Tack till vintertiden

Idag har jag sovit extremt länge även fast jag har saker att göra och gissa varför jag kunde göra det? Nu är det vintertid! Så även fast jag sov sådär länge så är klockan innan nio och jag har en hel dag framför mig ^^ Först och främst ska jag plugga, sedan ska vi till farmor och jag tänker hinna ta det lugnt och göra nått kul också, haha.
Men nu tänker jag iallafall göra nått annat, ha en bra dag allihopa ^^

Älskade förkylning

Jag tänkte gå och lägga mig nu ^^ Jag börjar, av någon anledning, bli förkyld igen och jag har hört att man ska sova då, haha. Nejmen jag är trött och imorgon är det mycket som händer. Jag ska plugga en massa, slappa en massa och vi ska till farmor på middag. Uppdateringen kommer bli lika dålig som alltid men det är ni ju vana vid ^^


En helt bra dag

Har faktiskt inte alls lust att blogga idag, så jag tar och struntar i det, nästan iallafall. Det var en bra stalldag, som vanligt. Pysslade med Silver, Johanna var där och jag presenterade henne för alla, Gustavsberg var där och tävlade och hedda hoppade Dillon, flefri såklart, och ja.. Allt har varit kul. Vi fick fodra helt själva idag också, var lappskötare ^^ Nu ska jag gå och ha det bra, vi hörs ^^


Söt, hahah ^^

Lördag

Det är lördag idag, om någon råkat missa det, och jag ska till stallet om typ en halvtimma ^^ Det är vanliga lektioner på dagen, jag tror de ska hoppa, och sedan så är det ponnycupen på eftermiddagen. Silver ska inte vara med så jag kommer hinna pyssla med henne iallafall, fast å andra sidan så ska jag titta på tävlingarna, haha. Jag kommer inte hinna smörja idag men eftersom jag gjorde det i torsdags är det ingen katastrof.
Nu ska jag göra mig klar, ha en bra dag ^^


Äntligen lite sömn

Jag tänkte gå och lägga mig nu, är sjukt trött efter den här veckan ^^ Imorgon blir det stallet (igen, hahaha) och Johanna kommer dit. Det är också ponnycup på hemmaplan mot Gustavsberg och då kommer tjejerna från dressyrlägret dit, roligt!
Men nu ska jag gå och sova riktigt länge och mycket, ha en bra kväll ^^


Femte praodagen

Jag gjorde rent och tvättade alla vattenhinkar när jag kom och efter att vi släppt ut alla hästar fyllde jag höpåsar. Jag fick sopa båda stallgångerna, fodra betfor och smörja också, inte så mycket att berätta om det, haha.
På lunchen så satt vi i cafet och vi åt cheesecake, en i personalen hade sin sista dag på Blåkulla.
På fredagar är det personalridning och de som praoar brukar få vara med. Man brukar få den häst som blir över (förra gången jag praoade fick jag ta Amigo, haha) men idag sa Ida att jag skulle få välja nästan vilken häst/ponny i stallet jag ville! Självklart valde jag Silver, haha.
Vi tog in hästarna och sedan fixade jag Silver (som självklart hade smort in sig i lera ^^) och sedan gick vi till ridhuset. Det var jag och en till tjej (som jobbar där) som skulle rida och Monica var ridläraren. Vi fick göra lite olika saker, skänkelvikningar, flytta bakdelen lite på volten, volter och sits. Jag ska tänka på att luta mig lite mer framåt när jag rider och att flytta bak underskänklarna lite, det ska jag verkligen tänka på! Monica är dressyrtränare så hon ser såfort man sitter lite fel, haha.
Iallafall, Silver var jättefin och gud vad kul det var att rida henne igen! Vi red inte så länge och det gick inte så jättebra men jag är glad ändå ^^ Hon gick i en fin form den mesta tiden och Monica gav mig tips på hur jag ska göra för att hon ska få in bakdelen mer under sig och det verkade fungera bra. Jag red i både höger och vänster varv och ni som ridit henne vet att hon kan vara jobbig i höger varv ibland, särskilt på volten (där vi red), men hon var jättefin där också, Hon lät mig jobba henne utan protest och så ^^ Hon drog sig lite utåt i galoppen men inte mer än.. Någon annan, haha.
Jag fixade med henne en lång stund efter ridningen innan jag åkte hem vid fyra och nu ska jag.. Plugga, haha ^^


Fredag

Idag är sista dagen på "jobbet" då, men jag ska ju till stallet imorgon också, haha. Jag har inte så mycket att säga dírekt, eftersom jag inte vet när jag slutar så vet jag inte när jag kommer hem, fast jag tror att jag slutar fyra men det kanske är nått speciellt för att det är fredag.
Nu ska jag iallafall göra mig iordning och vakna till lite, ha en bra dag ^^

Fjärde praodagen

När jag kom till stallet fick jag börja med att fylla höpåsar till privatstallet och sedan tvättade jag vattenhinkarna som vanligt. Jag tvättade vattenkoppar och krubbor tills det var fika. Efter det fick jag höa till ponnysarna och sedan sopa stallgången, något jag är väldigt trött på nu! Jag minns inte vad jag mer gjorde men innan lunch så bytte vi hagar på hästarna, jag delade ut betfor och smörjde.
Efter lunch så tog vi in alla hästar och sedan spolade vi benen på dem. Efter det så borstade jag alla ponnysar. Jag och Fanny tog ut Chip i träns och fotade när hon kom och sedan fick jag borsta lite stora hästar också innan jag slutade.

Madde fick rida Curt idag och det gick bra för henne. Linnea red Skrållan barbacka och det gick också bra. Jag skötte om sötaste Silver idag och hann pyssla mycket, mysigt ^^ Jag hade iallafall en lång stalldag och skulle kunna berätta mer om jag inte hade så bråttom, hehe.


Torsdag

Då blev det torsdag helt plötsligt, snart är veckan slut. Och idag kommer det bli ännu sämre uppdatering då jag inte kommer hem förren efter åtta, Linnea rider ju tills då. Fanny kommer iallafall och håller mig sällskap så jag ska nog överleva, haha ^^


Silver och hennes kärlek, haha ^^

Tredje praodagen

Jag kom förtidigt till stallet idag också och hann fixa lite med Silver innan jag började "jobba". Först släppte vi ut fjordingarna, sedan ponnysarna och sist hästarna. Häststona fick stå inne halva förmiddagen och sedan fick de byta hage med ena gruppen valackar. De håller på att bygga en till hage och tills dess får man hålla på och byta, haha. Iallafall, när vi släppt ut alla hästar och skulle gå och göra annat så ser vi Chivas stå i sin spilta, helt lugn, tuggandes på lite hö, meddans stona runt omkring var helt galna. Vi hade alltså glömt att släppa ut honom, haha.
Jag tvättade alla vattenhinkar igen, jag börjar bli bra på det nu, och sedan så pysslade jag med Moonlight som är halt. I måndags longerade de henne och hon haltade knappt nått men igår var hon tydligen inte alls bra så hon fick stå inne under dagen. Hon fick stå i Marcos box och oj vad liten hon är, haha. Verkligen jättesöt och snäll, jag var tvungen att binda upp henne med grimskaftet var jättelångt så hon kunde gå typ helt fritt ändå, haha.
Jag fick sopa stallgången när hon var ren och fin och efter det bytte jag schabrak till nästan alla ponnysarna. Jag fodrade med betfor idag också och idag fick jag nästan hinken att ta slut, haha.
Efter lunch tog vi in hästarna och sedan borstade jag alla igen. Silver hade inte rullat sig så mycket idag så hon gick att få ren och fin. Jag borstade alla ponnysar men inte hästarna idag. Efter det så pysslade jag med Silver jättelänge innan jag var tvungen att göra nått annat ^^



Jag red Bandit idag igen, andra gången nu så nästa borde bli sista, och det gick inte bra ^^ Jag vet verkligen inte hur jag ska rida honom, och han är inte lika fin som han var förra terminen. På schemat stod det skänkelvikingar men vi gjorde bara fyra stycken, hehe. De blev inte så bra heller, lite bättre i ena varvet än andra iallafall. Vi jobbade mycket med sitsen också (och det behöver jag!) och på volter och fyrkant och.. Jag vet inte riktigt vad vi gjorde, haha. Jag hade lite svårt med att korta hans galopp och.. Äsch, jag vet inte vad jag ska säga, haha. Det gick inte bra men jag är rätt glad ändå ^^

Onsdag

Idag kommer det bli, om möjligt, ännu sämre uppdatering, haha. Ska ju rida idag, klockan sex, och det känns onödigt att åka hem för att åka dit igen en stund senare. Jag tror vi ska ha skänkelvikningar på diagonalen idag och kommer nog få rida Bandit, och det lär inte gå bra, haha. Jag och Bandit passar inte bra ihop, hehe.
Men nu har jag bråttom igen.. Jag hoppas ni får en bra dag! ^^

