jag kände att jag ville läsa på lite mer.
Iallafall, den boken ligger nu här hemma, tillsammans med fyra andra nyinköpta böcker. Gick förbi bokia och kunde inte låta bli att gå in. Jag hittade först en bok jag ville ha (jag har väntat med att läsa den i ett och etthalvt år nu för att jag vill ha den i pocket och nu när den stod där var jag tvungen att köpa den), sedan en till och sedan hittade jag skylten om "tag fyra, betala för tre" och letade upp några fler böcker. Nu ska jag (när jag pluggat klart...) sätta mig och läsa och ha det bra ^^


En av böckerna jag köpte


Okej, klockan är inte halv ett längre

Den här dagen tycks inte vilja gå, det känns som jag gjort en massa saker och ändå är klockan bara halv ett. Jag dör lite sådär på matten eftersom den som skrev boken var lite dum, hehe, och itne har skrivit hur man ska räkna ut talen utan kastar bara in saker och vips så ska man fatta :D Efter att ha löst tre sånna tal och en massa "lätta" tal är man (=jag) i behov av en paus. Iallafall, ska fortsätta med lite no snart och sedan får vi se om jag följer med till centrum, om jag har tur har de boken jag vill köpa där ^^


Tisdag

Det skönaste med lov är nog (förutom att slippa skolan) att kunna sova så länge man vill. Man kan vakna tidigt men då är det bara att somna om igen, så skönt!
Idag är det tisdag (någon som missat det?) och jag planerar att plugga och göra andra saker. Jag har en sida kvar i matteboken som ska bli klar och sedan måste jag bli bättre på no'n, men det kan ju inte ta hur lång tid som helst. Kanske åker till centrum och köper en bok, annars stannar jag väl bara hemma och har det bra ^^


Sötaste och finaste som alltid

Jag hann pyssla om Silver mycket innan ryttaren kom och tur var dte för hon var insmord i lera! Tydligen hade hästarna haft det kul i hagen idag och galopperat runt, rullat sig och ja.. Haft kul. Alla förutom Frank då som är mobbad. Tydligen hade Dillon jagat honom jättemycket i hagen idag så när han kom in var han jättesvettig och stressad, stackars lilla Frank. Jag hoppas de låter honom gå med några andra istället!
Iallafall, Silver var supersöt och supersnäll idag och stod ut med allt mitt borstande och fixande. Vi hann ha det mys-mys också och ja, allt är bra ^^
Jag kollade på en lektionen där fina tjejen gick nmed också och min kamera var på bra humör så det blri inte ett bildlöst inlägg, haha ^^


Suddig, ja ^^
Söt, ja ^^

Ut i fina vädret

Jag känner mig rätt nöjd nu, bara en sida kvar i matteboken (om man räknar bort talen jag inte kunde..) och det tror jag jag ska hinna klart med imorgon. Dock tror jag att det var något fel på den som gjorde just det här kapitlet, många av talen är väldigt konstiga och.. Felaktiga, de går inte att räkna ut. Men så får det väl vara, och får hoppas att det är någon annan som gjort provet vi ska göra, haha ^^



Men det var inte vad jag skulle säga, jag kom helt från ämnet. Utan nu åker jag till stallet för att sköta om finaste tjejen. Jag hoppas att jag hinner pyssla med henne länge innan ryttaren kommer, då slipper jag stanna tills åtta och hinner plugga mer när jag kommer hem ^^

En jättefin dag

Egentligen borde jag plugga just nu men jag känner mig så himla omotiverad, haha. Jag har ingen lust att lägga mitt lov på att försöka förstå matte och kemi, det gör jag ju ändå inte.. Haha, nä men nu ska jag väl ta och fortsätta, ska försöka plugga tills två (vi får se hur det går med den saken..) och sedan.. Ha det bra ^^




Måndag

Det är måndag idag och jag måste verkligen plugga, haha. Om en vecka har jag noprov på periodiska systemet och det är inget jag är bra på. Nästa tisdag så har jag även matteprov så jag tror ni förstår vad min dag kommer gå ut på ^^ Men jag ska inte klaga, senare idag blir det ett välkommet avbrott med stallet och det ska bli kul ^^


RSS 2.0