Andra praodagen

Dagen började med att jag kom för tidigt igen, haha. Sedan släppte vi ut hästarförst ponnys och sedan de stora i två grupper. Häststona (de är bara tre stycken) fick stå inne några timmar längre och Mistel var riktigt upprörd! Jag borstade Lonna och henne och jag måste säga att det var mysigare att borsta Loona, Mistel tryckte in mig i väggen hela tiden för hon var så upprörd, haha. Efter fikapausen så gjorde jag rent alla vattenhinkar och fyllde dem, sedan sopade jag ponnystallet, höade och fyllde höpåsar. Sedan tog vi in ena gruppen valackar, vi fick leda in dem för de hade inte fått kraftfoder än, och släppte ut stona i hagen, äntligen blev Mistel nöjd!
Jag fick pyssla med Bruno i en timma sedan för det är ingen som brukar göra det, han är ny och går inte på så mycket lektioner och så. Han var inte världens snällaste, mest för att han ville ha mat tror jag, men det gick bra, haha. Han var riktigt riktigt smustig så det tog tid innan man såg den kraftiga hästen med taxben under, haha. Jag kan också berätta att han har världens längsta tunga! Helt ärligt, haha. Dessutom hade han den utanför munnen hela tiden, som en helikopter ^^
Jag fick fodra betfor igen och efter det var det lunch. Vi tog in hästarna efter lunchen igen och sedan fick jag börja med mitt sista uppdrag för dagen, borsta hästar! Jag borstade alla ponnysar och alla hästar, haha. Eftersom det är så lerigt ute så var de allra flesta jätteleriga så det tog sin lilla tid. Fast det är klart, det gick snabbare att borsta Daim än Goliat, haha. Goliat är lite.. rolig också, han är så himla stor att även fast jag står vid hans rumpa når han typ att bita mig, haha.
Jag vet inte riktigt när jag slutade idag och anledningen till det är för att Silver var så jäkla lerig! Hon måste ha rullat sig noggrant precis innan vi tog in dem för det var inte i närheten av torrt. Jag sparde henne till sist, därför vet jag inte när jobb gick till fritid, haha. Jag hann självklart inte få henne rent eller ta bort leran eftersom den inte hann torka på den korta tiden men jag kunde ta bort den värsta leran även fast fläckarna var kvar, om ni fattar vad jag menar.


Ren häst, eller?

Sedan kom Fanny som skulle rida Minta. Jag fick borsta Nobile och Dillon (noggrannare den här gången) och sätta på skydd för ryttarna var sena. De hade hoppning idag och jag tycker att det gick bra för Fanny, fast ja, det tycker inte Fanny. Fast det är väl så det brukar vara, eller hur? ^^

Tisdag

Idag är jag jättetrött och jättesen så egentligen hinner jag inte blogga, haha. Men jag ska praoa idag också såklart, och efter att jag slutat (vet inte om jag slutar tre eller fyra, haha) så ska jag stanna och kolla på Fanny som ska hoppa. Jag brukar inte se henne rida eftersom tisdagar inte är en stalldag för mig men det blir nog bra ^^
Jag uppdaterar igen när jag kommer hem ikväll, ha en bra dag ^^

Första praodagen

Idag har det varit en lång dag och jag ska försöka återberätta den lite snabbt!
Jag kom till Blåkulla kvart i åtta och blev satt i arbete på direkten, haha. Vi släppte ut häststona först och jag fick ta Mistel, sedan släppte vi ut de andra och ponnysarna. Darius ställde till lite lagom kaos, haha. Nanook lyckades gå omkull påväg till hagen också, det är ju halt nu, men det gick bra för honom.
När alla hästar var ute fick jag börja tvätta vattenkoppor och krubbor samt skura ur och fylla på vattenhinkarna. Efter två timmar (fika paus borträknad) var jag äntligen klar med alla, det hade gått snabbare om det inte var så att man var tvungen att gnugga som.. någonting hos hästarna, är inte många som brukar tvätta hos dem. Efter det fick jag fodra betfor till alla hästarna och som vanligt fick jag en massa över att dela ut, haha. När alla var nöjda (iallafall de som var inne för att de skulle skos) så fick jag sätta mig i sadelkammaren och smörja lite. Jag smörjde först Nanooks träns och sedan Skrållans, sedan var det dags för lunch.
Efter lunch så tog vi in alla hästarna, jag fick ta Merlot först och hon var jättepigg, haha. Det blev lite kaos när ponnysarna kom in igen men efter en stund satt alla fast, likadant med hästarna.
Sedan kan jag inte riktigt minnas vad jag gjorde (dåligt minne, haha) hur jag än försöker, men senare fick jag iallafall byta stigläder/byglar på fjordingarna till handikappsridning, hjälpa ryttarna att göra iordning dem och sedan leda den som red Bandit. Det gick bra, men när de andra skulle galoppera framför honom och han bara skulle trava blev han jättestark och efter en stund slutade vi inne på medellinjen, det är svårt att både styra, hålla in och springa när ryttaren inte gör nått av dem, haha. Efter det, nu var klockan vid fyra, fick jag byta tillbaka stigläder och sedan slutade jag. Som ni märker om ni ser på klockan så åkte jag inte hem utan skötte om Silver och kollade på en lektion innan jag åkte hem ^^


Ingen skola för mig inte

Idag är det första praodagen på Blåkulla då, och gud vad skönt det är att inte behöva gå till skolan! Jag börjar klockan åtta idag så jag ska åka om en stund, eller ja, en ganska lång stund. Jag slutar klockan tre men jag kommer stanna i stallet efter det, som jag brukar, så jag kommer inte hem förrän.. Sent, haha.
Jaja, jag hoppas ni får en bra dag, det tänker jag ha ^^


För klockan är ju bara åtta

Även för mig är det lite tidigt att gå och lägga sig redan nu, men det här kommer ändå bli sista inlägget. Om en liten stund ska jag gå ner i duschen och sedan tänkte jag göra mig en Smoo-sak och se på tv med familjen. Imorgon börjar praoen på blåkulla och då måste jag vara pigg, haha. Så ha en bra kväll allihopa ^^

Ledig

Idag är det verkligen grått ute och det har regnat hela dagen. Jag har suttit inne med en (mindre) god bok hela dagen och när jag nu tittade på klockan så hade den hunnit bli lite mer än jag tänkt mig, haha. Istället för att göra något måste funderar jag på att sätta på en film eller dvd och fortsätta ha en slappdag. Behöver ju inte plugga någonting, så varför inte njuta av ledigheten? ^^


Söndag

Jag vaknade vid tio, satte mig vid datorn och så var Pooni inne :D Jag har inte hunnit chatta med henne på länge på grund av skolan, men nu har vi iallafall hunnit chatta en stund, ungefär en timma. Hon var, såklart, tvungen att gå men.. Ja, en liten stund blev det iallafall ^^


En god bok och lördagskvällen är borta

Vad trött man blev helt plötsligt, haha. Jag har tillbringat kvällen med en god bok och har precis läst ut den. Inte världens bästa men ändå läsvärd, vi får se vad jag tycker efter att jag läst de andra böckerna jag lånade.
Imorgon tänker jag sova jättelänge, enda till tio om det går. Sedan så ska jag inte plugga ett dugg (eller kanske lite.. Eller nää) eftersom jag ska praoa nästa vecka utan bara ha det bra. Åh vilken skön dag det kommer bli ^^


Stalldag

Idag har det hänt lite tråkigheter i stallet som jag inte kommer ta upp här på bloggen och jag har inte mycket annat att säga heller. Skötte om finaste tjejen, tvättade och smörjde åt henne, som vanligt, och vi hade det mysigt. Skrållan kastade av sin ryttare på provapå när hon helt utan förvarning började sparka och snurra runt, ingen rörde varesig hennes rumpa eller nått så det var helt utan förvarning också. Den lilla, lilla killen som red blev såklart jätterädd, stakkaren. Fick leda Trixa sen och hon var pigg, hehe.
Jaja, nu har jag inget mer att berätta om, förutom att min pappa råkade skaffa nya msn och den suger.. Men jaja, ha en bra kväll ^^


Mer snö

Snön ligger faktiskt kvar på marken och det är ett par minus ute. Det är väl bara att konstatera att man måste börja ha tjockare kläder i stallet, haha.
Idag är det väl en vanlig stalldag och jag kommer väl hem någon gång efter fem som vanligt, vi får se. Det kommer nog ta längre tid att smörja idag eftersom vi inte kunde göra det förra veckan när det var tävlingar.
Men nu har jag bråttom igen, haha. Ha en bra dag ^^


Lika användbart som alltid

Jag är trött, haha. Har haft myskväll med familjen, även fast jag mest läst och bara haft ett halvt öga på annat. Tänkte iallafall gå och lägga mig med en till bok och bara ha det bra. Hela den här veckan har jag blivit sen så det ska bli skönt att sova, så är jag smart läser jag bara några sidor.
Imorgon är det stallet som vanligt och då vill jag vara pigg ^^


Mou Ippo - Arashi


Lite böcket att låna

Jag lånade fyra böcker, fem mangaböcker och två engelska böcker. Båda engelska är lättaböckerna och bara för att jag ska kunna träna på mina uttal (läsa högt, hehe) och därför behöver de inte vara svårare. Så nu kommer jag tillbringa kvällen med böcker ^^


Läsa, läsa, läsa

Min syrra ska iväg till sin medryttarehäst nu och efter att vi skjutsat henne dit ska jag till biblioteket ^^ Jag älskar ju att läsa, som många av er vet, men jag har inte varit där på jättelänge, dels för att jag har haft böcker, för att jag har svårt att hitta något där att låna och för att jag inte hunnit läsa, men nu ska jag försöka hitta något jättebra. Jag vet inte vilken genre jag är på humör för så jag får låna lite olika ^^


Snö och blöta skor

Eftersom jag hade så bråttom imorse så hann jag inte berätta om att världen är vit! I natt kom (iallafall min) första snön iår och åh vad det är mysigt haha. När jag åkte hemifrån snöade det bara lite men när jag kom till skolan så var det sånna där tjocka, fina snöflingor. Det fortsatte snö till och från hela dagen och när jag gick hem från skolan kunde jag inte låta bli att leka lite i snön. Visst, jag är 15 år gammal och har upplevt snön en himla massa gånger, men man blir aldrig för gammal för första snön!


I morse


Påväg hem från skolan






Fredag

Äntligen, äntligen fredag! Och dessutom sista skoldagen på två veckor ^^
Jag har so som första lektion, vi ska skriva en uppsats om efterkrigstiden eller vad det heter och jag tror det är idag vi ska börja med det, det kan vara efter lovet. Sedan har jag bara en lektion till, spanska, och där ska vi.. Jag vet inte, ha läxförhör på någonting och sedan börjar vi väl med nått annat. Lektionerna är så röriga så man.. Minns inget efteråt, haha.
Men nu har jag jättebråttom! Jag hoppas ni får en bra dag ^^

Söta söta Silver

Det blir en liten snabb uppdatering idag för jag är under tidspress ^^
Jag kom till stallet någon gång innan fyra och skötte om min smutsiga lilla tjej. Jag hann få henne helt ren och fin innan ryttaren kom. Hon var extremt gosig idag och la huvudet på min axel på ett speciellt sätt (inte som hon alltid gör och som hon gillar att göra), som när Trixas förra ägare kom och hälsade på, om ni minns det, och så stod hon där med halvslutna ögon och myste. Min söta lilla tjej ^^ Hann mysa en massa mer med henne och när hon gått ut på lektion så tvättade jag spiltan och gjorde rent grimman, som vanligt.
Madde red Curt och jag satt faktiskt på lektaren idag. Det gick bra för henne, de fick lära sig serpentiner. Det blev lite kaos när varken Conquest eller Meja ville sammarbeta men annars gick det bra för dem alla. De fick galoppera idag också och Madde gjorde det även fast hon egentligen inte vågar, haha.
Sedan, en timma senare som tillbringats undet Chip's tjocka, varma man och inne på cafét för att värma sig, var det Linneas tur att rida och hon hade Konsum igen. Det gick bra för henne men hon fick ingen galopp på honom, något hon får träna på! ^^


Brev och uppgifter

Dagen började med engelska (även fast jag var i skolan två timmar innan den för att plugga lite) och vi skulle skriva klart våra brev till dem i finland. Jag lät catrin läsa igenom för att rätta stavfel och så, men det var knappt några så jag kunde skriva rent det på direkten. Jag tycker att brevet blev rätt så tråkigt (vi fick inte riktigt bestämma vad man skulle skriva) men Catrin sa att det var jättebra och att hon skulle bli glad om hon fick ett sånt brev (fast hon är ju vuxen..) men vi får se vad min.. Brevvän tycker. Jag undrar vad de passar ihop mig med för typ också, förmodligen någon som gillar hästar, haha.
På no'n gick vi bara igenom lite uppgifter och vi fick sluta 45min tidigare ^^ Stannade ute en stund (även fast det var så kallt!) men nu är jag hemma och har bråttom som.. jag vet inte vad! Ska åka till stallet om 25min och måste ut med Daisy och byta om.. Så.. Vi hörs sen! ^^


Måste bara lägga upp den här för att jag ser så sjukt kul ut, hahaha. Jag försökte lära sanna att stå med fötterna åt.. Fel håll eller vad man ska säga, men då kan man inte stå med raka ben xD


Torsdag

Det är tosdag idag, om någon missat det, och det betyder att veckan snart är slut. Jag har bara två lektioner idag,
engelska där vi ska bli klara med breven till den finska klassen vi ska brevväxla med och no, sista lektionen inför provet som är efter lovet. Nästa vecka är det prao, på blåkulla för min del, och sedan kommer det efterlängtade lovet! ^^


Bandit

Lotta lyckades inte få låts Silver till mig idag heller då hon måste gå alla nybörjarlektioner så det blev racerfjoring för mig idag, Bandit. Jag vet inte om racerfjording är rätt ord för den lilla tjocka fjordingen med dålig kondition då, haha. Iallafall, det var hoppning idag och vi hoppade en liten bana. Och jag menar verkligen liten. Vi hade två hinder, ett kryss, vet inte hur högt, och ett räcke som var först kanske.. 50/60cm och sedan höjdes det till 70cm. Vi hade också en galoppbom och sedan sattes det ihop till en bana. Man började med galoppbommen, sedan hoppade man krysset, räcket och sen krysset igen. Vi hoppade banan två gånger var och innan dess hoppade vi såklart fram lite.
Jag och Bandit är inte riktigt polare men det gick väl helt okej idag. Lotta verkade nöjd och Amanda (och mamma, haha) sa att det såg bra ut. Lotta tog mig åt sidan för att ge mig lite tips. Hon sa att allt såg jättebra ut men att han vid ett tillfälle hoppade av lite för nära och att jag skulle tänka på det. Hon kallade mig även "Frida den vilda" och "Frida, gruppens hoppryttare" idag, haha. Hon sa också nått om att jag verkligen borde tävla (jag har lite dålig minne och minns inte riktigt) och allt som hon alltid säger men ja.. Jag kommer aldrig tävla ^^



Jag har förövrigt en video på mig och Bandit nu för natta var där och fotade, men ni kommer tyvärr inte få se den. Det kommer ta jättelång tid att lägga upp den (jag använder inte youtube) så jag kommer inte hinna ikväll, eller imorgon, osv. Men jag kan berätta att det inte såg så bra ut och.. Usch, jag hatar att se mig själv rida, även fast det är nyttigt, haha ^^

Ordkunskap och sågspån

Svenska var det som sagt på morgonen och vi hade ordkunskap, exakt lika tråkigt som det låter! Sedan hade vi musik och vi fick fortsätta att göra musiken till våran rapp. Vi (jag och tjejen i min grupp) har skrivit en text och gjort musik, problemet är bara att de inte passar ihop för fem öre, haha. Vi får försöka lösa det nästa gång (om två veckor, nästan vecka är det prao på Blåkulla och nästnästa äntligen lov!) vi har musik.
Efter lunch var det slöjd och jag blev klar med min låda. Den blev inte så snygg, hehe. Men nu har jag iallafall fått ta hem den och så, men vet inte vad jag får i beyg, men hoppas självklart på g ^^


Onsdag hela dagen

Nu börjar det bli riktigt mörkt på mornarna, jag ser ingenting utanför fönstret! Snö varning är det också, men det har jag inget emot. Haha, jag gillar alltid första snön men sedan så tröttnar jag snabbt på den, tråkigt för mig ^^

Men idag är det iallafall.. Onsdag och jag jag har svenska, musik och slöjd. Det är sista gången på musiken vilket gör så att jag måste hinna klart, och det hoppas jag att jag gör. Vi får se om jag får ta hem min lilla låda, ful som stryk är den iallafall.
Sedan är det ridning i eftermiddag och vi ska hoppa. Även fast Lotta sa att hon skulle försöka fixa fram Silver till mig så tror jag inte att jag får henne så jag kan få i princip vem som helst.
Men nu ska jag göra mig iordning, ha en bra dag ^^

Någon stallfri dag blev det inte, bara nästan

Jag följde med Fanny som skulle rida på farsta ridskola. Kan inte direkt säga vad de gjorde, haha. Fanny red iallafall en jättstor skimmel och.. har inte så mycket mer att säga, haha.
Jag tänkte iallafall gå och lägga mig nu, är trött som vanligt. Godnatt ^^


Finska brevvänner och hjärt-lungräddning

Jag kom väl inte direkt så långt på matten idag heller, men det var för att vi hade genomgång. Jag hann väl göra.. Tre tal, men de är svåra! Haha, kanske inte, men ändå. Och förresten, jag gick aldrig på mattestöd. Vi fick sluta tidigare så jag orkade inte vänta i en timma.. Får försöka överleva ändå!
Sedan hade vi svenska och jag kan inte minnas att jag gjorde något. Jag tror jag och Sanna mer råkade prata om någonting och sedan pluggade jag lite om granen (japp, trädet). Jättekul, verkligen ^^

Sedan var det dags för engelska och vi fick reda på att vi ska få brevvänner! Från finland dessutom, haha. Vi ska brevväxla med dem och våran klass ska skriva första brevet. Förutom att skriva om oss själva måste vi tyvärr skriva om stockholm/handen och miljön och sånt, mitt hus och mitt rum.. Jag vet inte riktigt vad personen som blir min skrivare kommer tycka om att läsa det, haha. Iallafall, sedan kommer de finska lärarna läsa våra brev och bara ihop dem med passande elever, så vi får se hur allt slutar!
På idrotten hade vi hjärt och lung-räddning med sånna där dockor. Jag kan säga en sak och det är att jag var grymt dålig på det! Vi får hoppas att jag aldrig behöver använda mig av det..
Läsning var sista timman och vi läste väl i en halvtimma och sedan slutade vi ^^


(Bild från google)
Sånna här dockor hade vi, haha ^^

Tisdag

Idag är det tisdag och jag kommer vara länge i skolan, haha. Jag har matte och svenska på morgonen, sedan engelska, gymnastik och svenska igen. Efter det ska jag dock stanna för att gå på mattestödet. Jag hoppas att läraren ska kunna hjälpa mig med de talen som inte Catrin kunde, för jag lovar att de kommer komma på provet!
Men nu ska jag gå och göra mig iordning, ha det bra ^^


Söta och sötaste Silver

När jag kom till stallet upptäckte jag att Silver inte skulle gå första lektionen och det gav mig tid att fixa henne fin ^^ Hon var på riktigt bra humör idag (förutom när de fodrar och hon tror att någon kommer sno hennes mat, haha) och vi hade det bra. Jag fick fixa iordning henne till lektionen och tränsa för ryttaren orkade inte (haha) och jag säger ju inte direkt nej. Jag kollade på lektionen också och Silver var duktig, även fast hon inte riktigt skötte sig i skänkelvikningarna ^^
Fick också en rapport från Lotta om hur Silver skötte sig igår. Hon var felfri med första (hemma)ryttaren men med den andra (borta)ryttaren så vägrade hon två gånger på första hindret, även fast det bara var 60cm. Hon hade fått nog helt enkelt, haha.
Jag påminde också Lotta om att hon har sagt att jag ska få praoa där nästa vecka när jag har prao och nu har hon skrivit upp det också. Det blir samma tider som förra gången, 8-15, och det kommer nog fungera bra, även fast jag lovar att jag kommer komma dit alldeles för tidigt och åka hem alldeles mycket senare. På måndagen ska jag ju stanna tills jag brukar åka hem i vanliga fall, på tisdagen har jag lovat att stanna och kolla på fanny som ska hoppa, på onsdag ska jag ju rida klockan sex så då har jag ordentligt med tid att slå ihjäl, på torsdagen ska jag stanna som vanligt men slutligen på fredagen kan jag åka hem! ^^


Lång skoldag? Nä, lång text!

Skoldagen började med världens kortaste mentorsträff då våran lärare glömt bort oss. Vi skulle utvärdera idrottsdagen jag var sjuk på så jag gjorde inget, haha. Sedan var det no och vi gjorde lite olika saker. Först svarade vi på liten frågor om bindningar och sådant, sedan fick vi tillbaka våra uppsatset. Jag fick vg+, och eftersom jag inte var nöjd med min uppsats så är jag nöjd. Sedan var det dags att labba. Vi jobbade först med natrium (heter det så?) och läraren skulle göra en sak och visa oss. Hon höll till på vårat (=mitt och sannas) bord för dte var typ i mitten. Hon släppte en bit natrium (eller vad det var) i.. Någonting vätska (vatten tror jag?) med lite diskmedel i och så låg själva natriumbiten på sånt här kaffefiltspapper. Iallafall, snacka om att jag var glad över mina skyddsglasögon! Det blev värsta smällen och man kunde se små eldklot komma flygande mot en, snacka om att alla blev chockade. Läraren var inte hellet berädd på det (hon hade typ tagit för stor bit natrium, haha) så det var rätt kul, det blev lixom som en minibomb.
Vi fick göra likadant själv men med en annan metall (litium eller vad det heter) men där skulle man fånga upp gasen som blev när den reagerade med vatten i ett provrör och sedan använda en tändare. Något bom blev det inte, mer ett.. Poff? Nä, lika coolt var det inte men ändå ^^

Efter lunch hade vi spanska och jag började jobba med framtid. Det vi håller på med (alltså den framtidsformen) är sjukt lätt så det är inget problem.
Matte var det sen och jag bad Catrin om hjälp med ett par tal. Första talet kunde hon inte utan var tvungen att ta reda på det, det tog typ en halvtimma. Andra talet kunde hon inte heller och kom inte fram till något svar utan säger att det är fel på uppgiften eller i facit.. Ska frågad den andra läraren på mattestödet imorgon!

So var sista lektionen och jag lämnade in mitt partiprogram. Våran uppgift var att skapa ett eget parti med namn och logga och sedan skriva ett partiprogram med alla ens åsikter och så. De flesta gjorde bara som ett skolparti, alltså vad de ville förändra med rudanskolan men mitt var ett "riktigt" parti med mest andra frågor. Jag fick mvg på den iallafall, och det var kul. Lärarn sa till mig att det bara var att gå hem och starta pratiet nu, jag skulle vinna alla val, haha ^^


Måndag

Ny vecka och måndag igen. No, spanska, matte och so står på schemat idag, ingenting kul alltså. Jaja, det är inte så långt kvar tills jullovet nu, nio veckor. Det är ju ingenting, inte i längden, och tiden kommer gå fort på sitt egna lilla långsamma sätt.
Men tills det har gått de där nio veckorna är det bara att fortsätta gå upp tidigt och gå till skolan, och det är väl vad jag måste göra nu. Hejdå ^^


Bara för att Silver är så bäst

Silver vann dressyren igår med ryttaren från skogslotten! Duktiga lilla b-ponny (haha) och självklart duktig ryttare också : D
(Länk till där jag läste hittar ni här)


Så var den borta

Suck, var tog dagen vägen?
Fast jag ska inte deppa, jag är så gott som klar med alla läxor (eller inte, hähä), ska snart äta middag och sen.. Mer plugg! Nä, jag tänker ta mig tid till en god bok och ha det bra lite också, om jag hinner. Funderar på att köpa lite nya böcker även fast jag har en massa på lager. Måste bara komma på vilken genre jag är sugen på just nu, hmm.. Tänkar böcker tror jag, som min favoritbok Den utvalde. Lättläst bok, ja. Lättförstodd bok, kanske. Speciell bok, ja. Bra bok, verkligen.

Nä, nu ska jag gå och titta på hoppningen på tv. Bloggar mer sen, ha det bra!


Söndag

Eftersom söndagar är min officiella pluggdag är det en dag jag starkt ogillar, fast ändå vill jag inte att den ska ta slut, haha. Idag har jag inte så mycket att plugga iallafall, matte, spanska och so tror jag, så jag hinner nog göra nått annat också, om jag har tur ^^

Jag hoppas ni får en bra dag idag ^^

Lalala, jättetråkigt inlägg

Det börjar bli tjatit med att varje kväll säga att jag ska gå och lägga mig för att jag är trött, tror knappast någon missat det nu, haha. Men mitt liv är ju så händelserikt på kvällarna att jag har så mycket att skriva, eller inte. Nä, men jag har haft en bra kväll och vi såg på någon film på tv och nu tänkte jag gå och lägga mig. Läsa en bok, sova eller drömma, vi får se.
Jaja, jag ska inte plåga er mer med detta tråkiga inlägg, godnatt allihopa!


Snygga Konsum, haha

Skogslotten

Idag var det ju skogslotten och jag har inte så mycket att berätta förutom det. Hann sköta om Silver på morgonen och lite mitt på dagen, inte lika mycket som en vanlig lördag men ändå det jag skulle göra. Hann inte smörja eftersom hon använde sina saker men det får jag göra en annan dag.
Silver var självklart med och tävlade men inte som sig själv utan som bponny. Det låter vekligen konstigt men den här helgen är Silver bponny, haha. Hon startar efter Skrållan istället för bland de större ponnysarna, anledningen till det är att bponnysarna ska hoppa 60cm imorgon och dponnysarna 80cm, och för att Silver bara ska behöva hoppa sextio måste hon vara bponny så ja, nu är hon det, haha. Jag tycker det är bra att de gör så, det är varken kul för henne eller för ryttaren att starta åttio när hon bara vägrar.
Iallafall, idag var det dressyr och alla var jätteduktiga. Silver var såklart bäst och snyggast men det är hon ju alltid. Det var 24 ryttare som red sammanlagt så det blev lite långtråkigt att kolla på, haha. Allt gick som det skulle förutom att några red fel, Silver hade lite kul (hahaha) och Fritz hoppade över dressyrstaketet, haha.
Jag vet inte vilka som vann dressyrdelen men imorgon är hoppningen som avgör allt, och då får vi se vilka som vinner!


Silver är snyggast i knoppar, även fast de inte syns så bra ^^

Lördag

Äntligen lördag och stallet igen ^^ Som jag berättade igår är det skogslotten så jag vet inte riktigt när jag kommer hem. Skogslotten (dressyren) är sjukt tråkig att kolla på för det är så himla många ryttare som rider samma program och när de äntligen är klara är det dags för nästa lag, jippie. Haha, vi får se hur det blir, men jag uppdaterar mer när jag kommer hem igen ^^


Användbart ord: Trött

Och så blev man sådär trött igen, haha. Eftersom ni förmodligen känner mig vid det här laget så kommer jag gå och lägga mig ungefär nu, dock har jag en bra bok att läsa och ligger nog vaken i någon timma, om inte mer. Imorgon är det stallet som vanligt, men det är skogslotten så inget är som vanligt. De flesta grupper har teori och det är ingen prova på. Kommer nog inte hinna smörja heller, och inte hinna pyssla lika mycket som vanligt. Kommer nog bli en rätt lung och skön dag ^^


Kväll

Jag brukar ha fredagar som en sorts pluggfri dag så jag har bara tagit det lugnt och haft det bra sen jag kom hem från skolan, mest läst och så ^^ Myskvällen börjar om en stund och vi ska väl se på nått bra på tv tills det blir dags att gå och lägga sig, rätt tidigt som ni vet vid det här laget ^^


Tråkig dag i skolan

Dagen i skolan idag var totalt onödig. Gjorde inget alls på so'n typ då jag behöver en dator och alla i skolan är trasiga (som vanligt) så det var mest att bara sitta. På spanskan sedan skulle vi jobba med ett häfte som vi gjort på tre lektioner innan så jag var klar och kunde det vi skulle göra, så det blev till att bara sitta där igen.
Rolig dag, verkligen ^^



Det är inte bara på bilarna det är frost nu utan när jag gick hem från skolan (vid två tiden) upptäckte jag att det var is på alla vattenpölar, haha. Man får nog konstatera att det börjar bli höst nu, eller ja, snart vinter ^^

Lite smått stressad

Klockan har sprungit iväg sjukt mycket, hehe. Idag har jag so och spanska men jag ska jobba lite med matten på morgonen om jag orkar. På so'n kan jag typ inte göra nått för jag ska bara skriva rent det på datorn och våra datorer fungerar inte i skolan. På spanskan så ska vi väl jobba med dåtid eller framtid, roligt.
Jag hoppas ni får en bra dag^^

Söt och söt

Jag hann pyssla med Silver i ungefär en och en halv timma idag innan jag var tvungen att hjälpa madde som skulle rida Curt. Hon var verkligen underbar idag, som alltid. Hann borsta henne riktigt ren och vi hade en massa myspauser också. Hon hade passat på att rulla sig ute i leran men var så snäll och tålmodig när jag skulle göra henne ren, lilla underbara tjejen ^^
Madde red somsagt Curt och de red barbacka. Hon var jätteduktig och travade helt själv och så, även fast han är så skumpig! Sedan skulle alla byta hästar så att alla tillsalut ridit alla så jag fick leda runt Konsum och kasta upp ungar på hans rygg. Skulle först ha lett Minta men jag kan inte riktigt kasta upp små barn på henne, haha. Iallafall, alla fick trava så jag fick springa varv efter varv, haha.
Linnea skulle rida Konsum och jag hann inte se klart lektionen men det jag såg såg jättebra ut ^^


Curt, fast gammal bild ^^

Prov och atomer

Det får bli en snabb uppdatering idag för jag ska iväg till stallet om en liten liten stund och har en miljon saker att göra.
Vi hade engelska först på morgonen och det var dags för muntligt prov. Provet gick ut så att det låg kort på bordet uppochner (på sidan som var ner stod det saker) och man skulle dra ett. Det man fick skulle man sedan berätta om för alla som var i rummet. Alla kretsade runt filmen Forrest Gump men man kunde få olika saker, favoritscen, omgivningen, olika problem och historiska händelser. Första gången det var min tur fick jag lappen "Minor roles", alltså skulle jag berätta om andra personer i filmen, inte om Forrest. Jag berättade om Jenny och Bubba, men mest om jenny då Bubba inte var med så mycket, haha. Min andra lapp stod det "Problems" på och jag skulle beskiva ett porblem som varit i filmen och jag berättade om hur det gick med räkfisket, haha. Jag fick tyvärr inte de lappar jag ville ha, men de var inte hellet de värsta lapparna så det var okej. Hade dock gärna velat ha favoritscen då den är rätt lätt att prata om.
Iallafall, jag fick mvg- på allt prat. Jag sa tydligen inte fel på ett enda ord som Catrin hörde och berättade på med bra flyt och ja, allt. Förutom en sak, mina uttal. Jag vet att de är jättedåliga men det går verkligen inte, hur jag en försöker kan jag inte låta engelsk, haha. Får väl träna lite mer på det, men räcker det ändå till mvg känns det rätt okej ^^



Sedan, efter lunch, hade vi no och vi jobbade om atomer och sånt, bindningar. Jag minns inte så mycket och jag blev inte klar med frågorna för jag tycker sånt är rätt förvirrande, haha. Vi har dessutom prov på det på måndagen efter lovet, så det blir ännu mer plugga på lov ^^

Torsdag

Idag har jag engelskaprov, muntligt. Muntligt är verkligen inte min grej, och det är inte engelska heller, så det kommer nog gå rätt mycket åt skogen. Eller ja, det vet jag att det kommer för jag kommer bli så nervös att jag inte kommer på nått att säga, jippie.
Sedan han jag no på eftermiddagen och vi ska väl jobba viadare med det periodiska systemet som jag inte förstår nått av, hehe. Vi har prov i det direkt efter lovet så det bli väl ett sånt där roligt plugglov.
Men nu måste jag gå och göra mig iordning. Jag hoppas ni får en bra dag ^^


Mitt schema, haha ^^

Amigo, sega lilla häst



Jag red Amigo idag och jag blev riktigt glad av att läsa hans namn. Hade förberätt mig på Meja och jag föredrar Amigo då. Jossan skulle inte komma och hon skulle ha Meja så lotta frågade om jag ville byta men jag sa nej, haha.
Vi hade markarbete idag fast vi mer.. Hoppade, fast väldigt lågt då. Vi började med att värma upp med lita kavaletti på volter och snett över medellinjen. Amigo var iallafall sjukt seg, som vanligt, och ja, jag fick jobba mig varv. Han höll dock rätt gångart och ett bra tempo hela tiden förutom en gång på volten när han snubblade rätt rejält precis innan kavalettiserien och inte hann komma fram i trav igen så då blev det skritt över, men det kunde han ju inte hjälpa.

Sedan skulle vi börja med de vi skulle göra. Det var en upphöjd bom på medellinjen (kanske 20cm) och den låg lixom på kortsidan fast på medellinjen, så man vände in från tex. b (jag tror den bokstaven sitter där, haha) och red över och sedan fortsatte man i samma varv och gjorde om allt. Vi var i två grupper för att få flyt och vi skulle galoppera över så vi hade galopp och lät allt rulla på. Jag fick igång honom i en bra galopp men första gångerna förstod han inte riktigt vad han skulle göra och saktade av till trav precis innan och fattade galopp igen direkt efter men efter några gånger fattade han att han bara skulle galoppera över. Jag tror att han gick i en bra galopp, alltså en helt vanlig (som på en "vanlig" häst) arbetsgalopp som är bra när man hoppar. Jag och Amigo hoppade verkligen varje varv, haha. De flesta fick följa spåret och så imellan men.. Svårt att förklara men det flöt på så bra för Amigo och mig att vi kunde göra varje.

Vi bytte varv och gjorde samma sak i andra varvet och där var han med på noterna på direkten och galopperade över varje gång, även fast han var lika sjukt seg som alltid. Gissa om jag var död sen, haha.
Mamma sa att han gick som en gud och hade en jättebra galopp, att vi såg ut som ett bra par och att han inte såg seg ut utan nöjd, glad och framåt och att det såg så fint ut. Lotta var också jättenöjd med oss och hon var förvånad över att jag fick igång honom så bra, haha. Hon gav mig iallafall en tumme upp och hade inget annat att säga. Sedan sa hon att hon skulle bli så himla glad om jag skulle tävla och att jag skulle säga till om jag kände mig sugen. Hon sa också att det alltid fungerar så bra för mig i all ridning och det var kul att höra ^^
Jag är rätt så nöjd med lektionen faktiskt, fast egentligen vet jag inte. Jag hade honom i rätt gångart och ett bra tempo hela tiden, så mycket mer hann jag inte tänka på, haha. Jag kommer inte hoppa honom nästa vecka då hann inte får hoppa utan Lotta sa att hon skulle göra vad hon kan för att skaffa fram Silver till mig, även fast jag inte tror så hoppas jag! ^^

Loppor och tänder

Vi hade mentorsträff på morgonen och idag fick vi leka, haha. Eller leka och leka, vi fick.. Hittar inget bra ord för det. Vi var två och två (man var som man satt, vi väljer inte platser själva) och man fick bara använda en arm/hand var och skulle tillsammans göra en loppa. Jag och marcus (som jag var med) blev klara som nummer tre av alla även fast ingen av oss visste hur man gör en loppa, haha.
Men tyvärr var vi ju tvugna att ha lektion sen och vi hade svenska. Vi fick en ny muntlig uppgift att göra och fick tillbaka det (gamla) nationella provet vi gjort i läsförståelse. Jag hade alla rätt så det var tråkigt att det inte var det riktiga, hehe.
Musik sen och vi skulle börja göra musiken till våran rapplåt. Vi (två i varje grupp) körde taktiken att bara klicka lite hysterisk överallt så det blev en himla massa ljud medans andra var smarta och skapade en takt. Efter typ sju försök lyckades vi komma fram till en okej takt iallafall, på trummor (fast från dator), och nästa vecka ska vi lägga på andra instrument.
Vi hade slöjd efter lunch och jag jobbade vidare med min kära lilla snea låda. Snygg blir den inte men jag tror man iallafall ser vad det är. Nästa vecka är sista lektionen också och som tur är är jag nästan klar så jag kommer nog precis hinna, om jag har tur iallafall ^^



Och så var jag ju hos tandläkaren på lunchen men det är inte så mycket att berätta om. De tittade lite på mina tänder och sa att jag hade ett jättefint bett och raka tänder och så, allt rätt förutom just mitt överbett. Iallafall, de tänker skicka mig vidare till en annan specialist som ska bestämma om jag får tandställning eller inte. Mitt överbett syns inte på utsidan (den påverkar inte hur mina läppar täcker tänderna) och mina undre framtänder nuddar bara uppe i gommen när jag gör allt förutom att just bita ihop, så jag kanske inte får någon tandställning utan får leva med att kunna slå ut framtänderna lätt och att ha något som petar upp i gommen, haha ^^

Onsdag

Jag gillar inte onsdagar i skolan, mest på grund av att vi har slöjd, och idag ska jag dessutom till tandläkaren. Jag har tid på lunchrasten och jag kommer inte hinna äta lunch (fan, idag var enda dagen med god mat!). Jag måste gå direkt från sista lektionen dit, kanske kan be om att få gå lite tidigare. Vi får se.
Iallafall, sedan är det ridning i eftermiddag och idag får jag nog Meja, haha. Skulle hellre ha Jaspis igen men det tror jag inte att jag får, så jag får nöja mig med en liten fjording ^^
Men nu har jag jättebråttom, hehe. Ha det bra allihopa ^^

Engelska rutor

Nu blev det rätt sen uppdatering (enligt mig själv, haha) men jag har varit upptagen med lite pluggande. Mest engelska inför muntligt prov och det behöver jag verkligen, hehehe.
Nu tänkte jag iallafall gå och lägga mig eller något liknande. Trött är jag, som alltid, men mest vill jag slippa undan pluggandet och då är sova bästa sättet, haha.
Jaja, jag går nu. Jag hoppas ni får en bra kväll ^^


Inte världens bästa direkt

Jag har inte haft världens bästa dag i skolan, tror jag inte iallafall.
Först var det matte, matteprov. Det var ganska lätt tror jag, men jag tycker inte att det gick jättbra för mig. Skrev fel på ett tal men han ändra innan jag lämnade in, haha. Kunde inte riktigt sista uppgiften heller.
Vi hade svenska sen och jag fick reda på vad han tyckte om min uppsats. Han sa att den var jättebra men han tycker att jag ska korta ner meningarna med punkter, något jag inte kommer göra. Kommatecken är min grej och ja.. Jag kommer inte ändra på det, hehe.
Efter lunch hade vi engelska och vi gjorde inte mycket, delades in i grupper och på torsdag är det prov, jippie. Kommer inte gå bra, men jaja.
Gymnastik sedan, läraraen blev sjuk och hjärt och lungräddningen inställd. Vi skulle göra samma sak som förra veckan istället, skriva av ett häfte. Usch, det suger att bara kopiera exakt vad det står. Jag gjorde inte det iallafall utan satt och läste istället. Efter det hade vi en halvtimmas svenska och jag hann bara läsa i tio min, var iväg och kollade resultatet på matteprovet (alla rätt ^^) hos catrin och hon undrade vad den där gymnastikuppgiften var, jättemånga hade varit och klagat. Hon tyckte det lät helt sjukt iallafall, skönt att någon håller med en.


Nanana, jag har ont om bilder ^^

Tisdag

Jag har matteprov idag, direkt på morgonen, och det ska verkligen bli kul, haha. Nä, jag kan verkligen inte det här kapitlet och förstår inte mycket alls så jag skulle gärna skita i att skriva det..
Sedan han vi svenska (tror jag?) och inte vet jag vad vi ska göra där. Engelska efter lunch, muntliga provet kanske är idag, vet faktiskt inte, och sedan gymnastik och svenska igen. Hjärt och lungräddning och sedan en halvimmas läsning, roligt.
Idag ska jag ju inte till stallet så jag kommer komma hem tidigt (eller ja, vid fyra) och plugga, så någon kul uppdatering blir det nog inte ^^


Intressant bild, jag vet ^^

Något ni förmodligen vet

Att jag tänkte gå och lägga mig behöver jag nog knappast säga, det vet ni väl vid det här laget. Men ja, nu tänkte jag gå och lägga mig, hehe. Så ja, ha en bra kväll allihopa ^^


Sötast och finast som alltid

Jag kom till stallet lite tidigare i vanligt och såg att Silvers ryttare inte kommit än (det var en kvart kvar tills de skulle rida) och hon var riktigt lerig så jag började med henne ^^ Jag hann borsta henne och kratsa hovarna innan ryttaren kom och jag hjälpte henne att göra klart resten. När hon gått ut så tvättade jag spiltan och såg sedan på en annan lektion där Silver gick. Efter lektionen så fixade jag mer med Silver, borstade, myste och ja.. Hade det bra.
Tyvärr tar ju allt det bra slut och jag var tvungen att åka hem, och nu ska jag gå och plugga!


Periodiska systemet och matte jag inte kan

Idag på no:n skulle vi starta upp det nya temat, det periodiska systemet. Det är ingenting jag gillar, kanske för att jag verkligen inte förstår det. Iallafall, läraren hade en lite genomgång och sedan fick vi jobba med att sätta ut ämnen på rätt ställen (utan fusklapp, omöjligt!) och skriva vad man kunde använda saker till.
Efter lunch var det dags för spanska och vi fick reda på resultaten på sakerna vi lämnat in. Jag hade mvg på alla tre, uppsatsen, provet (jag hade 121½/122, haha) och brevet vi skulle skriva på provet (hur det nu gick, tycker det blev skitdåligt). Sedan hade vi muntligt prov och jag fick vg. Jag är nöjd med det för jag har typ aldrig pratat spanska, i alla år har vi som mest haft två och två att prata och träna och jag har alltid varit ensam och det gör så att jag alltid varit tyst, haha.
Sedan var det matte, som påminner mig om att jag måste plugga, och inför provet imorgon. Jag kan inte mycket alls, tyvärr, så därför borde jag plugga nu, hehehe. So var sista lektionen och jag gjorde inte så mycket, kom på mitt namn och loggan till mitt parti, men vad det är får ni inte veta ^^


No, haha

En morgon med minusgrader

Då var det måndagsmorgon då, lite för tidigt för att jag ska kunna uppskatta det, haha. Det känns inte som att jag pluggat tillräckligt och jag har tre prov den här veckan, roligt!
Iallafall, idag har jag lite lagom kul ämnen, no, spanska, matte och so, och sedan åker jag direkt till stallet, ingen bloggning imellan. Förmodligen kommer jag hem sent från stallet, som vanligt, men har jag riktigt med tur så kanske det blir lite tidigare så att jag hinner plugga, hoppas!
Men nu ska ni ha en riktigt bra dag, haha ^^


Bra men superkort

Jag tänkte gå och lägga mig nu, även fast klockan är så lite. Jag har ont i huvudet och är trött och imorgon är det ju skola så.. Ja ^^
Jag har väl överlag haft en bra men superkort helg. Stalldagen igår var lyckad och det var väl bra idag, bara det att jag hade huvudvärk. Tyvärr var jag tvungen att plugga en del idag, men det är jag ju van vid vid det här laget, haha.
Ha en bra kväll allihopa ^^


Idiotsäkert

Kladdkakan blev faktiskt god. Fast det borde jag ha förstått, receptet jag utgår ifrån är idiotsäkert och jätte enkelt ^^


Ett försök till kladdkaka

Jag har rpecis bakat kladdkaka men jag tror den blev rätt så misslyckad. Testade lite ändringar och större sats så jag visste inte riktigt hur länge den skulle stå inne. Efter en timma vågade jag inte ha inne den mer, även fast det kanske skulle behövas, så jag har precis tagit ut den. Smakat har jag inte gjort än och jag hoppas den går att äta ^^


Blåbärshoppning på Blåkulla

Kom hem för rätt länge sedan men har pluggat tills nu, haha.
Det gick bra på blåbärshoppningen för de flesta, Meja var inte på humör och kastade av båda sina ryttare och Curt vägrade för båda sina men annars var alla felfria. Det var rätt många startande tycker jag, men det kommer bli fler nästa gång när de höjer så att alla hästar startar tre gånger istället för två.
Banan var jätteenkel, eller ja, den såg enkel ut. Långsida, snett igenom, långsida, snett igenom, mål haha. Det var enkla hinder också, kryss och räcken. Kryssen var dessutom lägre än de andra hindrerna så när Amanda hoppade 60cm med Nobile (felfri såklart) så såg kryssen ut att vara högst 40cm, haha.
Om ni vill se amandas runda så får ni gå in på hennes blogg där den ligger utlagd ^^




Jag hoppas inte du har nått emot att jag lägger upp den här bilden, Amanda ^^

Söndag

Idag är det blåbärshoppning och jag ska trotsa alla mina läxor och ta mig till stallet, även om jag kommer få ångra det senare, haha. Ska ju filma Amanda som startar i sista gruppen så jag kommer kolla på alla andra också. Silver ska starta tre gånger och jag tror det kommer gå bra ^^


Nu är det mörkt ute

Imorgon är det blåbärshoppning på blåkulla och jag ska dit och kolla. Amanda ska ju tävla så jag ska filma henne och självklart kollar jag på dem andra också. Hon startar i sista gruppen så egentligen har jag inget val, hehe. Tror första start är elva men samlingen är tio och jag ska vara där då, finns alltid någon som behöver hjälp med nått ^^

Men nu ska jag gå och lägga mig och sova länge, iallafall tills väckarklockan ringer, haha. Jag hoppas ni får en bra kväll och ja.. Har det bra ^^

Stalldag

Idag har det varit en helt vanlig dag i stallet, bortsätt från lite småsaker. Moonlight har blivit sparkad och vilar, Darius är tydligen halt igen och Frank hade ett djupt sår under ögat så han kommer få ett fult ärr. Silver gick tre lektioner idag och ska starta tre gånger imorgon, även fast gränsen egentligen är två. Hon, konsum (de två äldsta ponnysarna) och skrållan är dem som ska starta tre, jippie.
Skötte iallafall om Silver idag och hon var jättego och lika underbar som alltid. Hon passade på att vila en stund på eftermiddagen men tyvärr blev hon störd av oss som var i stallet och reste sig snabbt igen. Hon hade självklart legat i kiss och fick en riktigt fin fläck på rumpan till de tävlande imorgon ^^
Smörjde åt henne, som vanligt, och Amanda (som jag lyckats få seg, mohahah) höll mig sällskap. Vi åkte sedan hem vid fem när hästarna fått mat och stallet stängde.





















Och dem här två tillbringade jag dagen med:






Lördag

Jag mår inte så dåligt idag så det blir nog en rolig stalldag iallafall ^^ Vädret verkar inte det bästa än så länge men det finns ju ridhus, haha. Kallt är det också ute så jag får ha min verkligen jättesnygga flees och halsduk, jag har hört att jag ser längre ut då, haha.
Jaja, ha en bra dag allihopa, jag uppdaterar mer när jag kommer hem ^^


Klockan är tio, eller nja, tjugo över

Nanana, nu tänkte jag ta och gå och lägga mig. Är trött (japp, jag är alltid trött) och imorgon blir det upp tidigt för att åka till stallet, hur dåligt jag än mår ^^
Jaja, godnatt allihopa ^^

Imorgon: Stallet / Ikväll: Myskväll!

Fanny frågade om jag kommer till stallet imorgon och ja, det gör jag. Om det så är det sista jag gör. Kan dock inte lova att jag blir en superkul person för senaste veckan ahr jag kört varannandagsprincipen, varannan dag mår jag skitdåligt och varannan skitbra, och imorgon är tyvärr en dålig dag, haha.
Men jag kan ju inte missa Silver en till dag, har inte skött om henne sen i onsdags, så jag kommer, hur dåligt jag än mår.



Nu är det iallafall fredagkväll och jag ska ha myskväll framför tv:n med familjen. Någon film har vi itne hyrt (ovanligt, haha) men vi får väl försöka hitta något på tv.
Jag hoppas ni får en bra kväll för det tänker jag ha ^^

Nudlar på burk



Den senaste veckan har jag ätit soppa minst en gång varje dag, det tråkiga är bara att jag inte är någon soppälskare och har därför bara varierat mellan två soppor. Iallafall, idag (eller rättare sagt igår) köpte mamma och pappa en annan sorts soppa, eller ja, nudlar på burk, som jag nu ska smaka. Jag hoppas det är gott ^^

En till dag hemma

Mamma lät mig inte gå till skolan idag, kanske för att jag har feber, haha. Men iallafall, jag mår bättre än igår och idag är det mest halmandlarna som är jobbiga, så jag kommer nog (tyvärr) orka plugga lite idag så jag får väl slå upp matteboken, haha. Idag har vi bara so, som jag kan göra hemma, och spanska som.. inte vet jag vad vi skulle göra, men det får jag väl ta igen.
Nu ska jag gå och hitta på nått kul, ha en bra dag ^^


Godnatt

Jag har inte så mycket att säga förutom att jag tänkte gå och lägga mig nu, sova mig frisk. Vi får väl se hur det går med den saken, haha.
Jaja, jag hoppas ni får en bra kväll och allt sånt, ha det bra!


En stilla dag

Jag har visst feber också så det var väl tur att jag inte åkte till stallet, även fast det känns dumt. Har legat och kollat på tv hela dagen, dels för att jag inte orkat göra något annat och dels för att den är ny och jag inte vet hur man stänger av den, hehe.
Nu ska jag iallafall göra nått annat, läsa en bok eller nått ^^


-

Idag är det ju stalldag och jag tänkte åka till stallet men nu märker jag att det aldrig kommer gå. Det är tillräckligt jobbigt att gå från vardagsrummet till badrummet så det blir till att stanna hemma och vila så att jag kan åka dit på lördag.
Förlåt Silver, för att jag sviker dig


Litet tråkigt inlägg

Jag mår faktiskt redan bättre ^^ Vet inte hur länge det varar, men passar på att blogga iallafall, hehe. Jag är sjukt trött för jag kunde inte sova inatt så jag funderar på att sova ett tag, hade tänkt gå till skolan imorgon och då kan jag inte vara såhär trött. Har även ont i huvudet, förmodligen bara för att jag är så trött så ja, jag borde nog sova. Annars får jag hämta en god bok och ligga och läsa ett tag ^^


Stanna hemma

Idag mår jag långt från bra, om man kan säga så. Det är friidrottsdag i skolan så ja, jag är hemma. Igår mådde jag nästan perfekt men nu kunde jag knappt sova för att jag mådde så dåligt, så nu blir det att ligga i soffan hela dagen. Jag uppdaterar senare om jag mår bättre, när alvedonen börjat verka.

Ha en bra dag iallafall, allihopa ^^

Lilla stora Jaspis

Jag hade totalt fel, haha. Jag fick rida Jaspis idag, alltså stor häst och inget jag räknat med. Han är väl igentligen inte så stor men största jag ridit tror jag, kanske runt 160 cm. Iallafall, han gick i hästgruppen innan så jag fick hämta honom där. Använde pall för att skona hans rygg när jag satt upp och tur var väl det, annars hade det inte sett snyggt ut. Han kändes stor att rida, redan i skritten och hade lång hals, haha.
Vi skulle ha haft förvänd galopp idag men det blev aldrig så. Nanook har ju skavsår så han behövde gå barbacka så alla vi andra fick rida utan stigbyglar hela passet så vi sparde det till en annan dag och tränade på lite andra saker istället. Var lite orolig över att inte kunna sitta utan läder och om hur galoppen skulle gå men han var ganska skön att sitta på, skumpig men mjuk. Vi red mycket på volter och jag tycker inte att jag kom åt honom så bra i traven men Lotta sa att det var jättebra för att vara första gången och mamma sa att det såg bra ut, fast jag tycker inte det gick så bra. Men ja, det var första gången. Han var iallafall fin att rida och känslig, men kanske inte min drömhäst ^^


Bild från blåkullas hemsida

Uppsatser, svåra ord, nya program och slipmaskiner

Har haft en båda bra och dålig skoldag idag, men mest dålig, haha.
Först svenska (efter mentorsträffen då) och där gjorde vi inget kul Fick en lista på 160 svårstavade ord som vi ska lära oss och jag skrev klart min uppsats som jag är grymt missnöjd med.
På musiken därimot hade jag jättekul då vi skulle sätta ihop olika ljud i ett datorprogram för att lära oss det och det blev lite missöden för våran del ^^
Slöjd efter lunch och det betyder ett dåligt avslut på dagen. Orkar inte gå in på det så mycket förutom att jag verkligen inte kommer överens med läraren och även fast jag stod två:a på hjälplistan så tog det nästan två timmar innan jag fick hjälp, sedan var det dags att städa. Nödvänig lektion, verkligen.
Sedan skulle jag in i skolan för att hämta mina saker då och min lilla blipp hade självklart slutat att gå sönder. I min skola har vi sånna där små doser som man visar för en.. Låda och så öppnad dörren. Den fungerade inte igår heller, nu när jag tänker efter, eller imorse men jag tänkte inte på det då. Iallafall, fick stå och banka jättelänge innan någon kom och öppnade och sedan var det bara att gå till receptionen för att få det fixat. De försökte hitta den i datorn där alla står uppskrivna men min hade på något mystiskt sätt blivit raderad så nu har de skrivit in mig igen och jag fick äntligen gå hem!



Det är ridning idag iallafall, men förmodligen åker jag väl av ^^ Tror verkligen jag kommer få rida Meja, känner mig rätt säker på det då alla andra är upptagna. Fast det kan väl bli kul, eller nått.
Bloggar mer när jag kommer hem igen.

Onsdagar är inte bara kul

Onsdagar är inte riktigt min favoritdag i skolan med musik och slöjd. Anledningen till det är väl just att musik inte är min grejj (om man bortser från att bara lyssna på det) och min låda blir himla sne, hehe.
Iallafall, har mentorsträff också, sedan någon mer lektion. Svenska tror jag, och då ska jag lämna in min lilla dåliga uppsats som jag helst skulle vilja riva sönder ^^
Jag slutar kvart i tre, får alltid gå vid två, men kommer väl hem vid tre för att jag är korkad nog att vänta på sanna som till skillnad från mig har syslöjd. Sedan blir det stallet i eftermiddag och ridning och jag känner mig nästan helt säker på att det är min tur att ha Meja nu.


Finast

Sova sig otrött

Nu tänkte jag ta och gå och lägga mig, haha ^^ Jag är lika trött som jag alltid är och imorgon tänker jag låta min hals vara i perfekt skick så att den inte blir till besvär när jag ska rida. Just nu är ju halsmandlarna helt uppsvullnade men jag hoppas det går över om ett par dagar.
Och jag hoppas att ni får en bra kväll ^^

Äntligen ledig

Idag har jag faktiskt inget att plugga (tror jag) och jag mår dåligt, så nu ska jag göra sånt där jag aldrig hinner! Spela dsi, kolla på vad jag vill och ja.. Slappa ^^
Jag hoppas att ni också får en skön kväll ^^


Skoldag utan roliga moment

Nu är jag hemma, jag hoppade över stödet för att jag mådde så dåligt och inte riktigt kände att jag behövde det. Vi hade iallafall matte som första timma men då var det nutidsorgentering, gick jättedåligt för mig ^^
Sedan hade vi svenska och vi fick skriva en uppsats, min blev sjukt dålig.. hehe.
Sedan, efter lunch, hade det engelska och vi hade lite olika grammatik som jag var sjukt dålig på och aldrig hört talas om förut. Efter det var det dags för idrott och vi fick sitta och skriva av ett häfta. Alltså bara skriva av exakt vad det stod. Det var skitmycket så snacka om att man fick ont i handen.
Sist hade vi svenska i en halvtimma och läste, och nu är jag äntligen hemma ^^


Tisdag

Idag mår jag sämre igen, haha. Det är iallafall inte stalldag så jag hinner vila lite efter skolan, om vila betyder plugga, haha. Ska stanna på mattestöd idag också för att hinna klart. Tror egentligen inte jag behöver det men det är sista tillfället innan provet och då känns det dumt att inte gå.
Ha en bra dag allihopa, och håll er friska ^^


Det finns annan bra musik

 

Nu är det visserligen så att jag lämnat tysk musik bakom mig sedan jag gick över till japaner för faktiskt exakt ett och ett halvt år sedan, på dagen, men självklart finns det låtar jag fortfarande gillar och låten här över är ett exempel. Jag tycker att Maximilian Schlichter har en riktigt bra röst och jag är säker på att jag skulle lyssna på bandet han är med i om det var så att han var sångaren och inte gitarristen, haha.


Söta Silver gillar att hoppa

När jag kom tillstallet upptäckte jag att Silver bara skulle gå två lektioner och inte första lektionen så jag började med henne direkt ^^ Vi hade det lika mysigt som alltid och hon var lika grymt fin, vacker och underbar som alltid. Fick göra iordning henne till lektionen också för ryttaren orkade inte, haha. De hade hoppning och Silver tycker ju att det är så himla kul så hon blev riktigt pigg, då blir hon bara ännu sötare. Hon tycker, för er som inte vet, att det är sjukt kul att hoppa, iallafall när man hoppar rätt lågt, helst inte över sextio centimeter. Men hon är iallafall bäst ^^
Jag tvättade spiltan efter lektionen och mös lite mer med henne innan hon skulle på lektion igen. Väntade också tills Amanda var klar med Nobile och vi skjutsade hem henne ^^


Bara för att Wilma var så fin

Skoldag utan idéer

Skoldagen idag var lång och trött. Först hade vi no och gjorde inte så mycket, vi fick gå på lunch en timma tidigare också. Jag lämnade in min uppsats som jag inte gillar och sedan var det iallafall ur världen.
Efter lunch (Våran no lektion är två timmar så den tar upp hela förmiddagen) hade vi spanska men gjorde inte så mycket, började jobba med då-form på verb. Våra lektioner är sjukt störiga då vi är två klasser (var av en är fotbollsklassen) i ett skitlitet klassrum och läraren är ny. Vi kan inte ens ha ett ordentligt upprop, alla bara skriker.
Matte var det sedan och jag jobbar väl på i min egen takt. Fick se provet vi skrev förra veckan och jag hade bara två slarvfel som gjorde att jag fick lite avdrag i poäng men alla uträkningar var rätt och så ^^
So var sista timman och jag försökte verkligen komma på vad jag ska döpa mitt parti till och hur symbolen ska se ut, men det går åt skogen, haha ^^


Allt är sjukt segt så ja, ingen ny bild ^^

Måndag någon vecka

En ny vecka, men vilken har jag ingen aning om, haha. Jag mår lite bättre idag också även fast mina halsmandlar fortfarande spökar, men det kan jag väl överleva ^^ Idag har jag en mängd olika lektioner, orkar inte rabbla upp dem. Sedan blir det stallet på direkten så det blir ingen uppdatering förrän jag kommer hem.
Så ha en underbart bra dag allihopa ^^


Trötteli trött

Jag tänkte gå och lägga mig nu, vilna mina svullna halsmandlar och sova mig riktigt pigg så att jag orkar med veckan som börjar imorgon.
Nu på kvällen har jag faktiskt spelat lite dsi och den har jag inte rört sen sommarlovet. Spelade Mario kart en stund och det var väl.. kul. Jaja, nu ska jag inte tjaja mer. Ha en bra kväll nu, allihopa ^^


Uppsats var det, ja

Har suttit och skrivit rent en no uppsats på datorn nu i ett par timmar (iklädd morgonrock och halsduk) och är äntligen klar. Jag har upptäckt att rättstavningsprogramet min pappa installerat inte automatisk ändrar länder till stor bokstav om man inte lägger in ett h i dem (Sverighe), haha. Nu är jag dock väldigt stel om nacken/halsen och ska ta och röra lite på mig ^^


Nanana, jag har verkligen gott om bilder att visa er ^^

Pysslat med Mumfie


- Lillen som aldrig är tillräckligt still för att man ska kunna få osuddiga bilder ^^

Söndag

Idag mår jag faktiskt bättre! ^^ Visst, jag har fortfarande ont inne i halsen men inte lika mycket som igår, haha.
Och tur är det för idag är det den officiella pluggdagen och jag har en massa saker att göra. Det kommer bli lika dålig uppdatering som vanligt men ni får klara er ändå.
Ha en bra dag ^^

Dåliga skräckfilmer finns det gott om

Vi såg på någon skräckfilm nu på kvällen och som nästan alla skräckfilmer jag sett så slutade den sjukt dåligt, haha. Min syrra har sett ettan (det här var tvåan) och säger att den var bättre.
Tänkte gå och lägga mig en stund, är jättetrött och imorgon måste jag orka plugga mycket. Man ska ju sova mycket när man är sjuk också, och om jag lägger mig nu kanske jag mår bra imorgon *hoppas*
Iallafall, ha en bra kväll allihopa ^^


Jag tror jag är sjuk

Jag tog en alvedon, trotsade halsen och åkte till stallet. Dock blev det en rätt händelselös dag för jag mådde så dåligt. Linnea red Skrållan och det gick jättebra, fina galoppfattningar blev det även fast hon egentligen är lite för liten för henne. Gjorde iordning Silver till provapå men behövde inte leda nått, syntes tydligen att jag inte var helt frisk, Fanny sa att jag såg helt drogad ut, haha.
Lyckades få i mig lite till lunch och sedan smörjde vi. Jag pysslade med bästa flickan också och jag var klar vid fyra. Då gav jag upp pga. så ont inne i halsen (typ som att någon kört in en skruvmejsel på flera ställen och delat på senorna/musklerna eller vad som sitter där) och jag kände mig yr, illamående och febrig. Därför har jag inte heller bloggat men nu har alvedonen börjat verka och jag känner mig lite bättre ^^


Lördag

Då är det äntligen lördag då men den kunde ha startat bättre. Jag har sjukt ont i högra halvan av halsen, uppefrån och ner. Det känns som att jag sträckt mig rätt ordentligt eller nått, inte skönt. Stallet ska jag ju ändå till, såklart, men släpper det inte får jag försöka lura på min uppbokade ledning på Fanny eller någon annan, men vi får hoppas att det inte behövs.
Jag bloggar när jag kommer hem igen, när det nu blir ^^

Trötter och tröttast

Eftersom jag är jag och alltid så trött så tänkte jag gå och lägga mig nu. Det känns inte som jag har sovit på jättelänge, och några sovmornar har det ju inte blivit på några veckor för att jag var på ridläger. Imorgon är det upp tidigt som gäller men på söndag får jag äntligen sova och sedan blir det en massa läxor, haha.
Ha en bra kväll allihopa ^^


Poppy ^^

Femtioöringar

 

Igår berättade Fanny för mig att de tagit bort 50åringar och det var sista dagen att använda dem. Jag tycker att det är.. Dåligt? Haha, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. För det första så tycker jag att de är riktigt fina och för det andra så kommer ju allting bli dyrare nu och det gillar jag inte. Vill jag köpa nått för 13,50kr måste jag betala 14kr nu.. Jag vet, det är inte så mycket men i längden blir det det, haha. Jag tänker iallafall ha kvar mina små femtioöringar och försöka komma ihåg att inte handla för dem, haha ^^


God Child

 

Istället för att plugga har jag suttit och läst lite, hehe ^^


Ny lärare och prov

Jag sa imorse att jag nu, efter lektionen, skulle berätta hur den nya lärarane var men jag vet inte. Han var lite.. Speciell, hade jobbat som lärare i 35 år, gjorde världens presentation av sig själv med en massa kuriosa och sedan så.. Jobbade vi. Nä, jag vet faktiskt inte hur han var, ni får ge mig en vecka till ;)
Jag hann komma en bit på vägen med so:n iallafall men jag vet inte riktigt hur jag ska utforma mitt partiprogram, det är något jag får fundera på.
Sedan var det dags för spanska och vi hade prov. Jättekul, verkligen. Eftersom vi är så många fick vi sitta i demokraten och jag fick tack och lov sitta ensam. Första delen på provet var lätt (men jag kommer ha tusen slarvfel ;)) men nästa del, skriv ett brev, var ju inte riktigt så lätt. Mitt brev blev ett a4 och jag hoppas verkligen att jag blir godkänd. För er som inte vet är alla sjukt dåliga på spanska jämfört med vad man ska för vi har haft en lärare som inte lärt oss något fram till nian nu.
Nä, nu ska jag sätta mig och skriva no. Ha det bra allihopa ^^


Man kanske borde baka lite kladdkaka ^^

Fredag

Idag är det äntligen fredag! Det känns som jag inte sovit något alls på en hel vecka så på söndag, då ska det sovas! ^^
Jag har bara två lektioner, so med den nya läraren (första lektionen med honom) och jag vet inte hur han är än, vi får se efter lektionen. Sedan är det spanska med prov.. Ja, jag är inte bra på spanska och därför kommer det inte gå bra men.. Det spelar ingen roll för jag tänker varken gå på en linje på gymnasiet där man läser spanska eller flytta till spanien.
Nä, nu måste jag gå och göra mig iordning. Ha det bra ^^


RSS 2.0